Bofællesskabet Fridlev

Vi en gruppe børnebander og aktive 50+ere, der har realiseret vores sociale, bæredygtige og arkitekttegnede landsbyfællesskab på den lille bakke lige uden for Hvalsø – og i gåafstand til stationen.

Status: Vi er flyttet ind

Kom med til infomødeKom til infomøde

Os der skal bo i Fridlev!

Vi er selv rigtigt glade for, at vi er meget forskellige i gruppen. Nogle har ikke børn, mange har nogle børn, mange har børn der er flyttet hjemmefra, og alle har et særligt hjerte for Fridlev. Selvom vi er forskellige steder i livet, så er der noget meget stærk, der samler os. Vi vil skabe og bo i noget som ikke findes på ejendomsmarkedet – en socialt bæredygtigt landsby.

BILLEDE MANGLER

Hasse
Christina
Sif
Urd

BILLEDE MANGLER

Vi er en familie på fire. Hasse (35) er i øjeblikket jobsøgende, men har arbejdet knap 9 år med kommunikation og projektledelse i den offentlige sektor og som freelancer. I fritiden fylder brætspil, friluftsliv og illustration, hvor Hasse bl.a. tegner situationer fra livet som småbørnsfamilie og arbejder på flere bogprojekter. Christina (34) underviser på HTX i Valby (Sukkertoppen) i teknologi og biologi. Ved siden af læser hun pt. matematik og skal næste år tage pædagogikum. Christina er mangeårig søspejder og har sejlet med skoleskibet Danmark. Friluftsliv, havedyrkning og diverse krea-sysler bliver der også tid til indimellem. Sammen har vi Sif (4) og Urd (1,5).

Vigtigst er fællesskabet. Vi ønsker et godt og tæt fællesskab med de mennesker, vi skal bo i nærheden af. Det tror vi, der er større sandsynlighed for at få i et bofællesskab, hvor man kan enes om nogle overordnede værdier. Vi ønsker en adgang til 'nemt' socialt liv for både børn og voksne, hvor man "bare" kan åbne dørene for at finde legekammerater eller nogen at drikke en kop kaffe med, uden at man behøver at have det planlagt flere uger i forvejen. Hvor der er større plads til spontanitet fordi man er flere til at løfte opgaverne, f.eks. i forbindelse med fællesspisning. Vi ønsker at leve mere bæredygtigt og kan se fordele i at flytte ind i energivenligt nybyggeri, hvor vi kan deles om faciliteter, f.eks. værksteder, festlokale og gæsteværelser, som vi kun bruger engang imellem hver især. Vi ønsker mere plads og natur om os end vi har nu (bor på Amager).

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Gitte
Jeppe
Jarl
Gorm

BILLEDE MANGLER

Vi er en familie på 4, Jeppe, Gitte, Jarl på 3 år og Gorm på næsten 2 år. Jeppe underviser på Roskilde Tekniske Skole i grafisk design og Gitte arbejder med folkeoplysning i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune. Jarl og Gorm er to nysgerrige drenge, der elsker at hoppe, løbe og generelt have krudt i måsen. Jeppe interesserer sig for at male små figurer (warhammer), sci-fi, design, har læst hele internettet og løber gerne en tur. Gitte spiller musik, bager, laver mad, fotograferer og elsker at være med i udvalg og lave frivilligt arbejde. Vi kan lide at spille både bræt- og computerspil, gå lange ture, god mad og øl, kaffe, kage og fællesskaber.

Vi vil gerne flytte til Fridlev for at få fællesskab med vores nærmeste naboer ind i dagligdagen. Vi vil gerne give vores børn mulighed for at løbe rundt, grave i jorden, være tættere på naturen og blive rigtigt beskidte. Muligheden for fælles faciliteter, at deles om ting og fællesspisning er også en stor del af det, der gør Fridlev attraktivt.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Christina
Kristian
Arthur
Karla

BILLEDE MANGLER

Vi bor i København men trænger sådan til at komme ud i naturen og bo! Kristian arbejder i investeringsbank og nørder med tal og programmering og er uddannet fysiker. Christina er uddannet dyrlæge og er hjemmepasser for Karla indtil hun bliver 3-5 år, sådan som planen er nu. Vi er en aktiv familie og elsker at bevæge os og dyrker klatring, løb mm. Vi tager tit på legeplads eller er på anden måde aktive sammen med vores børn og tager også meget tit nabobørnene med på tur. Vi savner at være tæt på naturen og fx kunne lave bål, sove i shelter, bygge en hytte eller løbe en tur i kuperet terræn, gerne sammen med andre.

Vi værdsætter privatliv og ro, så det er vigtigt for os at kunne have samtidigt med at vi indgår i et fællesskab. Vi elsker god mad, hvor råvarerne er i spil og spiser overvejende økologisk. Vi går ind for bæredygtighed og køber alt det vi kan på brugtmarkedet og prøver at reparere og genbruge så vidt det er muligt, men vi er også praktiske og realistiske omkring hvad der er muligt for at det skal fungere i hverdagen. Vi kunne godt tænke os at skabe nogle fællesfaciliteter, hvor der er mulighed for at være aktive sammen på tværs af alder.

Vi søger netop et aldersblandet bofællesskab med masser af diversitet og af en vis størrelse i forhold til antal boliger. Fridlev er beliggende et sted, hvor vi er tæt på naturen og en følelse af at være på landet, samtidigt med at vi stadig er tæt på by, skoler, kultur og idrætsfaciliteter.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Mette
Lars-Emil
Lea

BILLEDE MANGLER

Mette er historiker (en lille smule journalist) og meritlærer. Hun arbejder til dagligt på Peder Lykke Skolen på Amager. Lars-Emil er historiker (ægte historiker, Ph.d) og arbejder i Tibetkommissionen (København). Lea er 3 år og fuld af fart. Vi elsker at bo i vores lejlighed på Amager: Vi har legekammerater i opgangen og søde naboer at snakke med i gården - og så er der ikke langt til dejlig natur. Men. Vi drømmer om mere fællesskab og mere natur - også køkkenhave og husdyr.
Vi vil gerne leve i bofællesskab - vi vil gerne deles om mad og have og dyr. Vi vil gerne leve i et bæredygtigt og aktivt fællesskab, hvor børnene har glæde af hinanden - og også de voksne. Vi vil gerne lidt ud af byen, men vi vil gerne have det bedste af byen med - selskab og fællesskabsånd.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Jens
Maja
Ava

BILLEDE MANGLER

Vi er Jens, Maja og Ava på hhv. 31 og 2 år. Jens har en PhD i kemi og arbejder som systemingeniør i Foss. Maja er teamleder i Energistyrelsens økonomienhed. Ava er fuld af krudt og elsker at være udenfor og sammen med andre mennesker. Vi er glade for fællesskaber, samvær og leg og deler en stor interesse for det samfund vi lever i. Vi kommer begge med stor erfaring fra forskellige dele af foreningslivet og er derfor vant til at lykkes i flok og finde løsninger og kompromisser i en åben og inddragende proces. Som tidligere spejderleder glæder Maja sig til at lave flere aktiviteter i naturen og håber på bålplads og shelter. Jens drømmer om fællesrum med plads til nørdede fritidsaktiviteter såsom fælles gamingarrangementer.

Vi vil gerne have et legende voksen- og børneliv med masser af socialt samvær og aktiviteter med vores naboer. Samtidig rammer Fridlev den balance vi søger, hvor vi kommer tæt på naturen men samtidig ikke for langt fra København.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Astrid
Christian
Helga

BILLEDE MANGLER

Christian arbejder som læge i psykiatrien. Han elsker musik, sin guitar og sin computer. Astrid er gymnasielærer (biologi og religion). Hun elsker at lave ting fra bunden (plantefarve, bygge møbler, udklædninger, strik etc).

Helga på et år har krudt i røven og trives bedst med selskab. Hun elsker bolde, tomater og bøger.

Vi elsker alle sammen natur (vandre i den, sove i den, spise den, bygge ting af den). Og så elsker vi at holde fester fyldt med glimmer, udklædning, musik, dans og en masse kram. Vi bor i Sydhavn som er skøn, men vi drømmer om mere have, mere natur og mere fællesskab .

Vi håber at blive en del af et fællesskab, hvor man kan spise sammen, lege med andre børn, have projekter, dyrke en kæmpe have sammen og kan låne bonusbedsteforældre. Hvor man sammen har tid og lyst til at skabe og dele. - Og så drømmer vi om at holde festival om i sommeren!
!

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Kenn
Gitte
Svend

BILLEDE MANGLER

Vi er et par i start 30'erne med vores søn på 19 måneder (Svend). Gitte har en kandidat i folkesundhedsvidenskab og arbejder med interventionsforskning; senest undersøgte hun hvorfor unge på erhvervsskoler ryger markent mere end andre på samme alder. Hun har normalt alt for mange projekter i gang (hvis man spørger Kenn) som inkluderer men ikke er begrænset til: Pilefletning, plantefarvning, syning, strikning, hækling, violin, guitar og ukulele. Gitte er springfyldt med energi og meget opmærksom på hvordan hendes omgivelser har det. Gitte drømmer om nyttehaver og et drivhus hvor hun kan gro og dyrke alverdens grønt. Udover Gittes kreative evner nærmest ingen grænser kender, så har hun også bidrage med fantastiske koordineringsegenskaber som hun har dyrket gennem sit arbejde men også foreningslivet i flere år. Siden Svend kom til verden har Gitte desuden hjemmepasset Svend. Kenn har læst erhvervsøkonomi og psykologi på CBS og arbejder som proceskonsulent i en IT afdeling. Fritiden går hovedsageligt med at styrketræne eller cykle til og fra arbejde på hans kære racercykel. Derudover er han tosset med at tage på legeplads med Svend. Meget modsat Gitte, så elsker Kenn også at lave ingenting - og det har han trænet så meget så at han faktisk er ved at være ret god til det. At lave "ingenting" kan tage mange former; Tour de france, OL, VM-i-et-eller-
andet eller sidde og lytte til podcast med lukkede øjne og en kop kaffe. Ej at forglemme at Kenn har gennemført HBO og derfor altid kan give et godt tip til en serie. Kenn drømmer om landeveje til cyklen, et værksted hvor han kan lave "ingenting" med nogle andre - og måske endda af-lære nogle af sine 10 tommelfingre. Kenn er ikke lige så kreativ som Gitte men er altid klar til at tage fat og løfte et eller andet fra A til B og er altid klar til en omgang uformel sparring om livet, karrieren eller din træningsrutine.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Bjarne

BILLEDE MANGLER

Området og fællesskabet tiltaler mig meget. Afstanden til København har også betydning, så jeg kan bruge byen og bo på landet.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Kasper
Ervin

BILLEDE MANGLER


Hej, jeg hedder Kasper, er 43 år gammel og har en søn, Ervin, på 10 år. Jeg er softwareudvikler og arbejder med tilskudsløsninger til offentlige og private kunder. I min fritid går meget tid med at være spejderleder her i Valby for en herlige flok juniorer. Jeg elsker at komme ud i det fri/naturen og vandre. Jeg kan også godt lide at fiske.

Jeg vil gerne flytte til Fridlev, fordi jeg gerne vil være en del af et fælleskab og løfte i flok. Jeg er også vild tanken om, at vi med fællesfaciliteter får en masse muligheder men på en bæredygtig måde. Jeg er også rigtig glad for området og vild med naturen rundt om Hvalsø.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Thea

BILLEDE MANGLER

Jeg er uddannet jurist i 2019 og har siden da arbejdet i Miljøministeriet hvor jeg sidder i den danske forhandlergruppe til FN på natur og biodiversitet. I min fritid elsker jeg at gå ture i naturen, spille dungeons and dragons, lytte til podcast, lave puslespil og spille håndbold. Jeg har til tider svært ved at sidde på hænderne, og således er jeg både kasserer i min andelsforening og formand i gårdlauget og generelt glad for at involvere mig i de omgivelser jeg er i.

Jeg har sammen med gruppe venner længe været på udkig efter et bofællesskab hvor der er først og fremmest er plads til fællesskab og det sjovere voksen og børneliv. Bæredygtighed, nyttehaver, dyrehold er noget af det jeg vil elsket at bruge mere tid, og rigtig gerne sammen med andre. Jeg har et brændende ønske om at flytte ud af byen og tættere på natur, men jeg vil også meget gerne bo tæt sammen med andre mennesker, og gerne nogen der vil det sjovere voksenliv og børneliv ligesom jeg. Desuden vil jeg meget gerne have en hund, og det må man ikke have i min lille lejlighed på Vesterbro.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Louise

BILLEDE MANGLER

Jeg er en kvinde i midt-30'erne, der de seneste 12 år har været en glad og tilfreds Vesterbro-borger, hvor jeg nyder at en kort cykeltur giver adgang til det meste i København. Til daglig arbejder jeg som organisationskonsulent og projektleder på Cphbusiness, mens jeg i min fritid oftest søger ud af byen - på lange ferier med store eksotiske naturoplevelser eller blot med en overnatning i telt eller shelter en halv times cykel- eller togtur hjemmefra. Fælles for alle mine ture er naturen, åbne vidder, vandreskoene, rygsækken, bålet, soveposen og madpakken. De seneste år har mine drømme om at bo mere naturnært taget mere og mere form. Det er imidlertid en stor beslutning at træffe alene. Derfor ser jeg Fridlev som den perfekte kombination af, på den ene side, natur og plads til armbevægelser og at trække vejret dybt ned i lungerne, og på den anden side et nært fællesskab, hvor jeg forestiller mig at det blot kræver, at jeg stikker næsen udenfor døren, når jeg trænger til at få plejet mit sociale gen. Jeg tror at de fleste i min omgangskreds vil skrive under på, at jeg er meget social, åben, aktiv og oftest har et stort smil på læben og klar til en sludder. Samtidig er jeg struktureret, ihærdig og arbejdsom, hvorfor jeg tror, at jeg kan bidrage til fællesskabet på flere plan - som deltager såvel som initiativtager.

Jo mere indblik jeg får i Fridlev, nu mere spændende og tiltalende lyder det: det tætte fællesskab med naboer, en masse skønne aktiviteter sammen - og samtidig plads til at leve sit eget liv i egen bolig.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Emilie
Pelle
Jens

BILLEDE MANGLER

I vores lille familie er vi Pelle, Emilie og Jens. Førstnævnte er begge 35 år, mens lille Jens er fra januar 2021. Pelle er uddannet psykolog og arbejder til daglig i Glostrup med terapi til børn og unge, der vokser op i familier med misbrug. Emilie er uddannet sygeplejerske, og har suppleret denne med en masteruddannelse i sundhedsantropologi. Når hun ikke er på barsel, har hun sin daglige gang på Rigshospitalet, hvor hun kvalitetsudvikler patientforløb - og så drømmer hun om at tage en friluftsvejlederuddannelse. Jens fuldtidsbeskæftiger sin mor i det daglige, men trods sin lille alder, kan vi allerede nu se, at han slægter begge sine forældre på med sit rolige og milde gemyt. Både Pelle og Emilie elsker skoven. Vi bruger den til gåture, vandreture, shelterture, teltture og mountainbiketure, og vi har alle intentioner om at præge Jens i samme retning. Når Pelle er til yoga, finder Emilie gerne strikkepindende frem, og mens Emilie løber en tur, mediterer Pelle - og når vi begge er hjemme, spiller vi gerne et brætspil eller to.

Vi drømmer om fællesskab, venskaber, natur og et godt børneliv. Alt det forestiller vi os, at Fridlev kan indfri. Pelle er vokset op i et bofællesskab i Birkerød, mens Emilie er vokset op på en villavej i Århus, hvor man kom hinanden ved. Vi håber på, at Fridlev på samme måde bliver et fælleskab, hvor man vil hinanden og hjælper hinanden i hverdagen. Vi vil selvsagt bidrage til, at det kommer til at ske, både når det omfatter at hjælpe hinanden med børnepasningen, madlavningen eller arrangere fester eller lignende.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Søren
Mia

BILLEDE MANGLER

Vi er Mia (30), Søren (30) og en lille Karla på vej, og vi bor lige nu på Amager. Mia har læst Social Entreprenørskab og Ledelse på RUC og arbejder som vidensmedarbejder og altmuligkvinde i Askovhus, der arbejder for at hjælpe mennesker med spiseforstyrrelser. Søren har en bachelor i internationale studier fra RUC og en kandidat i statskundskab fra KU og arbejder lige nu som international konsulent i Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), hvor han - udover opgaven som blæksprutte og tillidsrepræsentant - sørger for, at DUFs uddannelser og læringsaktiviteter med unge foreningsfrivillige løber godt af stablen.

Søren er en glad hobbypianist og -guitarist, der rånyder at spille højskolesange - sange som Mia rånyder at synge med på. Derudover er han glad for at tage billeder, spille ketchersport af enhver art, spille lidt computer med gode kammerater, og så er han blevet særdeles glad for kombinere sin glæde ved at vandre med en nyopstået interesse for fugle.

Mia ser muligheder og løsninger i alt, og hun kan derfor altid bidrage med nye idéer, sjove projekter og ikke mindst velplanlagte og -udførte temafester. Hun elsker sport og har spillet fodbold hele sit liv, og nyder derudover at samle nye som gamle venner i sommerhuse, på shelterture eller i parker.

Fridlev rummer for os den helt perfekte kombination af fællesskab, natur og adgang til jobs i København. I Fridlev glæder vi os til at indgå i et unikt, forpligtende fællesskab med en masse  gode bofæller, hvor det kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan udfolde sig af alverdens spændende ting og sager. Dét tiltaler os helt vildt, og det er derfor, vi gerne vil være en del af Fridlev.  

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Amalie
Rune
Ronja

BILLEDE MANGLER

Vi er Rune (39), Amalie (30) og Ronja (1 mnd). Amalie er uddannet psykolog, men dyrker mest at være kreativ som kunstfotograf, photoshop-nørd og aktiv i det bæredygtige designkollektiv Designer Hive Cph. Naturen har en særlig plads i mit hjerte og min kunst, og det er en stor drøm at flytte tættere på naturen. Jeg er glad for at meditere og dyrke yoga og drømmer om at tage en yogalæreruddannelse en dag. Rune er phd i kemi, men arbejder med IT. Derhjemme er jeg aktiv i køkkenet hvor jeg dyrker diverse mad- og drikkeeksperimenter, hvis ikke jeg er ved at bygge en robot eller rode i haven. Eller det plejede at være vores liv - lige nu handler det mest om Ronja: Ronja er 1 måned gammel så vi ved ikke så meget om hende endnu, udover at hun er super sød, kan lide mælk og at blive vugget.

Vi har længe haft et stort ønske om at flytte tættere på naturen og i den forbindelse tidligere haft kig på Hvalsø-området. Samtidig savner vi et fælleskab i hverdagen, så Fridlev har det hele for os! Vi sætter stor pris på Fridlevs fokus på bæredygtighed og det at kunne deles om tingene. Vi ser også frem til at kunne lære mere om bæredygtighed, havebrug mm. sammen med folk med de samme værdier og interesser.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Ilse
Hans-Jørgen

BILLEDE MANGLER

Vi er et ægtepar på 65 og 75 år, som begge er agronomer. Hans Jørgen er pensioneret. Ilse arbejder med administration af forskning i økologisk landbrug. Vi er begge glade for naturen og at gå og cykle ture og for at dyrke køkkenhave, og har et lille hønsehold. Ilse er engageret i klimabevægelsen. Vi er glade for venner og familie - vi har 2 børn sammen og Hans Jørgen har to børn af første ægteskab og vi har 7 børnebørn i alt - og kan lide at holde fest, når lejlighed byder sig. Vi vil gerne bidrage til fællesskabet med vores viden om dyr og planter, og indgå i arbejdet med have og dyrehold og især med vores ønske om at deltage i fællesskabet. Vi har været vant til at passe og vedligeholde en stor ejendom med store udearealer og mange bygninger, og vil gerne bidrage til fællesskabets vedligehold, i den udstrækning vi kan. Vi vil gerne være med i fælles madordning, og viger ikke tilbage for at passe børn for de unge i ny og næ - det vil også være dejligt for vores yngste børnebørn at have nogen at lege med.

Fridlev byder på alt det, vi leder efter i et bofællesskab: vi vil gerne have daglig kontakt med andre mennesker, som har interesser, der minder om vores (natur, have osv), men stadig med mulighed for at være private noget af tiden. Vi vil gerne bo nær skov og andre udflugtsmuligheder, men stadig tæt på indkøbsmuligheder og offentlig transport. Vi vil gerne have mulighed for at spise sammen med andre i dagligdagen, men også for at invitere venner til fest og have mulighed for at familie eller venner kan blive og overnatte. Vi værdsætter muligheden for at deltage i arbejdet med køkkenhave, da vi er vant til at høste egne produkter.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Stine
Patrick
Evie

BILLEDE MANGLER

Vi er en familie på tre; Patrick og Stine samt vores datter Evie. Stine arbejder til daglig som oplægsholder om klimaforandringer og bæredygtig byer. Udover konstant at puste på Evies knæ, hænder og pande når de små ben falder over hinanden, nyder Stine at bruge fritiden på at vandre, læse, lave små krea-projekter og udforske lokal biodiversitet. Patrick er oprindelig fra England og har boet i Danmark i de sidste 9 år. Kandidat i Digital Engineering fra DTU og har arbejdet med udvikling af sundhedsprodukter og som lærer. Patrick elsker at være ude i naturen på alle mulige måder - på gåben, trail løb, mountainbike, kayak. Evie er halvandet år og til daglig spiser hun rigtig rigtig meget mad. Hun elsker at være ude og lege på legepladsen - specielt hvis det involverer sand og vand. Som person er hun meget direkte og ved hvad hun kan lide - men kan altid bestikkes, hvis du tilbyder en banan. Vi er generelt meget åbne, nysgerrige og nyder at lære folk fra forskellige kulturer, baggrunde og aldre at kende. Vi bidrager alle tre med en masse forskelligt, men ens for os er, at vi har en positiv indstilling til verden og vil nyde at sætte forskellige aktiviteter op (krea/sport/udendørs) for fællesskabet.

Vi ønsker at blive en del af Fridlev for at komme tættere på natur og mennesker. Vi er sikre på, at Fridlev vil danne rammerne for et dejligt socialt liv, både for os som voksne, og for vores datter. Vi tror på, at vi sammen kan opnå mere og få mere kvalitet ind i hverdagen. Derudover er vi meget tiltrukket af fællesskabet ift. at leve med et mindre aftryk både på vores ressourcer og klima.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Rasmus
Maria

BILLEDE MANGLER

Vi er en lille, men voksende, familie, som drømmer om et sjovt voksenliv i et nært fællesskab, og at kunne give vores børn at bo lige op og ned af deres bedste venner. Rasmus er softwareudvikler og Maria er projektleder i Skattestyrelsen. Rssmus ynder at spille Dungeons & Dragons, Maria er aktiv i Sex & Samfund, og så nyder vi at spise mad og drikke drinks med vores venner. Nye som gamle. Vi kan bidrage med masser af god energi, organisatoriske evner, gåpåmod, og en hulens masse drømme om det gode liv.

Fridlev matcher vores ønske om at skabe et moderne landsbysamfund, hvor vi kommer hinanden ved, kan dyrke vores hobbyer og særheder, og gøre flere og vildere ting sammen. Fridlev understøtter også vores drøm om at kunne andet end “blot” at være børnefamilie de næste mange år.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Signe-Mie
Christian
Knud

BILLEDE MANGLER

Vi er Signe-Mie Riis Jensen og Christian Hendriksen, vi er forlovede og har sammen Knud på 1½ år. Signe-Mie er foreningskonsulent i Coop, hvor hun til daglig rådgiver og laver bestyrelsesudvikling for de frivillige bestyrelser i butikkerne. Derudover er hun politisk aktiv, mest med organisatorisk fortegn, kreativ og kulturinteresseret. Hun er meget fællesskabsorientet, kan godt lide at være med til at få ting til at ske, samtidig med at være opmærksom på individerne i fællesskaberne. I Radikale Venstre bliver hun kaldt for "medlemsmor". Hun har for nyligt opdaget, at hun har (lidt) grønne fingre og synes selv, hun er ret sjov. Christian er adjunkt på CBS hvor han forsker og underviser. Han interesserer sig i særlig grad for spændfeltet mellem politik og erhvervsøkonomi og arbejder især med klimaomstillingen i den maritime industri. Derudover har Christian en stor forkærlighed for at spille computer med sine venner, og hver mandag spiller han også Dungeons & Dragons sammen med den faste vennekreds. Christian er endnu sjovere end Signe-Mie (hun har bare ikke erkendt det) og har intet imod at have nørdede diskussioner over et glas rødvin langt efter at børnene er puttet. Han bidrager med energisk forkærlighed for økonomi og demokratisk medbestemmelse.


Det overordnede ønske kommer sig af at vi for længe siden besluttede os for at flytte i bofællesskab med vores nære venner. Eftersom alle i kredsen har job i eller omkring København skulle det dog være et sted, der var indenfor en rimelig transportafstand af byen, hvilket Fridlev opfylder. Det store plus ved Fridlev er, at de andre beboere, ser ud som om, de er nogle dejlige mennesker. Kombineret med udsigten til at projektet kan realiseres inden for en relativt overskuelig fremtid gør det til et oplagt valg.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Vibeke

BILLEDE MANGLER

Jeg arbejder med politik og kommunikation i en fagforening. Jeg har to voksne drenge. Jeg er bidt af havkajakroning, og bruger helst min fritid enten i min kajak, i en skov - ja i naturen. Jeg har stor lyst til at have et hverdagsfællesskab med mine naboer. Helt almindeligt og praktisk fællesskab, som efter min erfaring er den bedste bro til nærhed, venskaber og menneskelighed. Jeg opfatter mig selv (og det er jo ikke ensbetydende med at andre opfatter mig sådan) som easy going , glad og interesseret i andre og deres opfattelse af verdenen og livet. Elsker sprog, sang, filosofi og er fuld af forundring over den planet vi bor på.

Klyngernes størrelse - at de ikke er større. At der er mulighed for køkkenhave og måske høns. At det ligger så fantastisk tæt på skoven. Og så er der kun 14 km til Lejre kajakklub. At man kan komme til arbejde på godt 35 minutter.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Fie
Frederik

BILLEDE MANGLER

Frederik: Jeg hedder Frederik og er 29 år. Til dagligt arbejder jeg på Brønshøj Skole som lærer, hvor jeg underviser i matematik, natur/teknologi og idræt. Min vej derhen har dog været anderledes end de fleste læreres. Jeg har en bachelor i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet og endnu en bachelor som elektroteknologi-ingeniør fra DTU. Lige nu mangler jeg en enkelt eksamen før jeg kan kalde mig meritlærer. Jeg er et rigtig projektmenneske, der jævnligt finder nye interesser, som jeg så når at berøre mere eller mindre overfladisk før min nysgerrighed bringer mig til en ny intereresse. I øjeblikket går meget af min fritid med min racercykel, at spille bordtennis, at gå til klatring med Fie, at læse Proust, se fodbold og spille klaver. Fie: Oprindelig fynbo og tidligere hestepige, nu bosat på Amager med en masse stueplanter, Frederik og et stort savn efter kat og natur. Cand.mag. og soap-elsker. Det giver mening for mig med flere relationer i hverdagen og at kunne hjælpe hinanden med både stort og småt - det være sig alt fra praktiske gøremål til udvidelse af horisonter. Hos os er der hyggeligt, rummeligt og plads til både sofatid, musik, brætspil, fest og finurlige samtaler over et glas billig rødvin. Og masser af planter.

Kombinationen af de spændende fællesskab, de smukke naturrige omgivelser og den miljøvenlige tilgang til byggeriet virkede som et perfekt match for os!

SE MERE

Boliger i topmoderne bæredygtig kvalitet

Fridlev er et moderne bofællesskab, hvor det individuelle hus og det private familieliv prioriteres højt. Husene bygges i naturlige, bæredygtige materialer med en høj design-kvalitet og indretning valgt af beboerne selv.

Bæredygtigt byggeri – både udvendigt og indvendigt

Facaderne ånder frit
Facaderne er opført i varmebehandlet træ. Varmebehandlingen foregår ved, at træet varmes op til ca. 200 grader i flere timer. Derved ændrer man på træfibrenes fysiske cellestruktur så holdbarheden og formstabiliteten øges væsentligt, fordi varmebehandlet træ ikke reagerer på skiftende luftfugtighed. Varmebehandlet træ er fri for kemikalier og andre giftstoffer, som man for eksempel ser ved trykimprægneret træ. Facaderne er malerbehandlede og fremstår i smukke farver indbyrdes afstemt efter en jordfarveskala. Overfladen males med linoliemaling som er både miljøvenlig og sikrer, at træet kan ”ånde”.

Isolering med åndbart, organisk fiber
Både tag og facader er isoleret med organisk materiale i moderne papir- eller træuld, fremfor for eksempel Rockwool. Derved får vi en diffusionsåben konstruktion, også uden den traditionelle dampspærre, som sikrer at huset kan ånde. Dette er det sunde og bæredygtige valg.

Solceller gør vores fælleshuse selvforsynende
På fælleshuset Laden monteres solceller, så vi kan være selvforsynende med strøm til alle vores fælleshuse og belysning af fællesarealerne.

Lavenergihus-standarden som basis
Husene er opført som lavenergihuse. Lavenergihuse er miljøvenlige og lever op til særligt skrappe energikrav, der er defineret i bygningsreglementet.

Alle får private haver – forhaven ind mod klyngens gård, og baghaven ud mod naturen.

Hvert rækkehus har en privat forhave og baghave, og alle endehusene har en ”sidehave”. Huset og haverne udgør den private matrikel. Forhaven er din ”overgangszone” til fællesskabet – hvor du kan få en overdækket veranda eller en blomsterkrog med gyngestol – og derfra hilse på livet i gården. I baghaven kan du lave din egen ”jeg trænger-til-ro” zone.

Fælleshuse

Fridlev har mere fælleshuse end langt de fleste bofællesskaber. Til dagligt er du sammen med 12-14 andre husstande i din klynge ovre i det nære, hyggelige klyngehus. Her spiser I sammen, her kan jeres gæster overnatte, og her kan bridge-klubben sidde ovenpå og vende kort og verdenssituationen.

Hele landsbyfællesskabet samles og fester og træner og spiller musik i den fantastiske Lade: Her er den smukkeste festsal med orangeri, og tilmed er her gymnastiksal, musikrum med god akustik, grovværksted og kreaværksted. Bofællerne har selv valgt og designet alle fælleshusene sammen med os i Almenr.


Fordi vi er sammen, kan vi  få kvalitet i alt! Vores køkkener er eksempelvis massivt egetræ

Vores standard køkken er en HTH model Nordic Spirit, som er et kvalitetskøkken hentet på den allerøverste hylde i HTH's sortiment. Det er nordisk design med naturligt, massivt egetræ. De smukke egetræs-lameller bliver håndsorterede for at sikre, at hele køkkenet får et ensartet og harmonisk udtryk med et smukt farvespil. Generelt har du stor valgfrihed og kvalitet i indretningen af dit hus.


Smukke farver skaber en levende bebyggelse med et smukt, organisk og tilfældigt udtryk

Fridlev er tegnet af de dygtige LOOP Architects. Da vi landede på konceptet, gik der et sus gennem lokalet: Vi kom frem til at tage den velkendte rækkehuse-i-firkantede-og-ens-rækker-model og "kaste" alle husene hulter til bulter på grunden. Hvert eneste hus blev tvistet og fik farve, så det blev unikt og individuelt - præcis ligesom i gamle landsbyer opstået over tid. Inspirationen havde vi givet dem fra de norske fjeldlandsbyer, tún. Med farvevalget peger Fridlev også på sin inspiration i de norske fjeldlandsbyer. Illustrationen her viser Fridlevs tún – de tre gårdklynger – og familierne i fællesskabet har selv fået lov til at vælge farven til lige præcis deres hus!

Interesseret?
Så ansøg!

Er du interesseret i at købe en ejerbolig i Fridlev?
Skriv en kort ansøgning, så vil vi se om der er et match og du vil komme på ventelisten.
Ansøg (venteliste)Se ledige boliger
Fornavn
Efternavn
Telefonnummer
Email
Tak! Michael kontakter dig, så vi kan tage en snak om mulighederne. Du er også velkommen til at ringe til Michael på 25 45 82 50.
Kom til infomøde d. 3. juni
Woups! Noget gik galt. Du er velkommen til at skrive til michael@almenr.dk istedet

Landsbyen på en spiseseddel

Vi har selvfølgelig hver vores lækre (arkitekttegnede) ejerbolig og udeareal på vores lille bakke med udsigt over istidslandskabet og vores egen eng og sø. Men vi vil også have en livsstil, hvor vi har masser af plads og sammen med ligesindede deler natur, værksteder, hjemmekontor, gæsteværelser, biler, mountainbikes, kæmpe drivhuse, eng, sø, stort lækkert industrikøkken, gummistøvlebørn, får og langborde.

Fakta

Antal boliger

42

Antal boliger ledige

1

Pris, ejerboliger

2,5 - 5,4 Mio. Kr.

Fællesfaciliteter

700m2

Indflytning

Medio 2023

Fællesjord

40000 m2

Boligstørrelser

65 - 172 m2

Stor artikel
i Politiken inden indflytning

Fridlev og Almenr var på forsiden af Politiken med med to artikler skrevet af Dorthe Lønstrup.

"Hvis man bare køber et hus et sted, ved man jo i virkeligheden ikke, hvad man får. Her ved vi i forvejen, at vi kommer ind i et nyt fællesskab med nogle, der har de samme værdier"

Læs her

Hus i klynge 3

De sidste huse i Fridlev, som vi nu har sat til salg, er i klynge 3, som er placeret højest på bakken, og kan derfor se ud over de åbne vidder – se video herunder.

De i alt 3 klynger har hver deres fælleshus, men kan selvfølgelig også bruge det store fælleshus, som vi kalder laden - og så er der den store grund og alt det andet fælles.

Se mere

Stedet


+

Se citater +

Her har vi her samlet nogle citater fra medlemmerne. Måske du kan se dig selv heri, og måske du endda kan finde dit eget citat?

“Jeg vil gerne tættere på naturen men samtidig kunne være sammen med andre som i en landsby. Jeg kan lide fællesskaber men har også brug for at kunne trække mig tilbage. Vil gerne lære mine børn om fælleskaber og tror denne type boligfom vil være rigtig godt for os”

“Fællesskab med andre. Legekammerater til børnene tæt på. Grønne arealer med plads til leg og kreativitet.

“Vi håber på at bo i et fællesskab med blandt andet andre børnefamilier, sådan at vores børn kan løbe og lege. Vi har selv haft dørene i vores opgang stående åben, så vores datter har kunne komme og gå hos vores naboer og underboer og deres børn. Derudover er vi glade for tanken om, i fællesskab, at kunne nedsætte vores forbrug med fællesmåltider, delebiler, deling af værktøj, vaskeri o.l.”

“Vi ønsker at skabe og leve i et fælleskab hvor der kan samskabes med andre. Vi vil gerne leve bæredygtigt og simpelt med tid til det nære”

“Fordi vi har et ønske om at komme ud i naturen, hvor der er mere plads, men uden at gå på kompromis med at have et socialt fællesskab. Ved et bofællesskab er der også mulighed for at engagere sig i flere dele af fællesskabet, uden at stå med det fulde ansvar alene”

“Jeg er nok blevet lidt ensom efter at have mistet min kone (gennem 42 år). Jeg trives med at hjælpe andre og har brug for at snakke og leve sammen”

“Jeg tror på, at fremtiden ligger i fællesskabet og har længe kigget efter noget lign. Det giver stor mening at dele de ting vi alle skal bruge igennem livet, men ikke hele tiden. På denne måde kan vi spare på forbruget, energi og leve mere bæredygtigt for både mennesker og jord. Vi bor lige nu på en stor nedlagt gård i Lejre kommune, men føler hvordan den store plads i virkeligheden er unødvendig og vil langt hellere dele med andre”

“Jeg drømmer om at bidrage til et meningsfyldt fællesskab og skabe nære relationer til de mennesker jeg bor tæt med”

““Et sted med fællesskab med naboerne, på tværs af alder, et godt sammenhold, hvor man hjælper hinanden. Fællesspisning, og andre aktiviteter””

“For netop fællesskabet, at leve socialt og dele ansvar og glæder ved trivslen for bofællesskabet og komme hinanden ved. 
Bo på landet med ro og højt til himmelen, og adgang til kultur med toget, når man trænger til det”

“For at komme ud i naturen uden at være alene og for at dyrke fællesskabet i dagligdagen”

“Jeg elsker natur og udeliv, og jeg elsker at være sammen med andre mennesker i alle aldre men nyder også at kunne være mig selv. At være en del af et ansvarsbevidst fællesskab passer godt til min naturtro og min drøm for min alderdom”

“Det er en dag, hvor jeg kender de mennesker jeg møder om morgenen inden jeg tager på job, og når vi kommer hjem kan børnene færdes trygt ude. Jeg kunne håbe, vi kunne have lidt dyr, grøntsager, plads til huler i træerne, værksted hvor vi kan være kreative. Måske er der andre, der godt kan lide at løbe?”

“Der er dage med fællesspisning og dage, hvor jeg vælger stilheden med mig selv”

“Jeg håber vi slutter dagen af med god mad, som vi skiftes til at lave - og måske en flaske god rødvin engang imellem"

“Det har altid været min drøm. Jeg ser det som en stor styrke, at have et fællesskab med forskellige typer og aldre. Hvor vi alle kan bidrage med noget forskelligt og løfte i flok”

“Grønt miljø, med masser aktiviteter, fællesskab”

“Jeg drømmer om at dele mit liv med andre. Jeg deler ét måltid med andre og arbejder 2 timer udendørs, gerne i fælles aktiviteter. Min passion er jord og planter, "at genopbygge naturressourcerne"

Fridlev ligger på en bakke hvor aftensolen rigtig kan ramme og terrænforskellene giver alle en god udsigt over landsbyen og de åbne vidder.

Fridlev bliver bygget i 3 faser. Vi starter med klynge 1.

Som beboer er vi også medejere af grunden, alle fællesfaciliteterne og har brugsret til det vi kalder Bakkehaverne (et fredet areal hvor vi må dyrke nyttehaver seriøst), søen og engarealer hvor der allerede nu går får.

Grunden

Grunden er historisk og husede helt tilbage mod 1600-tallet kro, købmand, brændevinshandel, bageri, bryggeri og teglbrænderi – foruden landbrug. I 1903 blev Buskegården solgt af daværende ejer Heinrick Trebin for den nette sum af 110.000 kr. Med tiden blev bare landbruget tilbage, og i dag er der et andet bofællesskab i de gamle bygninger lige oven for vores Fridlev-grundstykke.

Overalt i kommunen kan man finde spor fra mere end 10.000 års bosætning og tegn på Lejres historie som magtcentrum. Danske konger skulle efter sigende have haft deres hovedsæde i Lejre til det 9. eller 10. århundrede.

Fridlevgrunden er kuperet ned mod en lille sø og en eng på en sydvestvendt skråning. På nabomarken er der får, som kan overtages af Fridlev Landsby. Fridlev ligger i det smukke sagn- og istidslandskab i Lejre Kommune lige ved de store Bidstrup Skove, badesøen Avnsø og Nationalpark Skjoldungernes Land. Her er massevis af vandreruter, fjordstier og en lille trækfærge. Fridlevgrunden kalder altså på naturfolket, der vil være aktive med selvforsyning og dyrehold.

Lejre


+

Der findes et sted, hvor der er plads til hver især.

Der findes et sted hvor livet leves forlæns.

Der findes et sted, hvor vi passer på verden.

Der findes et sted, hvor vi kender vores naboer.

Der findes et sted, hvor vi kan mere. Sammen.

Fridlev ligger i Lejre. Og det er ikke tilfældigt. Lejre har en stærk identitet, der passer smukt sammen med Fridlev.

Lejre Kommunes udviklingsstrategi ”Vores Sted” starter meget beskrivende sådan her:

Lejre Kommune er et sted – eller rettere 49 småbyer og landsbyer og en hel masse steder. Vi har valgt at være en landkommune. Vi vælger landsbyen, naturen og det lokale fællesskab. I Lejre Kommune bygger vi drømmen om det aktive liv, omgivet af natur og med masser af frirum. Midt blandt vore forfædres kæmpehøje og samme sted, hvor vikingerne byggede deres landsbyer, lever sagnet om Skjoldungerne, og her bygger vi den moderne landsby med kvalitet, fællesskab og tryghed i centrum. Vi nytænker livet på landet tæt ved storbyen.

Og i introduktionen til Lejres seneste kommunalplan skriver borgmesteren:
I Lejre kan vi leve på landet, tæt på naturen og samtidig være nær ved hovedstadsområdets mange tilbud og jobmuligheder. Vi har en rig kulturhistorie, storslåede landskaber og en fantastisk natur lige uden for døren. Og vi har mange forskelligartede byer og landsbyer, der sammen med alt det andet udgør en unik ramme for det liv, vi lever her i kommunen.

Lejre er blevet kendt for sin satsning på økologi og fællesskaber. Naturen er et kapitel for sig selv, og Lejres meget aktive fritidsliv giver masser af muligheder. Du kan læse en masse gode fakta om fritidslivet og naturen her, og en forrygende introduktion til den særlige Lejre-ånd kan du få i Vores Sted-bogen.

Arkitekturen og boligerne


+

Boliger i topmoderne bæredygtig kvalitet

Fridlev er et moderne bofællesskab, hvor det individuelle hus og det private familieliv prioriteres højt. Husene bygges i naturlige, bæredygtige materialer med en høj design-kvalitet og indretning valgt af beboerne selv.

Bæredygtigt byggeri – både udvendigt og indvendigt

Facaderne ånder frit
Facaderne er opført i varmebehandlet træ. Varmebehandlingen foregår ved, at træet varmes op til ca. 200 grader i flere timer. Derved ændrer man på træfibrenes fysiske cellestruktur så holdbarheden og formstabiliteten øges væsentligt, fordi varmebehandlet træ ikke reagerer på skiftende luftfugtighed. Varmebehandlet træ er fri for kemikalier og andre giftstoffer, som man for eksempel ser ved trykimprægneret træ. Facaderne er malerbehandlede og fremstår i smukke farver indbyrdes afstemt efter en jordfarveskala. Overfladen males med linoliemaling som er både miljøvenlig og sikrer, at træet kan ”ånde”.

Isolering med åndbart, organisk fiber
Både tag og facader er isoleret med organisk materiale i moderne papir- eller træuld, fremfor for eksempel Rockwool. Derved får vi en diffusionsåben konstruktion, også uden den traditionelle dampspærre, som sikrer at huset kan ånde. Dette er det sunde og bæredygtige valg.

Solceller gør vores fælleshuse selvforsynende
På fælleshuset Laden monteres solceller, så vi kan være selvforsynende med strøm til alle vores fælleshuse og belysning af fællesarealerne.

Lavenergihus-standarden som basis
Husene er opført som lavenergihuse. Lavenergihuse er miljøvenlige og lever op til særligt skrappe energikrav, der er defineret i bygningsreglementet.

Alle får private haver – forhaven ind mod klyngens gård, og baghaven ud mod naturen.

Hvert rækkehus har en privat forhave og baghave, og alle endehusene har en ”sidehave”. Huset og haverne udgør den private matrikel. Forhaven er din ”overgangszone” til fællesskabet – hvor du kan få en overdækket veranda eller en blomsterkrog med gyngestol – og derfra hilse på livet i gården. I baghaven kan du lave din egen ”jeg trænger-til-ro” zone.

Fælleshuse

Fridlev har mere fælleshuse end langt de fleste bofællesskaber. Til dagligt er du sammen med 12-14 andre husstande i din klynge ovre i det nære, hyggelige klyngehus. Her spiser I sammen, her kan jeres gæster overnatte, og her kan bridge-klubben sidde ovenpå og vende kort og verdenssituationen.

Hele landsbyfællesskabet samles og fester og træner og spiller musik i den fantastiske Lade: Her er den smukkeste festsal med orangeri, og tilmed er her gymnastiksal, musikrum med god akustik, grovværksted og kreaværksted. Bofællerne har selv valgt og designet alle fælleshusene sammen med os i Almenr.


Fordi vi er sammen, kan vi  få kvalitet i alt! Vores køkkener er eksempelvis massivt egetræ

Vores standard køkken er en HTH model Nordic Spirit, som er et kvalitetskøkken hentet på den allerøverste hylde i HTH's sortiment. Det er nordisk design med naturligt, massivt egetræ. De smukke egetræs-lameller bliver håndsorterede for at sikre, at hele køkkenet får et ensartet og harmonisk udtryk med et smukt farvespil. Generelt har du stor valgfrihed og kvalitet i indretningen af dit hus.


Smukke farver skaber en levende bebyggelse med et smukt, organisk og tilfældigt udtryk

Fridlev er tegnet af de dygtige LOOP Architects. Da vi landede på konceptet, gik der et sus gennem lokalet: Vi kom frem til at tage den velkendte rækkehuse-i-firkantede-og-ens-rækker-model og "kaste" alle husene hulter til bulter på grunden. Hvert eneste hus blev tvistet og fik farve, så det blev unikt og individuelt - præcis ligesom i gamle landsbyer opstået over tid. Inspirationen havde vi givet dem fra de norske fjeldlandsbyer, tún. Med farvevalget peger Fridlev også på sin inspiration i de norske fjeldlandsbyer. Illustrationen her viser Fridlevs tún – de tre gårdklynger – og familierne i fællesskabet har selv fået lov til at vælge farven til lige præcis deres hus!

Beboerne

+


+

Os der skal bo i Fridlev!

Vi er selv rigtigt glade for, at vi er meget forskellige i gruppen. Nogle har ikke børn, mange har nogle børn, mange har børn der er flyttet hjemmefra, og alle har et særligt hjerte for Fridlev. Selvom vi er forskellige steder i livet, så er der noget meget stærk, der samler os. Vi vil skabe og bo i noget som ikke findes på ejendomsmarkedet – en socialt bæredygtigt landsby.

BILLEDE MANGLER

Hasse
Christina
Sif
Urd

BILLEDE MANGLER

Vi er en familie på fire. Hasse (35) er i øjeblikket jobsøgende, men har arbejdet knap 9 år med kommunikation og projektledelse i den offentlige sektor og som freelancer. I fritiden fylder brætspil, friluftsliv og illustration, hvor Hasse bl.a. tegner situationer fra livet som småbørnsfamilie og arbejder på flere bogprojekter. Christina (34) underviser på HTX i Valby (Sukkertoppen) i teknologi og biologi. Ved siden af læser hun pt. matematik og skal næste år tage pædagogikum. Christina er mangeårig søspejder og har sejlet med skoleskibet Danmark. Friluftsliv, havedyrkning og diverse krea-sysler bliver der også tid til indimellem. Sammen har vi Sif (4) og Urd (1,5).

Vigtigst er fællesskabet. Vi ønsker et godt og tæt fællesskab med de mennesker, vi skal bo i nærheden af. Det tror vi, der er større sandsynlighed for at få i et bofællesskab, hvor man kan enes om nogle overordnede værdier. Vi ønsker en adgang til 'nemt' socialt liv for både børn og voksne, hvor man "bare" kan åbne dørene for at finde legekammerater eller nogen at drikke en kop kaffe med, uden at man behøver at have det planlagt flere uger i forvejen. Hvor der er større plads til spontanitet fordi man er flere til at løfte opgaverne, f.eks. i forbindelse med fællesspisning. Vi ønsker at leve mere bæredygtigt og kan se fordele i at flytte ind i energivenligt nybyggeri, hvor vi kan deles om faciliteter, f.eks. værksteder, festlokale og gæsteværelser, som vi kun bruger engang imellem hver især. Vi ønsker mere plads og natur om os end vi har nu (bor på Amager).

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Gitte
Jeppe
Jarl
Gorm

BILLEDE MANGLER

Vi er en familie på 4, Jeppe, Gitte, Jarl på 3 år og Gorm på næsten 2 år. Jeppe underviser på Roskilde Tekniske Skole i grafisk design og Gitte arbejder med folkeoplysning i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune. Jarl og Gorm er to nysgerrige drenge, der elsker at hoppe, løbe og generelt have krudt i måsen. Jeppe interesserer sig for at male små figurer (warhammer), sci-fi, design, har læst hele internettet og løber gerne en tur. Gitte spiller musik, bager, laver mad, fotograferer og elsker at være med i udvalg og lave frivilligt arbejde. Vi kan lide at spille både bræt- og computerspil, gå lange ture, god mad og øl, kaffe, kage og fællesskaber.

Vi vil gerne flytte til Fridlev for at få fællesskab med vores nærmeste naboer ind i dagligdagen. Vi vil gerne give vores børn mulighed for at løbe rundt, grave i jorden, være tættere på naturen og blive rigtigt beskidte. Muligheden for fælles faciliteter, at deles om ting og fællesspisning er også en stor del af det, der gør Fridlev attraktivt.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Christina
Kristian
Arthur
Karla

BILLEDE MANGLER

Vi bor i København men trænger sådan til at komme ud i naturen og bo! Kristian arbejder i investeringsbank og nørder med tal og programmering og er uddannet fysiker. Christina er uddannet dyrlæge og er hjemmepasser for Karla indtil hun bliver 3-5 år, sådan som planen er nu. Vi er en aktiv familie og elsker at bevæge os og dyrker klatring, løb mm. Vi tager tit på legeplads eller er på anden måde aktive sammen med vores børn og tager også meget tit nabobørnene med på tur. Vi savner at være tæt på naturen og fx kunne lave bål, sove i shelter, bygge en hytte eller løbe en tur i kuperet terræn, gerne sammen med andre.

Vi værdsætter privatliv og ro, så det er vigtigt for os at kunne have samtidigt med at vi indgår i et fællesskab. Vi elsker god mad, hvor råvarerne er i spil og spiser overvejende økologisk. Vi går ind for bæredygtighed og køber alt det vi kan på brugtmarkedet og prøver at reparere og genbruge så vidt det er muligt, men vi er også praktiske og realistiske omkring hvad der er muligt for at det skal fungere i hverdagen. Vi kunne godt tænke os at skabe nogle fællesfaciliteter, hvor der er mulighed for at være aktive sammen på tværs af alder.

Vi søger netop et aldersblandet bofællesskab med masser af diversitet og af en vis størrelse i forhold til antal boliger. Fridlev er beliggende et sted, hvor vi er tæt på naturen og en følelse af at være på landet, samtidigt med at vi stadig er tæt på by, skoler, kultur og idrætsfaciliteter.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Mette
Lars-Emil
Lea

BILLEDE MANGLER

Mette er historiker (en lille smule journalist) og meritlærer. Hun arbejder til dagligt på Peder Lykke Skolen på Amager. Lars-Emil er historiker (ægte historiker, Ph.d) og arbejder i Tibetkommissionen (København). Lea er 3 år og fuld af fart. Vi elsker at bo i vores lejlighed på Amager: Vi har legekammerater i opgangen og søde naboer at snakke med i gården - og så er der ikke langt til dejlig natur. Men. Vi drømmer om mere fællesskab og mere natur - også køkkenhave og husdyr.
Vi vil gerne leve i bofællesskab - vi vil gerne deles om mad og have og dyr. Vi vil gerne leve i et bæredygtigt og aktivt fællesskab, hvor børnene har glæde af hinanden - og også de voksne. Vi vil gerne lidt ud af byen, men vi vil gerne have det bedste af byen med - selskab og fællesskabsånd.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Jens
Maja
Ava

BILLEDE MANGLER

Vi er Jens, Maja og Ava på hhv. 31 og 2 år. Jens har en PhD i kemi og arbejder som systemingeniør i Foss. Maja er teamleder i Energistyrelsens økonomienhed. Ava er fuld af krudt og elsker at være udenfor og sammen med andre mennesker. Vi er glade for fællesskaber, samvær og leg og deler en stor interesse for det samfund vi lever i. Vi kommer begge med stor erfaring fra forskellige dele af foreningslivet og er derfor vant til at lykkes i flok og finde løsninger og kompromisser i en åben og inddragende proces. Som tidligere spejderleder glæder Maja sig til at lave flere aktiviteter i naturen og håber på bålplads og shelter. Jens drømmer om fællesrum med plads til nørdede fritidsaktiviteter såsom fælles gamingarrangementer.

Vi vil gerne have et legende voksen- og børneliv med masser af socialt samvær og aktiviteter med vores naboer. Samtidig rammer Fridlev den balance vi søger, hvor vi kommer tæt på naturen men samtidig ikke for langt fra København.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Astrid
Christian
Helga

BILLEDE MANGLER

Christian arbejder som læge i psykiatrien. Han elsker musik, sin guitar og sin computer. Astrid er gymnasielærer (biologi og religion). Hun elsker at lave ting fra bunden (plantefarve, bygge møbler, udklædninger, strik etc).

Helga på et år har krudt i røven og trives bedst med selskab. Hun elsker bolde, tomater og bøger.

Vi elsker alle sammen natur (vandre i den, sove i den, spise den, bygge ting af den). Og så elsker vi at holde fester fyldt med glimmer, udklædning, musik, dans og en masse kram. Vi bor i Sydhavn som er skøn, men vi drømmer om mere have, mere natur og mere fællesskab .

Vi håber at blive en del af et fællesskab, hvor man kan spise sammen, lege med andre børn, have projekter, dyrke en kæmpe have sammen og kan låne bonusbedsteforældre. Hvor man sammen har tid og lyst til at skabe og dele. - Og så drømmer vi om at holde festival om i sommeren!
!

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Kenn
Gitte
Svend

BILLEDE MANGLER

Vi er et par i start 30'erne med vores søn på 19 måneder (Svend). Gitte har en kandidat i folkesundhedsvidenskab og arbejder med interventionsforskning; senest undersøgte hun hvorfor unge på erhvervsskoler ryger markent mere end andre på samme alder. Hun har normalt alt for mange projekter i gang (hvis man spørger Kenn) som inkluderer men ikke er begrænset til: Pilefletning, plantefarvning, syning, strikning, hækling, violin, guitar og ukulele. Gitte er springfyldt med energi og meget opmærksom på hvordan hendes omgivelser har det. Gitte drømmer om nyttehaver og et drivhus hvor hun kan gro og dyrke alverdens grønt. Udover Gittes kreative evner nærmest ingen grænser kender, så har hun også bidrage med fantastiske koordineringsegenskaber som hun har dyrket gennem sit arbejde men også foreningslivet i flere år. Siden Svend kom til verden har Gitte desuden hjemmepasset Svend. Kenn har læst erhvervsøkonomi og psykologi på CBS og arbejder som proceskonsulent i en IT afdeling. Fritiden går hovedsageligt med at styrketræne eller cykle til og fra arbejde på hans kære racercykel. Derudover er han tosset med at tage på legeplads med Svend. Meget modsat Gitte, så elsker Kenn også at lave ingenting - og det har han trænet så meget så at han faktisk er ved at være ret god til det. At lave "ingenting" kan tage mange former; Tour de france, OL, VM-i-et-eller-
andet eller sidde og lytte til podcast med lukkede øjne og en kop kaffe. Ej at forglemme at Kenn har gennemført HBO og derfor altid kan give et godt tip til en serie. Kenn drømmer om landeveje til cyklen, et værksted hvor han kan lave "ingenting" med nogle andre - og måske endda af-lære nogle af sine 10 tommelfingre. Kenn er ikke lige så kreativ som Gitte men er altid klar til at tage fat og løfte et eller andet fra A til B og er altid klar til en omgang uformel sparring om livet, karrieren eller din træningsrutine.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Bjarne

BILLEDE MANGLER

Området og fællesskabet tiltaler mig meget. Afstanden til København har også betydning, så jeg kan bruge byen og bo på landet.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Kasper
Ervin

BILLEDE MANGLER


Hej, jeg hedder Kasper, er 43 år gammel og har en søn, Ervin, på 10 år. Jeg er softwareudvikler og arbejder med tilskudsløsninger til offentlige og private kunder. I min fritid går meget tid med at være spejderleder her i Valby for en herlige flok juniorer. Jeg elsker at komme ud i det fri/naturen og vandre. Jeg kan også godt lide at fiske.

Jeg vil gerne flytte til Fridlev, fordi jeg gerne vil være en del af et fælleskab og løfte i flok. Jeg er også vild tanken om, at vi med fællesfaciliteter får en masse muligheder men på en bæredygtig måde. Jeg er også rigtig glad for området og vild med naturen rundt om Hvalsø.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Thea

BILLEDE MANGLER

Jeg er uddannet jurist i 2019 og har siden da arbejdet i Miljøministeriet hvor jeg sidder i den danske forhandlergruppe til FN på natur og biodiversitet. I min fritid elsker jeg at gå ture i naturen, spille dungeons and dragons, lytte til podcast, lave puslespil og spille håndbold. Jeg har til tider svært ved at sidde på hænderne, og således er jeg både kasserer i min andelsforening og formand i gårdlauget og generelt glad for at involvere mig i de omgivelser jeg er i.

Jeg har sammen med gruppe venner længe været på udkig efter et bofællesskab hvor der er først og fremmest er plads til fællesskab og det sjovere voksen og børneliv. Bæredygtighed, nyttehaver, dyrehold er noget af det jeg vil elsket at bruge mere tid, og rigtig gerne sammen med andre. Jeg har et brændende ønske om at flytte ud af byen og tættere på natur, men jeg vil også meget gerne bo tæt sammen med andre mennesker, og gerne nogen der vil det sjovere voksenliv og børneliv ligesom jeg. Desuden vil jeg meget gerne have en hund, og det må man ikke have i min lille lejlighed på Vesterbro.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Louise

BILLEDE MANGLER

Jeg er en kvinde i midt-30'erne, der de seneste 12 år har været en glad og tilfreds Vesterbro-borger, hvor jeg nyder at en kort cykeltur giver adgang til det meste i København. Til daglig arbejder jeg som organisationskonsulent og projektleder på Cphbusiness, mens jeg i min fritid oftest søger ud af byen - på lange ferier med store eksotiske naturoplevelser eller blot med en overnatning i telt eller shelter en halv times cykel- eller togtur hjemmefra. Fælles for alle mine ture er naturen, åbne vidder, vandreskoene, rygsækken, bålet, soveposen og madpakken. De seneste år har mine drømme om at bo mere naturnært taget mere og mere form. Det er imidlertid en stor beslutning at træffe alene. Derfor ser jeg Fridlev som den perfekte kombination af, på den ene side, natur og plads til armbevægelser og at trække vejret dybt ned i lungerne, og på den anden side et nært fællesskab, hvor jeg forestiller mig at det blot kræver, at jeg stikker næsen udenfor døren, når jeg trænger til at få plejet mit sociale gen. Jeg tror at de fleste i min omgangskreds vil skrive under på, at jeg er meget social, åben, aktiv og oftest har et stort smil på læben og klar til en sludder. Samtidig er jeg struktureret, ihærdig og arbejdsom, hvorfor jeg tror, at jeg kan bidrage til fællesskabet på flere plan - som deltager såvel som initiativtager.

Jo mere indblik jeg får i Fridlev, nu mere spændende og tiltalende lyder det: det tætte fællesskab med naboer, en masse skønne aktiviteter sammen - og samtidig plads til at leve sit eget liv i egen bolig.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Emilie
Pelle
Jens

BILLEDE MANGLER

I vores lille familie er vi Pelle, Emilie og Jens. Førstnævnte er begge 35 år, mens lille Jens er fra januar 2021. Pelle er uddannet psykolog og arbejder til daglig i Glostrup med terapi til børn og unge, der vokser op i familier med misbrug. Emilie er uddannet sygeplejerske, og har suppleret denne med en masteruddannelse i sundhedsantropologi. Når hun ikke er på barsel, har hun sin daglige gang på Rigshospitalet, hvor hun kvalitetsudvikler patientforløb - og så drømmer hun om at tage en friluftsvejlederuddannelse. Jens fuldtidsbeskæftiger sin mor i det daglige, men trods sin lille alder, kan vi allerede nu se, at han slægter begge sine forældre på med sit rolige og milde gemyt. Både Pelle og Emilie elsker skoven. Vi bruger den til gåture, vandreture, shelterture, teltture og mountainbiketure, og vi har alle intentioner om at præge Jens i samme retning. Når Pelle er til yoga, finder Emilie gerne strikkepindende frem, og mens Emilie løber en tur, mediterer Pelle - og når vi begge er hjemme, spiller vi gerne et brætspil eller to.

Vi drømmer om fællesskab, venskaber, natur og et godt børneliv. Alt det forestiller vi os, at Fridlev kan indfri. Pelle er vokset op i et bofællesskab i Birkerød, mens Emilie er vokset op på en villavej i Århus, hvor man kom hinanden ved. Vi håber på, at Fridlev på samme måde bliver et fælleskab, hvor man vil hinanden og hjælper hinanden i hverdagen. Vi vil selvsagt bidrage til, at det kommer til at ske, både når det omfatter at hjælpe hinanden med børnepasningen, madlavningen eller arrangere fester eller lignende.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Søren
Mia

BILLEDE MANGLER

Vi er Mia (30), Søren (30) og en lille Karla på vej, og vi bor lige nu på Amager. Mia har læst Social Entreprenørskab og Ledelse på RUC og arbejder som vidensmedarbejder og altmuligkvinde i Askovhus, der arbejder for at hjælpe mennesker med spiseforstyrrelser. Søren har en bachelor i internationale studier fra RUC og en kandidat i statskundskab fra KU og arbejder lige nu som international konsulent i Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), hvor han - udover opgaven som blæksprutte og tillidsrepræsentant - sørger for, at DUFs uddannelser og læringsaktiviteter med unge foreningsfrivillige løber godt af stablen.

Søren er en glad hobbypianist og -guitarist, der rånyder at spille højskolesange - sange som Mia rånyder at synge med på. Derudover er han glad for at tage billeder, spille ketchersport af enhver art, spille lidt computer med gode kammerater, og så er han blevet særdeles glad for kombinere sin glæde ved at vandre med en nyopstået interesse for fugle.

Mia ser muligheder og løsninger i alt, og hun kan derfor altid bidrage med nye idéer, sjove projekter og ikke mindst velplanlagte og -udførte temafester. Hun elsker sport og har spillet fodbold hele sit liv, og nyder derudover at samle nye som gamle venner i sommerhuse, på shelterture eller i parker.

Fridlev rummer for os den helt perfekte kombination af fællesskab, natur og adgang til jobs i København. I Fridlev glæder vi os til at indgå i et unikt, forpligtende fællesskab med en masse  gode bofæller, hvor det kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan udfolde sig af alverdens spændende ting og sager. Dét tiltaler os helt vildt, og det er derfor, vi gerne vil være en del af Fridlev.  

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Amalie
Rune
Ronja

BILLEDE MANGLER

Vi er Rune (39), Amalie (30) og Ronja (1 mnd). Amalie er uddannet psykolog, men dyrker mest at være kreativ som kunstfotograf, photoshop-nørd og aktiv i det bæredygtige designkollektiv Designer Hive Cph. Naturen har en særlig plads i mit hjerte og min kunst, og det er en stor drøm at flytte tættere på naturen. Jeg er glad for at meditere og dyrke yoga og drømmer om at tage en yogalæreruddannelse en dag. Rune er phd i kemi, men arbejder med IT. Derhjemme er jeg aktiv i køkkenet hvor jeg dyrker diverse mad- og drikkeeksperimenter, hvis ikke jeg er ved at bygge en robot eller rode i haven. Eller det plejede at være vores liv - lige nu handler det mest om Ronja: Ronja er 1 måned gammel så vi ved ikke så meget om hende endnu, udover at hun er super sød, kan lide mælk og at blive vugget.

Vi har længe haft et stort ønske om at flytte tættere på naturen og i den forbindelse tidligere haft kig på Hvalsø-området. Samtidig savner vi et fælleskab i hverdagen, så Fridlev har det hele for os! Vi sætter stor pris på Fridlevs fokus på bæredygtighed og det at kunne deles om tingene. Vi ser også frem til at kunne lære mere om bæredygtighed, havebrug mm. sammen med folk med de samme værdier og interesser.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Ilse
Hans-Jørgen

BILLEDE MANGLER

Vi er et ægtepar på 65 og 75 år, som begge er agronomer. Hans Jørgen er pensioneret. Ilse arbejder med administration af forskning i økologisk landbrug. Vi er begge glade for naturen og at gå og cykle ture og for at dyrke køkkenhave, og har et lille hønsehold. Ilse er engageret i klimabevægelsen. Vi er glade for venner og familie - vi har 2 børn sammen og Hans Jørgen har to børn af første ægteskab og vi har 7 børnebørn i alt - og kan lide at holde fest, når lejlighed byder sig. Vi vil gerne bidrage til fællesskabet med vores viden om dyr og planter, og indgå i arbejdet med have og dyrehold og især med vores ønske om at deltage i fællesskabet. Vi har været vant til at passe og vedligeholde en stor ejendom med store udearealer og mange bygninger, og vil gerne bidrage til fællesskabets vedligehold, i den udstrækning vi kan. Vi vil gerne være med i fælles madordning, og viger ikke tilbage for at passe børn for de unge i ny og næ - det vil også være dejligt for vores yngste børnebørn at have nogen at lege med.

Fridlev byder på alt det, vi leder efter i et bofællesskab: vi vil gerne have daglig kontakt med andre mennesker, som har interesser, der minder om vores (natur, have osv), men stadig med mulighed for at være private noget af tiden. Vi vil gerne bo nær skov og andre udflugtsmuligheder, men stadig tæt på indkøbsmuligheder og offentlig transport. Vi vil gerne have mulighed for at spise sammen med andre i dagligdagen, men også for at invitere venner til fest og have mulighed for at familie eller venner kan blive og overnatte. Vi værdsætter muligheden for at deltage i arbejdet med køkkenhave, da vi er vant til at høste egne produkter.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Stine
Patrick
Evie

BILLEDE MANGLER

Vi er en familie på tre; Patrick og Stine samt vores datter Evie. Stine arbejder til daglig som oplægsholder om klimaforandringer og bæredygtig byer. Udover konstant at puste på Evies knæ, hænder og pande når de små ben falder over hinanden, nyder Stine at bruge fritiden på at vandre, læse, lave små krea-projekter og udforske lokal biodiversitet. Patrick er oprindelig fra England og har boet i Danmark i de sidste 9 år. Kandidat i Digital Engineering fra DTU og har arbejdet med udvikling af sundhedsprodukter og som lærer. Patrick elsker at være ude i naturen på alle mulige måder - på gåben, trail løb, mountainbike, kayak. Evie er halvandet år og til daglig spiser hun rigtig rigtig meget mad. Hun elsker at være ude og lege på legepladsen - specielt hvis det involverer sand og vand. Som person er hun meget direkte og ved hvad hun kan lide - men kan altid bestikkes, hvis du tilbyder en banan. Vi er generelt meget åbne, nysgerrige og nyder at lære folk fra forskellige kulturer, baggrunde og aldre at kende. Vi bidrager alle tre med en masse forskelligt, men ens for os er, at vi har en positiv indstilling til verden og vil nyde at sætte forskellige aktiviteter op (krea/sport/udendørs) for fællesskabet.

Vi ønsker at blive en del af Fridlev for at komme tættere på natur og mennesker. Vi er sikre på, at Fridlev vil danne rammerne for et dejligt socialt liv, både for os som voksne, og for vores datter. Vi tror på, at vi sammen kan opnå mere og få mere kvalitet ind i hverdagen. Derudover er vi meget tiltrukket af fællesskabet ift. at leve med et mindre aftryk både på vores ressourcer og klima.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Rasmus
Maria

BILLEDE MANGLER

Vi er en lille, men voksende, familie, som drømmer om et sjovt voksenliv i et nært fællesskab, og at kunne give vores børn at bo lige op og ned af deres bedste venner. Rasmus er softwareudvikler og Maria er projektleder i Skattestyrelsen. Rssmus ynder at spille Dungeons & Dragons, Maria er aktiv i Sex & Samfund, og så nyder vi at spise mad og drikke drinks med vores venner. Nye som gamle. Vi kan bidrage med masser af god energi, organisatoriske evner, gåpåmod, og en hulens masse drømme om det gode liv.

Fridlev matcher vores ønske om at skabe et moderne landsbysamfund, hvor vi kommer hinanden ved, kan dyrke vores hobbyer og særheder, og gøre flere og vildere ting sammen. Fridlev understøtter også vores drøm om at kunne andet end “blot” at være børnefamilie de næste mange år.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Signe-Mie
Christian
Knud

BILLEDE MANGLER

Vi er Signe-Mie Riis Jensen og Christian Hendriksen, vi er forlovede og har sammen Knud på 1½ år. Signe-Mie er foreningskonsulent i Coop, hvor hun til daglig rådgiver og laver bestyrelsesudvikling for de frivillige bestyrelser i butikkerne. Derudover er hun politisk aktiv, mest med organisatorisk fortegn, kreativ og kulturinteresseret. Hun er meget fællesskabsorientet, kan godt lide at være med til at få ting til at ske, samtidig med at være opmærksom på individerne i fællesskaberne. I Radikale Venstre bliver hun kaldt for "medlemsmor". Hun har for nyligt opdaget, at hun har (lidt) grønne fingre og synes selv, hun er ret sjov. Christian er adjunkt på CBS hvor han forsker og underviser. Han interesserer sig i særlig grad for spændfeltet mellem politik og erhvervsøkonomi og arbejder især med klimaomstillingen i den maritime industri. Derudover har Christian en stor forkærlighed for at spille computer med sine venner, og hver mandag spiller han også Dungeons & Dragons sammen med den faste vennekreds. Christian er endnu sjovere end Signe-Mie (hun har bare ikke erkendt det) og har intet imod at have nørdede diskussioner over et glas rødvin langt efter at børnene er puttet. Han bidrager med energisk forkærlighed for økonomi og demokratisk medbestemmelse.


Det overordnede ønske kommer sig af at vi for længe siden besluttede os for at flytte i bofællesskab med vores nære venner. Eftersom alle i kredsen har job i eller omkring København skulle det dog være et sted, der var indenfor en rimelig transportafstand af byen, hvilket Fridlev opfylder. Det store plus ved Fridlev er, at de andre beboere, ser ud som om, de er nogle dejlige mennesker. Kombineret med udsigten til at projektet kan realiseres inden for en relativt overskuelig fremtid gør det til et oplagt valg.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Vibeke

BILLEDE MANGLER

Jeg arbejder med politik og kommunikation i en fagforening. Jeg har to voksne drenge. Jeg er bidt af havkajakroning, og bruger helst min fritid enten i min kajak, i en skov - ja i naturen. Jeg har stor lyst til at have et hverdagsfællesskab med mine naboer. Helt almindeligt og praktisk fællesskab, som efter min erfaring er den bedste bro til nærhed, venskaber og menneskelighed. Jeg opfatter mig selv (og det er jo ikke ensbetydende med at andre opfatter mig sådan) som easy going , glad og interesseret i andre og deres opfattelse af verdenen og livet. Elsker sprog, sang, filosofi og er fuld af forundring over den planet vi bor på.

Klyngernes størrelse - at de ikke er større. At der er mulighed for køkkenhave og måske høns. At det ligger så fantastisk tæt på skoven. Og så er der kun 14 km til Lejre kajakklub. At man kan komme til arbejde på godt 35 minutter.

SE MERE

BILLEDE MANGLER

Fie
Frederik

BILLEDE MANGLER

Frederik: Jeg hedder Frederik og er 29 år. Til dagligt arbejder jeg på Brønshøj Skole som lærer, hvor jeg underviser i matematik, natur/teknologi og idræt. Min vej derhen har dog været anderledes end de fleste læreres. Jeg har en bachelor i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet og endnu en bachelor som elektroteknologi-ingeniør fra DTU. Lige nu mangler jeg en enkelt eksamen før jeg kan kalde mig meritlærer. Jeg er et rigtig projektmenneske, der jævnligt finder nye interesser, som jeg så når at berøre mere eller mindre overfladisk før min nysgerrighed bringer mig til en ny intereresse. I øjeblikket går meget af min fritid med min racercykel, at spille bordtennis, at gå til klatring med Fie, at læse Proust, se fodbold og spille klaver. Fie: Oprindelig fynbo og tidligere hestepige, nu bosat på Amager med en masse stueplanter, Frederik og et stort savn efter kat og natur. Cand.mag. og soap-elsker. Det giver mening for mig med flere relationer i hverdagen og at kunne hjælpe hinanden med både stort og småt - det være sig alt fra praktiske gøremål til udvidelse af horisonter. Hos os er der hyggeligt, rummeligt og plads til både sofatid, musik, brætspil, fest og finurlige samtaler over et glas billig rødvin. Og masser af planter.

Kombinationen af de spændende fællesskab, de smukke naturrige omgivelser og den miljøvenlige tilgang til byggeriet virkede som et perfekt match for os!

SE MERE

Området


+

Hvalsø er, ligesom mange andre landsbyer i Lejre Kommune, kendetegnet ved at have det ene ben i mulden og 1.000 års kulturhistorie og det andet ben i en fremtid baseret på fællesskab. Her holder vi hjulene i gang med kreativitet, iværksættelse og samskabelse. Vi gør ting sammen, vi hjælper hinanden, og vi passer på hinanden.

Fra Fridlev kan du se Bidstrup Skovenes bakkede terræn (og nogle af Danmarks bedste mountainbikeruter). Her er der utallige små lavninger og søer (husk at svømme i den helt rene Avnsø) og området gennemskæres af fine, klukkende bække, hvor man kan fange laks.

Fridlev ligger i bogstaveligste forstand som nabo til Danmarks nye nationalpark på 170 kvadratkilometer; Nationalpark Skjoldungernes Land, hvor landets stolte forfædre har sat deres spor med stensætninger og kongehaller. Grænsen til nationalparken går faktisk i vores skel!

Kort sagt ligger Fridlev altså midt i ét af de smukkeste landskaber i hele Danmark omgivet af en masse kulturhistorie, der sætter et helt særligt præg på området.

Skole og daginstitutioner

Hvalsø har en god folkeskole med godt 600 elever fordelt på 0.-9. klassetrin og to SFO’er. Der er tre daginstitutioner i Hvalsø; Børnehuset Den Grønne Kile, Børnehuset Møllebjerghave og Skovvejens Børnehave. Du kan læse om Lejres børneinstitutioner her.

Ved siden af skolen ligger de to sammenbyggede Hvalsøhaller, der bla. er hjem for fodboldklubben Hvalsø IF. www.hvalsoeif.dk

Vi har allerede et tæt samarbejde med Lejre Kommune for at guide både børn og voksne til de rigtige steder.

Kulturliv

Hvalsø er en moderne landsby, hvor frivillighed og fællesskab står stærkt i byens dna. Det gælder f.eks. når en gruppe borgere går sammen om Hvalsø Bio, som i dag drives af 120 frivillige og viser forestillinger året rundt. Læs mere her: www.hvalsoebio.dk

Der er også Hvalsø Kulturhus, der bruges til koncerter, teater og foredrag, mens Kulturstrædet (i samme hus) har masser af arrangementer for børn, udstillinger og små koncerter. Som i Hvalsø Bio er det borgerne, der driver værket.
Læs mere her: lejre.dk/kultur-og-fritid/hvalsoe-kulturhus/

Adgang

Lejre er en pendlerkommune – langt de fleste af os arbejder i byen og kan levende forestille os følelsen af at dreje fra motorvejen, ned af de små snoede landeveje og se skovene, blomsterne i grøftekanterne og det bakkede landskab. Kort sagt følelsen af “aaaaarrrhhhhh - jeg er hjemme”.  

Der er direkte togforbindelse - og flere afgange i timen -  mellem Hvalsø og København. Turen kan gøres på godt 30 minutter. I bil kan turen klares på omkring 40 min.

Der er også direkte togforbindelse mellem Hvalsø og Roskilde. Her kan turen klares på et lille kvarters tid - i bil er det godt 20 min. Skulle du være den friske type, der foretrækker at cykle, kan det gøres på ca. 1 time ved pedalkraft :).

Indkøb

I Hvalsøs lokale forretninger mødes vi og køber ind og lærer hinanden at kende. Lejre Kommune er kendetegnet ved en lang række fødevareproducenter og gårdbutikker - det smitter selvfølgelig af på Hvalsøs lokale varetsortiment med alt fra nylagte økologiske æg, grøntsager, lokalt producerede øl og verdens bedste chokolade fra Friis-Holm på hylderne. De lokale råvarer bidrager med følelsen af at høre til.

I Hvalsø finder du helt konkret tre dagligvareforretninger, et pizzeria, et lægehus, apotek, byggemarked, Hvalsø Savværk (tilbage fra 1935) og flere specialforretninger.

Hvad ligger fast?

+

Boligernes størrelse
Placering af indgangsparti og badeværelse på stueetagen
Placering af køkken
Placering af teknikrum og udtag til eventuel vaskemaskine
Størrelse på fælleshuse
Størrelse på Laden
Parkeringsprincipper
Bebyggelsesplan

Hvad ligger ikke fast?

+

Værelsesfordeling
Køkken og hårde-/hvidevarer
Materialevalg
Prioritering af økonomi til fællesfaciliteter og indretning heraf

Yderligere tilkøbsmuligheder
(eksakte priser kendes ikke endnu):
Træterrasse forrest mod klyngens gårdrum (pris er inklusiv standardterrasse i flisebelægning)
Træterrasse på husets bagside (pris er inklusiv standardterrasse i flisebelægning)
Ekstra toilet på 1. salen
Hems (gælder kun 1. salen)
Dobbelthøje rum (gælder kun 1. salen)
Orangeri koblet på din bolig (billede herunder)

Processen


+

Interessefællesskab

Januar
- Marts 2020

I første fase samlede vi en stor gruppe af interesserede. Vi startede ud som et seniorfællesskab ved første event i Hvalsø Kulturhus, men over tid fandt vi i Almenr ud af, at Hvalsø med dets natur og nærhed til København var i søgelyset for rigtig mange børnefamilier, der gerne ville have os til at ændre konceptet. Til sidst mundede det ud i Fridlevs solide koncept som et landsbyfællesskab, hvor alle generationerne lever sammen!

Mød alle fridleverne i Facebook-gruppen her:

Facebookgruppe

Designfællesskab

April 2020
- September 2021

I anden fase stiftede vi Designfællesskabet - alle dem der skal bo i Fridlev. Vi har både lavet hyggelige skovture i Bidstrup Skovene, og vi har workshoppet os gennem indretning af fælleshusene og de individuelle huse. Vi har snakket værdier, vedtægter og husorden, og vi har opbygget et godt, demokratisk skelet, hvor bofællerne er fordelte i arbejdsgrupper, og samarbejdet med Almenr er super godt kørende.

Byggefællesskab

September 2021
- Vinter 2022

Her køber du din bolig ved at lægge en forudbetaling på 6% og stille en bankgaranti for restkøbesummen. Det egentlige byggeri kan gå i gang, og vi inviterer til første spadestik, som er en stor festdag med kriller i maven.
Det er også her, vi for alvor starter arbejdet med de forskellige arbejdsgrupper. Forinden har vi defineret, hvad Fridlev egentlig er - nu skal det praktiseres og gøres til virkelighed.

Bofællesskab

Medio 2023


Endelig! Indflytning og indvielse af Fridlev.

Om Almenr og holdet bag Fridlev


+

Bag Fridlevs kooperativ står Almenr, der er en medlemsorganisation for skabelsen af bofællesskaber, der går imod det gængse udviklermarked ved altid at prioritere fællesskabet først. Almenr arbejder ud fra den kooperative tankegang om, at vi skal løfte i flok. Ligesom man gjorde i andelsbevægelsen. Derfor har vi opbygget en partnerkreds af professionelle og andre ildsjæle der også deler denne tankegang omkring Fridlev.

Michael Thomsen
projektleder, Adm. DIrektør, Almenr
Er vært for de kommende bofæller i Fridlev og tovholder på processen frem mod indflytning.

+45 25 45 82 50
michael@almenr.dk

Marie Oline Viuff
projektleder, Almenr
Bor selv i bofællesskab og er vært for bofællerne i Fridlev. Projektleder og tovholder på Fridlev i Almenr.

+45 31 22 20 96
marieoline@almenr.dk

Per Feldthaus
Projektdirektør, PArtner, Almenr
Står i spidsen for realiseringen af Fridlev med fokus på anlægsarbejdet, samarbejdspartnere og leverandører. Per har 30 års erfaring fra arkitekt- og byggebranchen og har en dyb passion for nye boligformer.

+45 20 80 70 11
pf@almenr.dk

Spacon & X
underrådgivende ARKITEKTER
Spacon & X er et prisbelønnet københavnerbaseret design- og arkitektstudie. De arbejder med alt fra store byggeprojekter til produkter og indretning og optimering af rum.

spaconandx.com

Saabye og Partners
Rådgivende arkitekt
Lokal tegnestue med hovedsæde i Kirke Saaby, som står for den overordnede projektering af Fridlev. Saabye & Partners har også tegnet Krake i Lejre (et andet Almenr-projekt), der stod færdigt december 2020.

saabye-partners.dk

Mette Thingstrup
er organisationspsykolog og er optaget at få gruppedannelserne optimeret så meget som muligt.

Sparekassen Sjælland-Fyn‍
Bank
spks.dk

Enemærke og Petersen
TOTALENTREPReNØR
En af danmarks største og bedste entreprenører. Vi har indgået et partnerskab, hvor vi udvikler og effektivisere byggeriet, så vi kan opnå en højere og mere bæredygtig standard – på beboernes premisser.

D&N A/S
Rådgivende Ingeniørfirma
Ingeniør for VVS, ventilation, konstruktioner og Brand.

dning.dk

De sorte får
‍‍
MasKotter
Vi går allerede på grunden og gør engen klar. Kom forbi og sig hej!

Loop Architects
ARKITEKTER
Vores mål er at skabe æstetiske, økologiske og funktionelle steder for mennesker. Ethvert projekt er unikt, ikke nødvendigvis komplekst, men projektet skal passe til de mennesker og det sted, det hører til.

Fællesskabet
‍‍
hovedpersoner
Dig og alle de andre herlige familier, der flytter ind i Fridlev. Almenr er en samskabelsesplatform, så du er med hele vejen!

Giulia Maci
er arkitekt og byudvikler, og har som medstifter af Urbego gennemført talrige co-living projekter i Europa. Giulia hjælper byggefællesskaberne med designfasen.

Sune Larsen
hjælper byggefællesskaberne igennem finansieringsfasen.

Hvem er Almenr?

Almenr har sat sig for at innovere landsbyen! Vi skaber fællesskaber omkring boligen og nytænker måden, vi skaber boligfællesskaber på. Vi kalder det Landsby 2.0 og vores motto er ”Mere. Sammen”. Vores vision er at skabe et menneskeligt samfund i landsbyskala med langt flere boligfællesskaber i alle former – et mere mangfoldigt, bæredygtigt og socialt ejendomsmarked på beboernes betingelser.

Det gør vi via en kooperativ platform, der med moderne værktøjer hjælper med at skabe fællesskaber og skaber et alternativ til traditionel developer-finansiering af boliger med crowd-finansiering og helt transparente processer og økonomi.  

Vores mission er at gøre det let at realisere et bofællesskab, og derfor har vi udviklet værktøjer og finansieringsformer til at fjerne de store barrierer, mange bofællesskabs-projekter løber ind i.

I hjertet af Almenrs processer står arbejdet med at skabe et stærkt og levedygtigt fællesskab. Du kan læse meget mere om Almenr på
Almenr.dk og Almenr.dk/vision

Du får muligheder og sikkerhed
Det tager et typisk selvgroet bofællesskab 5-10 år at realisere (med dyre lærepenge). Et Almenr projekt tager 1-3 år.
Fordi vi er mange der går sammen, har vi flere muligheder. Sådan fungerer Almenr også. Som en del af Almenr giver det dig adgang til en vidensbase og et netværk af samarbejdspartnere, som tæller banker, kommuner, arktiekter, jurister og byggefolk der i samspil med os gør det let og effektivt at gå fra drøm til virkelighed.

OM ALMENR's VISIONOM ALMENR

Nysgerrig? 
Interesseret?

Ansøg - og svar på et par spørgsmål - så vi kan lære dine drømme og behov bedre at kende.

Du vil løbende få invitationer til at deltage i workshops, design af landsbyen og fællesskabet. Hvis det er noget for dig - og du bliver godkendt - så er næste skridt at købe en bolig.

Bliv medstifter og vær med til at designe Fridlev
5.000 kr.

For dig der vil være med, snuse til fællesskabet og måske købe en bolig senere.

Her får du:

  • Et medlemskab for din husstand af Fridlevs designfællesskab

  • Mulighed for at deltage i alle workshops for designfællesskabet frem mod indflytning. Her kan du sætte dit præg på fællesarealer, den private bolig, udearealer, beplantning m.m.

  • Mulighed for at deltage i Fridlevs arbejdsgrupper: 
    Teknik og husdesign, Fællesfaciliteter, Demokrati og husorden, Ritualer og begivenheder, Dyr, have og jorddyrkning

  • Adgang til det lukkede forum

  • Invitationer til at deltage i fællesskabets egne events (se dem under sektionen 'Kom og mød os')

  • Et års medlemskab på Almenr

  • Ønsker du senere at reservere en bolig med konkret placering, kan du betale de resterende 35.000 kr.

ANSØG

Bliv medstifter , vær med til at designe Fridlev og reserver en bolig
40.000 kr.

For dig der allerede nu ved, at du/I vil være med til at forme Fridlev OG vil reservere en bolig i Fridlev.

Her får du:

Ansøg
(JH INDSÆT LINK)
  • Forkøbsret og reservation af en konkret bolig.

  • Et medlemskab for din husstand af Fridlevs Designfællesskab

  • Mulighed for at deltage i alle workshops for designfællesskabet frem mod indflytning. Her kan du sætte dit præg på fællesarealer, den private bolig, udearealer, beplantning m.m.

  • Mulighed for at deltage i Fridlevs arbejdsgrupper: 
    Teknik og husdesign, Fællesfaciliteter, Demokrati og husorden, Ritualer og begivenheder, Dyr, have og jorddyrkning

  • Adgang til det lukkede forum

  • Invitationer til at deltage i fællesskabets egne events (se dem under sektionen 'Kom og mød os')

  • To års medlemskab på Almenr

Start med at melde din interesse:

Tak! Vi vender snart tilbage :)

Oops! Noget gik galt.
Skriv gerne en mail til hej@almenr.dk hvis denne besked bliver ved med at komme
ANSØG

Er du interesseret i Fridlev eller bare fremtidens boligform, helt generelt? 

Sådan! Du følger nu Fridlev

Du kan logge ind her, for at blive matchet med ligesindede, se events og meget mere.
Oops! Noget gik galt.
Skriv gerne en mail til hej@almenr.dk hvis denne besked bliver ved med at komme

Tilbud til lejerne om medejerskab af Elleville Coop

Elleville Coop er Ellevilles eget administrationsselskab med en fast direktør, der også bor i Elleville. Selskabet servicerer hele fællesskabet, står for administrationen og sørger for de lokale leverandører af services mv.

Som lejer får du tilbud at blive medejer af administrationsselskabet. Det gør du, fordi vi (understøttet af ganske megen forskning) tror på, at fællesskaber trives ekstra godt med kooperativt medejerskab.

Det sikrer fuld transparens, demokratisk indflydelse og tæthed til fællesskabets faktiske behov.

Konkret betyder det, at Elleville Coop – det selskab, der står for driften af Elleville, ejes som et kooperativ af fællesskabets medlemmer og Almenr.

Der vil blive udarbejdet et fuldt prospekt for Elleville Coop, og det forventes, at en anpart vil koste 20.000 og kunne forrentes med 4%

Har du set?

Vil du følge projektet eller ansøge om en bolig i  landsbyen?

Tilmeld dig og svar på et par spørgsmål, så vi kan lære dine drømme og behov bedre at kende. Når du har gjort det, inviterer vi til workshops hvor du får mulighed for at møde kræfterne bag, og de andre interesserede. Du kan herefter ansøge om at blive en del af designfællesskabet (og reservere en bolig).

Hvis du vil opbygge anciennitet, skal du være medlem af Almenr. Det koster 69 kr. om måneden. Dit medlemskab viser din interesse og giver dig adgang til events og information, både til Fridlev og alle andre nuværende og fremtidige Almenr-bofællesskaber. Det dækker hele husstanden.

Meld interesse

Ansøg om en plads i Fridlevs designfællesskab - og læg billet ind på en bolig i Fridlev

Godt at vide før du ansøger: 
Det er først, hvis du får plads, når du accepterer og medlemsgebyret er betalt, at det er bindende.
Husk:  der er begrænsede pladser I designfællesskabet.

Medlemsskab af designfællesskabet afgøres af
1) hvordan du matcher med fællesskabet
2) din anciennitet

Det tager ca. 10 min at ansøge.

Din husstand

Dit Fornavn
Dit Efternavn
Din Alder
Køn
Telefonnummer
Email
Billede af dig/JEr
maks 10mb
Uploading...
fileuploaded.jpg
Upload fejlede. Maks størrelse for filer er 10 MB.
Må din Ansøgning (uden kontaktinfo) vises til de andre ansøgere, så i kan møde hinanden?
Adresse
post nr
Antal voksne

Din samlevers info

Fornavn
Efternavn
Alder
Køn

Din samlevers info

Fornavn
Efternavn
Alder
Køn

Den anden samlevers info

Fornavn
Efternavn
Alder
Køn
Antal børn

Lidt om barnet

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 1

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 2

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 1

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 2

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 3

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 1

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 2

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 3

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 4

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 1

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 2

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 3

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 4

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 5

Fornavn
Alder
Køn
Fortæl gerne lidt om hvem du/i er? Hvad laver i til daglig? og hvad interesserer i jer for?
skriv blot et par sætninger
Hvilke kompetencer kan du/i byde ind med i fællesskabet? 
Vælg så mange du/i har lyst til
Hvorfor Vil du bo i Fridlev?
skriv blot et par sætninger

Den private bolig

Hvilken størrelse bolig kunne du tænke dig?

Vælg gerne flere
Hvilken etage? (hvis 65-70 m2 er valgt)
Hvad er dine behov for boligen? har du nogle præferencer for, hvem du gerne vil bo i klynge med? børnefamilier, seniorer, blandet eller?

Grupper

Hvad vil du/I engagere jer I? Vi anbefalder at du min. vælger en pr. voksen
Gå til grupperne
Har du ideer eller andet ift. grupperne?
skriv blot et par sætninger

Lidt om medlemsgebyret

Det koster mellem 5.000-40.000 kr. (pr. husstand) at blive en del af Designfællesskabet afhængig af, om du ønsker at reservere en konkret bolig. Det er ud fra det kooperative princip om, at vi skal løfte sammen. Dette beløb bidrager til at betale for udviklingen af projektet (bl.a. til arkitekter, landmåler, ingeniør, jurist osv.).

Hvis du ønsker at træde ud af designfællesskabet sker det efter en trappemodel, hvor du, jo længere du har været med, får mindre retur. Derudover gælder også, at medlemskabet (og dermed optionen til boligen) først skal overtages af et nyt medlem, da der kun er det antal optioner, som der er boliger.

Udtrædelse og salg af medlemsskab sker efter flg. trappe, så du kan sælge til flg. priser:
- Inden 1. marts 2021: 60% = DKK 24.000
- Inden 1. april 2021: 40% = DKK 16.000
- Efter 1. april 2021: 20% = 8.000

Kan du komme til åbent hus på søndag? - 15-17 I haven ved Gl. Allerslev Skole, Lejrevej 15B
læs om hvordan vi håndterer dine personoplysninger.
Mange tak for ansøgningen!
Vi glæder os til, at vi mødes virtuelt den 24. april.

Om lidt får du en bekræftelse på mail.
Hvis ikke den dukker op, så tjek din 'spam' indbakke,
og hvis den ikke er der, så giv Mie besked på mie@almenr.dk


Hvis du ikke er medlem, så skal du huske at blive det for at blive taget i betragning på almenr.dk/blivmedlem
Woups! Noget gik galt. Du er velkommen til at skrive til mie@almenr.dk istedet

Vi vil være fælles om en masse

Når vi går sammen i et fællesskab, kan vi så meget mere. Fordi vi er mange, der går sammen, er det vitterligt muligt at udleve vores drømme. Sammen og hver for sig. I Designfællesskabet finder vi ud af, hvem af os, der har hvilke passioner og behov – og vil gøre noget ved det. Og vi går i gang med at folde fællesskabet og alt det, vi kan sammen, ud.

Her er nogle bud på de små designfællesskaber i Fridlev - man kunne også kalde dem "arbejdsgrupper". Her laves rammerne for det pågældende tema. De er baseret på vores fælles drømme i interessefælleskabet og udvikles løbende, efterhånden som fællesskabet udvikler sig.

Hvad vil du være med til at skabe? Hvad er vigtigt for dig? Læs mere her og meld dig til arbejdsgrupperne, når du ansøger.

Madlavning og spisning

I Fridlev skal vi spise godt - og rigtigt. Men hvordan gør vi det? Og hvor ofte spiser vi sammen i fællesskabet?

LÆS MERE

Madlavning og spisning

I Fridlev skal vi spise godt - og rigtigt. Men hvordan gør vi det? Og hvor ofte spiser vi sammen i fællesskabet?

Hvor ofte skal vi spise sammen? Hvor mange skal vi spise sammen? Klyngen? Hele fællesskabet? Hvordan gør vi det i praksis?

Hvad skal vi spise? Alt? Vegetarisk? Vegansk? Det, vi selv dyrker? Og skal der overhovedet være retningslinjer for det?

Fysisk udfoldelse og bevægelse

I Fridlev drømmer vi om at kunne lave alle mulige former for motion - gerne sammen, så det bliver sjovere!

LÆS MERE

Fysisk udfoldelse og bevægelse

I Fridlev drømmer vi om at kunne lave alle mulige former for motion - gerne sammen, så det bliver sjovere!

Er der behov for et motionsrum? Hvor? Til hvad?

Hvem vil være med i en løbeklub? Hvor langt skal vi løbe? Hvor ofte løber vi? Hvem løber vi?

Er der stemning for at dyrke yoga eller meditation? Måske hver dag fra kl. 6.30 - 7? Udendørs ned mod søen om sommeren? Hvem kan undervise?

Hvad med et varmtvandsbassin eller en petanquebane?

Ritualer og begivenheder

Vi er mange, der holder af traditioner - hvorfor ikke skabe nogle nye og vores helt egne specielt for Fridlev?

LÆS MERE

Ritualer og begivenheder

Vi er mange, der holder af traditioner - hvorfor ikke skabe nogle nye og vores helt egne specielt for Fridlev?

Vi skal fejre Fridlevs årsdag! Det skal vi hvert år! Hvad skal fejringen gå ud på? Hvordan gør vi i praksis? Hvem planlægger?

Sankt Hans er sådan en smuk tradition. Vi skal lave et kæmpe bål og måske fejre det med udendørs langbordsmiddag for både børn og voksne?

Kan vi gøre forårsrengøringen sjovere? Måske lægge det i kalenderen som en fast begivenhed hvor vi samtidig hygger os og skåler i en kold øl?

Vi skal pleje og passe grunden så godt vi kan. Det kunne kræve årlige "havedage", hvor vi gør klar til både sommer og vinter. Sammen.

Selvforsyning og bæredygtighed

Vi vægter selvforsyning og bæredygtighed højt! Men det er et vidt begreb, så hvad dækker det over i praksis?

LÆS MERE

Selvforsyning og bæredygtighed

Vi vægter selvforsyning og bæredygtighed højt! Men det er et vidt begreb, så hvad dækker det over i praksis?

Hvad med god energi? Skal vi generere den selv fra solceller eller investere i en vindmølle?

Skal vi have nyttehaver, en permakultur-have eller måske en hel mark med forskelligt grønt og godt?

Hvad med et drivhus eller orangeri til vindruer, ferskner og citrusfrugter?

Skal vi have delehøns, klappegeder, får eller måske en Pippi Langstrømpe-hest?

Transport

Vi drømmer om at gøre transport nemmere, grønnere, sjovere og billigere. Hvordan gør vi det i praksis?

LÆS MERE

Transport

Vi drømmer om at gøre transport nemmere, grønnere, sjovere og billigere. Hvordan gør vi det i praksis?

Vi er nogen, der skal pendle mellem Hvalsø - København, Hvalsø - Roskilde og mange andre steder. Hvordan organiserer vi os på en grøn og nem måde?

Skal vi tænke i samkørselsmuligheder og kan vi inddrage lokalsamfundet i Hvalsø?

Er der stemning for at gå ind i en delebilsordning? Måske på el? Hvad findes der af muligheder og hvilket behov har vi i fællesskabet?

Hvad med cykler? Kan vi deles og eje dem i fællesskab? På den måde kan vi måske få råd til elcykler, ladcykler og alle mulige andre fede cykler?

Værksteder

Vi er en masse, der er kreative i Fridlev. Hvordan gearer vi fællesfaciliteterne til at understøtte det?

LÆS MERE

Værksteder

Vi er en masse, der er kreative i Fridlev. Hvordan gearer vi fællesfaciliteterne til at understøtte det?

Skal vi lave et keramikværksted? Hvordan gør vi det? Hvad kræver det?

Hvad med maleri? Kan vi gøre det udendøre eller bør vi afsætte et areal i ét af fælleshusene til det?

Træ og metal er også en mulighed? Hvad kræver det af værkstedsfaciliteter?

Børn, leg og praktik

Vi elsker børn i Fridlev! Hvordan skabes de bedste forudsætninger for at Fridlev bliver det skønneste sted at vokse op?

LÆS MERE

Børn, leg og praktik

Vi elsker børn i Fridlev! Hvordan skabes de bedste forudsætninger for at Fridlev bliver det skønneste sted at vokse op?

Hvad kræver det af faciliteter? Et tumlerum? En legeplads? Hvad er der økonomi til?

Hvordan gør vi hverdagen nemmere for os med børn? Kan vi lave fælles hente-bringe ordninger? Hvordan organiserer vi det?

Kan vi organisere fællespasning? Måske faste dage hvor vi passer sammen og andre kan få mulighed for en biotur og lidt kærestetid?

Hvad kan vi lave af fede børneaktiviteter? Hvordan kan vi hjælpe hinanden i fællesskab og gøre hverdagen sjov og indholdsrig for vores børn?

Friluftsliv

Fridlev er omgivet af en masse smuk natur. Hvorfor ikke udnytte den så godt vi kan og opholde os mest muligt i den?

LÆS MERE

Friluftsliv

Fridlev er omgivet af en masse smuk natur. Hvorfor ikke udnytte den så godt vi kan og opholde os mest muligt i den?

Er der et sted på grunden, der er oplagt til bålplads?

Kan vi lave shelters, så vi kan sove udendøre og gøre det til en oplevelse for vores børn? Vores børnebørn? For hinanden?

Vi skal på opdagelse i det omkringliggende landskab. Hvor kan vi vandre? Hvem er med på idéen? Hvad findes der af muligheder?

Laden - Fridlevs store fælleshus

Hvad skal laden bruges til i praksis? Fester? Værksteder? Markedsdag? Fællesspisning for alle?

LÆS MERE

Laden - Fridlevs store fælleshus

Hvad skal laden bruges til i praksis? Fester? Værksteder? Markedsdag? Fællesspisning for alle?

Skal den etableres som et koldt eller varmt rum? Hvilke ønsker og behov har vi for den i fremtiden?

Hvad med at holde åbne arrangementer som markedsdag om onsdagen og gårdbutik i weekenden?

Er det her værkstederne skal etableres?

Måske afsætte plads til en byttecentral hvor vi drager nytte af hinandens gamle sager?

Klyngens fælleshus

Samlingspunktet for den enkelte klynge, hvor vi dyrker det nære fællesskab. Hvad skal huset indeholde af faciliteter?

LÆS MERE

Klyngens fælleshus

Samlingspunktet for den enkelte klynge, hvor vi dyrker det nære fællesskab. Hvad skal huset indeholde af faciliteter?

Hvor mange skal spise sammen i klyngens fælleshus? Og hvordan skal det indrettes til det formål?

Skal vi have gæsteværelser i alle fælleshuse?

Skal der være vaskeri, bad og toilet i alle fælleshuse?

Hvad med co-work spaces? Er det noget vi vil have i klyngens fælleshus i stedet for gæsteværelse fx?

Tumlerum til børnene kunne også være fedt! Er det en mulighed i ét af fælleshusene?

Hvad med en hjemmebiograf? Det kræver projektor, hyggekrog og popcorn!