Vi bygger en andelsejet fritidslandsby i den vilde Skånske natur på en kæmpe naturgrund, en time og tyve minutter fra København. Landsbyen står mellem træerne til næste sommer.

Kom med ↓

En helt ny og mere fleksibel, social og bæredygtig måde at tænke fritid på.

Gammalstorp er en landsby hvor vi lever i naturen, her er ikke hække, men i stedet vores sociale bånd, fællesfaciliteter – og hvad vi ellers finder på at dyrke i vores fritid. Sammen.

Drømmen skaber vi sammen

Vi ejer det hele sammen. Vi bestemmer sammen, hvordan hus-klyngerne skal være, og hvordan vi udnytter og bruger grunden bedst.
Der er ingen type-huse her! Vi har tegnet husene særligt til stedet og de vil derfor være tænkt ind i natur og omgivelser. Der bliver både huse udstyret med alt fra bad, toilet, køkken, værelser og helårs isolering til små, mere primitive huse, der intet har - udover en fantastisk udsigt, et bord, stol og en god seng.

Vores fælles anker er naturen. Vi kommer til at bygge midt i den, og dermed også bo i den. Vi kommer til at leve med det som naturen giver os og ikke imod det. Det er ikke et benspænd, som vi skal følge, men det er et dogme, vi udfordrer os selv til at leve efter. Det giver os en følelse af at være... fri.

Når vi går sammen kan vi skabe et mere socialt, smukkere, sjovere og mere bæredygtigt samfund. Sammen.Grundprinciperne bag arkitekturen

Herover ses en digital visualisering. Arkitekturen er forenet med træerne og landskabets rytme.

Inspireret af gamle japanske skov-templer placerer vi små klynger af bygninger i de mellemrum, der naturligt er skabt af træer og sten.  Som i de japanske traditioner handler det om at leve med naturen og ikke imod den.

Designet er moderne skandinavisk, med fokus på kontakten til naturen og i overfladerne, at vise de gode naturlige materialers kvaliteter - uden at pakke dem ind.

FYSISK Model af 40 m2 huset

De smukke tiny-houses der går fra 15m2 til 100 m2, er samlet på en træplatform hævet over jorden og træ-konstruktionen lever i samspil med landskabet.

Inspiration til terasserne mellem husene

Bygningerne er løftet fri af skovens dække. Vi undgår det tunge fundament og skaber rum for skovens biodiversitet til at fortsætte uforstyrret.

FYSISK Model af 15 m2 huset

Over de næste måneder, designer vi sammen så vi sikrer at landsbyen passer til alles behov. Se i kalenderen hvornår og hvor den næste workshop sker.

Her ses seneste DIGITAL visualisering

Vi bygger i små klynger

Vi bygger huse i forskellige størrelser placeret i ca. 25 små klynger. Klik dig igennem tre eksempler på klyngerne 'Skogsland', 'Vildare', og 'Stenstakket'. Vi ser hver klynge som én bolig. Hver med deres egen identitet og i dialog til det omkringliggende.

I Skogsland finder du en gruppe af flere hytter. Her er nok senge til at en stor gruppe eller familie kan være sammen. Disse hytter omgiver en stor fælles terrasse, hvor du kan nyde solen, med langbord og pladser om bålfadet. Det er stedet du kan booke, hvis I er en større grupper,  og samtidig ønsker plads til at I kan trække jer tilbage til private rum for et øjeblik af ro.

8-12 PERSONER
STORT STUE / KØKKEN HUS
2 SOVEVÆRELSER MED PLADS TIL TO
SOVEVÆRELSE MED FLERE SENGE
STOR TERASSE 
LILLE STILLE TERASSE
PRIVAT BAD OG TOILET

'Vildare' er for dem, der ønsker den tætteste forbindelse til naturen. Du kan lide at fouragere, forberede brænde og lave mad med ild på egen terrasse. Der er masser af plads mellem bygningerne her. Langs en lille sti finder du fælles ly, hvis du gerne vil møde dine naboer eller låne en kano.

1-4 PERSONER
UDENDØRS ILDSTED TIL MADLAVNING
LILLE TERASSE
LILLE KØKKEN
DELT BADEHUS
DELT PAVILLION med køkken


Stenstakket kan du booke, når du gerne vil tilbringe en weekend eller en uge alene eller sammen med din partner. Stenstakket er hytter, der har mere privatliv. De er nedsænket i naturen og her frit udsyn til den tætte skov omkring dem. Her er ro til at læse en bog, slappe af og se vejret udenfor, alt imens ilden bringer en varm glød.

1-2 PERSONER
LILLE SOVEVÆRELSE
LILLE STUE / KØKKEN HYTTE
ILDSTED
LILLE TERRASSE
PRIVAT BAD OG TOILET


Oversigt over bebyggelsen

Selve den byggede del af landsbyen består af et 28.000 m2 område primært i skoven. Her er der en 15 m. højdeforskel fra top til bund på kortet.

Husene nærmest skovens dyb og søen er mindre og 'lettere', og jo mere vi nærmer os udkanten af skoven og engens begyndelse, bliver husene og faciliteterne mere og mere 'behagelige'. Fra primitiv luksus eller til trevlig luksus.

Herunder er et udgangspunktet for en situationsplan. Her kan du se, hvordan fritidshusene og platformene smyger sig ind mellem træerne og den øvrige natur. 

Almenr's designere, medstiftere/andelshavere designer dette nærmere sammen gennem workshops. Kom med hvis du vil have medindflydelse.

I Skogsland er de større grupper af hytter, nok senge til at en stor gruppe eller familie kan være sammen. Disse hytter omgiver en stor fælles terrasse, hvor du kan nyde solen, med langbord og pladser om bålfadet. Det er stedet for større grupper, men her er det også muligt at trække sig tilbage til private rum for et øjeblik af ro.

8-12 PERSONER
STORT STUE / KØKKEN HUS
SOVEVÆRELSE
SOVEVÆRELSE MED FLERE SENGE
STOR TERASSE
LILLE STILLE TERASSE
PRIVAT BADEHUS

'Vildare' er for dem, der ønsker den tætteste forbindelse til naturen. Du kan lide at fouragere, forberede brænde og lave mad med ild på egen terrasse. Der er masser af plads mellem bygningerne her. Langs en lille sti finder du fælles ly, hvis du gerne vil møde dine naboer eller låne en kano.

1-4 PERSONER
UDENDØRS ILDSTED TIL MADLAVNING
LILLE TERASSE
LILLE KØKKEN
DELT BADEHUS
DELT PAVILLION med køkken


Ophøjet over stendiger er hytter, der har lidt mere privatliv. De er nedsænket i naturen og overser den tætte skov omkring dem. Her kan man tilbringe weekenden alene eller sammen med en partner. Det er et roligt sted at læse en bog, hvile og se vejret udenfor, alt imens pejsen bringer en varm glød.

1-2 PERSONER
LILLE SOVEVÆRELSE
LILLE STUE / KØKKEN HYTTE
ILDSTED
LILLE terraSSE
PRIVAT BADHUS
PRIVAT sauna


Oversigt over den byggede del af landsbyen.

Der er en masse spændende biotoper, som er udgangspunktet for inddeling af zoner i landsbyen - er brugt som inspiration til at navngive områderne.  

Men hvad skal klyngerne hedde og skal de have nogle temaer? Det er fx. noget vi udvikler sammen med medstiftere og andelshavere. 

SkogslandMed ryggen mod jorden, og kig op til himlen op gennem bøgegrenene. Det er et møde- sted og en umiddelbar gensyns glæde.

Björk KlungaEn lille klynge, som primært består af birketræer.

SkogskulleEn stejl hældning med udkig og skjul.

Sjö StälleEt bosted, i nærheden af søen, hvor vi slår os ned og lever tættere med naturen.

DimmaEt grænseland mellem det etablerede og ukendte.

Sjön En morgendukkert, og en aftendukkert. Et sted for ritualer og renselse

StammenGrenenes udgangspunkt. Et mødested og udgangspunkt. Det er her vi kommer fra og vender tilbage til. Som familie, venner og fæller.

SkogskantenEt lysningssted, som er grænsen mellem to. Skov og lysåben skov eller; hvad du kender, og ikke kender.

StenstaketVed stendigerne opstår en forestilling og et legende narrativ om, at her plejede de vilde at holde til. Stendigerne er etablerede af mennesket og opstår som et stykke kultur i landskabet.

VildareHer er vi på vej ud i vildnisset, og naturen er til stede i højere grad.

UtpostDet lille sted, hvor du kan overnatte, hvis du farer vild, når mørket falder på.

Dogmer

Det er en rejse, og dogmerne vi arbejder med, præciseres efterhånden som andelshaverne og arkitekterne lærer hinanden og stedet bedre at kende.

Social

Sammen er alt vitterligt muligt; vi bidrager alle med noget og nogle gange går vi sammen og danner børnebander, bjerge af hjemmehøstede råvarer, sanketure, midsommerfester, langbordsmiddage, bålaftener, og andre gange er det bare en uge med middagslure og et smil til naboen, der gør det hele, for vores sted er stort nok til at rumme hinanden.

Simpel = luksus

Det betyder, at vi fravælger unødvendigheder (listen er lang…), f.eks. er det ulogisk at støbe et betonfundament til hvert hus når der er klippe og jordbund der fint kan bære husene. Det er i øvrigt også meget billigere – og mere bæredygtigt.

… Eller hvorfor lægge 3 mm trægulve limet på pap, der har en begrænset holdbarhed og egentlig bare er en efterligning af træerne, der står lige uden for døren? Her vælger vi selvfølgelig massive planker, der både holder længere og bliver pænere med årene - og kan slibes flere gange. Det føles bedre.

Kvalitet

Hver gang noget bliver billigere, så betyder det at vi kan hæve kvaliteten andre steder fx. som eksemplet med gulvene - og ikke som på det typiske ejendomsmarked hvor det betyder mere profit (og lavere kvalitet) for slut brugeren - der jo i sidste ende også betyder mindre holdbarhed og mere ressourcespild. Vi laver jo denne landsby for os selv - så den profit vi tjener har ikke noget med økonomi at gøre.

Lokalt

Vi prioriterer lokalsamfundet og synergien vi kan skabe med de fantastiske fødevareproducenter, håndværkere og andre vi endnu ikke har mødt, der bor i nabolaget - og den anden vej rundt. De skal være velkomne til bruge os og hvis vi kan være til hjælp er vi der selvfølgelig også. I kraft af, at vi er mange, er vi helt automatisk et meget ressourcerigt fritidssamfund.  

Bæreygtighed

Det behøver der egentlig ikke være et punkt om, men det er måske meget godt lige at nævne, at vi er meget bevidste om at tænke bæredygtighed ind i alle aspekter og beslutninger vi tager.

Her handler vi ikke hver for sig (altså du velkommen til at handle hvad du har lyst til), men fordi vi handler sammen - kan vi gøre alle de vilde ting som fx at bygge C02 neutralt, se komposten give os smukke grøntsager, lave vores egen strøm og endnu vildere og vigtigere - vi deles om en masse, og vi er sammen om det!

– At være fælles om det, er den eneste reelle smutvej til bæredygtighed. På alle parametre.

– Det er faktisk næsten svært ikke at tænke sådan i naturen.

Permakultur

Vi vil gerne kunne leve lidt ekstra på stedet. Men vi vil ikke bruge alle vores ferier på knæ pga. ukrudt på en sirligt plantet mark. I stedet vil vi arbejde med permakulturelle principper – der både øger biodiversiteten, giver mere udbytte, og væsentlig nemmere holde. Fordi vi vil arbejde med, og ikke mod, naturen.

Vi vil arbejde for at få træer, mikroorganismer, urter, blomster og evt. høns m.m. til at spille sammen - ligesom den vilde natur - helt naturligt. Det smager bedre.

Grundprinciperne bag arkitekturen

Herover ses en digital visualisering. Arkitekturen er forenet med træerne og landskabets rytme.

Inspireret af gamle japanske skov-templer placerer vi små klynger af bygninger i de mellemrum, der naturligt er skabt af træer og sten.  Som i de japanske traditioner handler det om at leve med naturen og ikke imod den.

Designet er moderne skandinavisk, med fokus på kontakten til naturen og i overfladerne, at vise de gode naturlige materialers kvaliteter - uden at pakke dem ind.

FYSISK Model af 40 m2 huset

De smukke tiny-houses der går fra 15m2 til 100 m2, er samlet på en træplatform hævet over jorden og træ-konstruktionen lever i samspil med landskabet.

Inspiration til terasserne mellem husene

Bygningerne er løftet fri af skovens dække. Vi undgår det tunge fundament og skaber rum for skovens biodiversitet til at fortsætte uforstyrret.

FYSISK Model af 15 m2 huset

Over de næste måneder, designer vi sammen så vi sikrer at landsbyen passer til alles behov. Se i kalenderen hvornår og hvor den næste workshop sker.

Her ses seneste DIGITAL visualisering

Vi bygger i små klynger

Vi bygger huse i forskellige størrelser placeret i ca. 25 små klynger. Klik dig igennem tre eksempler på klyngerne 'Skogsland', 'Vildare', og 'Stenstakket'. Vi ser hver klynge som én bolig. Hver med deres egen identitet og i dialog til det omkringliggende.

I Skogsland finder du en gruppe af flere hytter. Her er nok senge til at en stor gruppe eller familie kan være sammen. Disse hytter omgiver en stor fælles terrasse, hvor du kan nyde solen, med langbord og pladser om bålfadet. Det er stedet du kan booke, hvis I er en større grupper,  og samtidig ønsker plads til at I kan trække jer tilbage til private rum for et øjeblik af ro.

8-12 PERSONER
STORT STUE / KØKKEN HUS
2 SOVEVÆRELSER MED PLADS TIL TO
SOVEVÆRELSE MED FLERE SENGE
STOR TERASSE 
LILLE STILLE TERASSE
PRIVAT BAD OG TOILET

'Vildare' er for dem, der ønsker den tætteste forbindelse til naturen. Du kan lide at fouragere, forberede brænde og lave mad med ild på egen terrasse. Der er masser af plads mellem bygningerne her. Langs en lille sti finder du fælles ly, hvis du gerne vil møde dine naboer eller låne en kano.

1-4 PERSONER
UDENDØRS ILDSTED TIL MADLAVNING
LILLE TERASSE
LILLE KØKKEN
DELT BADEHUS
DELT PAVILLION med køkken


Stenstakket kan du booke, når du gerne vil tilbringe en weekend eller en uge alene eller sammen med din partner. Stenstakket er hytter, der har mere privatliv. De er nedsænket i naturen og her frit udsyn til den tætte skov omkring dem. Her er ro til at læse en bog, slappe af og se vejret udenfor, alt imens ilden bringer en varm glød.

1-2 PERSONER
LILLE SOVEVÆRELSE
LILLE STUE / KØKKEN HYTTE
ILDSTED
LILLE TERRASSE
PRIVAT BAD OG TOILET


Oversigt over bebyggelsen

Selve den byggede del af landsbyen består af et 28.000 m2 område primært i skoven. Her er der en 15 m. højdeforskel fra top til bund på kortet.

Husene nærmest skovens dyb og søen er mindre og 'lettere', og jo mere vi nærmer os udkanten af skoven og engens begyndelse, bliver husene og faciliteterne mere og mere 'behagelige'. Fra primitiv luksus eller til trevlig luksus.

Herunder er et udgangspunktet for en situationsplan. Her kan du se, hvordan fritidshusene og platformene smyger sig ind mellem træerne og den øvrige natur. 

Almenr's designere, medstiftere/andelshavere designer dette nærmere sammen gennem workshops. Kom med hvis du vil have medindflydelse.

I Skogsland er de større grupper af hytter, nok senge til at en stor gruppe eller familie kan være sammen. Disse hytter omgiver en stor fælles terrasse, hvor du kan nyde solen, med langbord og pladser om bålfadet. Det er stedet for større grupper, men her er det også muligt at trække sig tilbage til private rum for et øjeblik af ro.

8-12 PERSONER
STORT STUE / KØKKEN HUS
SOVEVÆRELSE
SOVEVÆRELSE MED FLERE SENGE
STOR TERASSE
LILLE STILLE TERASSE
PRIVAT BADEHUS

'Vildare' er for dem, der ønsker den tætteste forbindelse til naturen. Du kan lide at fouragere, forberede brænde og lave mad med ild på egen terrasse. Der er masser af plads mellem bygningerne her. Langs en lille sti finder du fælles ly, hvis du gerne vil møde dine naboer eller låne en kano.

1-4 PERSONER
UDENDØRS ILDSTED TIL MADLAVNING
LILLE TERASSE
LILLE KØKKEN
DELT BADEHUS
DELT PAVILLION med køkken


Ophøjet over stendiger er hytter, der har lidt mere privatliv. De er nedsænket i naturen og overser den tætte skov omkring dem. Her kan man tilbringe weekenden alene eller sammen med en partner. Det er et roligt sted at læse en bog, hvile og se vejret udenfor, alt imens pejsen bringer en varm glød.

1-2 PERSONER
LILLE SOVEVÆRELSE
LILLE STUE / KØKKEN HYTTE
ILDSTED
LILLE terraSSE
PRIVAT BADHUS
PRIVAT sauna


Oversigt over den byggede del af landsbyen.

Der er en masse spændende biotoper, som er udgangspunktet for inddeling af zoner i landsbyen - er brugt som inspiration til at navngive områderne.  

Men hvad skal klyngerne hedde og skal de have nogle temaer? Det er fx. noget vi udvikler sammen med medstiftere og andelshavere. 

SkogslandMed ryggen mod jorden, og kig op til himlen op gennem bøgegrenene. Det er et møde- sted og en umiddelbar gensyns glæde.

Björk KlungaEn lille klynge, som primært består af birketræer.

SkogskulleEn stejl hældning med udkig og skjul.

Sjö StälleEt bosted, i nærheden af søen, hvor vi slår os ned og lever tættere med naturen.

DimmaEt grænseland mellem det etablerede og ukendte.

Sjön En morgendukkert, og en aftendukkert. Et sted for ritualer og renselse

StammenGrenenes udgangspunkt. Et mødested og udgangspunkt. Det er her vi kommer fra og vender tilbage til. Som familie, venner og fæller.

SkogskantenEt lysningssted, som er grænsen mellem to. Skov og lysåben skov eller; hvad du kender, og ikke kender.

StenstaketVed stendigerne opstår en forestilling og et legende narrativ om, at her plejede de vilde at holde til. Stendigerne er etablerede af mennesket og opstår som et stykke kultur i landskabet.

VildareHer er vi på vej ud i vildnisset, og naturen er til stede i højere grad.

UtpostDet lille sted, hvor du kan overnatte, hvis du farer vild, når mørket falder på.

Dogmer

Det er en rejse, og dogmerne vi arbejder med, præciseres efterhånden som andelshaverne og arkitekterne lærer hinanden og stedet bedre at kende.

Social

Sammen er alt vitterligt muligt; vi bidrager alle med noget og nogle gange går vi sammen og danner børnebander, bjerge af hjemmehøstede råvarer, sanketure, midsommerfester, langbordsmiddage, bålaftener, og andre gange er det bare en uge med middagslure og et smil til naboen, der gør det hele, for vores sted er stort nok til at rumme hinanden.

Simpel = luksus

Det betyder, at vi fravælger unødvendigheder (listen er lang…), f.eks. er det ulogisk at støbe et betonfundament til hvert hus når der er klippe og jordbund der fint kan bære husene. Det er i øvrigt også meget billigere – og mere bæredygtigt.

… Eller hvorfor lægge 3 mm trægulve limet på pap, der har en begrænset holdbarhed og egentlig bare er en efterligning af træerne, der står lige uden for døren? Her vælger vi selvfølgelig massive planker, der både holder længere og bliver pænere med årene - og kan slibes flere gange. Det føles bedre.

Kvalitet

Hver gang noget bliver billigere, så betyder det at vi kan hæve kvaliteten andre steder fx. som eksemplet med gulvene - og ikke som på det typiske ejendomsmarked hvor det betyder mere profit (og lavere kvalitet) for slut brugeren - der jo i sidste ende også betyder mindre holdbarhed og mere ressourcespild. Vi laver jo denne landsby for os selv - så den profit vi tjener har ikke noget med økonomi at gøre.

Lokalt

Vi prioriterer lokalsamfundet og synergien vi kan skabe med de fantastiske fødevareproducenter, håndværkere og andre vi endnu ikke har mødt, der bor i nabolaget - og den anden vej rundt. De skal være velkomne til bruge os og hvis vi kan være til hjælp er vi der selvfølgelig også. I kraft af, at vi er mange, er vi helt automatisk et meget ressourcerigt fritidssamfund.  

Bæreygtighed

Det behøver der egentlig ikke være et punkt om, men det er måske meget godt lige at nævne, at vi er meget bevidste om at tænke bæredygtighed ind i alle aspekter og beslutninger vi tager.

Her handler vi ikke hver for sig (altså du velkommen til at handle hvad du har lyst til), men fordi vi handler sammen - kan vi gøre alle de vilde ting som fx at bygge C02 neutralt, se komposten give os smukke grøntsager, lave vores egen strøm og endnu vildere og vigtigere - vi deles om en masse, og vi er sammen om det!

– At være fælles om det, er den eneste reelle smutvej til bæredygtighed. På alle parametre.

– Det er faktisk næsten svært ikke at tænke sådan i naturen.

Permakultur

Vi vil gerne kunne leve lidt ekstra på stedet. Men vi vil ikke bruge alle vores ferier på knæ pga. ukrudt på en sirligt plantet mark. I stedet vil vi arbejde med permakulturelle principper – der både øger biodiversiteten, giver mere udbytte, og væsentlig nemmere holde. Fordi vi vil arbejde med, og ikke mod, naturen.

Vi vil arbejde for at få træer, mikroorganismer, urter, blomster og evt. høns m.m. til at spille sammen - ligesom den vilde natur - helt naturligt. Det smager bedre.

Drømmen skaber vi sammen

Vi ejer det hele sammen. Vi bestemmer sammen, hvordan hus-klyngerne skal være, og hvordan vi udnytter og bruger grunden bedst.
Der er ingen type-huse her! Vi har tegnet husene særligt til stedet og de vil derfor være tænkt ind i natur og omgivelser. Der bliver både huse udstyret med alt fra bad, toilet, køkken, værelser og helårs isolering til små, mere primitive huse, der intet har - udover en fantastisk udsigt, et bord, stol og en god seng.

Vores fælles anker er naturen. Vi kommer til at bygge midt i den, og dermed også bo i den. Vi kommer til at leve med det som naturen giver os og ikke imod det. Det er ikke et benspænd, som vi skal følge, men det er et dogme, vi udfordrer os selv til at leve efter. Det giver os en følelse af at være... fri.

Når vi går sammen kan vi skabe et mere socialt, smukkere, sjovere og mere bæredygtigt samfund. Sammen.Skov. Mark. Klipper. Stendiger. Sø. Å. Kuperet terræn. Det er stort.

Vild svensk natur

Grunden ligger i Skåne, der jo ligger fladt som Danmark, men der er et vildt grønt bælte med vild smuk natur og højde, der lige tipper ned over - og det er dér Gammalstorp ligger - det er muligvis det vildeste og samtidig tætteste område på København og Malmø.

Det betyder kuperet terræn, klippegrund, masser af skov, åbent landskab, og en masse eventyr. Grunden starter i det åbne og skråner derfra ned mod træer som tætner sig, en å og vådområde som vi arbejder på at blive til større sø, og derfra ligger vores skov - og derfra endnu mere vild skov og mark areal.

Grunden er delt op i to; et område hvor vi må bygge, og stort rekreativt fredet område, som udgør størstedelen.

Gammalstorp er ikke et navn vi har fundet på. Området har heddet det i flere hundrede år, og det har senere fået speciel beskyttelse af kommunen til at forblive et rekreativt tilbud for byboere. Her skal naturen forblive. Det er her navnet Fritidslandsbyen Gammalstorp kommer fra.

Klik her for at finde Gammalstorp på Google Maps

vores Grund
Åen
Åen, der ses i højre side af billedet er en naturlig grænse mellem landsbyen i skoven og den fuldstændig vilde skov
Det åbne område, omkranset af stendigeR og mere skov

Transport

I bil? Grunden ligger 1t og 20 min fra København med bil, og man skal stort set bare køre motorvej hele vejen fra Øresundsbroen.

Uden bil? Grunden ligger 10 minutter fra Hörby, og yderligere 10 minutter fra byen Höör, hvor man kan tage toget til København.

Det er jo på landet, og her har man taxabusser – det koster mere det samme at som at køre med bus end med taxa, så vi kan bruge taxabusserne eller tage en af landsbyens cykler i godt vejr – eller måske er der andre i landsbyen i bil? Det skal der nok være.

Området lokalt og nært

Området lige omkring Gammalstorp er en blanding af små bondegårde og huse langs hovedvejen og ellers er det bare bakkede marker, stendiger og skov.

Søen et par minutter væk

Nærområdet er tætpakket med naturoplevelser, om du er til vandrerture, geddefiskeri eller til svampejagt. Vi har en lille rideskole som nabo, så måske vi ser en Gammalstop'er til hest i ned gennem landsbyen. Landskabet er varieret med dybe skove, åbne marker og lyse enge, små vandløb og store søer.
I den nærliggende Ringsjön kan man bade og fiske alt fra aborre til ål og gedder.

Der er også nogle af de bedste vandreruter Sverige har at byde på, som snor sig gennem skov og eng, og langs floder og søer. Du kan også besøge naturcentret Fulltofta, der ligger i nærheden og blive klogere på naturen og friluftsaktiviteter i lokalområdet.

SE PÅ GOOGLE MAPS

Bliv medejer for 395.000 kr.

Medejere af fritidslandsbyen ejer ikke bare et hus, men en hel landsby. Vi råder over mange forskellige store og små huse, den store naturpark, og alle fællesfaciliteterne, som vi og vores familier frit kan benytte og booke gennem vores app. Ved at vi går sammen, kan vi nemlig mere.

Her deler vi en hel landsby. Vil du på skriveretreat med dig selv, eller have hele familien med? Så booker du bare efter behov.

Landsbyen er forhåndsgodkendt hos Merkur Andelskasse, så du kan også vælge at betale mindre nu og lægge mere over i 'huslejen'.

Vil du være andelshaver af landsbyen?

Fritidslandsbyen er en andelsejet landsby. I stedet for bare at eje et enkelt sommerhus, deler vi en hel landsby.

Vi ejer en hel landsby sammen. Vi er organiseret ligesom et kooperativ. En andel giver medejerskab af alle husene, den store grund, alle faciliteter og giver brugsret for både andelshaver + de venner/familiemedlemmer som du skriver på andelen.

Pris pr. andel er 395.000 kr. for det køber du en aktie i vores fælles selskab, der ejer Gammalstorp.

Start med at melde din interesse her.

Køb af andel

 • Pris pr. andel 395.000 kr.
 • Fællesudgifter pr. måned (vedligeholdelse og drift)500 kr./md kr.
 • Ejendomsværdiskat300 kr./md kr.
 • Total månedlig udgift800 kr.
 • + forbrug pr. hus/dag (Vand, lys, varme)  da husene varierer en hel del i størrelse. Nogle passer til to og andre tolv personer. Forbrug anslåes derfor til at være mellem 70 og 300 kr. pr. døgn - i sidste ende bliver det baseret på det faktiske forbrug.

ikke-Finanseret

 • Pris pr. andel 395.000 kr.
 • Fællesudgifter pr. måned (vedligeholdelse og drift)500 kr./md kr.
 • Total månedlig udgift1.430 kr.
 • + forbrug pr. hus/dag (Vand, lys, varme og evt. rengøring og sengetøj) 

Finansering

Hvis du har brug for hjælp til finansiering, så har vi fået projektet forhåndsgodkendt til belåning hos Merkur Andelskasse. Du kan derfor selv vælge hvor meget du vil betale nu eller lægge over i 'huslejen'.

UDBETALING
50.000 Kr.
Afbetaling og rente
1.800 kr. Pr. Md.
Drift og vedligeholdelse
500 kr. Pr. Md.
Ejendomsværdiskat
300 Kr. Pr. Md.
= 2.600 Kr. Pr. Md.
UDBETALING
195.000 Kr.
Afbetaling og rente
1‍000 kr. Pr. Md.
Drift og vedligeholdelse
500 kr. Pr. Md.
Ejendomsværdiskat
300 Kr. Pr. Md.
= 1.800 Kr. Pr. Md.
UDBETALING
395.000 Kr.
Afbetaling og rente
0 kr. Pr. Md.
Drift og vedligeholdelse
500 kr. Pr. Md.
Ejendomsværdiskat
300 Kr. Pr. Md.
= 800 Kr. Pr. Md.

Beregningen af finansieringen bygger på Merkur Andelskasse's (Gammalstorps bank) tilbud til lån med 4% rente og 25 års løbetid.

Køb af andel betales  i tre rater  Det giver tryghed og sikkerhed for andelshaver, bank, entreprenør og Almenr.

1) Ved køb af andel, maj 2021
2) Midtvejs i byggeriet, forår 2022
3) Når byggeriet står færdigt, sommer 2022

Som andelshaver

Fordi du vil have meget mere ud af dit sommerhus og synes, at det giver mening, at du, dine venner og naboer ikke har hæk mellem husene, men i stedet har sauna, shelters, en sø, en å, udendørskøkken, langbord, mark, udkigspost i et træ, badebro, værksted, delecykler, smuk natur og hvad vi ellers finder på - sammen.

Teknologi i baghånden

For ikke at gå fra forstanden i et virvar af logistik, har vi udviklet en app og et pointsystem, der klarer alt bøvlet, som typisk er forbundet med koordinering - så vi i stedet kan bruge krudtet på det som det handler om.

I vores app, kan vi booke huse, bruge den som nøgle, organisere samkørsel eller se hvornår og hvem, der kommer til midsommerfesten.

Book lidt og meget efter dit behov

Voresbehov er forskellige. Nogle gange vil svigerfamilien med, og andre gange harman bare selv brug for en tur ud af byen. Du booker bare  ét eller flere huse  – alt efter hvad der lige passer til dit ferieophold.  


MINIMUM 60 dage om året

Duer garanteret minimum 60 dage i Fritidslandsbyen om året. Heraf er du sikret minimumto uger i højsæsonen + to uger i mellemsæsonen samt derudover fri booking ialle sæsoner, når der er plads.

Vores pointsystem gørdet let og retfærdigt.

Meget mere end bare et hus

Fordi det er en hel landsby vi ejer sammen, har viogså råd til i fællesskab at eje , shelters, cykler, en kæmpe grund og megetmere.

Alle udgifter til vedligeholdelseog drift herunder også en vicevært funktion er fx. inkluderet i huslejen.

Ogda vi er mange, får vi stordriftsfordele. 

Alt det kan ses og bookes i appen. 

Du kan dele din andel

Du kan vælge at dele din andel med din familie eller venner. Som andelshaver er du velkommen til at tage andre med.

Du kan vælge at dele dine anpartsrettigheder med en af følgende:

 1. Familien: Anpartsrettighederne omfatter anpartshaverens ægtefælle/samlever og begges børn, forældre og børnebørn (i lige linje)
 2. Venner: Anpartsrettighederne omfatter anpartshaverens ægtefælle/samlever samt to navngivne ”vennepar” og disses respektive børn.

Dem som du vælger at give disse rettigheder til, kan tage andre med - de skal blot være til stede.

Vær sammen med dem du vil

Vi er mange med mange interesser. Her kan vi nemt dele vores ferier med andre vinterbadere, børnebander eller vennerne med de grønne fingre.

Via app’en kan vi nemt organisere os ift. vores interesser, grupper, events og ritualer.

Der findes et sted.

En landsby der er levende
En landsby der berører jorden let
En landsby hvor livet leves mellem husene

En landsby der værdsætter hvert et træ, sten og organisme.

En landsby hvor naboer, livet og tilfældigheder lever sammen med det rolige, det private og reflektionen.

Børnebander farer vild og finder hjem når det er mørkt

Vi mødes omkring det iltre bål
I fritidslandsbyen, under trækronerne.
Rummet de giver os, er vores.

Vores ritualer.
Som opstår, bare fordi, vi kan.
Noget vi skaber, og vokser med.

En arkitektur af materialer med integritet og naturlige oprindelser.

På linje med naturens biotop.

Der findes et sted hvor vi har mere. Sammen.  

Her skal der stå noget dejligt om noget dejligt

Hvad skal vi skrive for noget dejligt noget? 

Om Almenr

Almenr har sat sig for at innovere landsbyen og skaber fællesskaber omkring boligen og nytænker måden, vi skaber boligfællesskaber på. Vi kalder det Landsby 2.0 og vores motto er ”Mere. Sammen”. Vores vision er at skabe et menneskeligt samfund i landsbyskala med langt flere boligfællesskaber i alle former – et mere mangfoldigt, bæredygtigt og socialt ejendomsmarked på beboernes betingelser.

Det Almenr via en kooperativ platform, der med moderne værktøjer hjælper med at skabe fællesskaber og et alternativ til traditionel developer-finansiering af boliger. Det gør vi med crowd-finansiering og transparente processer og økonomi.  

Missionen er at gøre det let at realisere et bofællesskab (og nu også fritidslandsbyer), og har derfor udviklet værktøjer og finansieringsformer til at fjerne de store barrierer, mange bofællesskabsprojekter løber ind i.

I hjertet af Almenrs processer står arbejdet med at skabe et stærkt og levedygtigt fællesskab

Almenr giver muligheder og sikkerhed
Det tager et typisk selvgroet fællesskab 5-10 år at realisere (med dyre lærepenge). Et Almenr projekt tager 1-3 år.

Fordi vi er mange der går sammen, har vi flere muligheder. Sådan fungerer Almenr også. Som en del af Almenr giver det dig adgang til en vidensbase og et netværk af samarbejdspartnere, som tæller banker, kommuner, arktiekter, jurister og byggefolk der i samspil med os gør det let og effektivt at gå fra drøm til virkelighed.

Tidslinjen

Nysgerrig? 
Interesseret?

Meld din interesse og svar på et par spørgsmål, så vi kan lære dine drømme og behov bedre at kende. Vi åbner op for salg af andele for medstiftere d. 7. juli - og for andre d. 11. august. Du kan blive medstifter indtil d. 7. juli.

Løbende får du informationer om og invitationer til at deltage i workshops, design af landsbyen og fællesskabet.

INDTIL D. 7. JULI

Bliv medstifter! Her sikrer du dig en plads for en weekend ... eller for altid.
5.000 kr.

For dig der vil støtte, sikre din forkøbsret og være en del af landsbyen, og måske købe en andel senere.

Medstiftere og deres venner + familie har eneret på køb af andele fra d. 7. juli til d. 11. august 2021. Herefter har de forkøbsret.

 • Forkøbsret til køb af andel

 • 2 overnatninger når landsbyen står klar i 2022

 • Overnatning i den midlertidige teltlandsby sommer 2021

 • Mulighed for at deltage i lukkede talks, workhops og middage

 • Du bliver medstifter af landsbyen og får tilsendt en god lille pakke

 • Hvis du senere køber en andel, bliver beløbet fratrukket andelsprisen

 • Et års medlemskab på Almenr

BLIV MEDSTIFTER
FRA D. 11. AUGUST

Bliv andelshaver og vær med hele vejen...
395.000 kr.

For dig der allerede nu ved, at du/I vil være med til at forme og eje en andel af Fritidslandsbyen Gammalstorp.
Vi åbner for salg til ikke-medstiftere d. 11. august.

 • Andelshaver af hele landsbyen og indflydelse i udformingen

 • Du kan dele din andel med din familie eller et vennepar

 • Mulighed for at deltage i lukkede talks, workhops og middage

 • Minimum 60 overnatninger pr. år

 • Overnatning i den midlertidige telt landsby sommer 2021

 • Deltagelse i alle workshops frem mod indflytning. Her kan du sætte dit præg på fællesfaciliteterne, services, kulturen, husene, udearealer m.m.

 • Tre års medlemskab på Almenr

Ansøg
(JH INDSÆT LINK)

Start med at melde din interesse:

Tak! Vi vender snart tilbage :)

Oops! Noget gik galt.
Skriv gerne en mail til hej@almenr.dk hvis denne besked bliver ved med at komme
ANSØG
OPDATERET

Svar til gode spørgsmål


+

Se optagelsen og svarende fra infomødet d. 4 marts 2021 her

Gå til Facebook-gruppen her

Hvordan bliver projekterne finansieret?


Fritidslandsbyen bliver finansieret dels af betalingen for andelsbeviset (ca. 40%) og dels af en bankfinansiering (ca. 60%). Din månedlige husleje går til betaling af bankfinansieringen samt til den løbendedrift og vedligeholdelse af fritidslandsbyen. Den tidlige proces er direkte finanseret af Medstiftere - altså alt vi laver lige nu.

Hvilke perioder regnes for at være høj sæsoner?


Skolernes sommerferie + efterårsferien + juleferien +påskeferien 

Hvilke størrelser hytter findes der?


Der findes 3 forskellige størrelser: 15 m2 / 30 m2 / 70 m2. Flere steder er hytterne placeret i grupper, så man kan booke en gruppe af hytter.

Hvem kan man dele en anpart med?


Du kan dele din anpart med andre. Rettigheder til en anpart gælder den person, hvis navn er noteret på anparten. Den enkelte anpartshaver meddeler, hvilken af to nedenstående personkredse vedkommendes anpartsrettigheder omfatter:

 1. Familien: Anpartsrettighederne omfatter anpartshaverens ægtefælle/samlever og begges børn, forældre og børnebørn (i lige linje)
 2. Venner: Anpartsrettighederne omfatter anpartshaverens ægtefælle/samlever samt to navngivne ”vennepar” og disses respektive børn.

Hvorved de får adgang til at booke bolig, uden at andelshaveren deltager.

Hvor mange overnattende er der plads til i fritidslandsbyen?


Der er plads til ca. 120 overnattende samtidig. Dertil kommer mulighed for ekstra opredninger.

Hvem er ejer af Almenr?


Aktiemajoriteten i selskabet ejes af partnere, medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer Lars Lundbye, Michael Thomsen, Per Feldthaus, Jonas Halfter og Sune Larsen.

Hvad dækker lejen?

Lejen dækker Lejen dækker afdrag på lån + alle fællesudgifter (vedligeholdelse, administration, vicevært, renovation, ejendomsskat, forsikringer, grundejerforening, mv.)

Hvordan er stedet forsikret?


Med bygnings- og indboforsikring

Hvordan forholder det sig med skat? 


Ejendomsskater inkluderet i huslejen

Hvem står for rengøring efter endt ophold?

Der bliver tilknyttet et fast rengøringsteam - der er endnu ikke indgået nogen aftale omkring dette.

Hvordan kan andelen sælges?

Andele sælges gennem Almenrs medlemsbase. På medlemsbasen kan alle interesserede skrive sig på en venteliste.

Hvornår kan man købe andele? 

Hvis du er medstifter, kan du købe andel d. 7. juli 2021, og har eneret til at gøre det indtil d. 11. august, hvor der bliver åbnet for nye.

Hvor længe gælder forkøbsretten?

Forkøbsretten gælder, indtil alle andele er blevet solgt. Det er først til mølle - men medstiftere kommer først. Ellers kommer man på en venteliste.

Er der andre udgifter end forbrug og husleje?

Udover den månedlige husleje, der dækker betaling af realkreditlånet og alle vedligeholdelsesomkostninger, renovation mv, betales en afgift for brug af huse. Se næste punkt.

Hvad sker der, hvis man f.eks. kun vil benytte fritidslandsbyen 14 dage om året?


Der er intet krav om at man skal benytte fritidslandsbyen et minimum antal af dage. Man betaler en fast månedlig husleje uanset hvor mange overnatninger man tager i Gammalstorp. Udover den månedlige husleje så betaler man pr. overnatning pr. husklynge (afhængig af størrelsen på huset), som dækker forbrug af el + vand og rengøring

Hvad koster det for forbrug af el, vand, rengøring og vask af sengetøj?

Det koster ca. 100-300 kroner pr. hus (klynge) pr. døgn afhængig af antallet af sovepladser i huset. Dette beløb dækker alle udgifter til el, vand, varme og rengøring. Det vil være muligt at leje sengelinned og håndklæder.

Hvordan fungerer pointsystemet?

Som andelshaver er man sikret minimum 60 døgn om året med et gennemsnit på 4 personer pr. døgn. Året deles op i 3 sæsonniveauer - lav (26 uger), mellem (13 uger) og høj (13 uger). Du er sikret minimum 14 døgn i højsæsonen og 14 døgn i mellemsæsonen.

Pointsystemet bruges kun til at fordele boligerne, når to eller flere ønsker den samme bolig i den sammeperiode.

Princippet er, at hver andelshaver får 168 point om året, som anvendes til at booke bolig. Jo større bolig jo flere point. Hvis to andelshaver ønsker den samme bolig i den samme periode, er det den, der har flest point, der tildeles boligen. Man kan spare point fra sæson til sæson, men opsparede point forældes efter tre år. For 168 point kan man overnatte 4 mennesker i 14 dage i højsæson, 14 dage i mellemsæson og så meget man lyster i lavsæson.

Vi vil løbende optimere og administrere systemet, så det sikrer, at så mange som mulig får deres ønsker opfyldt.

En vigtig ting at vide er, at når vi siger bolig/hus, så mener vi faktisk en gruppe/klynge af huse. Så et hus indeholder f.eks. to små sovehuse, et køkken/dagligstue hus, et badehus og ved nogle er der f.eks. en sauna, bibliotek, atelier eller lign. Så man booker faktisk en række huse ad gangen

Hvor mange arbejdsdage er der på et år?

Som udgangspunkt er det hele serviceret, men der er mulighed for at påtage sig nogle opgaver. Eksempelvis så kan man have en fast årligarbejdsweekend/uge. Det kan være rigtig sjovt for nogle og andre vil hellere undgå det : )

Møder

Der afholdes generalforsamling hvert år i maj måned. Generalforsamlingen afsluttes med en sommerfest.

Hvem kommer til at stå for driften af Gammalstorp?

Almenr vil stå for driften.

Hvor mange andele er der?

Der bliver maks 180 andele til ca. 30 hus-klynger med forskellige antal sovepladser og faciliteter. Det antal kommer først og fremmest fra, at det vil sikre, at alle kan booke minimum 60 døgn pr. år (med gennemsnit 4 personer pr. døgn), og at der samtidig ikke vil blive for tæt bebygget.

Kan man få sin betaling for forkøbsretten tilbage, hvis man fortryder?

Nej. Forkøbsretten går udelukkende til at betale for den tidlige udvikling af projektet, og det viser samtidig, at man er seriøs.

Kan man regne med, at byggeriet står færdigt til brug fra sommeren 2022?

Ja. Vi bygger også landsbyen hvis der f.eks. kun bliver 100 andelshavere. Det der oftest spænder ben for et byggeri, er ikke selve byggeriet, men eksempelvis at få lokalplanen godkendt. Den er godkendt: )  

Hvor mange er tilmeldt projektet?

Vi lancerede projektet i starten af året, og vi har i dag 200 personer som har angivet, at de vil være med.

Fra hvornår skal man betale huslejen/den månedlige udgift?

Det skal man først fra den dag byggeriet er færdigt og landsbyen indvies.

Er der nogen form for forsikring, hvis nu at I/dem der skal bygge husene, ender med at gå konkurs inden landsbyen står færdig?

Ja, dette er sikret gennem bankgarantier.

Hvilken byggekvalitet kan der forventes?

Der bygges i en høj kvalitet af sunde bæredygtige materialer. Bygningskvaliteten afspejler, at husene kan bruges meget, og skal kunne holde i mange år.

Hvilke faciliteter har de forskellige huse?

Der vil være en stor variation i de forskellige huse, så det er muligt at imødekomme mange forskellige behov, når man er på ferie. Nogle gange er man måske alene eller et par. Andre gange er det familien med børn og måske en legekammerat. Og nogle gange er man måske en flok venner eller hele den store familie. Dette afspejles både i antallet af soverum og i omfanget af toilet og badefaciliteter. Som udgangspunkt er der altid privat bad/toilet til rådighed til den bolig man har booket.

Hvor mange huse er der?

Ca. 30 huse, men der kan være ønsker om at have flere af de små huse eller måske flere at de store huse, som så vil sænke eller hæve antallet af bygninger, det er noget vi vil komme til at tage op med andelshaverne. Det er dog vigtigt, at det ikke bliver overbygget.

Hvilke fællesfaciliteter er der?

Det er i høj grad noget, som andelshaverne har indflydelse på. Her er et overblik over, hvad der allerede er planlagt i projektet:

•      Fællesfaciliteter kommer andelshaverne til at have stor indflydelse på.

•      Grovværksted (f.eks. træ/stål/keramik)

•      Badebro, båd/kano og en sø på selve grunden (der løber en å som vi dæmmer til) – der er også en rigtig fin sø et par minutters gang fra grunden

•      Udendørskøkkener

•      Bål steder

•      Pavilloner man kan samles omkring. Åbne lette konstruktioner der dækker behov ifht. vejr og vind

•      Udkigspost/stjernekigger post (oppe i et træ)

•      Et område tiltænkt aktiviteter som boldspil, bue og pil og alt mulig andet.

•      Et område hvor der kan dyrkes grøntsager, urter  

•      Opladestation til elbiler

•      Cykler og trækvogne

•      Plads til opbevaring af personlige genstande

•      Friluftsgrej - telte, fiskestænger og lign

•      Sauna(er)

•      Vildmarksbad

•      Primitive shelters

•      Platforme (hævet over terræn), man kan samles ved. Nogle vil måske dyrke yoga der?

 

Ovenstående er vores udgangspunkt. Der er rig plads til at andelshaverne kan arbejdere videre med hvordan de/I drømmer om at bruge landsbyen, samt hvilke fællesfaciliteter der skal være. Måske drømmes der også om en udendørs biograf dybt inde i skoven?Eller måske der er en gruppe, der vil brygge øl? Eller måske er der ingen, der vil dyrke urter og grøntsager?

Hvad hjælper Almenr med? ‍‍


En samskabelses fase, en co-design-proces, hvor vi sammen udvikler vores fælles rammer. Du underlægges altså ikke, som normalt, en one-size-fits-all. Sammen med Almenrs designere giver I drømmenform: Hvad er privat? Hvad vil vi dele? Hvad er vi fælles om? Hvordan ser det ud?I co-design forløbet er der tre hovedaktiviteter


1. Gennem fysiske workshops og en række onlinedialoger udfolder vi vores fælles værdigrundlag og alt det, vi vil dele sammen. Vi kalder det: “Det fælles Tredie”. Det bliver Gammalstorps manifest, som udfoldes i f.eks. vedtægterne. 2. Du kan, alt efter dine interesser, være medlem af en eller flere arbejdsgrupper, der designer f.eks. nyttehaver, eller fælles værksteder. Det er her, vi definerer hvilke fællesfaciliteter og aktiviteter, vi skal designe ind i projektet. 3. Og så er der det store arbejde med at skabe selve byggeprojektet: Det handler om entreprenørkontrakter, byggestyring og finansiering. Det sørger Almenr for.Designfællesskabet handler frem for alt om FÆLLESSKAB. Mens Almenr ordner alt det svære og kedelige!

Vil du bare følge Fritidslandsbyen Gammalstorp?

Skriv din mail her, hvis du vil have opdateringer på landsbyen. Følg også vores Instagram, her deler vi uformelt indhold løbene.

Sådan! Du følger nu Gammalstorp

Oops! Noget gik galt.
Skriv gerne en mail til hej@almenr.dk hvis denne besked bliver ved med at komme

Følg med (DER SKAL SELF VÆRE GS INDLÆG HER)

Drivkræfterne bag

Bag Gammalstorp står Almenr, der er en medlemsorganisation for skabelsen af bofællesskaber (Danmarks største).
Almenr går stik imod boligmarkedet ved altid at prioritere fællesskabet først.

Almenr arbejder ud fra den kooperative tankegang om, at vi skal løfte i flok. Ligesom man gjorde i andelsbevægelsen.

Almenr sørger for at samle alle de rigtige partnere, udformer det juridiske og sikrer en sund økonomi, skabe et sundt fællesskab, finansering af stedet og selve byggeriet.

Om Almenr

Almenr har sat sig for at innovere landsbyen og skaber fællesskaber omkring boligen og nytænker måden, vi skaber boligfællesskaber på. Vi kalder det Landsby 2.0 og vores motto er ”Mere. Sammen”. Vores vision er at skabe et menneskeligt samfund i landsbyskala med langt flere boligfællesskaber i alle former – et mere mangfoldigt, bæredygtigt og socialt ejendomsmarked på beboernes betingelser.

Det Almenr via en kooperativ platform, der med moderne værktøjer hjælper med at skabe fællesskaber og et alternativ til traditionel developer-finansiering af boliger. Det gør vi med crowd-finansiering og transparente processer og økonomi.  

Missionen er at gøre det let at realisere et bofællesskab (og nu også fritidslandsbyer), og har derfor udviklet værktøjer og finansieringsformer til at fjerne de store barrierer, mange bofællesskabsprojekter løber ind i.

I hjertet af Almenrs processer står arbejdet med at skabe et stærkt og levedygtigt fællesskab

Almenr giver muligheder og sikkerhed
Det tager et typisk selvgroet fællesskab 5-10 år at realisere (med dyre lærepenge). Et Almenr projekt tager 1-3 år.

Fordi vi er mange der går sammen, har vi flere muligheder. Sådan fungerer Almenr også. Som en del af Almenr giver det dig adgang til en vidensbase og et netværk af samarbejdspartnere, som tæller banker, kommuner, arktiekter, jurister og byggefolk der i samspil med os gør det let og effektivt at gå fra drøm til virkelighed.

Camilla Christiansen
Fællesskabsvært, Almenr
Camilla er med i hele udviklingen, og bidrager med sin viden omkring hvordan vi bedst sætter rammer for det gode fællesskab, og vil holde workshops hvor vi sammen finder frem til hvordan vi bedst tager beslutninger, håndtere konflikter, fejringer og alt i alt skaber god energi i fællesskabet. Hun er bindeleddet mellem os alle. Spørg hende om alt!

camilla@almenr.dk

Jonas Halfter
BRAND Director, PArtner – almenr
står bag udviklingen af Fritidslandsbyen og Gammalstorp. Han er også bindeledet mellem fællesskabet og de mange parter. Har du en god ide til landsbyen eller spørgsmål? Så send ham en besked.

jonas@almenr.dk

Archival Studies
‍‍‍‍
ARKITEKTER
text herom

Lenshow & Philmann
‍‍‍‍‍
ARKITEKTER
text herom

Per Feldthaus
‍‍
projektdirektør, PArtner – Almenr
Står i spidsen for realiseringen af Gammalstorp med fokus på anlægsarbejdet, samarbejdspartnere og leverandører. Per har 30 års erfaring fra arkitekt- og byggebranchen som leder og arkitekt.

pf@almenr.dk

Flemming Schiøtt Hansen
ADVISORY BOARD,
STIFTER, STEDSANS IN THE WOODS
Flemming hjælper os med at udforme vores arbejde med permakultur (selvforsyning).
Han har en dyb passion og mange års erfaring indenfor restauration og dyrkning.

Han har bl.a. startet tagrestauranten Østergro og bor idag med hans familie, ikke langt fra vores landsby, hvor han og han kone driver Stedsans in the Woods.

Stedsans er en stor inspiration til Gammalstorp, og det bliver interresant at se hvilke synergier vi kan skabe.

Karina Tørnsø
KREATIV – Gammalstorp
hjælper til at spirer de første frø til aktiviteter og oplevelser. Karinas hjerte banker for udelivet – og som et ægte bymenneske tilbringer hun al sin fritid i naturen – gerne ved et bål.

Hun og Jonas hjælper med at udforme (sammen med fællesskabet) alt det, der gør Gammalstorp til Gammalstorp.

karina@almenr.dk

Gunnar Kastbjerg
Tidl. grundejer og den første andelshaver
Vi har købt grunden af Gunnar, som også bliver andelshaver af landsbyen.

Han kender naboerne, kommunen og har gjort et stort stykke arbejde, både i grundejerforeningen, med kommunen ift. byggetilladelser, modning af grunden, så stedet står klar til at vi kan bygge og fællesskabet kan flytte ind.

Han har allerede bygget et lille hus på grunden og bruger meget af sin tid der. Hvis du har lyst, så bank på, han byder sikkert på en rundtur og hvis du er heldig også en fika.

Mette Thingstrup
er organisationspsykolog og er optaget at få gruppedannelserne optimeret så meget som muligt.

Giulia Maci
er arkitekt og byudvikler, og har som medstifter af Urbego gennemført talrige co-living projekter i Europa. Giulia hjælper byggefællesskaberne med designfasen.

Sune Larsen
hjælper byggefællesskaberne igennem finansieringsfasen.

Kom med

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse