TILBAGE

Her kan du gå dybere i process, boliger, hvem der står bag, og hvordan du kan blive en del af det hele.

Nyheder

Hvem står bag Elleville?

Elleville laves i et innovativt samarbejde mellem Almenr, der står for at skabe fællesskabet, og Poshtel, der skal finansierer og eje Elleville – med BIG og Rambøll som partnere.

Fællesskab:
Almenr  er Danmarks største medlemsorganisation for bofællesskaber og står for at finde interesserede, samle Elleville-fællesskabet og sammen med beboerne udvikle rammerne.
Ambitionen er at forene en drøm, mange Almenr-medlemmer har, om fælleskab, tiny houses og natur med en lejebolig. Derfor har vi til Elleville i Vejby er lavet et samarbejde med Poshtel, der gerne vil eje og udleje boliger.
Læs mere om Almenr her:
www.almenr.dk


Boliger, finansiering og infrastruktur:
Poshtel er et designfirma, der arbejder med at bygge mikrohuse til hoteller rundt omkring i verden. Poshtel skal fremfor alt finde investorer og skaffe finansieringen til at bygge. Det er en stor opgave og er naturligvis en forudsætning for at projektet kan lykkes. Dernæst skal Poshtel med arkitekter og entreprenører udvikle Ellevilles tiny-houses. Læs mere om Poshtel her: poshtel.io

Målet for Poshtel er at de  sammen med en række investorer skal finansiere og være ejer/udlejer af Ellevilles huse. Poshtels stifter drømmer selv om at bo i Elleville.

Arkitekt:
BIG (Bjarke Ingels Group) skal sammen med Almenr designe landsbyen på baggrund af medlemmernes input. BIG kan tænke arkitektur og miljø, så det skaber optimale rammer om både det private og det fælles.


Ingeniør
:
Rambøll bidrager både til Poshtels byggesystem, 5TH Element og til design af byggemodningen.


Design og materialer:
Vi gør en dyd ud af at finde gode partnere til byggeri, interiør mv, der lever op til både lækkert design og høj bæredygtighed.


Processen

Co-Dream
Jul '19 - JAn '21

I første fase samler vi en stor gruppe af interesserede i et forløb med middage, talks og workshops. Her deler vi tankerne om Elleville med alle interesserede og screener ansøgere.
Sammen drømmer vi, diskuterer og finder frem til det solidt koncept for landsbyen.

Hvad skal du gøre? Meld dig ind i Almenr og skriv dig på interesselisten til Elleville. Så inviterer vi dig med.

Det koster 69 kr at være medlem af Almenr og få dig adgang til informationer og workshops. Du er altså ikke garanteret en bolig, men er medlem af et fællesskab, der giver input til hvad Elleville og andre Almenr-projekter, du er interesseret i, bør indeholde.

Meld interesse

Co-Design
FEB '21 - Apr '21

I anden fase samler vi Designfællesskabet - alle jer der vil bo i Elleville.
Her er du og de andre medlemmer med til at præcisere designet, og medlemmerne lærer hinanden at kende. Altsammen under Almenr’s kyndige ledelse. 

Hvad skal du gøre? Ansøg om at blive medlem af Elleville. Med et medlemskab får du en reservation til en bolig i Elleville og du blive en del af det egentlige designforløb.

Det koster 15.000 kr at blive medlem og dermed have en reservation.

Designfælleskabet åbnes først op når husleje og andre grundvilkår ligger rimeligt fast. Forventet hen på foråret 2020.

Co-BUILD
Maj '21 - Jan ´22

Før byggefasen underskriver du en leje-aftale.Derefter går byggeriet i gang. Fordi Elleville er et “leje”-bofællesskab, kan du her bare læne dig tilbage.

Sammen med vores  partnere Rambøll, Poshtel og BIG bygger vi Elleville for fællesskabet med alle de input, vi samler fra Designfællesskabet. 

Hvad skal du gøre? Beslut dig for en bolig og tegn en lejekontrakt.

Co-LIVE
primo '22

I starten af det nye år står ELLEVILLE klar til indflytning og dit nye liv i bofællesskabet starter.

Hvad skal du gøre? Flyt ind og lev livet

Boliger og pris

Elleville er en vision om et innovativt bofællesskab, der kombinerer det bedste fra fællesskab og deleøkonomi med bekvemmelighed. De enkelte huse skal optimeres til at kunne væreforholdsvis små og lækre. Og der er mange flere fælles faciliteter og services, end vi er vant til. 

Nedenfor kan du se de opdaterede indikationer af størrelse og pris efter Poshtels process med entreprenører
‍Bemærk: De helt småenheder, som vi først havde med i visionen, bygger Poshtel ikke i dette Elleville i Vejby, men gemmer dem til det næste projekt.

Udover boliglejen er der medlemskabet af Elleville. Medlemskabets indhold og dermed pris afhænger af, hvad Designfælleskabet bliver enige om. Men baseret på de foreløbige behov forventer vi det vil ligge i nabolaget af 2.100-2.500 kr. per voksen (og 1/2 pris for børn). Det er her visionen for alvor udfoldes med fælles ressourcer, services og aktiviteter. Med medlemskabet får vi alle f.eks. mad serveret morgen og aften i hverdagene, fælles café, vaskeri, yogastudie, drivhus, familieforsikring, en betalt forstander, og vedligeholdelse. Og vi arbejder videre på også at inkludere alle de andre ting fælleskabet ønsker, bl.a. adgang til lejlighed i København, rengøring, m.m.

Midi

Dit private midihus på 55m2 og
11m2 orangeri/vinterhave
= 7.335-9.887 pr.md. - alt efter beliggenhed

Maxi

Dit private dobbelthus på 90m2 og
11m2 orangeri/vinterhave
= 10.509-14.145 pr.md.- alt efter beliggenhed

Billede: SENESTE visualisering AF ELLEVILLE, BJARKE INGELS GROUP

En af de store opgaver i Elleville er at forene fælleskabets drømme med ejernes byggeri. I udviklingsprocessen arbejder vi sammen med BIG og entreprenør om at udvikle den samlede plan og de mindre fællesskaber og boliger.

Hvert modul designes både udvendigt og indvendigt på en bæredygtig måde, så vi løbende kan opgradere design og look.

Boligerne i Elleville bliver skabt til Elleville og er inspireret af det byggesystem (se illustration th) Poshtel har udviklet til hoteller. Systemet skal gøre det muligt at bygge bæredygtigt i højeste kvalitet og samtidig opnå effektive byggeprocesser, der også integrerer smart-house-teknologi.

Lokalplansprocessen forventes at være på plads i jan/feb. 2021.

Tilbud til lejerne om medejerskab af Elleville Coop

Elleville Coop er Ellevilles eget administrationsselskab med en fast direktør, der også bor i Elleville. Selskabet servicerer hele fællesskabet, står for administrationen og sørger for de lokale leverandører af services mv.

Som lejer får du tilbud at blive medejer af administrationsselskabet. Det gør du, fordi vi (understøttet af ganske megen forskning) tror på, at fællesskaber trives ekstra godt med kooperativt medejerskab.

Det sikrer fuld transparens, demokratisk indflydelse og tæthed til fællesskabets faktiske behov.

Konkret betyder det, at Elleville Coop – det selskab, der står for driften af Elleville, ejes som et kooperativ af fællesskabets medlemmer og Almenr.

Der vil blive udarbejdet et fuldt prospekt for Elleville Coop, og det forventes, at en anpart vil koste 20.000 og kunne forrentes med 4%

Interesseret?

Hvordan kan jeg blive en del af Elleville?
Tilmeld dig og svar på et par spørgsmål, så vi kan lære dine drømme og behov bedre at kende.

Løbende får du informationer om workshops, boligerne, designet og fællesskabet. Hvis det er noget for dig, så er næste skridt at blive medlem.

Du skal nemlig være medlem af Almenr for at deltage. Det koster 69 kr. om måneden. Dit medlemskab viser din interesse og giver dig adgang til events og information, til Elleville og alle nuværende og fremtidige Almenr bofællesskaber. Og det sikrer, at du bliver indbudt, når du i næste fase skal ansøge om en bolig i Elleville!

Meld interesse

Hvad har du indflydelse på?


+

Hvad er et boligfællesskab? 


+

Hvordan foregår det?

+