Krake

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Signe Emilie Bech Christensen, 32 år, uddannelseskonsulent på Sydkystens Gymnasium
Dennis Christensen, 36 år, selvstændig software udvikler
Aske Ravn Christensen, 2 år,
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi er en lille familie på tre, der lige nu bor i en treværelseslejlighed på Nørrebro. Vi vil gerne flytte i bofællesskab, fordi vi gerne vi bo socialt og lære vores børn, at der er mange måder at være på. Familien består af Dennis, Signe og Aske, som her er på en selfie fra Porto.

Signe vil gerne bidrage ved fx at organisere et årligt arrangement, bygge en fælles solrig terrasse eller tage sig af køkkenhaven. Dennis vil gerne bidrage med at etablere og vedligeholde køkkenhaver, bygge fælles ting i træ og træne et børnehold i brasiliansk jiu jitsu.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Sune Rossing
Lene Risager
Aske
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi flyttede i sommer til Nuuk i Grønland efter at have boet det første halvår af 2019 i Ilulissat. Lene arbejder som læge på sygehuset og Sune arbejder nu i et departement i Selvstyret efter at have været på en lang fædreorlov. Aske tumler til hverdag rundt med de andre børn hos sin dagplejemor.


I det danske hører vi hjemme i en lille andelslejlighed på Nørrebro, som vi glæder os meget til at skifte ud med natur og fællesskab i Krake til næste år.


Sune er glad for udeliv, sport og fysisk aktivitet og ser blandt meget andet frem til at udforske skovene omkring Lejre på sin mountainbike. Lene for yoga, loppemarkeder og fodbold og ser god mulighed for alle 3 aktiviteter i det kommende Krake. Aske på halvandet interesserer sig lige for tiden for huller, sin gule spand i sandkassen og at gøre det modsatte af, hvad man beder ham om.


Vi glæder os meget til at tage aktiv del i forberedelserne til vores kommende fællesskab, når vi til næste år vender næserne sydøstover igen.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Emma Johanne Sørgaard, 29 år, uddannet cand. mag. i filosofi og arbejder i psykiatrien,
Niklas Nisbeth, 33 år, uddannet cand. mag. i lingvistik og arbejder med programmering.
Rued, 7 mdr.
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi bor på Østerbro i København.

Vi vil gerne bo i Krake fordi vi har ledt efter en måde at bo udenfor byen med mere plads og natur omkring os uden at flytte i parcelhus. Vi har været ved selv at starte et kollektiv og var ved at købe et hus ved Køge og et ved Holbæk, men det lykkedes ikke. Vi vil gerne bo sammen med andre både fordi vi tror det er hyggeligere og nemmere i hverdagen og fordi man kan flere ting, f.eks. lave større projekter, og være flere om at passe en køkkenhave og evt. dyr.

Niklas vil gerne lave værksted med træ og elektronik og holde husdyr f.eks. høns. Emma vil gerne lave indkøb til fællesspisning eller hvis vi skal have en form for indkøbsforening

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Anne Hvejsel, 39 år og studievejleder på Københavns Professionshøjskole.
Kristian Skårhøj, 40 år og visual storyteller hos Folkekirkens Nødhjælp.
Esther, 3 år, er en selvstændig Ronja Røverdatter pige med krudt i røven og argumenterne i orden.
Lillebror er på vej og ankommer omkring 1. Oktober 2019.
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Anne holder af at sysle med krea-projekter, at gå på genbrugsjagt, at fordybe sig i en skønlitterær bog og at have alenetid på trænings/-yogamåtten. Hun har et stort ønske om at leve et endnu mere bæredygtigt liv med bl.a. kompostering, køkkenhave, genbrug og minimalt CO2 aftryk. Anne ser frem til at deltage i have-gruppen, samt bidrage til planlægningen af diverse interne og åbne arrangementer i Krake.


Kristian er oprindeligt uddannet fra konservatoriet, og har i mange år været musikalsk legeonkel for børn og sangglade korsangere. Legen har i løbet af de seneste år flyttet sig fra musikken over i de visuelle fortællinger, så han i dag producerer videofortællinger og læringsvideoer for Folkekirkens Nødhjælp om alt fra madspild, over insektfarme i flygtningelejre - til interne uddannelsesvideoer. Kristian er god til at skabe spontane musikalske aktiviteter, at dokumentere livet med film/billeder, og at starte samtaler om dagens nyheder.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Marco Murmann van Engeland
Hanna
Vito
Camilla
Info mangler

BILLEDE MANGLER


Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Mia Mottelson
Gustav Louis Michel Pontoppidan
Selma
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi er en lille familie på næsten fire.

Gustav på 33, bygger filmscenografier på jobbet og hjemmebiograf der hjemme. Køber dyre cykeldele og kører ræs med landevejens cykelentusiaster. Spiller på lidt at hvert. Lidt i lotto, men mest på trommer i Roskilde-bandet Alabama Black Snakes.

Mia på 33, er professionel tegner på Dagbladet Information og amatør -keramiker, -papmachéskulptør, -syerske og -vinterbader. Vil mega gerne starte keramik-værksted op i Krake og sætte ild under nogle gode festivitasser.

Selma på 1,5 går i vuggestue og elsker at pjaske med vand og spise ost og kage.

Baby 2.0 pjasker stadig i fostervand, men kommer forhåbentlig ud til os, lige omkring 1. december.

Vi glæder os alle sammen helt vildt til at blive en del af Krake.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Signe Land Christiansen, 26, læser veterinærmedicin på Københavns Universitet og arbejder i KU.BE (kultur og bevægelseshus) på Frederiksberg. Signe er glad for kreative projekter og håber på et værksted hvor der er mulighed for at rode med nogle forskellige ting og lave nogle fede fælles workshops. Hun er (jf. uddannelsen) meget begejstret for dyr og glæder sig til at være med til at passe et mindre dyrehold af geder, får, høns eller hvad der kan komme på tale.
Anders Knudsen, 28, arbejder som freelance tekniker på festivaler, koncerter, messer, konferencer og en masse andre ting. Bruger sin fritid på at designe spil, selvstudier i programmering og grafisk design, og har netop bestået et sikringskursus i klatring. Anders elsker at lave mad og fikse ting, så han håber på at kunne være med i køkkenet til fællesspisning og finde en sparringspartner til byggeprojekter. Har i lang tid også gerne ville brygge sin egen øl, men de begrænsede kvadratmeter på Nørrebro, besværliggør processen en del, hvilket forhåbentligt kan ændre sig i Krake.
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi er pt bosat på Nørrebro men er begge opvokset i Roskilde. Vi savner den nærliggende natur og tæt naboskab, så et bofællesskab i Lejre, kan næsten ikke være bedre.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Maria Monrad er 31 år, kommer fra området omkring Lejre. Uddannet kandidat i folkesundhedsvidenskab og arbejder i Styrelsen for Patientsikkerhed og er vild med kaffe og udendørsliv.
Morten Hvidtfeldt er 32 år og opvokset i kollektiv og bofællesskab i Roskildeområdet. Arbejder som læge på Bispebjerg Hospital og elsker at løbe, klatre og fluefiske.
Vibe er 9 måneder og elsker mad og blæksprutter.
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi er alle vilde med udeliv og den frie natur, men elsker også fællesskab, god mad og selskab. Vi vil gerne flytte i bofællesskab fordi vi ønsker sammenhold og samvær i både hverdagsliv og fritid. For os er Krake en oplagt mulighed for dette både rent ideologisk og geografisk. Vi ønsker blandt andet at tilføje et aktivt hverdagsliv med aktiviteter både ude og inde, specielt i vores fantastiske gymnastiksal med fx oprettelse af en klatrevæg for både voksne og børn.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Henning Kosack
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Jeg hedder Henning Kosack og er 66 år. Jeg blev i 1979 uddannet som Kemotekniker efter at have taget Naturvidenskabelig Basisuddannelse på Roskilde Universitetscenter. Jeg arbejder i forskningslaboratoriet hos Haldor Topsøe A/S i Lyngby, hvor jeg har været rigtig mange år. Jeg bor i dag i et rækkehus i Albertslund. Da jeg var yngre boede jeg mange år i kollektiv, så livet i et fællesskab er ikke uvant for mig.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Peter With: Jeg her arbejdet med udviklingsbistand hos danske NGOer det meste af karrieren, de sidste 10 år med fokus på klima. Er p.t. jobsøgende.
Susanne Kjærbeck, lektor i kommunikation på RUC.
Katten Lakriz
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi har to voksne døtre og katten Lakriz – sidstnævnte følger med til Lejre. Vi vil gerne skifte rækkehuset i Virum ud med Krake i Lejre for at få mere fællesskab i hverdagen – også med landsbyen Allerslev.  Vi kunne godt tænke os mere aldersspredning i bofællesskabet og vil opfordre flere midaldrende/’rigtig voksne’ til også at søge ind. Vi holder af at sejle en tur i kajak – og gå eller cykle lange ture i naturen. Og så er vi meget optaget af klima og bæredygtighed, og hvordan det kan omsættes til praksis.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Emilie Larsen
Kim Kristensen
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Alberte, 32, er vuggestuepædagog på nørrebro. Når jeg ikke tørrer snotnæser og uddeler kram, er jeg gerne i gang med et alt for svært strikkeprojekt eller at ordne planter. Jeg drømmer om en fællesbif, kreaprojekter med jer andre og så kribler det i mine asfaltfingre for at få lov at blive grønne.
Indika, 31, arbejder med machine learning og robotautomatisering. Når han ikke fifler med computere, er han gerne i gang med at lære et nyt sprog pt står den på japansk. Indika håber på at der er andre som vil jamme og nørde hifi og film.
Hannah, 5, er vild med riddere og drager. Hun elsker et godt klatretræ og en god legekammerat.
Linnea, 2,5, er glad for næsehorn og enhjørninge. Hun elsker at rutsche og et godt lag tandsmør.
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Ditte Lærkedahl Jensen, 30 år, Historiker
Lars Korsholm Lauridsen, 34, Projektleder
Pelle Lærkedahl Lauridsen, 8 måneder, Arbejdsløs alt mulig mand
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Indtil vi flytter ind i Krake bor vi på Vesterbro, på Asger Rygs Gade. Vi vil gerne flytte i bofællesskab for at have et socialt fællesskab i hverdagen, der rækker udover kernefamilien, og som både fungerer for voksne og børn. Krake er helt perfekt for os på grund af fællesspisninger og beliggenhed – og så fik vi et godt indtryk af jer alle sammen til workshop d. 20. Juni. Vi håber at kunne være en del af en hverdag hvor børnene er trygge, uanset hvem der henter dem om eftermiddagen, og hvor vi som forældre ikke sidder i tosomhed i sofaen hver aften. Ditte: Jeg har lyst til at arbejde udenfor, ordne køkkenhave, men eksempelvis også bygge et shelter sammen. Jeg har indkøbt en stiksav som jeg håber at kunne bruge en masse (indtil videre uden erfaring – men i forventning om stor succes). Lars: Jeg glæder mig til at gå, løbe og cykle i naturen og bakkerne omkring Lejre, og håber andre vil være med til nogle faste ture, som jeg gerne vil være med til at arrangere.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Marie, 38 år, etnolog og arbejder i kriminalforsorgen
Mikkel, 35 år, misbrugsbehandler
Sigurd, 10 år, spiller guitar og maler rollespilsfigurer
Eddie, 7 mdr, vild med ting der rasler
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi vil gerne flytte i bofællesskab, da vi ønsker en hverdag med mere socialt samvær, og et fællesskab som både børn og voksne kan have glæde af. Vi forestiller os også, at vi kan frigive tid til at være sammen med hinanden, hvis vi deles med vores naboer om at passe de fælles områder og spiser sammen flere gange ugentligt. Vi ser også muligheder for at dele fede faciliteter med de andre i bofællesskabet, som vi ikke ville have mulighed for at have alene. Vi har set på flere bofællesskaber, og synes at Krake virker til at have en god balance mellem ideologi og pragmatik, og fællesskab og individ. De smukke omgivelser er bestemt også et plus.

Hvis / når vi flytter til Krake, vil Marie gerne være med til at etablere og passe både blomsterbede og nyttehaver. Udover grønne fingre, har Marie også flair for madlavning og planlægning, og vil gerne være med til at etablere og organisere fællesspisning.

Mikkel er oprindeligt uddannet tømrer og kan bygge lidt af hvert og være med til at etablere et evt. værksted. Mikkel har dyrket crossfit, løb og styrketræning i flere år, og kunne godt tænke sig at være med til at skabe nogle gode træningsfællesskaber f.eks. med crossfit-inspirerede workouts.

Vi vil begge gerne være med til at passe eventuelle husdyr og arrangere fester.

Vi er også glade for musik, rødvin og solskin. :)

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Ellen Mygind Kristensen
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Heller Katholm Knutsen, 64 år
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Jeg hedder Helle Katholm Knutsen, er 64 år og har en datter,der er kunstner.

Jeg skriver. Har arbejdet med kommunikation hele mit liv.

Pt om levende byer, grønt fællesskab og diversitet.

Jeg går/løber i naturen, elsker yoga, er med i fransk ferie-bofællesskab,

laver masser af mad, læser altid – og er fuld af energi,gode historier og

lyst til at lære og arbejde sammen.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Mimi Gorosch Kviat
Morten Jensen
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Aske Henriksen, 31, og underviser i idræt og matematik på Greve Gymnasium.
Ida-Marie Hergel, 29, underviser i idræt på Ingrid Jespersens Gymnasieskole.
Storm, 1 år og 8 måneder, alt for meget krudt i røven til at bo i en lejlighed uden have.
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi er en familie på tre, derbor på Østerbro, men som savner naturen og det nemme og uforpligtigende samværmed andre mennesker. Vi vil gerne bo i bofællesskab, fordi vi nyder socialefællesskaber og fordi vi tror, at hverdagen som småbørnsfamilie kan blive bådenemmere og sjovere, når man hjælpes ad.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Martin Stehr, 29 år,
Lea Nabe-Nielsen, 28 år,
Vester, 2 år,
Oda, 4 mdr
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi er netop flyttet til Amager fra Nørrebro, men kan mærke at dette sted ikke er det rigtige sted for os. Derfor vil vi rigtig gerne flytte ind i bofællesskabet Krake. Vi vil gerne flytte i bofællesskab, fordi vi synes det giver mening at være fælles om flere ting, så alle hver især kan få mere tid til alt det sjove. Vi er begge sociale mennesker, og vi kunne derfor rigtig godt tænke os at bo tættere på ligesindende, der ligesom os ønsker et socialt fællesskab og en "sludder over hækken". Vi synes det er vigtigt at vores børn oplever og lærer af mange forskellige typer mennesker, og det håber vi at Krake kan være med til at give dem. Naturen spiller også en stor rolle i vores udlængsel. Vi vil gerne kunne åbne dørerne og gå ud i noget grønt, ligesom vi godt kunne tænke os at vores børn vokser op tættere på naturen end vi selv har gjort.

Martin elsker at lave mad, og isærdeleshed i naturen. Derfor vil han rigtig gerne være med til at etablere et udekøkken og lave en masse mad over bål. Derudover vil han gerne stifte en ølbryggerklub og køre på mountainbike sammen med andre interesserede.

Lea vil gerne være med til at passe Krakes nyttehave og høns/får/geder (helst ikke alle tre), i den forbindelse forestiller hun sig at en årlig høstfest vil være på sin plads. Derudover vil hun også gerne være med til at etablere og stå for Krakes fælles indkøbscentral.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Andy Sontag er Programme manager for Kaospiloternes Experience Design. Andy er fra USA og har boet i Denmark i 7 år.
Christina Edelbo er medstifter og Kreativ direktør for det bæredygtige modefirma Sissel Edelbo.
Sol Edelbo Sontag er en social og aktiv pige på 10 måneder. Hun er lige startet i dagpleje og elsker geder. Hendes første ord var Mæææ.
Info mangler

BILLEDE MANGLER

We are really excited to be joining Krake! It has long been a dream for us to live in a community like Krake.

When me and Christina met, our 3rd date was in South Africa. Though our adventures started in the mountains of South Africa, we will bring our lust for adventure into Lejre, and explore the hidden pockets of nature with those silly/brave enough to come with us. We love nature, being together with friends, and dancing to songs such as Fantastic Man by William Onyeabor.


A big part of why we are moving to Krake is because we want Sol to have an ecosystem of support in her development as a being.


We are looking forward to play together!

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Anders, 42, pædagogmedhjælper i en vuggestue, glad for intuitiv madlavning og yoga. Holder meget af gammel reggae. Spiser vegansk.
Sidsel-Marie, 39, arbejder med læring i Folkekirkens Nødhjælp, har en stor passion for graviditet/fødsler og er doula (fødselshjælper) i fritiden. Elsker at synge.
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Andrea, 11, Læser en Jumbobog på ingen tid, ervild med at tegne og elsker Harry Potter universet.

Sofus, 6, Har utrolig meget energi, er vild medpokemon og med at være i bevægelse hele tiden.

Solvej, 2, Elsker at stå meget tidligt op og ermeget glad for makrel i tomat og Gurli Gris.

- Vi er en familie på 5, som glæder os til at komme på græs i godt selskab med de andre beboere i Krake.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Kasper Henriksen
Marie
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Malene Muusholm 36 år, Teamleder i Reden internationals rådgivningscenter for udenlandske kvinder
Kasper Olsen, 51 år, Indholdsredaktør hos Ritzaus Bureau
Birk, 3 år, Har krudt i røven
Milo, 5 måneder, Er glad i låget
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi bor i øjeblikket i en lidt for lille lejlighed på indre Nørrebro, og det har længe været et ønske at give vores børn nogle bredere rammer, lettere adgang til natur og flere legekammerater tæt på. Vi har kigget på adskillige bofællesskaber, men først da vi ”opdagede” Lejre og blev opmærksom på Krake, fandt vi et fællesskab, der opfyldte vores ønsker om rare omgivelser, fællesskab med mulighed for privatliv samt en acceptabel logistik omkring det at bo på landet og arbejde i centrum af København. Den korte afstand til to af Sjællands rigtig fine golfbaner er i øvrigt en dejlig bonus (for Kasper). Vi ser frem til at kunne samle en masse forskellige ressourcer i et fællesskab og derigennem gøre hverdagen sjovere og nemmere for os og især vores børn.

Kasper: Er oprindeligt uddannet på rytmisk musikkonservatorium, men har haft journalistik som levevej siden sidst i 90’erne. I øjeblikket indholdsredaktør hos Ritzaus Bureau. Jeg vil gerne bidrage med alt, der har med kommunikation, hjemmeside og sociale medier at gøre. Jeg er desuden en ivrig fotograf, glad for at lave mad, og så er jeg stadig aktiv musiker og deltager gerne i alle musikalske aktiviteter.

Malene: Arbejder som teamleder i Reden internationals rådgivningscenter for udenlandske kvinder. Arbejder på Vesterbro i København.
Glæder sig til at være med til at skabe et fællesskab om fællesmiddagene, tage en kop kaffe og en flok under med på legepladsen og så bilder jeg mig ind at jeg vil være god til at restaurere nogle møbler jeg har krejlet i værkstedet ☺. Af uransagelige årsager, kan jeg også mærke en interesse for kompostering, minimum waste og genbrug. Når shoppergenet komme op i mig, prøver jeg at kanalisere energien på loppemarkedet og jeg tænker vi kan holde nogle gode loppemarkeder i vores seje gymnastiksal.

Birk: Alle former for leg, konstruktion, mekanik, køretøjer.

Milo: Godt humør.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Tilde Nor Stadil Borum
Peter Blom Hansen
Info mangler

BILLEDE MANGLER


Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Ulf Døstrup Christensen, 41 år og softwareudvikler hos Laerdal Copenhagen,
Signe Marie Schubell, 40 år og kommunikationsrådgiver hos BUPL,
Valter Døstrup Schubell, født i november 2013 og vild med Lego, gemmeleg og vikinger
Ingvild Døstrup Schubell, født december 2018
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi bor lige nu i en treværelses andelslejlighed på Amager i København, men vi drømmer om mere natur, nærmiljø og kontakt med naboer. Vi er vilde med naturen omkring Lejre, og Lejre kommunes store fokus på økologi og bæredygtighed. Vi faldt for Krake, fordi vi godt kan lide, at der bliver bygget nyt i noget oprindeligt med sjæl og historie. Vi kan godt lide konceptet omkring Krake, da vi drømmer om et nært naboskab med gode relationer og frie sociale rammer. For os virker det til, at Krake har den helt rette balance mellem privatliv og fællesskab, og vi synes, det er fedt, at vi selv er med til at etablere rammerne.


Ulf har en lang fortid som spejder og er god til at bygge ting. I Krake vil han gerne bidrage til at bygge og vedligeholde ting samt udendørsaktiviteter som bål, overnatning i shelter eller andet. Derudover elsker Ulf at lave mad, og han bidrager også gerne med sin viden om IT.

Signe vil gerne være med til at skabe traditioner i Krake som fx tilbagevendende sommerfester, julefester, halloweenfester osv. Derudover vil hun gerne være primus motor for en Krea-klub, yoga i gymnastiksalen eller rideture på islandske heste.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Jakob Russel
Johanne Studnitz Jørgensen
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Maj Baltzarsen
Peter Froberg
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Læs mere
Gå til Krake siden
Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse