Almenr

Talk – Livet skal leves mellem husene

+19

Wednesday, November 8, 2023
15:30 - 17:30
Skabelonloftet

Refshalevej 167F

This event also has an online version. See it here

Endnu engang inviterer Almenr medlemmer (og nysgerrige) til Talk og Fællesbar på vores kontor på Refshaleøen og online her.

Kom med, når Almenrs Lars Lundbye stiller skarpt på en af vores kæpheste - livet mellem husene - i selskab med Louise Fiil, Designdirektør og partner i SLA, Kasper Benjamin Reimer Bjørkskov, Head of R&D i EFFEKT, og Esben Neander Kristensen, Team Director for Masterplanning og Design Global hos Gehl.

Livet skal leves mellem husene. Så hvordan laver man (lands)byplanlægning nedefra og op? 


I Almenr bygger vi fællesskaber. Det gør, at vi arbejder med et helt andet paradigme end størstedelen af ejendomsbranchen. Hvor den traditionelle byggebranche primært fokuserer på huset/lejligheden – praktiske én-familie-løsninger, huset på villavejen eller lejlighedshøjhuset optimeret til den enkelte familie (og en parkeringsplads til bilen), bygger vi rum til fællesskaber.  

 

Det betyder, at vi må tænke anderledes. Den klassiske top-styrede designproces, hvor ”huset” kommer først, skal erstattes af en designtilgang, der mere minder om natur og social processer. Og når vi starter med fælleskabet, må vi indføre ”datadrevne” og empiriske beslutningsprocesser baseret på, hvad det rent faktisk er, at borgerne vil – og ikke, hvad vi som designere eller developere synes. Vi må dykke ned i forskning og know-how fra biologiske processer, psykologien, sociologien og helt andre fagområder.

Det er vi heldigvis ikke de eneste, der gør! Vi er ekstremt inspirerede af - hvordan Ingrid og Jan Gehls pionerarbejder fra bl.a. 1960erne og 1970erne, hvordan landskabsarkitekter hos SLA skaber naturlige veje for byplanlægning, og hvordan EFFEKT's nye bæredygtige designpricipper - altsammen kan ændre vores designtilgang.

Derfor har vi inviteret tre pionerer og soul mates, Louise Fiil, designdirektør og partner i SLA, Kasper Reimer Bjørkskov, Head of R&D i EFFEKT og Esben Leander Christensen fra Gehl, til en samtale om netop det: Hvad ved vi egentlig om livet mellem husene? Hvordan designer man mere socialt bæredygtigt, når det handler om at skabe interaktion og dybe relationer mellem mennesker? Hvordan ser byggeriet ud, hvis naturen sidder med i bestyrelsen?


Almenr har 10 designprincipper til at hjælpe os med at lave mere og bedre liv mellem husene – dem håber vi på, at dialogen pg talk'en kan udfordre og forbedre.

Pris: Gratis for Almenr-medlemmer. Ellers er prisen 69 kr. 

Sted: Skabelonloftet, Refshalevej 167 F på Refshaleøen i København. Gå op ad den meget stejle, udvendige trappe, når du kommer frem. 


NB! Begrænsede antal pladser, så princippet er først til mølle. 

Vil du (alligevel) hellere blive hjemme og følge eventen online, så klik dig ind her:

(Og husk i så fald at afmelde dig den fysiske begivenhed).

16:30-17:30

Introduktion v. Lars Lundbye, Talk & livestream

17:30-18:30

Snacks & tanker

Talk about the event

ATTENDEES (25)

Simone, Daniel

Jonas, Lars

Camila, Yeziel Lazo, Yeziel Lazo

Natalie, Henry

Laura, Laura Juvik

Kira

Søren

Niels Johan

Anna-Therese

Madison

Robin

Katrine

Ada

Louise

Martine

Zyna

Lis