KRAKE

– Landsbyen tæt på byen

I Lejre, 35 minutters kørsel fra København, midt i naturen i en af Sjællands livligste landsbyer med togstation, indkøb og skoler fem minutter væk, bliver Bofællesskabet Krake bygget i den smukke Allerslev Gamle Skole.  

70 til 150 m2 over 700 m2 fællesbygninger, 2 hektar park og legepladser ned til Lavringe å. Krake bliver en lille landsby tæt på storbyen, et levende og vibrerende fællesskab for dig, der gerne vil bo idyllisk, tæt på naturen og et aktivt liv i lokalsamfundet.

Bofællesskabet Krake i naturskønne Lejre

Herunder kan du ansøge om at reservere en af de sidste boliger og læse mere om det kommende bofællesskab

OBS: Alle boliger er solgt, og beboerne er flyttet ind 15/12 2020.

Drømmer du om fællesskab og et aktivt familieliv? Om en livsstil, hvor du har masser af plads og sammen med ligesindede deler natur, gummistøvlebørn og klatretræer, fælles værksteder og hjemmekontor, mountainbiketure i skoven, egen gymnastiksal og fodboldbane, stort fælles industrikøkken og den mest idylliske fælles gård med langborde og basketball? 

Ansøg →

Fællesskab

Krake er et moderne bofællesskab, hvor der på én gang er masser af privatliv og store fælles muligheder. I Krake er vi alle individuelle familier med egne ejerboliger, hvor vi kan være helt i fred, og vi værner om retten til at være privat. Vi har hver vores, og samtidigt deler vi alt det, der giver mening - grej, værksteder, trailer, værktøj, delebiler, høns, nyttehaver og naturlegepladser...

Vi bor på kanten af naturen med rige muligheder for at leve det aktive liv. Vi kan cykle sammen og hjælpe hinanden med at blive bedre til at sejle havkajak eller bygge svævebane. Og børnene har masser af plads til begejstring i naturen – lige ude i gården, på naturlegepladsen og i de mange omkringliggende skove.

Sammen kan vi få mere ud af mindre, bygge større, tænke vildere og lege sjovere.

Vi tør godt være afhængige af hinanden – som i en gammel landsby inden industrialiseringen. Vi deler ressourcer og kompetencer.

Vi tror på, at livskvalitet – for børn og voksne – i høj grad er forbundet med at gøre noget sammen, skabe noget sammen – og gøre dét, vi hver især synes er sjovt – lave mad sammen, brygge cider sammen, bygge et legehus sammen, løbe i skoven sammen, dyrke en have sammen og meget mere.

Fællesskab

Læs mere

Område

Krake ligger i Lejre. Og det er ikke tilfældigt. Lejre har en stærk identitet, der passer smukt sammen med Krake.

Lejre Kommunes udviklingsstrategi ”Vores Sted” starter meget beskrivende sådan her:

Lejre Kommune er et sted – eller rettere 49 småbyer og landsbyer og en hel masse steder. Vi har valgt at være en landkommune. Vi vælger landsbyen, naturen og det lokale fællesskab. I Lejre Kommune bygger vi drømmen om det aktive liv, omgivet af natur og med masser af frirum. Midt blandt vore forfædres kæmpehøje og samme sted, hvor vikingerne byggede deres landsbyer, lever sagnet om Skjoldungerne, og her bygger vi den moderne landsby med kvalitet, fællesskab og tryghed i centrum. Vi nytænker livet på landet tæt ved storbyen.

Og i introduktionen til Lejres seneste kommunalplan skriver borgmesteren:
I Lejre kan vi leve på landet, tæt på naturen og samtidig være nær ved hovedstadsområdets mange tilbud og jobmuligheder. Vi har en rig kulturhistorie, storslåede landskaber og en fantastisk natur lige uden for døren. Og vi har mange forskelligartede byer og landsbyer, der sammen med alt det andet, udgør en unik ramme for det liv, vi lever her i kommunen.

Lejre er blevet kendt for sin satsning på økologi, naturen er et kapitel for sig selv og Lejres meget aktive fritidsliv giver masser af muligheder. Du kan læse en masse gode fakta om fritidslivet, naturen, osv. i kommunalplanen læs mere her og få en fin forståelse af Lejre i Vores Sted bogen.

Krake ligger perfekt med den gamle bindingsværks-landsby Allerslev som nabo til den ene side, udsigt over ådalen til den anden og med rådhuset og Lejre Stationsby med indkøb, skoler og meget anden på den tredje. Billederne som vi bruger her stammer fra Vores Sted

Område

Læs mere

Bæredygtighed

Billede fra Lendager Group's udstilling om genbrug af materialer


Bæredygtighed er vigtig for Krake, og vi tilstræber en høj grad af bæredygtighed i vores dagligdag og livsstil. Uden at være dogmatiske har vi fokus på lokalt producerede råvarer og prioriterer økologi og muligheden for at spise vegetarisk. Desuden har vi fokus på delekultur og genbrug - for at spare både ressourcer og penge.

Krake sætter rammen for en bæredygtig og moderne livsstil, der giver god plads til at lade de grønne drømme udfolde sig, store som små. Stedets placering, i smørhullet mellem by og natur, skaber en oplagt mulighed for at tage det bedste fra begge sider. Hvad enten det er dele-elbiler, egne urtehaver, upcycling af genbrugsmaterialer, sankning i skoven eller noget helt andet kan Krake facilitere dette.

Sammen har vi kraften til at bygge en mere bæredygtig, smukkere og mere retfærdig verden.

Bæredygtighed

Læs mere

LEDIG BOLIG: Bolig 2,1 – 2 PLAN

Boligen er del af den nye grønne bygning i træ på skrænten vest for den oprindelige skolebygning. Boligen er i to plan med indgang, badeværelse og to værelser i stueplan og ét værelse og opholdsrum på første sal, hvor der er direkte udgang til den vestvendte terrasse.

Stueplan: 43,5 m2
Førstesalen: 63,9 m2
Ialt: 107,4 m2

Pris: 3.055.500 kr.

Plus (helt formelt) 1/27 ejerskab af ca.700 m2 fællesbygninger og 2 Ha park, hvor det hele står til din rådighed.

Boligen har sin egen forhave mod øst og baghave mod syd og vest.

OVERSIGT OVER GRUNDEN

Om Grunden

Den gamle skole i Allerslev fra 1938 er en smuk gruppe af bygninger omkring en fælles gård med en park direkte ned til Lavringe Å, placeret i Lejre/Allerslev med syv minutters gang til togstation, indkøb, institutioner, og direkte adgang til den skønneste natur i stiforløb i baghaven. Her skal 27 husstande i 2020 flytte ind i et moderne bofællesskab, som familierne selv har været med til at designe ud fra deres egne drømme.

Bofællesskabet Krake bliver en aktiv del af lokalsamfundet i Lejre, hvor det er oplagt at gøre stedets faciliteter og skønne beliggenhed til et aktiv for byens borgere. Det kunne for eksempel være den store gymnastiksal, parken ned til åen eller ved at boligfælleskabet åbner sit hjemmearbejds-kontorfælleskab op for lokale iværksættere.

   

Boligerne er i fire længer placeret omkring et skønt gårdrum og en gymnastikbygning, som ligger for sig. Med porte direkte til gårdrummet bliver fælleskøkken, fællesspisning og hjemmearbejdspladser placeret, og gymnastiksalen er allerede klar til at huse bofællesskabets aktive liv. Boenheder har hver deres udtryk og størrelse, som giver plads til flere forskellige slags beboere. Hele det fremtidige beboede areal udgør ca. 3.600 m2. Heraf er ca. 15% sat af til fællesfaciliteter som gymnastiksal, værksteder, kontorfællesskab, fælles storkøkken og spiserum og gæsteværelse. Fællesskabet får en parklignede have direkte ned til Lavringe Å og med udsigt langt over ådalen, delebiler, fælles sportsfaciliteter med mere. Medlemmerne i byggefællesskabet bygger således ikke blot boliger på et antal kvadratmeter. De får en lang række faciliteter, som det er nærmest umuligt at anskaffe på egen hånd. Og fremfor alt får de et fællesskab, de selv har været med til at forme.

Krake, Vores sted

Krake ligger i Lejre. Og det er ikke tilfældigt. Lejre har en stærk identitet, der passer smukt sammen med Krake.

Lejre Kommunes udviklingsstrategi ”Vores Sted” starter meget beskrivende sådan her:

Lejre Kommune er et sted – eller rettere 49 småbyer og landsbyer og en hel masse steder. Vi har valgt at være en landkommune. Vi vælger landsbyen, naturen og det lokale fællesskab. I Lejre Kommune bygger vi drømmen om det aktive liv, omgivet af natur og med masser af frirum. Midt blandt vore forfædres kæmpehøje og samme sted, hvor vikingerne byggede deres landsbyer, lever sagnet om Skjoldungerne, og her bygger vi den moderne landsby med kvalitet, fællesskab og tryghed i centrum. Vi nytænker livet på landet tæt ved storbyen.

Læs mere

Vores STED, KRAKE

Der findes et sted, hvor vi passer på verden.

Der findes et sted, hvor vi kender vores naboer.

Der findes et sted hvor livet leves forlæns.

Der findes et sted, hvor vi kan mere. Sammen.

Der findes et sted, hvor der er plads til hver især.

Interesseret?

Åbent hus 2. pinsedag d. 21. maj.

Tilmeld dig åbent hus →

Interesseret?

Vær med hele vejen fra tanke til at drømmene bliver til virkelighed. Mød projekter og mennesker hvor I deler ønsker og behov – eller start et selv.

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse