Westerbygård

Nyt bo- og erhvervs-fællesskab på vej i Sønder Bjert: Landsbyen tæt på Kolding

Meld din interesse her

Arrow

Vi giver nu den smukke gamle gård, Westerbygård, nyt liv i de gamle længer. Gården skal summe af iværksætteri og bliver samlingspunktet for fællesskabet, og omkring gården bygger vi bæredygtige moderne boliger.

En gang for ikke så længe siden summede Westerbygård med liv med rebslager, slagter, landbrug, bryggeri, mejeri, bødker og meget mere. De boede på og rundt om gården og havde hver deres lille virksomhed i virksomheden. Westerbygård var et levende centrum i Sdr. Bjert – et bo- og arbejdsfælleskab på tværs af familier og professioner. Så kom industrialiseringen og de gamle gårde mistede deres funktioner. Men nu sker der noget! Vi lever i en tid hvor iværksætteri og selvstændighed har stor vind i sejlene – hvor vi er rigtigt mange, der har store eller små virksomheder – og hvor opdelingen mellem soveby og industrikvarter eller mellem forstad og arbejdsplads ikke give mening længere.

Tiden er klar til at gentænke, hvordan vi vil bo, arbejde og leve i en bedre balance mellem vores arbejdsliv og vores familieliv. På Westerbygård er visionen at skabe et helt unikt bofælleskab med tilhørende værksteds- og kontor-fælleskab, hvor vi sætter strøm på de gamle lader med bredbånd, dele-Teslaer, fælles café og kontorfællesskab. 

Er du selvstændig designer, snedker, arkitekt, programmør, konsulent, kunstner, bager – eller noget helt andet? Drømmer du om at kombinere bolig og domicil? Om at have uendeligt meget plads til at udfolde dig og din virksomhed på – og lige så meget plads til leg, børn og fællesskab? Vi samler nu en flok familier og erhvervsdrivende, med ambitionen om at overtage den smukke gamle Westerbygaard og bygge en top moderne landsby omkring gården, hvor vi kan bo og arbejde og leve sammen. I rustikke bygninger fyldt med historie – med fede kontorer, værksteder og fælles faciliteter i de gamle lader og i hovedhuset, hvor vi også vil have vores virksomheder.  

Meld din interesse og vær med til at udvikle Westerbygård.

Alt dette i cykelafstand til KoldingLÆS MERE +

Om det er her du vil bo eller blot er nysgerrig, så er du velkommen på rejsen. Kom med til workshops hvor vi drømmer, tegner og udvikler. Vi vil løbene også holde åbne arrangementer og i 2019 tager vi de første ansøgere ind.
Tilmeld

Bæredygtighed

Bæredygtighed

Stalden bliver bevaret og det gør materialerne selvfølgelig også
Stalden bliver bevaret og vi genbruger så meget som muligt.

Billede fra Lendager Group's udstilling om genbrug af materialer

Bofællesskabet Westerbygård sætter rammen for en bæredygtig og moderne livsstil, der giver god plads til at lade de grønne drømme udfolde sig, store som små. Stedets placering, i smørhullet mellem by og natur, skaber en oplagt mulighed for at tage det bedste fra begge sider. Hvad enten det er dele-elbiler, egne urtehaver, upcycling af genbrugsmaterialer, sankning i skoven eller noget helt andet kan Westerbygård facilitere dette.

Sammen har vi kraften til at bygge en mere bæredygtig, smukkere og mere retfærdig verden.

Læs mere

Fællesskab

Potentialerne i fællesskaber er mange, som når vi for eksempel laver og spiser mad sammen: På én gang løser vi praktiske behov som at spare tid, vi undgår madspild og får langt højere kvalitetsråvarer, og i det fælles måltid omkring langbordet bygger vi gode relationer.

De gamle, flotte længer bliver fremover bofællesskabets omdrejningspunkt som skaber rum både til fritidsværkstederne, til sommerfesten, til gårdbutikken, til hestefolden, til at børnene kan løbe frit rundt og lege, eller blot til at sidde og nyde livet i.

Bofællesskabet Westerbygård tilbyder en idyllisk landskabelig tilværelse til byboeren, der stadigvæk gerne vil være i nærheden af byens mange tilbud.

Fællesskab

Læs mere

Område

Bofællesskabet Westerbygård er placeret midt i et spændende område, der både rummer natur og kulturoplevelser inden for kort rækkevidde. Fra gårdens placering i landsbyen Sdr. Bjert er der under 5km til naturskønne oplevelser, fx i den 500 år gamle Stenderup Skov eller ved stranden ud til lillebælt. Westerbygård er i cykelafstand til Kolding og tæt på E45.

Område

Læs mere

INSPIRATION til DE TRE LÆNGER

Hvad skal der være i Den smukke Lade og Hovedhus på Westerbygård?
Et Aktivitetsområde for børn og voksne? 
Grunden til gården er stor! Der kunne være Drivhuse, pavilioner, sø, dyr, sauna, udendørskøkken? 
Skal der være et Fleksibelt område? En spisesal, festsal eller cafe?  Kalkladen, Bungenäs, Gotland
Rutsjebane? THE RED DOT HOTEL
Skal der være kontorer og Værksteder? Swatch Art Peace Hotel

LADEN, DE tre LÆNGER

STALDEN, DE tre LÆNGER

Interesseret i Westerbygård?

Hvordan kan jeg blive en del af Westerbygård?
Tilmeld dig og svar på et par spørgsmål, så vi kan lære din drømme og behov bedre at kende.

Løbene får du informationer om workshops, boligerne, designet og fællesskabet. Hvis det er noget for dig, så er næste skridt at blive medlem!

Du skal være medlem af Almenr for at deltage. Det koster 69 kr. om måneden og dækker hele husstanden. Dit medlemskab viser din interesse og giver dig adgang til events og information, til Westerbygård og alle nuværende og fremtidige Almenr bofællesskaber. Og sikrer din plads, når du i næste fase skal booke en bolig!

KALENDER

20. JUNI 19'

Åbent hus og workshop for nysgerrige, med lokale ildsjæle.

→ Se BILLEDER HER

20. JUNI 19'

Udsendelse om projektet

→ Se trailer her

FEB. 19'

Westerbygård bliver et Almenr projekt

→ Læs artikel på JV.dk

MAR. 18'

Fredagsbar og udstilling af Stenderup Halvøråd's projekt 'Nyt liv i gamle længer' med cirka 200 deltagere

AUG. 17'

Borgere, politikere og embedsmænd til inspirationsdag med borgmester Jørn Pedersen

APR. 17'

Stenderup Halvøråd får bevilliget midler af Erhvervsministeriet til undersøge mulighederne for et bofællesskab

→ Læs artikel på DR.dk
Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse