Vi er en forening der har bygget og ejer en andelslandsby i den vilde Skånske natur på en kæmpe skovgrund, lidt over en time fra København.
Her ejer og deler vi en hel landsby og ikke bare et enkelt sommerhus, sammen.

En meget mere fleksibel, social og bæredygtig måde at tænke fritid på.

Danske sommerhuse står tomme i gennemsnit 300 dage om året. Det synes vi er fjollet. Gammalstorp er et opgør med ideen om, at vi hver skal eje alt muligt selv og have besværet med det. Ved at vi slår os sammen og deler faciliteter og ressourcer vi har brug for, opnår vi ikke kun en hel masse materielle fordele, men får også et stærkt fællesskab og kan leve meget mere bæredygtigt.

Drømmen skaber vi sammen

Vi ejer det hele sammen. Vi bestemmer sammen, hvordan husene skal være, og hvordan vi udnytter og bruger grunden bedst.
Husene er skabt til stedet og de vil derfor være tænkt ind i natur og omgivelser. Der bliver både huse udstyret med alt fra bad, toilet, køkken, værelser og helårs isolering til små, mere primitive huse, der intet har - udover en fantastisk udsigt.

Vores fælles anker er naturen. Vi kommer til at bygge midt i den, og dermed også bo i den. Vi kommer til at leve med det som naturen giver os og ikke imod det. Det er ikke et benspænd, som vi skal følge, men det er et dogme, vi udfordrer os selv til at leve efter. Det giver os en følelse af at være... fri.

Fordi vi går sammen, kan vi skabe et  smukkere, sjovere, mere socialt og mere bæredygtigt samfund. Sammen.Dogmer

Vores fælles dogmer, som alle andelshavere underskriver ved indmelding.

Vi er frie

Jeg drømmer om fred og rum til at være fri og helt mig selv.

Jeg respekterer mine bofællers behov for fred, ro og frihed.

Vi er helt ude i skoven
Jeg drømmer om eventyr.

Jeg er åben for nye venner, beskidte røjsere og vilde initiativer.

Vi er lette som bladene på jorden Jeg drømmer om at leve i balance med alt det, skoven gir.

Jeg vil gå let på jorden og ingen spor efterlade.

Vi er sammen

Jeg drømmer om fællesskab og nære inspirerende relationer.

Jeg er venlig overfor mine bofæller og bidrager til de ting, vi laver sammen.

Grundprincipper

Social

Sammen er alt vitterligt muligt; vi bidrager alle med noget, og nogle gange går vi sammen og danner børnebander, sanketure, midsommerfester, langbordsmiddage, bålaftener, og andre gange er det bare en uge med middagslure og et smil til naboen, der gør det hele, for vores sted er stort nok til at rumme hinanden.

Simpel = luksus

Det betyder, at vi fravælger unødvendigheder (listen er lang…), f.eks. er det ulogisk at støbe et betonfundament til hvert hus når der er klippe og jordbund, der fint kan bære husene. Det er i øvrigt også meget billigere – og mere bæredygtigt.

Kvalitet

Hver gang noget er blevet billigere i eksempelvis byggeriet, så betyder det, at vi har hævet kvaliteten andre steder - og ikke som på det typiske ejendomsmarked, hvor det typisk betyder lavere kvalitet for slutbrugeren - der jo i sidste ende også betyder mindre holdbarhed og mere ressourcespild.  

Lokalt

Vi prioriterer lokalsamfundet og synergien, vi kan skabe med de fantastiske fødevareproducenter, håndværkere og andre vi endnu ikke har mødt i nabolaget - og den anden vej rundt. I kraft af, at vi er mange, er vi helt automatisk et meget ressourcerigt fritidssamfund.  

Bæreygtighed

Det behøver der egentlig ikke være et punkt om, men det er måske meget godt lige at nævne, at vi er meget bevidste om at tænke bæredygtighed ind i alle aspekter og i alle beslutninger, vi tager.

Her handler vi ikke hver for sig (altså du velkommen til at handle, hvad du har lyst til), og fordi vi handler sammen, kan vi gøre alle de vilde ting som fx at bygge C02 neutralt, se komposten give os smukke grøntsager, brænde vores eget brænde og endnu vildere og vigtigere - vi deles om en masse (et sommerhus står i gennemsnit tomt ca 300 dage om året i Danmark), og vi er sammen om det!

– At være fælles om det, er den eneste reelle smutvej til bæredygtighed. På alle parametre.

– Det er faktisk næsten svært ikke at tænke sådan i naturen.

Permakultur

Vi vil gerne kunne leve lidt ekstra på stedet. Men vi vil ikke bruge alle vores ferier på knæ pga. ukrudt på en sirligt plantet mark. I stedet vil vi arbejde med permakulturelle principper – der både øger biodiversiteten, giver mere udbytte, og væsentlig nemmere holde. Fordi vi vil arbejde med, og ikke mod, naturen.

Vi vil arbejde for at få træer, mikroorganismer, urter, blomster og evt. høns m.m. til at spille sammen - som den allerede gør - helt naturligt. Det smager bedre.

Arkitekturen

huset "Vidsvinet". De har alle forskellige indretningstemaer

Først og fremmest vil arkitekturen blive forenet med landskabets rytme, og husene vil eksistere sammen med skovens træer. Inspireret af gamle japanske skovtempler placerer vi  bygninger i de mellemrum, der naturligt eksisterer mellem træerne og stenene.  Som i de japanske traditioner handler det om at leve med naturen og ikke imod den. Og bygningerne er løftet fri af skovens dække. Det gør vi for at undgå et tungt fundament. På den måde skaber vi rum for skovens biodiversitet til at leve uforstyrret videre. 

Designet er moderne skandinavisk med kontakt til naturen. Det handler om at vise kvaliteten af de gode naturlige materialer.  

Der er tre former for bebyggelser. 1. Helårsisolerede sommerhuse med højt til loftet, store køkkener, toilet, og bad (30 - 96 m2).

3. Skovhytter, der er enklere i konstruktionen og bringer os tættere på naturen (12m2).

4. Fællesfaciliteter, såsom et fælleshus med stort opholdsrum, køkken, bad og toiletter. Herudover værksted (Laden), sauna, stjernekiggerpost, vildmarksbad og meget mere som vi som forening tilføjer med tiden.


Træ - et helt fantastisk materiale

Husene bygges  af træ - og af lokale håndværkere. Træ er et af de mest fantastiske byggematerialer - fordi træer fornyr sig selv, men også fordi de har den unikke funktion, at de binder CO2.

Og ikke nok med at træ er godt for klimaet. Det føles godt.

Rå luksushuse - SkovhytterHer bygger vi mere eksperimenterende, men selvfølgelig med de rene materialer træ og glas. Forskellen på sommerhusene og skovhusene er, at skovhusene er meget mere simple i deres konstruktion og er ikke isolerede. I de førstnævnte huse pakker vi husets konstruktion ind, hvorimod vi ser konstruktionen i de skovhusene som et vigtigt karaktertræk – ikke mindst for at vi kan se og røre ved den.

I Skogsland finder du en gruppe af flere hytter. Her er nok senge til at en stor gruppe eller familie kan være sammen. Disse hytter omgiver en stor fælles terrasse, hvor du kan nyde solen, med langbord og pladser om bålfadet. Det er stedet du kan booke, hvis I er en større grupper,  og samtidig ønsker plads til at I kan trække jer tilbage til private rum for et øjeblik af ro.

8-12 PERSONER
STORT STUE / KØKKEN HUS
2 SOVEVÆRELSER MED PLADS TIL TO
SOVEVÆRELSE MED FLERE SENGE
STOR TERASSE 
LILLE STILLE TERASSE
PRIVAT BAD OG TOILET

'Vildare' er for dem, der ønsker den tætteste forbindelse til naturen. Du kan lide at fouragere, forberede brænde og lave mad med ild på egen terrasse. Der er masser af plads mellem bygningerne her. Langs en lille sti finder du fælles ly, hvis du gerne vil møde dine naboer eller låne en kano.

1-4 PERSONER
UDENDØRS ILDSTED TIL MADLAVNING
LILLE TERASSE
LILLE KØKKEN
DELT BADEHUS
DELT PAVILLION med køkken


Stenstakket kan du booke, når du gerne vil tilbringe en weekend eller en uge alene eller sammen med din partner. Stenstakket er hytter, der har mere privatliv. De er nedsænket i naturen og her frit udsyn til den tætte skov omkring dem. Her er ro til at læse en bog, slappe af og se vejret udenfor, alt imens ilden bringer en varm glød.

1-2 PERSONER
LILLE SOVEVÆRELSE
LILLE STUE / KØKKEN HYTTE
ILDSTED
LILLE TERRASSE
PRIVAT BAD OG TOILET


Alt det fælles

Vi får en masse fællesfaciliteter, der skal komme os alle til gode.
Fordelen ved at være mange om landsbyen er, at vi kan få meget mere ved at deles om udgifterne til servicering, sauna, vildmarksbad, cykler, yogaplatform, fælleshuse, værksted m.m. som vi, der er andelshavere løbene udvikler på.

Når du køber en andel i hele landsbyen, køber du samtidig en andel i fællesgrunden og alle de fede fællesfaciliteter.

I Skogsland er de større grupper af hytter, nok senge til at en stor gruppe eller familie kan være sammen. Disse hytter omgiver en stor fælles terrasse, hvor du kan nyde solen, med langbord og pladser om bålfadet. Det er stedet for større grupper, men her er det også muligt at trække sig tilbage til private rum for et øjeblik af ro.

8-12 PERSONER
STORT STUE / KØKKEN HUS
SOVEVÆRELSE
SOVEVÆRELSE MED FLERE SENGE
STOR TERASSE
LILLE STILLE TERASSE
PRIVAT BADEHUS

'Vildare' er for dem, der ønsker den tætteste forbindelse til naturen. Du kan lide at fouragere, forberede brænde og lave mad med ild på egen terrasse. Der er masser af plads mellem bygningerne her. Langs en lille sti finder du fælles ly, hvis du gerne vil møde dine naboer eller låne en kano.

1-4 PERSONER
UDENDØRS ILDSTED TIL MADLAVNING
LILLE TERASSE
LILLE KØKKEN
DELT BADEHUS
DELT PAVILLION med køkken


Ophøjet over stendiger er hytter, der har lidt mere privatliv. De er nedsænket i naturen og overser den tætte skov omkring dem. Her kan man tilbringe weekenden alene eller sammen med en partner. Det er et roligt sted at læse en bog, hvile og se vejret udenfor, alt imens pejsen bringer en varm glød.

1-2 PERSONER
LILLE SOVEVÆRELSE
LILLE STUE / KØKKEN HYTTE
ILDSTED
LILLE terraSSE
PRIVAT BADHUS
PRIVAT sauna


Nogle af de fællesfaciliteter vi drømmer om

Oversigt over bebyggelsen

Selve den byggede del af landsbyen består af et 48.000 m2 område primært i skoven. Her er der ca 30 m. højdeforskel fra top til bund på kortet.

OBS: herunder er de huse vi er ved at bygge. I venstre side kommer der flere huse, mindre tæt, så der også er områder hvor man er helt privat. 

Herunder er situationsplanen. Her kan du se, hvordan husene smyger sig ind mellem træerne og den øvrige natur.

Almenr og medlemmerne designer dette nærmere sammen gennem workshops. Kom med, hvis du vil have medindflydelse.

I Skogsland er de større grupper af hytter, nok senge til at en stor gruppe eller familie kan være sammen. Disse hytter omgiver en stor fælles terrasse, hvor du kan nyde solen, med langbord og pladser om bålfadet. Det er stedet for større grupper, men her er det også muligt at trække sig tilbage til private rum for et øjeblik af ro.

8-12 PERSONER
STORT STUE / KØKKEN HUS
SOVEVÆRELSE
SOVEVÆRELSE MED FLERE SENGE
STOR TERASSE
LILLE STILLE TERASSE
PRIVAT BADEHUS

'Vildare' er for dem, der ønsker den tætteste forbindelse til naturen. Du kan lide at fouragere, forberede brænde og lave mad med ild på egen terrasse. Der er masser af plads mellem bygningerne her. Langs en lille sti finder du fælles ly, hvis du gerne vil møde dine naboer eller låne en kano.

1-4 PERSONER
UDENDØRS ILDSTED TIL MADLAVNING
LILLE TERASSE
LILLE KØKKEN
DELT BADEHUS
DELT PAVILLION med køkken


Ophøjet over stendiger er hytter, der har lidt mere privatliv. De er nedsænket i naturen og overser den tætte skov omkring dem. Her kan man tilbringe weekenden alene eller sammen med en partner. Det er et roligt sted at læse en bog, hvile og se vejret udenfor, alt imens pejsen bringer en varm glød.

1-2 PERSONER
LILLE SOVEVÆRELSE
LILLE STUE / KØKKEN HYTTE
ILDSTED
LILLE terraSSE
PRIVAT BADHUS
PRIVAT sauna


Oversigt over den byggede del af landsbyen.

Der er en masse spændende biotoper, som er udgangspunktet for inddeling af zoner i landsbyen - er brugt som inspiration til at navngive områderne.  

Men hvad skal klyngerne hedde og skal de have nogle temaer? Det er fx. noget vi udvikler sammen med medstiftere og andelshavere. 

SkogslandMed ryggen mod jorden, og kig op til himlen op gennem bøgegrenene. Det er et møde- sted og en umiddelbar gensyns glæde.

Björk KlungaEn lille klynge, som primært består af birketræer.

SkogskulleEn stejl hældning med udkig og skjul.

Sjö StälleEt bosted, i nærheden af søen, hvor vi slår os ned og lever tættere med naturen.

DimmaEt grænseland mellem det etablerede og ukendte.

Sjön En morgendukkert, og en aftendukkert. Et sted for ritualer og renselse

StammenGrenenes udgangspunkt. Et mødested og udgangspunkt. Det er her vi kommer fra og vender tilbage til. Som familie, venner og fæller.

SkogskantenEt lysningssted, som er grænsen mellem to. Skov og lysåben skov eller; hvad du kender, og ikke kender.

StenstaketVed stendigerne opstår en forestilling og et legende narrativ om, at her plejede de vilde at holde til. Stendigerne er etablerede af mennesket og opstår som et stykke kultur i landskabet.

VildareHer er vi på vej ud i vildnisset, og naturen er til stede i højere grad.

UtpostDet lille sted, hvor du kan overnatte, hvis du farer vild, når mørket falder på.

Dogmer

Vores fælles dogmer, som alle andelshavere underskriver ved indmelding.

Vi er frie

Jeg drømmer om fred og rum til at være fri og helt mig selv.

Jeg respekterer mine bofællers behov for fred, ro og frihed.

Vi er helt ude i skoven
Jeg drømmer om eventyr.

Jeg er åben for nye venner, beskidte røjsere og vilde initiativer.

Vi er lette som bladene på jorden Jeg drømmer om at leve i balance med alt det, skoven gir.

Jeg vil gå let på jorden og ingen spor efterlade.

Vi er sammen

Jeg drømmer om fællesskab og nære inspirerende relationer.

Jeg er venlig overfor mine bofæller og bidrager til de ting, vi laver sammen.

Grundprincipper

Social

Sammen er alt vitterligt muligt; vi bidrager alle med noget, og nogle gange går vi sammen og danner børnebander, sanketure, midsommerfester, langbordsmiddage, bålaftener, og andre gange er det bare en uge med middagslure og et smil til naboen, der gør det hele, for vores sted er stort nok til at rumme hinanden.

Simpel = luksus

Det betyder, at vi fravælger unødvendigheder (listen er lang…), f.eks. er det ulogisk at støbe et betonfundament til hvert hus når der er klippe og jordbund, der fint kan bære husene. Det er i øvrigt også meget billigere – og mere bæredygtigt.

Kvalitet

Hver gang noget er blevet billigere i eksempelvis byggeriet, så betyder det, at vi har hævet kvaliteten andre steder - og ikke som på det typiske ejendomsmarked, hvor det typisk betyder lavere kvalitet for slutbrugeren - der jo i sidste ende også betyder mindre holdbarhed og mere ressourcespild.  

Lokalt

Vi prioriterer lokalsamfundet og synergien, vi kan skabe med de fantastiske fødevareproducenter, håndværkere og andre vi endnu ikke har mødt i nabolaget - og den anden vej rundt. I kraft af, at vi er mange, er vi helt automatisk et meget ressourcerigt fritidssamfund.  

Bæreygtighed

Det behøver der egentlig ikke være et punkt om, men det er måske meget godt lige at nævne, at vi er meget bevidste om at tænke bæredygtighed ind i alle aspekter og i alle beslutninger, vi tager.

Her handler vi ikke hver for sig (altså du velkommen til at handle, hvad du har lyst til), og fordi vi handler sammen, kan vi gøre alle de vilde ting som fx at bygge C02 neutralt, se komposten give os smukke grøntsager, brænde vores eget brænde og endnu vildere og vigtigere - vi deles om en masse (et sommerhus står i gennemsnit tomt ca 300 dage om året i Danmark), og vi er sammen om det!

– At være fælles om det, er den eneste reelle smutvej til bæredygtighed. På alle parametre.

– Det er faktisk næsten svært ikke at tænke sådan i naturen.

Permakultur

Vi vil gerne kunne leve lidt ekstra på stedet. Men vi vil ikke bruge alle vores ferier på knæ pga. ukrudt på en sirligt plantet mark. I stedet vil vi arbejde med permakulturelle principper – der både øger biodiversiteten, giver mere udbytte, og væsentlig nemmere holde. Fordi vi vil arbejde med, og ikke mod, naturen.

Vi vil arbejde for at få træer, mikroorganismer, urter, blomster og evt. høns m.m. til at spille sammen - som den allerede gør - helt naturligt. Det smager bedre.

Drømmen skaber vi sammen

Vi ejer det hele sammen. Vi bestemmer sammen, hvordan husene skal være, og hvordan vi udnytter og bruger grunden bedst.
Husene er skabt til stedet og de vil derfor være tænkt ind i natur og omgivelser. Der bliver både huse udstyret med alt fra bad, toilet, køkken, værelser og helårs isolering til små, mere primitive huse, der intet har - udover en fantastisk udsigt.

Vores fælles anker er naturen. Vi kommer til at bygge midt i den, og dermed også bo i den. Vi kommer til at leve med det som naturen giver os og ikke imod det. Det er ikke et benspænd, som vi skal følge, men det er et dogme, vi udfordrer os selv til at leve efter. Det giver os en følelse af at være... fri.

Fordi vi går sammen, kan vi skabe et  smukkere, sjovere, mere socialt og mere bæredygtigt samfund. Sammen.Skov. Mark. Klipper. Stendiger. Å. Kuperet terræn. Sø. Det er stort.

Vores anker er naturen. Vi kommer til at leve med det som naturen giver os og ikke imod. Det er ikke et benspænd, som vi skal følge, men et dogme, vi udfordrer os selv til at leve efter. Det giver os en følelse af at være... fri.

Vild svensk natur

Grunden ligger i Skåne, der jo ligger fladt som Danmark, men der er et vildt grønt bælte med vild, smuk natur og højde, der lige tipper ned over - og det er dér Gammalstorp ligger - det er muligvis det vildeste og samtidig tætteste område på København og Malmø.

Det betyder kuperet terræn, klippegrund, masser af skov, åbent landskab og en masse eventyr. Grunden starter i det åbne og skråner derfra ned mod træer som tætner sig, en å og et vådområde. Derfra ligger vores skov - og derfra endnu mere vild skov og mark areal.

Den samlede grund, som vi deler med naboerne, er ca. 450.000 m2. Heraf er ca 85.000 m2 udlagt til sommerhuse, hvilket betyder, at der er ca. 365.000 m2 fællearealer dedikeret til at være et rekreativt fredet område.

Vores grund hvor vi har byggeret er i alt 56.000 m2 – det er her vi spreder landsbyen ud over.

Gammalstorp er ikke et navn, vi har fundet på. Området har heddet det i flere hundrede år, og det har senere fået speciel beskyttelse af kommunen til at forblive et rekreativt tilbud for byboere. Her skal naturen forblive. Det er her navnet Fritidslandsbyen Gammalstorp kommer fra.

Klik her for at finde Gammalstorp på Google Maps

vores Grund
Åen

I september 2021, vandt vi buddet om det sidste jord i området og fordoblede derfor landsbyens areal - uden at fordoble antal medejere eller huse.

Åen, der ses i højre side af billedet er en naturlig grænse mellem landsbyen i skoven og den fuldstændig vilde skov

Det åbne område, omkranset af stendigeR og mere skov

Transport

I bil? Grunden ligger firs minutter fra København K med bil, og man skal stort set bare køre motorvej hele vejen fra Øresundsbroen.

Uden bil? Grunden ligger 10 minutter fra Hörby, og yderligere 10 minutter fra byen Höör, hvor man kan tage toget til København.

Den nemmeste rute fra København er ved at tage Øresundstoget til Lund, bus til Hörby og derfra en taxabus, der køre helt til landsbyen på 10min. Den skal bestilles et par timer før og er inkluderet i togbilletten.

Ellers kan du tage toget til Hörby og cykle til Gammalstorp (8km) – eller måske er der andre i landsbyen i bil? Det skal der nok være.

Området lokalt og nært

Området lige omkring Gammalstorp er en blanding af små bondegårde og huse langs hovedvejen og ellers er det bare bakkede marker, stendiger og skov.

Søen et par minutter væk

Nærområdet er tætpakket med naturoplevelser, om du er til vandrerture, mountainbiketure, rideture, geddefiskeri eller til svampejagt. Vi har en lille rideskole som nabo, så måske vi ser en Gammalstop'er til hest i ned gennem landsbyen. Landskabet er varieret med dybe skove, åbne marker og lyse enge, små vandløb og store søer.
I den nærliggende Ringsjön kan man bade og fiske alt fra aborre til ål og gedder.

Der er også nogle af de bedste vandreruter Sverige har at byde på, som snor sig gennem skov og eng, og langs floder og søer. Der er 5 mountainbike ruter. Du kan også besøge naturcentret Fulltofta, der ligger i nærheden og blive klogere på naturen og friluftsaktiviteter i lokalområdet. 

SE PÅ GOOGLE MAPS

Bliv medejer for 395.000 kr.

Medejere ejer ikke bare et sommerhus, men hele landsbyen. Vil du på skriveretreat med dig selv, eller have hele familien med?

Vi råder over mange forskellige store og små arkitekttegnede huse (som er serviceret), den store skov, og alle fællesfaciliteterne, som vi og vores familier frit kan benytte og booke gennem vores app. Ved at vi går sammen, kan vi nemlig mere.

Vil du være andelshaver af landsbyen?

Fritidslandsbyen er en andelsejet landsby. I stedet for bare at eje et enkelt sommerhus, deler vi en hel landsby.

Vi ejer en hel landsby sammen. Vi er organiseret ligesom et kooperativ. En andel giver medejerskab af alle husene, den store grund, alle faciliteter og giver brugsret for både andelshaver + 3 personer som du skriver på andelen.  De i alt 4 personer kan altid tage andre med til landsbyen, så længe at en af dem er til stede.

Pris pr. andel er 395.000 kr. for det køber du en andel i foreningen, der ejer Gammalstorp.

Start med at melde din interesse her.

Køb af andel

 • Pris pr. andel 395.000 kr.
 • Fællesudgifter pr. måned (vedligeholdelse og drift)600 kr./md kr.
 • Total månedlig udgift600 kr.
 • + forbrug pr. hus/dag (vand, el, rengøring, vask af sengetøj) da husene varierer en hel del i størrelse. Nogle passer til to og andre til seks personer. Forbrug anslåes derfor til at være mellem 40 og 100 kr. pr. døgn pr . person - i sidste ende bliver det baseret på det faktiske forbrug.

ikke-Finanseret

 • Pris pr. andel 395.000 kr.
 • Fællesudgifter pr. måned (vedligeholdelse og drift)500 kr./md kr.
 • Total månedlig udgift1.430 kr.
 • + forbrug pr. hus/dag (Vand, lys, varme og evt. rengøring og sengetøj) 

UDBETALING
50.000 Kr.
Afbetaling og rente
1.800 kr. Pr. Md.
Drift og vedligeholdelse
500 kr. Pr. Md.
Ejendomsværdiskat
300 Kr. Pr. Md.
= 2.600 Kr. Pr. Md.
UDBETALING
195.000 Kr.
Afbetaling og rente
1‍000 kr. Pr. Md.
Drift og vedligeholdelse
500 kr. Pr. Md.
Ejendomsværdiskat
300 Kr. Pr. Md.
= 1.800 Kr. Pr. Md.
UDBETALING
395.000 Kr.
Afbetaling og rente
0 kr. Pr. Md.
Drift og vedligeholdelse
500 kr. Pr. Md.
Ejendomsværdiskat
300 Kr. Pr. Md.
= 800 Kr. Pr. Md.

Som andelshaver

Fordi du vil have meget mere ud af dit sommerhus og synes, at det giver mening, at du, dine venner og naboer ikke har hæk mellem husene, men i stedet har sauna, shelters, en å, udendørskøkken, langbord, mark, udkigspost i et træ, værksted, delecykler, smuk natur og hvad vi ellers finder på - sammen.

Teknologi i baghånden

For ikke at gå fra forstanden i et virvar af logistik, har vi udviklet en app og et pointsystem, der klarer alt bøvlet, som typisk er forbundet med koordinering - så vi i stedet kan bruge krudtet på det, det handler om.

I vores app kan vi booke huse, bruge den som nøgle, organisere samkørsel eller se, hvem der kommer til midsommerfesten og hvornår.

Book lidt eller meget efter dit behov

Vores behov er forskellige. Nogle gange vil svigerfamilien med, og andre gange har man bare selv brug for en tur ud af byen. Du booker bare ét eller flere huse – alt efter hvad der lige passer til dit ferieophold.  


60 dage om året

Du er garanteret minimum 60 dage i Fritidslandsbyen om året hvis du veksler mellem at bo her i højssæonen, hverdage, weekender og lavsæsonen. Heraf er du sikret to uger i sommer højsæsonen + to uger i mellemsæsonen samt derudover fri booking i alle sæsoner, når der er plads - du kan nemlig også spontanbooke.

Vores pointsystem gør det let og retfærdigt.

Meget mere end bare et hus

Fordi det er en hel landsby, vi ejer sammen, har vi også råd til i fællesskab at eje shelters, cykler, fælleshuse, saunaer, en kæmpe grund og meget mere.

Alle udgifter til vedligeholdelse og drift herunder også en vicevært funktion er fx. inkluderet i huslejen.

Og da vi er mange, får vi stordriftsfordele. 

Alt det kan ses og bookes i appen. 

Vær sammen med dem du vil

Vi er mange med mange interesser. Her kan vi nemt dele vores ferier med andre vinterbadere, børnebander eller vennerne med de grønne fingre.

Via app’en kan vi nemt organisere os ift. vores interesser, grupper, events og ritualer.

Lørdag d 22. JUNI 13:00 - 14:00

Midsommer rundvisning

Vi har lige bygget vores landsby og er nogle andelshavere der selvfølgelig holder midsommer. Så! Hvis du er nysgerrig og måske overvejer at blive andelshaver, er du velkommen til en uformel rundvisning i skoven og husene.

TILMELD

Vores manifest

Skitsen viser manifestets dogmer om natur, fællesskab og huse der kun berører jorden let. Den har inspireret hele projektet.

Der findes et sted.
En landsby der er levende
En landsby der berører jorden let
En landsby hvor livet leves mellem husene

En landsby der værdsætter hvert et træ, sten og organisme.

En landsby hvor naboer, livet og tilfældigheder lever sammen med det rolige, det private og reflektionen.

Børnebander farer vild og finder hjem når det er mørkt

Vi mødes omkring det iltre bål
I fritidslandsbyen, under trækronerne.
Rummet de giver os, er vores.

Vores ritualer.
Som opstår, bare fordi, vi kan.
Noget vi skaber, og vokser med.

En arkitektur af materialer med integritet og naturlige oprindelser.

På linje med naturens biotop.

Der findes et sted hvor vi har mere. Sammen.  

Her skal der stå noget dejligt om noget dejligt

Hvad skal vi skrive for noget dejligt noget? 

Om Almenr

Almenr har sat sig for at innovere landsbyen og skaber fællesskaber omkring boligen og nytænker måden, vi skaber boligfællesskaber på. Vi kalder det Landsby 2.0 og vores motto er ”Mere. Sammen”. Vores vision er at skabe et menneskeligt samfund i landsbyskala med langt flere boligfællesskaber i alle former – et mere mangfoldigt, bæredygtigt og socialt ejendomsmarked på beboernes betingelser.

Det Almenr via en kooperativ platform, der med moderne værktøjer hjælper med at skabe fællesskaber og et alternativ til traditionel developer-finansiering af boliger. Det gør vi med crowd-finansiering og transparente processer og økonomi.  

Missionen er at gøre det let at realisere et bofællesskab (og nu også fritidslandsbyer), og har derfor udviklet værktøjer og finansieringsformer til at fjerne de store barrierer, mange bofællesskabsprojekter løber ind i.

I hjertet af Almenrs processer står arbejdet med at skabe et stærkt og levedygtigt fællesskab

Almenr giver muligheder og sikkerhed
Det tager et typisk selvgroet fællesskab 5-10 år at realisere (med dyre lærepenge). Et Almenr projekt tager 1-3 år.

Fordi vi er mange der går sammen, har vi flere muligheder. Sådan fungerer Almenr også. Som en del af Almenr giver det dig adgang til en vidensbase og et netværk af samarbejdspartnere, som tæller banker, kommuner, arktiekter, jurister og byggefolk der i samspil med os gør det let og effektivt at gå fra drøm til virkelighed.

Tidslinjen

Vil du være
medejer af en
hel landsby?

Start med at ansøge, så ser vi om der et match. Hvis der er, bliver du inviteret med til at blive andelshaver. Vi lukker nye andelshavere ind hver anden måned og efter ca. et år kan du begynde at booke huse i landsbyen.

SÆLGES INDTIL D. 1. NOV

Bliv medstifter! Her sikrer du dig indflydelse og forkøbsret
5.000 kr.

For dig der vil støtte, sikre din forkøbsret og være en del af landsbyen, og købe en andel til en bedre pris.

 • Garanteret plads i fase 1

 • Forkøbsret til køb af andel

 • 2 overnatninger når landsbyen står klar (hvis du ikke bliver medejer)

 • Overnatning i den midlertidige teltlandsby sommer 2021

 • Mulighed for at deltage i lukkede talks, workhops og middage

 • Du bliver medstifter af landsbyen og får tilsendt en god lille pakke

 • Et års medlemskab på Almenr

Bliv medstifter–andelshaver

For dig der vil være medejer af eje hele landsbyen og være med til at udforme Gammalstorp.
Når du bliver andelshaver kan du booke huse fra oktober 2024.
- men er velkommen til at bruge fællesfaciliteterne før.

 • Medstifter og medskaber

 • Medejer af hele landsbyen inklusiv huse, fællesfaciliteter og grunden

 • Brugsret til dig + 3 andre

 • Garanteret at kunne overnatte i landsbyen i højsæsoner (fx. min. 2 uger i sommerperioden) i alt ca 60 dage for 4 personer om året.

 • Spontanbooking, og kan derfor kan tage afsted på kort varsel – dette er udover de garanterede dage.

 • Deltagelse i alle workshops frem mod indflytning. Her kan du sætte dit præg på fællesfaciliteterne, værdier, services, kulturen, husene, udearealer m.m.

 • To års medlemskab på Almenr

 • Månedlig husleje: 600 kr. (dækker al vedligehold og drift)

Ansøg
(JH INDSÆT LINK)

Start med at melde din interesse:

Tak! Vi vender snart tilbage :)

Oops! Noget gik galt.
Skriv gerne en mail til hej@almenr.dk hvis denne besked bliver ved med at komme

Økonomi

Andel

395.000 kr.

Medstifter

5.000 kr.

Husleje

Fra ibrugtagning

600 kr. /md.

AnSØG

Bliv andelshaver når landsbyen står bygget
495.000 kr.

For dig der vil være medejer af eje hele landsbyen men lige vil vente til at landsbyen står.

 • Medejer af hele landsbyen inklusiv huse, fællesfaciliteter og grunden

 • Brugsret til dig + 3 andre

 • Garanteret at kunne overnatte i landsbyen i højsæsoner (fx. min. 2 uger i sommerperioden)

 • Spontanbooking, og kan derfor kan tage afsted på kort varsel

 • To års medlemskab på Almenr

 • Månedlig husleje: 500 kr. (dækker al vedligehold og drift)

Ansøg
(JH INDSÆT LINK)

Start med at melde din interesse:

Tak! Vi vender snart tilbage :)

Oops! Noget gik galt.
Skriv gerne en mail til hej@almenr.dk hvis denne besked bliver ved med at komme
Meld Interesse


Bliv medstifter5.000 kr.

For dig, der vil købe en andel i Gammalstorp, sikre en plads, men smage på fællesskabet først.

 • Forkøbsret til en andel til i alt 495.000 kr. hvis du bliver medejer senest 1. juli

 • Status som medstifter af landsbyen

 • Overnatning i 'glamping' teltet i Gammalstorp (i år)

 • Deltage i workshops og arrangementer som fx midsommer og krebsegilde

 • Du er med til at finansiere udviklingen af landsbyen

 • Et års Almenr-medlemskab

Ansøg
(JH INDSÆT LINK)

Start med at melde din interesse:

Tak! Vi vender snart tilbage :)

Oops! Noget gik galt.
Skriv gerne en mail til hej@almenr.dk hvis denne besked bliver ved med at komme
Bliv medstifter

Hvem står bag?

Bag Gammalstorp står Almenr, der er en medlemsorganisation for skabelsen af bofællesskaber (Danmarks største).
Almenr går stik imod boligmarkedet ved altid at prioritere fællesskabet først.

Almenr arbejder ud fra den kooperative tankegang om, at vi skal løfte i flok. Ligesom man gjorde i andelsbevægelsen.

Almenr sørger for at samle alle de rigtige partnere, udformer det juridiske og sikrer en sund økonomi, skabe et sundt fællesskab, finansering af stedet og selve byggeriet.

Om Almenr

Almenr har sat sig for at innovere landsbyen og skaber fællesskaber omkring boligen og nytænker måden, vi skaber boligfællesskaber på. Vi kalder det Landsby 2.0 og vores motto er ”Mere. Sammen”. Vores vision er at skabe et menneskeligt samfund i landsbyskala med langt flere boligfællesskaber i alle former – et mere mangfoldigt, bæredygtigt og socialt ejendomsmarked på beboernes betingelser.

Det Almenr via en kooperativ platform, der med moderne værktøjer hjælper med at skabe fællesskaber og et alternativ til traditionel developer-finansiering af boliger. Det gør vi med crowd-finansiering og transparente processer og økonomi.  

Missionen er at gøre det let at realisere et bofællesskab (og nu også fritidslandsbyer), og har derfor udviklet værktøjer og finansieringsformer til at fjerne de store barrierer, mange bofællesskabsprojekter løber ind i.

I hjertet af Almenrs processer står arbejdet med at skabe et stærkt og levedygtigt fællesskab

Almenr giver muligheder og sikkerhed
Det tager et typisk selvgroet fællesskab 5-10 år at realisere (med dyre lærepenge). Et Almenr projekt tager 1-3 år.

Fordi vi er mange der går sammen, har vi flere muligheder. Sådan fungerer Almenr også. Som en del af Almenr giver det dig adgang til en vidensbase og et netværk af samarbejdspartnere, som tæller banker, kommuner, arktiekter, jurister og byggefolk der i samspil med os gør det let og effektivt at gå fra drøm til virkelighed.

Anton Bjerg
fællesskabsVært
vores fællesskabsvært og projektleder. Overvejer du at blive andelshaver? Så lav først en ansøgning. Spørgsmål? Så hiv fat i Anton.

anton@almenr.dk

Jonas Halfter
PArtner – almenr
er initiatavtager og designer sammen med fællesskabet alt det, der gør Gammalstorp til Gammalstorp. I tidernes morgen var han også med til at starte Almenr. Han er også andelshaver i Gammalstorp <3.

jonas@almenr.dk

Camilla Christiansen
Fællesskabsvært, Almenr
Camilla er med i hele udviklingen, og bidrager med sin viden omkring hvordan vi bedst sætter rammer for det gode fællesskab, og vil holde workshops hvor vi sammen finder frem til hvordan vi bedst tager beslutninger, håndtere konflikter, fejringer og alt i alt skaber god energi i fællesskabet. Hun er bindeleddet mellem os alle. Spørg hende om alt!

camilla@almenr.dk

Franco Bozzalla
PROJEKTLEDER – ALMENR
er ansvarlig for at Gammalstorp bliver til virkelighed. Hans fokus er at sikre at fællesskab, arkitektur og natur hænger sammen i harmoni med de stærke værdier. Franco forbinder prikkerne mellem alle parter og hjælper processen med at køre så problemfrit som muligt.

Spørgsmål til processen?
franco@almenr.dk

Per Feldthaus
‍‍
Partner– Almenr
står i spidsen for realiseringen af landsbyen med fokus på anlægsarbejdet, samarbejdspartnere og leverandører. Per har 30 års erfaring fra arkitekt- og byggebranchen som leder og arkitekt.

pf@almenr.dk

Archival Studies
‍‍‍‍
ARKITEKTER
text herom

Lenshow & Philmann
‍‍‍‍‍
ARKITEKTER
text herom

Njordrum
Arkitekter
bo-enhederne er designet af Njordrum - arkitekter og designere der forholder til både arkitekturen, arkitekturens relation til naturen og til designet af de komponenter og produkter husene bygges af.

njordrum.com
lars@njordrum.com


Flemming Schiøtt Hansen
ADVISORY BOARD,
STIFTER, STEDSANS IN THE WOODS
Flemming hjælper os med at udforme vores arbejde med permakultur (selvforsyning).
Han har en dyb passion og mange års erfaring indenfor restauration og dyrkning.

Han har bl.a. startet tagrestauranten Østergro og bor idag med hans familie, ikke langt fra vores landsby, hvor han og han kone driver Stedsans in the Woods.

Stedsans er en stor inspiration til Gammalstorp, og det bliver interresant at se hvilke synergier vi kan skabe.

Archival Studies
ARKITEKTER
er en tegnestue hvis metode altid begynder med et studie af det allestedsnærverende; historiske, håndværksmæssige og naturlige fænomener guider deres arbejde mod at designe så lidt som muligt. Archival Studies tværfaglige ekspertise, forsknings grundlag, æstetiske filosofi og in-house prototyping er hvad der skaber kvaliteten i deres arbejde.

Archival Studies har stået for den tidlige programmering.

Gunnar Kastbjerg
Tidligere grundejer
kender naboerne, kommunen og har gjort et stort stykke arbejde, så stedet står klar til at vi kan bygge og fællesskabet kan flytte ind.

Han har allerede bygget et lille hus lige ved siden af grunden og bruger meget af sin tid der.

Fiskarhedenvillan
ENTREPRNØR
er meget erfarene ift højkvalitets træhusbyggeri. De er faktisk en af Sveriges største –og deres kontor og håndværkere bor i området, så det var et helt naturligt valg at indgå i et tæt samarbejde. Vi er i fuld gang med at bygge landsbyen mellem træerne, så du har rig mulighed for at hilse på dem.

Mette Thingstrup
er organisationspsykolog og er optaget at få gruppedannelserne optimeret så meget som muligt.

Giulia Maci
er arkitekt og byudvikler, og har som medstifter af Urbego gennemført talrige co-living projekter i Europa. Giulia hjælper byggefællesskaberne med designfasen.

Sune Larsen
hjælper byggefællesskaberne igennem finansieringsfasen.

Arrangementer

Nyheder

Kom med

EventTitle

StartDate

Se mere

Ingen events i Gammalstorp, kig tilbage på et andet tidspunkt!

Hvem er vi? 

Vi er selv rigtigt glade og stolte for, at vi er meget forskellige i gruppen. Vi er aktive 50+ere hvor børnene er flyttet hjemmefra (eller er på vej ud) og børnefamilier med små og store børn. Vi har et særligt hjerte for Gammalstorp og det stærke værdisæt. Selvom vi er vidt forskellige steder i livet, så er der noget meget stærk, der samler os. Vi er altså en ægte landsby, med børnebander, voksenfællesskab og selvfølgelig med rig plads til bare at være os selv.
Her er nogle af os - vi er 85 familier indtil videre.

Sara, Max og Selma
MEDEJERE

"Ved at dele alting får man også meget mere selv. Derfor elsker jeg idéen om at være en del af en landsby, hvor der er langt flere muligheder og faciliteter og meget mere fleksibilitet end i et privatejet sommerhus. Ikke mindst i forhold til at vælge samvær og selskab med andre til og fra på egne præmisser - uanset om det handler om at være fælles eller deles om madlavning, børnepasning eller bare hygge over et bål og et glas rødvin."
“Fordi det er en bæredygtig måde at tænke fritidshus på!”
"Vi er blevet forelskede i idéen om en andels-/fritidslandsby, da vi drømmer om sommerhus, men ikke har hverken tid, råd eller lyst til at gøre det alene. Med Gammalstorp bliver drømmen om at komme tættere på naturen og et sted til at koble af pludselig en realitet."

Anne-Sofie og Ellinor (11 år)
MEDEJERE

"Elsker tanken om fællesskab,  når jeg ønsker det - og fleksibiliteten i at kunne komme alene eller sammen med andre".

Rikke
MEDEJER

Tom, Lene, Emil, Alfred og Katinka
MEDEJERE

Tanken om et stort fællesskab i den sydsvenske natur, bæredygtighedstanken, den ildhu og iværksætterånd som projektet hviler på, de mange muligheder for livsudfoldelse på tværs af generationer, fleksibiliteten i boformen, andels-tanken og at være en reel del af den, tanken om både at kunne deltage i fællesskabet og muligheden for at kunne trække sig tilbage, det arkitektoniske hvor naturen er umærkeligt indtænkt, foreningen af japansk og skandinavisk formgivning, materialevalget, fælles idégenerering, den mangeårige drøm om en ødegård i Sverige, muligheden for at kunne præsentere vores børn for en boform der rækker ind i fremtiden...
“Andelstanken, fælleskabet og det social. Sveriges vilde natur. Samt den korte afsted fra København.”
“Fordi fælleskab er vigtigt og det at bo skal være være fokuseret på social og samfundsmæssig værdiskabelse, i stedet for økonomisk profit.”
"Its a lovely way to outsmart the individualists ;-)"

KArin og LARS
MEDEJERE

Karin og Lars ejer 50% af en andel og deler den med deres venner - Sara og hendes søn Jonas. Så er der mulighed for, at familierne både kan booke et stort hus sammen eller tage hver for sig på ferie.

CHRISTIAN
MEDEJER

“Jeg boede i bofællesskab som helt ung. Det var nogle af de bedste og mest meningsfulde år og venskaber, der blev bygget der. Sammen med andre kan jeg få mine og ungernes drømme til at at blive til virkelighed ude i skoven i Sverige ;-)”

Kristín, Jorge og Ása
MEDEJERE

"Hele konceptet lyder super spændende. Området er smukt og ideen om at have et dejligt sted at tage hen, uden dårlig samvittighed når man ikke er der. At lære nye folk at kende og fællesskabet. Det ville være fantastisk for vores datter at komme ud i naturen og forhåbentlig lære andre børn og voksne at kende."
"Det er udsigten til at skabe noget nyt og anderledes sammen, som tiltrækker mig, samt muligheden for at komme tættere på naturen uden at være helt alene der."
“Fritidsliv. Naturen. Fællesskabet. Andelstanken”
“For at blive en del af fællesskabet. Hele andels tanken tiltaler mig meget. Ideen om at kunne opnå muligheden for at benytte disse huse og den omkringliggende natur sammen med ligesindede virker helt fantastisk.”
"Vi er en ung familie, der altid har været nysgerrige på bofællesskaber og cooperativer, men ikke finder det holdbart for os at gøre fuld tid. Gammalstorp lyder for os som den perfekte løsning. At kunne have et fristed til at holde helt fri eller blive udfordret og inspireret i gode fællesskaber. Både for os voksne, men også for vores børn."
"For at være noget for andre og drage nytte af flere muligheder i fællesskab."
"Jeg søger et fritidsfællesskab, da jeg elsker at være del af noget større og mærke samvær og fællesskab som fundamentet i konkrete steder. Jeg elsker at drømme sammen og finde vejen til at nå dem sammen."
"Det er lige sådan et fællesskab jeg har gået og drømt om. Kombinationen af at bo i en lejlighed i KBH og så kunne tage 1 og 20 minutter væk til et fællesskabs- paradis giver mig glæde i maven ved tanken.”
"Nytænkende!
Vi har også haft i tankerne at købe sommerhus i Sverige, men det her lyder da virkelig spændende. Er vild med fællesskabet på en helt ny måde."
"Det er meget vildere end hvad mine venner og jeg nogensinde selv vil kunne få stablet på benene, selvom vi har snakket om det i mange år. Sejt!"
"You get more for less. Its an awesome idea to share community spaces and by that help protecting our planet. I am a big fan of outdoor living and want to pass that enthusiasm on to my kids. Living with thinkalikes is a great possibility to do that"
"...virker som et genialt koncept mellem privatliv og fællesskab - hvor vi både byggemæssigt, oplevelsesmæssigt og socialt kan opnå meget mere sammen og for hinanden end nogen af os nogensinde kunne opnå hver for sig."
Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse