En helt ny fleksibel og social måde at tænke sommerhus på. Vi ejer ikke et sommerhus
– vi ejer en landsby. Sammen.

Agersø

2.5 time fra København
1 time fra Roskilde
40.000kvm
tæt på vandet
Ø
Se på kort

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor

Overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolorLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolorLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolorLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolo

Læs mere

Velkommen til en helt ny måde at tænke fritid og sommerhus på – et sted hvor man kan være sammen om fritid og fristed. Et sted der er bygget på et socialt fundament, og ikke står tomt og ensomt det meste af året.

Det koster 395.000 kr. at blive medejer af en Fritidslandsby. Her ejer alle vi en del af hele landsbyen. I stedet for 'bare’ at have et sommerhus, så råder vi sammen over mange forskellige store og små huse, den store naturgrund, og alle de fællesfaciliteter som vi og vores familier frit kan benytte og booke gennem vores app. Ved at vi går sammen, kan vi nemlig få det hele.

Fritidslandsbyen er for jer, der vil have mere ud af jeres sommerhus, og synes, at det giver mening at I, og jeres venner og naboer, ikke blot har hæk mellem husene, men i stedet sauna, fælleskøkken, langbord, en stor naturgrund, værksted, sejlbåd og hvad I ellers kan finde på - sammen.

Vi har to fantastiske grunde i overskuelig afstand til København. En mod øst i Skåne og en mod vest i Odsherred.

Fritidslandsbyen er et opgør med ideen om, at vi skal eje alting selv.

Landsbyer på vej

Gammalstorp, Skåne

ER ÅBEN FOR TILMELDING
1t 15m fra København
435.000 fællesjord
Jagt
SKOV
MArk
Indflytning SOMMER 2022


Dette er stedet hvor naturen bestemmer, og I tilpasser jer dens præmisser. I Skåne, hvor naturen normalt ligner Sjælland, er der et område hvor naturen på mange måder er vildere end Danmarks. Grunden er på 43,5 hektar bøgeskov og åbent landskab. Her kan du gå på jagt efter vildt, fiske i åen, bade i søen, gå på opdagelse i skoven, vandre længere væk, meditere på en sten, bygge et trætop-hus, skyde med bue og pil, og selvfølgelig samle urter og svampe.
Du kan nu blive medstifter, og sikre dig en forkøbsret, når der bliver åbnet op for salg af andele til maj.

Se mere og ansøg

Tang&Lyng, Odsherred

Åbner snart for tilmelding
10.000 m2 fællesjord
1T 11M fra København
Skov
Mark
På landet
tæt til Vandet
Indflytning påske 2023


Stor grund med store udfoldelsesmuligheder og masser af plads til at bygge fællesspisehus, mikrobryggeri, værksteder, gæstehuse, sauna, og hvad jeres fælleskabet ellers har lyst til, udover jeres private huse. Grunden støder op til en lille skov, hvor man kan gå på opdagelse og jage vildt eller plukke urter og svampe. Da der kun er 1 km. til vandet, kunne man passende have en båd, surfe, SUP'e, undervandsjage eller bare tage en tur på en af de fine badestrande, som i øvrigt er rangeret blandt Danmarks bedste.

Vil du være andelshaver af landsbyen?

Fritidslandsbyen er en andelsejet landsby. I stedet for bare at eje et enkelt sommerhus, deler vi en hel landsby.

Vi ejer en hel landsby sammen. Vi er organiseret ligesom et kooperativ. En andel giver medejerskab af alle husene, den store grund, alle faciliteter og giver brugsret for både andelshaver + 3 personer som du skriver på andelen.  De i alt 4 personer kan altid tage andre med til landsbyen, så længe at en af dem er til stede.

Pris pr. andel er 395.000 kr. for det køber du en andel i foreningen, der ejer Gammalstorp.

Start med at melde din interesse her.

Køb af andel

  • Pris pr. andel 395.000 kr.
  • Fællesudgifter pr. måned (vedligeholdelse og drift)600 kr./md kr.
  • Total månedlig udgift600 kr.
  • + forbrug pr. hus/dag (vand, el, rengøring, vask af sengetøj) da husene varierer en hel del i størrelse. Nogle passer til to og andre til seks personer. Forbrug anslåes derfor til at være mellem 40 og 100 kr. pr. døgn pr . person - i sidste ende bliver det baseret på det faktiske forbrug.

ikke-Finanseret

  • Pris pr. andel 395.000 kr.
  • Fællesudgifter pr. måned (vedligeholdelse og drift)500 kr./md kr.
  • Total månedlig udgift1.430 kr.
  • + forbrug pr. hus/dag (Vand, lys, varme og evt. rengøring og sengetøj) 

UDBETALING
50.000 Kr.
Afbetaling og rente
1.800 kr. Pr. Md.
Drift og vedligeholdelse
500 kr. Pr. Md.
Ejendomsværdiskat
300 Kr. Pr. Md.
= 2.600 Kr. Pr. Md.
UDBETALING
195.000 Kr.
Afbetaling og rente
1‍000 kr. Pr. Md.
Drift og vedligeholdelse
500 kr. Pr. Md.
Ejendomsværdiskat
300 Kr. Pr. Md.
= 1.800 Kr. Pr. Md.
UDBETALING
395.000 Kr.
Afbetaling og rente
0 kr. Pr. Md.
Drift og vedligeholdelse
500 kr. Pr. Md.
Ejendomsværdiskat
300 Kr. Pr. Md.
= 800 Kr. Pr. Md.

Som andelshaver

Fordi du vil have meget mere ud af dit sommerhus og synes, at det giver mening, at du, dine venner og naboer ikke har hæk mellem husene, men i stedet har sauna, shelters, en å, udendørskøkken, langbord, mark, udkigspost i et træ, værksted, delecykler, smuk natur og hvad vi ellers finder på - sammen.

Teknologi i baghånden

For ikke at gå fra forstanden i et virvar af logistik, har vi udviklet en app og et pointsystem, der klarer alt bøvlet, som typisk er forbundet med koordinering - så vi i stedet kan bruge krudtet på det, det handler om.

I vores app kan vi booke huse, bruge den som nøgle, organisere samkørsel eller se, hvem der kommer til midsommerfesten og hvornår.

Book lidt eller meget efter dit behov

Vores behov er forskellige. Nogle gange vil svigerfamilien med, og andre gange har man bare selv brug for en tur ud af byen. Du booker bare ét eller flere huse – alt efter hvad der lige passer til dit ferieophold.  


60 dage om året

Du er garanteret minimum 60 dage i Fritidslandsbyen om året hvis du veksler mellem at bo her i højssæonen, hverdage, weekender og lavsæsonen. Heraf er du sikret to uger i sommer højsæsonen + to uger i mellemsæsonen samt derudover fri booking i alle sæsoner, når der er plads - du kan nemlig også spontanbooke.

Vores pointsystem gør det let og retfærdigt.

Meget mere end bare et hus

Fordi det er en hel landsby, vi ejer sammen, har vi også råd til i fællesskab at eje shelters, cykler, fælleshuse, saunaer, en kæmpe grund og meget mere.

Alle udgifter til vedligeholdelse og drift herunder også en vicevært funktion er fx. inkluderet i huslejen.

Og da vi er mange, får vi stordriftsfordele. 

Alt det kan ses og bookes i appen. 

Vær sammen med dem du vil

Vi er mange med mange interesser. Her kan vi nemt dele vores ferier med andre vinterbadere, børnebander eller vennerne med de grønne fingre.

Via app’en kan vi nemt organisere os ift. vores interesser, grupper, events og ritualer.

Overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolorLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolorLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolorLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolo

Læs mere

Nysgerrig? 
Interesseret?

Meld din interesse og svar på et par spørgsmål, så vi kan lære dine drømme og behov bedre at kende.
Løbende får du informationer om og invitationer til at deltage i workshops, nye landsbyer og holdt opdateret på dem vi er ved at realisere. Sammen.

OPDATERET

Svar til gode spørgsmål


+

Hvordan bliver projekterne finansieret?


Fritidslandsbyen bliver finansieret dels af betalingen for andelsbeviset (ca. 40%) og dels af en bankfinansiering (ca. 60%). Din månedlige husleje går til betaling af bankfinansieringen samt til den løbendedrift og vedligeholdelse af fritidslandsbyen. Den tidlige proces er direkte finanseret af Medstiftere - altså alt vi laver lige nu.

Hvilke perioder regnes for at være høj sæsoner?


Skolernes sommerferie + efterårsferien + juleferien +påskeferien 

Hvilke størrelser hytter findes der?


Der findes 3 forskelligestørrelser: 15 m2 / 30 m2 / 40 m2. Flere steder er hytterne placeret i grupper, så man kan booke en gruppe af hytter.

Hvor mange overnattende er der plads til i fritidslandsbyen?


Der er plads til ca. 120 overnattende samtidig. Dertil kommer mulighed for ekstra opredninger

Hvor mange andele af fritidslandsbyen sælges der?


Max. 180.

Hvem er ejer af Almenr?


Aktiemajoriteten i selskabet ejes af partnere, medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer Lars Lundbye, Michael Thomsen, Per Feldthaus, Jonas Halfter og Sune Larsen.

Hvem regnes for at tilhøre familie?


Ægtefælle, forældre og bedsteforældre samt børn og børnebørn og disses ægtefæller

Hvad dækker lejen?

Lejen dækker Lejen dækker afdrag på lån + alle fællesudgifter (vedligeholdelse, administration, vicevært, renovation, ejendomsskat, forsikringer, grundejerforening, mv.)

Hvordan er stedet forsikret?


Med bygnings- og indboforsikring

Hvordan forholder det sig med skat? 


Ejendomsskater inkluderet i huslejen

Hvem står for rengøring efter endt ophold?

Der bliver tilknyttet et fast rengøringsteam - der er endnu ikke indgået nogen aftale omkring dette.

Hvordan kan andelen sælges?

Andele sælges gennem Almenrs medlemsbase. På medlemsbasen kan alle interesserede skrive sig på en venteliste.

Hvornår kan man købe andele? 

Fra påsken 2021

Hvor længe gælder forkøbsretten?

Forkøbsretten gælder, indtil alle andele er blevet solgt. Det er først til mølle - men medstiftere kommer først. Ellers kommer man på en venteliste.

Er der andre udgifter end forbrug og husleje?

Udover den månedlige husleje, der dækker betaling af realkreditlånet og alle vedligeholdelsesomkostninger, renovation mv, betales en afgift for brug af huse. Se næste punkt.

Hvad sker der, hvis man f.eks. kun vil benytte fritidslandsbyen 14 dage om året?


Der er intet krav om at man skal benytte fritidslandsbyen et minimum antal af dage. Man betaler en fast månedlig husleje uanset hvor mange overnatninger man tager i Gammalstorp. Udover den månedlige husleje så betaler man pr. overnatning pr. husklynge (afhængig af størrelsen på huset), som dækker forbrug af el + vand og rengøring

Hvad koster det for forbrug af el, vand, rengøring og vask af sengetøj?

Det koster ca. 100-300 kroner pr. hus (klynge) pr. døgn afhængig af antallet af sovepladser i huset. Dette beløb dækker alle udgifter til el, vand, varme og rengøring. Det vil være muligt at leje sengelinned og håndklæder.

Hvordan fungerer pointsystemet?

Som andelshaver er man sikret minimum 60 døgn om året med et gennemsnit på 4 personer pr. døgn. Året deles op i 3 sæsonniveauer - lav (26 uger), mellem (13 uger) og høj (13 uger). Du er sikret minimum 14 døgn i højsæsonen og 14 døgn i mellemsæsonen.

Pointsystemet bruges kun til at fordele boligerne, når to eller flere ønsker den samme bolig i den sammeperiode.

Princippet er, at hver andelshaver får 168 point om året, som anvendes til at booke bolig. Jo større bolig jo flere point. Hvis to andelshaver ønsker den samme bolig i den samme periode, er det den, der har flest point, der tildeles boligen. Man kan spare point fra sæson til sæson, men opsparede point forældes efter tre år. For 168 point kan man overnatte 4 mennesker i 14 dage i højsæson, 14 dage i mellemsæson og så meget man lyster i lavsæson.

Vi vil løbende optimere og administrere systemet, så det sikrer, at så mange som mulig får deres ønsker opfyldt.

En vigtig ting at vide er, at når vi siger bolig/hus, så mener vi faktisk en gruppe/klynge af huse. Så et hus indeholder f.eks. to små sovehuse, et køkken/dagligstue hus, et badehus og ved nogle er der f.eks. en sauna, bibliotek, atelier eller lign. Så man booker faktisk en række huse ad gangen

Hvor mange arbejdsdage er der på et år?

Som udgangspunkt er det hele serviceret, men der er mulighed for at påtage sig nogle opgaver. Eksempelvis så kan man have en fast årligarbejdsweekend/uge. Det kan være rigtig sjovt for nogle og andre vil hellere undgå det : )

Møder

Der afholdes generalforsamling hvert år i maj måned. Generalforsamlingen afsluttes med en sommerfest.

Hvem kommer til at stå for driften af Gammalstorp?

Almenr vil stå for driften

Hvor mange andele er der?

Der er 180 andele til ca. 30 hus-klynger med forskellige antal sovepladser og faciliteter. Det antal kommer først og fremmest fra, at det vil sikre, at alle kan booke minimum 60 døgn pr. år (med gennemsnit 4 personer pr. døgn), og at der samtidig ikke vil blive for tæt bebygget.

Kan man få sin betaling for forkøbsretten tilbage, hvis man fortryder?

Nej. Forkøbsretten går udelukkende til at betale for den tidlige udvikling af projektet, og det viser samtidig, at man er seriøs.

Fra hvornår skal man betale huslejen/den månedlige udgift?

Det skal man først fra den dag byggeriet er færdigt og landsbyen indvies.

Er der nogen form for forsikring, hvis nu at I/dem der skal bygge husene, ender med at gå konkurs inden landsbyen står færdig?

Ja, dette er sikret gennem bankgarantier

Man kan dele sin andel med sin nærmeste familie. Hvad betyder det?

Man kan ikke frit overlade sin boligret til andre. Men man kan registrere sin nærmeste familie som med andelshavere, hvorved de får adgang til at booke bolig, uden at andelshaveren deltager.

Hvilken byggekvalitet kan der forventes?

Der bygges i en høj kvalitet af sunde bæredygtige materialer. Bygningskvaliteten afspejler, at husene kan bruges meget, og skal kunne holde i mange år.

Hvilke faciliteter har de forskellige huse?

Der vil være en stor variation i de forskellige huse, så det er muligt at imødekomme mange forskellige behov, når man er på ferie. Nogle gange er man måske alene eller et par. Andre gange er det familien med børn og måske en legekammerat. Og nogle gange er man måske en flok venner eller hele den store familie. Dette afspejles både i antallet af soverum og i omfanget af toilet og badefaciliteter. Som udgangspunkt er der altid privat bad/toilet til rådighed til den bolig man har booket.

Hvor mange huse er der?

Ca. 30 huse, men der kan være ønsker om at have flere af de små huse eller måske flere at de store huse, som så vil sænke eller hæve antallet af bygninger, det er noget vi vil komme til at tage op med andelshaverne. Det er dog vigtigt, at det ikke bliver overbygget – det er ikke Lalandia : ) 

Hvilke fællesfaciliteter er der?

Det er i høj grad noget, som andelshaverne har indflydelse på. Her er et overblik over, hvad der allerede er planlagt i til fx Gammalstorp i den svenske skov:

•      Fællesfaciliteter kommer andelshaverne til at have stor indflydelse på.

•      Grovværksted (f.eks. træ/stål/keramik)

•      Badebro, båd/kano og en sø på selve grunden (der løber en å som vi dæmmer til) – der er også en rigtig fin sø et par minutters gang fra grunden

•      Udendørskøkkener

•      Bål steder

•      Pavilloner man kan samles omkring. Åbne lette konstruktioner der dækker behov ifht. vejr og vind

•      Udkigspost/stjernekigger post (oppe i et træ)

•      Et område tiltænkt aktiviteter som boldspil, bue og pil og alt mulig andet.

•      Et område hvor der kan dyrkes grøntsager, urter  

•      Opladestation til elbiler

•      Cykler og trækvogne

•      Plads til opbevaring af personlige genstande

•      Friluftsgrej - telte, fiskestænger og lign

•      Sauna(er)

•      Vildmarksbad

•      Primitive shelters

•      Platforme (hævet over terræn), man kan samles ved. Nogle vil måske dyrke yoga der?

 

Ovenstående er vores udgangspunkt. Der er rig plads til at andelshaverne kan arbejdere videre med hvordan de/I drømmer om at bruge landsbyen, samt hvilke fællesfaciliteter der skal være. Måske drømmes der også om en udendørs biograf dybt inde i skoven?Eller måske der er en gruppe, der vil brygge øl? Eller måske er der ingen, der vil dyrke urter og grøntsager?

Hvad hjælper Almenr med? ‍‍


En samskabelses fase, en co-design-proces, hvor vi sammen udvikler vores fælles rammer. Du underlægges altså ikke, som normalt, en one-size-fits-all. Sammen med Almenrs designere giver I drømmenform: Hvad er privat? Hvad vil vi dele? Hvad er vi fælles om? Hvordan ser det ud?



I co-design forløbet er der tre hovedaktiviteter


1. Gennem fysiske workshops og en række onlinedialoger udfolder vi vores fælles værdigrundlag og alt det, vi vil dele sammen. Vi kalder det: “Det fælles Tredie”. Det bliver Gammalstorps manifest, som udfoldes i f.eks. vedtægterne. 



2. Du kan, alt efter dine interesser, være medlem af en eller flere arbejdsgrupper, der designer f.eks. nyttehaver, eller fælles værksteder. Det er her, vi definerer hvilke fællesfaciliteter og aktiviteter, vi skal designe ind i projektet. 



3. Og så er der det store arbejde med at skabe selve byggeprojektet: Det handler om entreprenørkontrakter, byggestyring og finansiering. Det sørger Almenr for.



Designfællesskabet handler frem for alt om FÆLLESSKAB. Mens Almenr ordner alt det svære og kedelige!

Kom med!

projectname

EventTitleHere

projectname

eventStartDate

eventStartDate

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse