Vision

VisionprocesHvorfor

Almenr har sat sig for at innovere landsbyen! Vi skaber fællesskaber omkring boligen og nytænker måden, vi skaber boligfællesskaber på. Vi kalder det Landsby 2.0 og vores motto er ”Mere. Sammen”.

Vores vision er at skabe et menneskeligt samfund i landsbyskala – med langt flere boligfællesskaber i alle former – et mere mangfoldigt, bæredygtigt og socialt ejendomsmarked på beboernes betingelser. Vi gør det via en international, kooperativ platform, der med moderne værktøjer hjælper med at skabe fællesskaber og vil revolutionere finansieringen af boliger.

Mere. Sammen.

Afspil video

Mere. Sammen.

Afspil video

Fremtidens fællesskaber

Vi gentænker andelsboligen og ideen med bofællesskaber til en ny tid med mere mangfoldige behov og præferencer, flere individuelle livstile og mere mobilitet. Og vi kobler den kooperative tradition med nutidens deleøkonomi, sociale medier og crowdfunding.

Mød hinanden og design sammen


Vi vil gøre det lettere at samle og skabe fællesskaber med stærke fælles interesser og værdier. Let at drømme sammen, designe sammen, bygge sammen og bo sammen!
 Et typisk bofællesskab tager mere end syv år at realisere. Vi gør det på to år! Til det formål har vi udviklet en platform, der gør det hurtigt og smidigt at etablere og drive boligfællesskaber for individer og grupper, som er trætte af at være underlagt det kommercielle ejendomsmarkeds ensidighed.

Muliggør finansering

På den helt store klinge arbejder Almenr med at bygge en international medlemsejet og medlemstyret, kooperativ platform. Almenr vil opbygge en kooperativ fond til at købe grunde, garantere byggekreditter og fungere som brobygger mellem fællesskabet og byggeindustrien.
Til start er Almenr en kommerciel virksomhed, der udvikler processerne og den digitale platform. Når vi opnår kritisk masse, transformeres Almenr til en kooperativ platform med medlemmer og bofællesskaber over hele verden.


1

Finde de rigtige medboere gennem vores digitale platform

Når du melder dig ind i Almenr opretter du en profil hvor du beskriver dine behov og drømme. På den baggrund møder du andre ligesindede og får adgang til de Almenr-projekter, vi sammen skaber til lige præcis jer!

2

Formulere drømmen og fællesskabet med hjælp fra vores værktøjskasse og arkitekter.

3

Finde, sikre og købe en grund/ejendom på vores ejendomsplatform.

4

Sikre finansiering med hjælp fra Almenrs finansielle netværk og crowdfunding-platform.

5

Blive en professionel bygherre og indgå samarbejder med ordentlige entreprenører.

Vi kan mere sammen

Vi tror på, at nære relationer, og det at løfte sammen, har et enormt potentiale for at skabe både større livskvalitet for den enkelte og mere sammenhængende samfund. Fællesskaber har kraften til at bygge en mere bæredygtig, smukkere og mere retfærdig verden.

Potentialerne i fællesskaber er mange, som når vi for eksempel laver og spiser mad sammen: På én gang løser vi praktiske behov som at spare tid, vi undgår madspild og køber mere bæredygtigt, og i det fælles måltid omkring langbordet bygger vi gode relationer.

Vi søger i alle sammenhænge fællesskaber, men når det kommer til vores boliger, så er det meget vanskeligt at realisere. Igennem alle tider boede vi sammen i landsbyer, men med industrialiseringen og urbaniseringen har vi på et par hundrede år ændret denne boligform til fordel for en masse-individualiseret livsform.

Vi ser et ejendomsmarked, der er frosset fast omkring det individuelle ejerskab og risiko, køb og salg og profitdreven ejendomsudvikling

- styret af låst lovgivning, praksis og værktøjer. Det er en logik, der insisterer på en enkelt, dominerende boligform: En-familieboligen –parcelhuse og lejligheder – uden bevidsthed om kollektive kvaliteter, fælles drømme, bæredygtighed eller – for den sags skyld – økonomisk og ressourcemæssig effektivitet.

Men vi tror på, at det kan ændres! Delebiler, sociale medier, husbytte-services, musikdeling, andelsgårde... Alle er de nye disruptive forretningsmodeller baseret på samskabelse, deleøkonomi, crowdfunding og andre sociale modeller, der radikalt ændrer en lang række industrier.

Almenr vil vende ejendomsudvikling og ejendomsmarked på hovedet med sociale disruptioner!

Almenrs egen forretningsmodel bygger på den vision: Først er vi en masse, der crowdfunder idéudviklingen og skitseprojekterne (det vi kalder ”interessefællesskabet”); så samfinansierer en stor gruppe interesserede (”designfællesskabet”) at projektet designes og formaliseres; og endeligt samfinansierer de fremtidige beboere med Almenr og eksterne investorer selve byggeriet.

Interesseret?

Åbent hus 2. pinsedag d. 21. maj.

Tilmeld dig åbent hus →

Interesseret?

Vær med hele vejen fra tanke til at drømmene bliver til virkelighed. Mød projekter og mennesker hvor I deler ønsker og behov – eller start et selv.

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse