Almenr

Livestream – Livet skal leves mellem husene

+59

Wednesday, November 8, 2023
15:30 - 16:30

Saml dit bofællesskab, dine arkitekturkollegaer eller et interessefællesskab hjemme i stuen, i konferencerummet eller i fælleshuset og brug vores talk som inspiration.

Onsdag d. 8. november fra 16:30-17:30 kan du tune ind her på siden, og se livestreamet når Almenrs Lars Lundbye stiller skarpt på en af vores kæpheste - livet mellem husene - i selskab med Louise Fiil, Designdirektør og partner i SLA, Kasper Benjamin Reimer Bjørkskov, Head of R&D i EFFEKT, og Esben Neander Kristensen, Team Director for Masterplanning og Design Global hos Gehl.

Her går vi i samtale med tidens største pionerer indenfor landskabsarkitektur og byplanlægning spørger: Livet skal leves mellem husene - så hvordan laver vi byplanlægning nedefra og op?


I Almenr bygger vi fællesskaber. Det gør, at vi arbejder med et helt andet paradigme end størstedelen af ejendomsbranchen. Hvor den traditionelle byggebranche primært fokuserer på huset/lejligheden – praktiske én-familie-løsninger, huset på villavejen eller lejlighedshøjhuset optimeret til den enkelte familie (og en parkeringsplads til bilen), bygger vi rum til fællesskaber.  

 

Det betyder, at vi må tænke anderledes. Den klassiske top-styrede designproces, hvor ”huset” kommer først, skal erstattes af en designtilgang, der mere minder om natur og social processer. Og når vi starter med fælleskabet, må vi indføre ”datadrevne” og empiriske beslutningsprocesser baseret på, hvad det rent faktisk er, at borgerne vil – og ikke, hvad vi som designere eller developere synes. Vi må dykke ned i forskning og know-how fra biologiske processer, psykologien, sociologien og helt andre fagområder.

Det er vi heldigvis ikke de eneste, der gør! Vi er ekstremt inspirerede af - hvordan Ingrid og Jan Gehls pionerarbejder, hvordan landskabsarkitekter hos SLA skaber naturlige veje for byplanlægning, og hvordan EFFEKT's nye bæredygtige designpricipper - altsammen kan ændre vores designtilgang.

Derfor har vi inviteret tre pionerer og soul mates, Louise Fiil, designdirektør og partner i SLA, Kasper Reimer Bjørkskov, Head of R&D i EFFEKT og Esben Leander Christensen fra Gehl, til en samtale om netop det: Hvad ved vi egentlig om livet mellem husene? Hvordan designer man mere socialt bæredygtigt, når det handler om at skabe interaktion og dybe relationer mellem mennesker? Hvordan ser byggeriet ud, hvis naturen sidder med i bestyrelsen?

Se med, når Almenrs Lars Lundbye taler med Louise Fiil (partner og designdirektør i SLA), Esben Neander Kristensen (partner og teamleder for global design hos Gehl) og Kasper Benjamin Reimer Bjørkskov (Head of R&D hos EFFEKT).

Du kan lytte til en samtale om, hvordan vi som designere kan dykke ned i forskning og know-how fra biologiske processer, psykologien, sociologien og helt andre fagområder for at stille skarpt på følgende;

Hvad ved vi egentlig om livet mellem husene? Hvordan designer vi mere socialt bæredygtigt, når det handler om at skabe interaktion og dybe relationer mellem mennesker? Hvordan ser byggeriet ud, hvis naturen sidder med i bestyrelsen?

Vil du gerne med til Fællesbar & Talk og dukke op in real life på Skabelonloftet, så klik dig ind her.

Talk about the event

ATTENDEES (65)

Karen Søe, Karen Søe Pedersen

Steen, Steen Pedersen

Simone, Daniel

Lotte, Lotte

Andreas, Lise

Karen, Karen Lumholt

Lucas , Lucas

jozef blockx, jozef blockx

Astrid, Astrid

Christine

Ole

Mette

Lena Mundt

Yvonne

Julie Jettesdatter

Randi Bang

Anton Nielsen

Danielle

Vivien

Lisbeth

Jonas

Silas

Ea

Helle

Anne

Lise

Kate

Tina Vestermann

Anne Sofie

Pernille

Cate

Cille

Signe Roelsgaard

anne b.

Minja

John

Mrc

Emma

Marianne

Søren

Troels

Marianne Bjørn

Emma

Gustaf

Jeanne

Helle

Inge

Ulrik

Jan

Henrik

Sissel

Karen Rasmussen

Kirsten