Boliger

I Bofællesskabet Fridlev

Der er i alt 42 boliger i Fridlev + 4 fælleshuse.
Beboerne flytter ind september og november 2023.

UDSOLGT

Der er ikke flere ledige boliger i Fridlev

Men du kan stadig tilmelde dig ventelisten..

Ansøg (venteliste)

Boligoversigt

Bolig nr. 19

Type T3-C

100m2


+

4-værelses bolig i 2 plan (plus niveauforskelle) med mulighed for hems.
Med 2 meters niveauforskel (T3-C).

Prisen er inklusiv del af fælleshus (8 kvm udover de 100 kvm bolig).

HENT PLANTEGNINGer

Bolig nr.

19

Type

T3-C

Boligstørrelse

100 m2 + 8 m2 del af fælleshus

Pris

3.820.354 kr.

Bolig nr. 36

Type T1-A

50m2


+

2-værelses bolig i et plan med mulighed for hems.

HENT PLANTEGNINGer

Bolig nr.

36 (ny 1)

Type

T1-A

Boligstørrelse

50 m2 + 8 m2 del af fælleshus

Pris

2.132.503 kr.

Oversigt

= Ledig
= Optaget

Om Fridlev's arkitektur

Boliger i topmoderne bæredygtig kvalitet

Fridlev er et moderne bofællesskab, hvor det individuelle hus og det private familieliv prioriteres højt. Husene bygges i naturlige, bæredygtige materialer med en høj design-kvalitet og indretning valgt af beboerne selv.

Bæredygtigt byggeri – både udvendigt og indvendigt

Facaderne ånder frit
Facaderne er opført i varmebehandlet træ. Varmebehandlingen foregår ved, at træet varmes op til ca. 200 grader i flere timer. Derved ændrer man på træfibrenes fysiske cellestruktur så holdbarheden og formstabiliteten øges væsentligt, fordi varmebehandlet træ ikke reagerer på skiftende luftfugtighed. Varmebehandlet træ er fri for kemikalier og andre giftstoffer, som man for eksempel ser ved trykimprægneret træ. Facaderne er malerbehandlede og fremstår i smukke farver indbyrdes afstemt efter en jordfarveskala. Overfladen males med linoliemaling som er både miljøvenlig og sikrer, at træet kan ”ånde”.

Isolering med åndbart, organisk fiber
Både tag og facader er isoleret med organisk materiale i moderne papir- eller træuld, fremfor for eksempel Rockwool. Derved får vi en diffusionsåben konstruktion, også uden den traditionelle dampspærre, som sikrer at huset kan ånde. Dette er det sunde og bæredygtige valg.

Solceller gør vores fælleshuse selvforsynende
På fælleshuset Laden monteres solceller, så vi kan være selvforsynende med strøm til alle vores fælleshuse og belysning af fællesarealerne.

Lavenergihus-standarden som basis
Husene er opført som lavenergihuse. Lavenergihuse er miljøvenlige og lever op til særligt skrappe energikrav, der er defineret i bygningsreglementet.

Alle får private haver – forhaven ind mod klyngens gård, og baghaven ud mod naturen.

Hvert rækkehus har en privat forhave og baghave, og alle endehusene har en ”sidehave”. Huset og haverne udgør den private matrikel. Forhaven er din ”overgangszone” til fællesskabet – hvor du kan få en overdækket veranda eller en blomsterkrog med gyngestol – og derfra hilse på livet i gården. I baghaven kan du lave din egen ”jeg trænger-til-ro” zone.

Fælleshuse

Fridlev har mere fælleshuse end langt de fleste bofællesskaber. Til dagligt er du sammen med 12-14 andre husstande i din klynge ovre i det nære, hyggelige klyngehus. Her spiser I sammen, her kan jeres gæster overnatte, og her kan bridge-klubben sidde ovenpå og vende kort og verdenssituationen.

Hele landsbyfællesskabet samles og fester og træner og spiller musik i den fantastiske Lade: Her er den smukkeste festsal med orangeri, og tilmed er her gymnastiksal, musikrum med god akustik, grovværksted og kreaværksted. Bofællerne har selv valgt og designet alle fælleshusene sammen med os i Almenr.


Fordi vi er sammen, kan vi  få kvalitet i alt! Vores køkkener er eksempelvis massivt egetræ

Vores standard køkken er en HTH model Nordic Spirit, som er et kvalitetskøkken hentet på den allerøverste hylde i HTH's sortiment. Det er nordisk design med naturligt, massivt egetræ. De smukke egetræs-lameller bliver håndsorterede for at sikre, at hele køkkenet får et ensartet og harmonisk udtryk med et smukt farvespil. Generelt har du stor valgfrihed og kvalitet i indretningen af dit hus.


Smukke farver skaber en levende bebyggelse med et smukt, organisk og tilfældigt udtryk

Fridlev er tegnet af de dygtige LOOP Architects. Da vi landede på konceptet, gik der et sus gennem lokalet: Vi kom frem til at tage den velkendte rækkehuse-i-firkantede-og-ens-rækker-model og "kaste" alle husene hulter til bulter på grunden. Hvert eneste hus blev tvistet og fik farve, så det blev unikt og individuelt - præcis ligesom i gamle landsbyer opstået over tid. Inspirationen havde vi givet dem fra de norske fjeldlandsbyer, tún. Med farvevalget peger Fridlev også på sin inspiration i de norske fjeldlandsbyer. Illustrationen her viser Fridlevs tún – de tre gårdklynger – og familierne i fællesskabet har selv fået lov til at vælge farven til lige præcis deres hus!

Hvad ligger fast?

+

Boligernes størrelse
Placering af indgangsparti og badeværelse på stueetagen
Placering af køkken
Placering af teknikrum og udtag til eventuel vaskemaskine
Størrelse på fælleshuse
Størrelse på Laden
Parkeringsprincipper
Bebyggelsesplan

Hvad ligger ikke fast?

+

Værelsesfordeling
Køkken og hårde-/hvidevarer
Materialevalg
Prioritering af økonomi til fællesfaciliteter og indretning heraf

Yderligere tilkøbsmuligheder
(eksakte priser kendes ikke endnu):
Træterrasse forrest mod klyngens gårdrum (pris er inklusiv standardterrasse i flisebelægning)
Træterrasse på husets bagside (pris er inklusiv standardterrasse i flisebelægning)
Ekstra toilet på 1. salen
Hems (gælder kun 1. salen)
Dobbelthøje rum (gælder kun 1. salen)
Orangeri koblet på din bolig (billede herunder)

Processen


+

Interessefællesskab

I første fase samlede vi en stor gruppe af interesserede. Vi startede ud som et seniorfællesskab ved første event i Hvalsø Kulturhus, men over tid fandt vi i Almenr ud af, at Hvalsø med dets natur og nærhed til København var i søgelyset for rigtig mange børnefamilier, der gerne ville have os til at ændre konceptet. Til sidst mundede det ud i Fridlevs solide koncept som et landsbyfællesskab, hvor alle generationerne lever sammen!

Designfællesskab

I anden fase stiftede vi Designfællesskabet - alle dem der skal bo i Fridlev. Vi har både lavet hyggelige skovture i Bidstrup Skovene, og vi har workshoppet os gennem indretning af fælleshusene og de individuelle huse. Vi har snakket værdier, vedtægter og husorden, og vi har opbygget et godt, demokratisk skelet, hvor bofællerne er fordelte i arbejdsgrupper, og samarbejdet med Almenr er super godt kørende.

Byggefællesskab

Her køber du din bolig ved at lægge en forudbetaling på 6% og stille en bankgaranti for restkøbesummen. Det egentlige byggeri kan gå i gang, og vi inviterer til første spadestik, som er en stor festdag med kriller i maven.
Det er også her, vi for alvor starter arbejdet med de forskellige arbejdsgrupper. Forinden har vi defineret, hvad Fridlev egentlig er - nu skal det praktiseres og gøres til virkelighed.

Bofællesskab

Endelig! Indflytning og indvielse af Sjællandsk Muld. Det sker i sommeren 2024.