Der er i alt 42 boliger i Fridlev + 4 fælleshuse.
Beboerne flytter ind september og november 2023.
Men du kan stadig tilmelde dig ventelisten..
Ansøg (venteliste)Facaderne ånder frit
Facaderne er opført i varmebehandlet træ. Varmebehandlingen foregår ved, at træet varmes op til ca. 200 grader i flere timer. Derved ændrer man på træfibrenes fysiske cellestruktur så holdbarheden og formstabiliteten øges væsentligt, fordi varmebehandlet træ ikke reagerer på skiftende luftfugtighed. Varmebehandlet træ er fri for kemikalier og andre giftstoffer, som man for eksempel ser ved trykimprægneret træ. Facaderne er malerbehandlede og fremstår i smukke farver indbyrdes afstemt efter en jordfarveskala. Overfladen males med linoliemaling som er både miljøvenlig og sikrer, at træet kan ”ånde”.
Isolering med åndbart, organisk fiber
Både tag og facader er isoleret med organisk materiale i moderne papir- eller træuld, fremfor for eksempel Rockwool. Derved får vi en diffusionsåben konstruktion, også uden den traditionelle dampspærre, som sikrer at huset kan ånde. Dette er det sunde og bæredygtige valg.
Solceller gør vores fælleshuse selvforsynende
På fælleshuset Laden monteres solceller, så vi kan være selvforsynende med strøm til alle vores fælleshuse og belysning af fællesarealerne.
Lavenergihus-standarden som basis
Husene er opført som lavenergihuse. Lavenergihuse er miljøvenlige og lever op til særligt skrappe energikrav, der er defineret i bygningsreglementet.
Hvert rækkehus har en privat forhave og baghave, og alle endehusene har en ”sidehave”. Huset og haverne udgør den private matrikel. Forhaven er din ”overgangszone” til fællesskabet – hvor du kan få en overdækket veranda eller en blomsterkrog med gyngestol – og derfra hilse på livet i gården. I baghaven kan du lave din egen ”jeg trænger-til-ro” zone.
Fridlev har mere fælleshuse end langt de fleste bofællesskaber. Til dagligt er du sammen med 12-14 andre husstande i din klynge ovre i det nære, hyggelige klyngehus. Her spiser I sammen, her kan jeres gæster overnatte, og her kan bridge-klubben sidde ovenpå og vende kort og verdenssituationen.
Hele landsbyfællesskabet samles og fester og træner og spiller musik i den fantastiske Lade: Her er den smukkeste festsal med orangeri, og tilmed er her gymnastiksal, musikrum med god akustik, grovværksted og kreaværksted. Bofællerne har selv valgt og designet alle fælleshusene sammen med os i Almenr.
Vores standard køkken er en HTH model Nordic Spirit, som er et kvalitetskøkken hentet på den allerøverste hylde i HTH's sortiment. Det er nordisk design med naturligt, massivt egetræ. De smukke egetræs-lameller bliver håndsorterede for at sikre, at hele køkkenet får et ensartet og harmonisk udtryk med et smukt farvespil. Generelt har du stor valgfrihed og kvalitet i indretningen af dit hus.
Fridlev er tegnet af de dygtige LOOP Architects. Da vi landede på konceptet, gik der et sus gennem lokalet: Vi kom frem til at tage den velkendte rækkehuse-i-firkantede-og-ens-rækker-model og "kaste" alle husene hulter til bulter på grunden. Hvert eneste hus blev tvistet og fik farve, så det blev unikt og individuelt - præcis ligesom i gamle landsbyer opstået over tid. Inspirationen havde vi givet dem fra de norske fjeldlandsbyer, tún. Med farvevalget peger Fridlev også på sin inspiration i de norske fjeldlandsbyer. Illustrationen her viser Fridlevs tún – de tre gårdklynger – og familierne i fællesskabet har selv fået lov til at vælge farven til lige præcis deres hus!