I et aldersblandet bofællesskab, hævet over landskabet, bor vi i Vejle Ådal
Velkommen til landsbyen i byen!
Vi glæder os til at skabe Blåholmen sammen med dig – en landsby for alle os, der vil mere fællesskab, mere leg og mere mening i hverdagen.
Vi drømmer om et aldersblandet og levende fællesskab. Vi drømmer om at have gode naboer og bofæller ved hånden, der betyder noget for hinanden, og hvor vi sammen kan skabe et aktivt, sjovt og godt liv. Vi drømmer om et hverdagsliv med fællesspisning og fælles aktiviteter, hvor vi får adgang til mere, fordi vi deler faciliteter og arealer med hinanden. Vi drømmer om at bo i et nært og givende fællesskab, der er socialt og klimamæssigt bæredygtigt. Vi drømmer om at bo urbant midt i byen – og samtidigt midt i Vejle Ådal med skøn natur uden for døren.
Vi har grunden, hyret arkitekterne og byggefolkene – og nu søger vi dig, der vil være med til at definere og skabe landsbyen. Vi har en helt unik mulighed for, at vi kan indfri vores drømme om at have mere og være mere. Sammen.
Er du nysgerrig? Så kom med!Ansøg
Vi drømmer en landsby i byen og et mere socialt og bæredygtigt liv. Vi, de kommende bofæller gør denne drøm til mulighed sammen med Almenr, og fællesskabet har kæmpe indflydelse. Vi kalder det et Byggefællesskab. Vi søger flere naboer. Kom med!
På vores holm ligger tre boligklynger med gårdrum, torve og små passager inspireret af den klassiske italienske piazza uden biler. Her kan det gode, spontane og nære liv udfoldes og leves.
Når vi, der skal bo der, sidder til bords med byggefolkene, hæver vi naturligt også standarden for, hvordan vi vil bo og hvilket aftryk, vi vil sætte på jorden. Vi samarbejder med tegnestuen Vandkunsten, der sikrer en høj arkitektonisk kvalitet og boliger, der er bygget af sunde og åndbare materialer.
Antal boliger
ca 36
Ejerform
Ejer
Fællesfaciliteter
ca. 200 m2
Indflytning
ultimo 2025
Fællesjord
xx m2
Bolig størrelser
55 - 125 m2
Adresse
Se på Google mapsType
Bygge- og bofællesskab
Status
Søger interesserede
På vores holm ligger tre boligklynger med gårdrum, torve og små passager inspireret af den klassiske italienske piazza uden biler. Her kan det gode, spontane og nære liv udfoldes og leves. Vi er omringet af grønne rekreative områder med små søer i forskellige størrelser - og omkring vores holm, der er hævet flere meter for at håndtere stigende mængder regnvand, bliver vandet ledt hen til søerne gennem synlige vandkanaler.
Vi har også et flot og stort fælleshus i tre etager, som i allerhøjeste grad vil være med til at at øge både din boligkvalitet og livskvalitet. Her kan du holde dine familiefester, have overnattende gæster, deltage i fællesspisning med fællesskabet og bruge alle husets fælles faciliteter som legerum, sauna, gæsteværelser, værksteder, motionsrum mm.
Drej landsbyen rundt, og gå på opdagelse ved at "trække" i husene.
Herunder ses tre af mange boligtyper. Boligerne kommer i forskellige størrelser og udformninger, så unge og gamle, familier og singler kan udgøre den variation og mangfoldighed, som en rigtig landsby rummer. Boligerne i stueplan vil give dig en følelse af at bo tæt ved naturen, da landskabet, der er lidt vildt, løber helt op til husene. Alle boliger har adgang til en terrasse eller adgang til fælles tagterrasse. Boligerne er meget veldisponerede med gennemtænkte kvadratmetre og masser af lys og luft. Boligerne designes og medskabes i processen med Almenr's designere og de kommende beboere.
Reserveret
Dette er Blåholmens store penthouselejlighed med plads til den store familie, og op til fire værelser, hvis I ønsker dette. Lejligheden har et åbent køkken med spiseplads, en stue og et opholdsområde, der åbner op til en stor tagterrasse med udsigt over området og Ådalen. Der er et stort badeværelse med plads til vaskesøjle samt tre til fire soveværelser - alt efter jeres ønsker.
Type
F
Boligstørrelse
+
fælles
Tinglyste m2
152 m2
+
fælles
Adresse
Ejerskab af fælles grund
Ejerform
Eje
Indflytning
2025
Forsyning
Pris
5.2 mio. kr.
Mulige placeringer for boligtype
F
Reserveret
Dette er en stor, funktionel og velindrettet 2-værelses bolig, der ligger i stueplan med direkte udgang til en privat terrasse og de grønne arealer omkring Blåholmen. Boligen har et åbent køkken med spiseplads, hvorfra man kan følge livet i det hyggelige gårdrum lige uden for boligen. Fra opholdsstuen er der også udgang til den private terrasse. Boligen har desuden et stort soveværelse med walk-in closet samt et rummeligt badeværelse med plads til vaskesøjle. Der er fleksibilitet og rummelighed i boligen, og du kan selv være med til at sætte dit præg.
Her er to eksempler på indretningen af boligtype B.
Type
B
Boligstørrelse
+
fælles
Tinglyste m2
79 m2
+
fælles
Adresse
Ejerskab af fælles grund
Ejerform
Eje
Indflytning
2025
Forsyning
Pris
2.8 - 2.95 mio. afhængig af placering
Mulige placeringer for boligtype
B
Reserveret
Dette er et rummeligt, funktionelt og velindrettet rækkehus i to etager, som du selv kan designe på flere måder. På nederste etage finder du et lyst spisekøkken, hvorfra du kan følge med i livet i det hyggelige gårdrum lige uden for boligen. Der er også et godt og veldisponeret badeværelse med plads til vaskesøjle samt en stor opholdsstue med udgang til altan eller terrasse, afhængigt af placeringen. På 1. sal ligger boligens værelser, hvor der er mulighed for at indrette op til tre værelser.
Der er også mulighed for at tilvælge et ekstra toilet på denne etage. 1. salen er meget fleksibel, og du/I kan indrette, så etagen netop passer til jeres behov og ønsker.
O – Markerer de boliger, hvor du kan vælge rum i dobbelthøjde.
Type
A
Boligstørrelse
+
fælles
Tinglyste m2
106 - 114 m2
+
fælles
Adresse
Ejerskab af fælles grund
Ejerform
Eje
Indflytning
2025
Forsyning
Pris
3.7 - 4 mio kr. afhængig af placering og størrelse.
Mulige placeringer for boligtype
A
Reserveret
Dette er en rummelig, funktionel og velindrettet 1-plans bolig. Afhængigt af dine behov kan den indrettes med 1 eller 2 værelser. Boligen er udstyret med et åbent køkken med spiseplads, hvorfra man kan følge livet i det hyggelige gårdrum lige uden for boligen. Ved siden af køkkenet kan man vælge at indrette et ekstra værelse eller lade dette område være et opholdsareal i åben forbindelse med køkkenet. Fra opholdsstuen er der udgang til en privat terrasse eller altan. Boligen har desuden et stort soveværelse med walk-in closet samt et rummeligt badeværelse med plads til vaskesøjle.
Her er to eksempler på indretningen af boligtype D.
Type
D & Dx
Boligstørrelse
+
fælles
Tinglyste m2
86 m2 & 99 m2
+
fælles
Adresse
Ejerskab af fælles grund
Ejerform
Eje
Indflytning
2025
Forsyning
Pris
2.8 - 3 mio. kr. afhængig af størrelse og beliggenhed
Mulige placeringer for boligtype
D & Dx
4-værelses bolig i 2 plan (plus niveauforskelle) med mulighed for hems.
Med 2 meters niveauforskel (T3-C).
Prisen er inklusiv del af fælleshus (8 kvm udover de 100 kvm bolig).
Bolig nr.
19
Type
T3-C
Boligstørrelse
100 m2 + 8 m2 del af fælleshus
Pris
3.820.354 kr.
2-værelses bolig i et plan med mulighed for hems.
Bolig nr.
36 (ny 1)
Type
T1-A
Boligstørrelse
50 m2 + 8 m2 del af fælleshus
Pris
2.132.503 kr.
Boligernes størrelse
Placering af indgangsparti og badeværelse på stueetagen
Placering af køkken
Placering af teknikrum og udtag til eventuel vaskemaskine
Størrelse på fælleshuse
Størrelse på Laden
Parkeringsprincipper
Bebyggelsesplan
Værelsesfordeling
Køkken og hårde-/hvidevarer
Materialevalg
Prioritering af økonomi til fællesfaciliteter og indretning heraf
Yderligere tilkøbsmuligheder
(eksakte priser kendes ikke endnu):
Træterrasse forrest mod klyngens gårdrum (pris er inklusiv standardterrasse i flisebelægning)
Træterrasse på husets bagside (pris er inklusiv standardterrasse i flisebelægning)
Ekstra toilet på 1. salen
Hems (gælder kun 1. salen)
Dobbelthøje rum (gælder kun 1. salen)
Orangeri koblet på din bolig (billede herunder)
Interessefællesskab
I første fase samlede vi en stor gruppe af interesserede. Vi startede ud som et seniorfællesskab ved første event i Hvalsø Kulturhus, men over tid fandt vi i Almenr ud af, at Hvalsø med dets natur og nærhed til København var i søgelyset for rigtig mange børnefamilier, der gerne ville have os til at ændre konceptet. Til sidst mundede det ud i Fridlevs solide koncept som et landsbyfællesskab, hvor alle generationerne lever sammen!
Designfællesskab
I anden fase stiftede vi Designfællesskabet - alle dem der skal bo i Fridlev. Vi har både lavet hyggelige skovture i Bidstrup Skovene, og vi har workshoppet os gennem indretning af fælleshusene og de individuelle huse. Vi har snakket værdier, vedtægter og husorden, og vi har opbygget et godt, demokratisk skelet, hvor bofællerne er fordelte i arbejdsgrupper, og samarbejdet med Almenr er super godt kørende.
Byggefællesskab
Her køber du din bolig ved at lægge en forudbetaling på 6% og stille en bankgaranti for restkøbesummen. Det egentlige byggeri kan gå i gang, og vi inviterer til første spadestik, som er en stor festdag med kriller i maven.
Det er også her, vi for alvor starter arbejdet med de forskellige arbejdsgrupper. Forinden har vi defineret, hvad Fridlev egentlig er - nu skal det praktiseres og gøres til virkelighed.
Bofællesskab
Endelig! Indflytning og indvielse af Sjællandsk Muld. Det sker i sommeren 2024.
Blåholmen er et bofællesskab, som kombinerer det bedste fra alle verdener: Privatliv med adgang til fællesskab og fælles faciliteter og samtidig adgang til både natur og by. Og du har det hele tæt på og lige ved hånden.
Blåholmen er et moderne bofællesskab, hvor det individuelle hus og det private familieliv prioriteres højt. Du har alt, hvad du skal bruge i dit eget private liv - OG du har også så meget mere. Fordi vi deler, har vi også alle sammen en masse ekstra: Adgang til et tre etages fælleshus og mange andre fælles faciliteter. Så når du køber din egen bolig, er der implicit i den pris også medregnet alt det fælles, du også får adgang til.
Derudover har Blåholmen en hel unik og genial placering, som du ikke finder andre steder: Du er tæt på det hele. Daginstitution, svømmehal, bibliotek – og ti minutter ned til Vejle centrum med indkøbsmuligheder, kulturtilbud og togstation.
Du bor samtidig i et område, hvor du har direkte udgang til et fantastisk naturområde. Der er grønt over det hele. Vejle ådal har et imponerende fugleliv, og der er stier ud til det smukke åløb, ådal og regnvandsbassiner. Du kan have en kajak i baghaven, gå få minutter ned til åløbet og ro direkte ned til Vejle Fjord.
Visualisering af et af de mindre gårdrum
Husene bygges i træ og bæredygtige materialer. Facaderne er opført i varmebehandlet træ. Varmebehandlingen foregår ved, at træet varmes op til cirka 200 grader i flere timer. Derved ændrer man på træfibrenes fysiske cellestruktur, så holdbarheden og formstabiliteten øges væsentligt, fordi varmebehandlet træ ikke reagerer på skiftende luftfugtighed.
Varmebehandlet træ er fri for kemikalier og andre giftstoffer, som man for eksempel ser ved trykimprægneret træ. Overfladen males med linoliemaling, som er både miljøvenlig og sikrer, at træet kan ”ånde”.
Både tag og facader er isoleret med organisk materiale i moderne papir- eller træuld, fremfor for eksempel Rockwool. Derved får vi en diffusionsåben konstruktion, også uden den traditionelle dampspærre, som sikrer, at huset kan ånde, og der er rart at være.
Som noget helt særligt – og helt fantastisk - har du mulighed for at sætte dit eget individuelle præg på din bolig. Vi giver dig en tilvalgspakke, hvor du kan tilvælge præcist det køkken, det ovenlysvindue eller den skillevæg, du ønsker, og som repræsenterer den livsstil og den bolig, som lige er dig.
Du vil kunne tilvælge genbrugsmaterialer og overskudsmaterialer – som f.eks. lækre 2. sorterings Dinesen gulvplanker - til din bolig. Vi giver dig mulighed for at være med til at være ”first mover”, når det handler om at bruge genbrugsmaterialer i nybyggeri!
Vi kan eksempelvis få massive egetræsgulve uden at fælde et eneste træ og tømme pengepungen, eller vi kan bygge et spektakulært orangeri ud af smukke gamle vinduespartier. Dette kan kun lade sig gøre, fordi vi selv bestemmer, og fordi vi samarbejder med Genbyg og Dinesen
Hver bolig har enten en baghave, terrasse eller adgang til tagterrasse. Foran de boliger, der er i stueetagen, vil der være en såkaldt overgangszone fra den private bolig til fællesskabet. Her kan du få en overdækket veranda eller en blomsterkrog med gyngestol – og derfra hilse på livet omkring dig. Alle boliger giver dig således (også) mulighed for at nyde solen og den friske luft fra dine egne private kvadratmetre.
Fællesskabsfølelsen er vigtig og er hele udgangspunktet for, hvordan bebyggelsen og boligerne er indrettede. Blåholmen har tre klynger med 12 huse i hver. På den måde er du både en del af den store gruppe og en lille gruppe med dem fra din egen klynge. Der er torve, terrasser og overgangszoner i hver klynge, hvor du kan møde dine bofæller og udfolde og udveksle livet sammen med dem.
Alle køkkener vender ud til fælles områder, så hver enkelt beboer kan følge med i livet i landsbyen og føle sig som en del af den, selvom man er indenfor hos sig selv. Nærheden og samhørigheden er vigtig.
Et af de vigtige greb i landsbyen er, at bilene er samlet et sted - udenfor bebyggelsen! Så du stiller din bil og går ind i området. Pludselig får børnene et trygt legemiljø, og rummet mellem husene kan bruges som en italiensk piazza, hvor man spontant kan løbe på hinanden og høre, hvordan livet nu er og udspiller sig.
Blåholmen er opbygget som en hyggelig og lokal ”italiensk” landsby med tre klynger af huse og små torve, hvor man kan nyde de impulsive stunder - f.eks. på vej ud og hjem fra arbejde eller indkøb - og hvor man kan sætte sig på en bænk og tage en kop kaffe, mens børnene render rundt og leger – uden at være nervøse for biler og trafik.
Blåholmen har et stort fælleshus i hele tre etager! Det bliver super flot - og helt særligt! Som Blåholmens eget kulturhus med plads til samvær, nærhed og sjov og ballade. Der bliver en flot tagterrasse på toppen, hvor du vil kunne nyde en betagende udsigt ud over hele det naturskønne ådalsområde eller gro planter og urter til fællesskabet eller sidde og nyde solen der på toppen.
Fælleshuset har så meget potentiale og giver plads til, at både børn og voksne kan udfolde sig. Her kan være alt fra hjemmearbejdspladser, sal til fællesspisning og arrangementer, industrikøkken, legerum, cafe, træningsfaciliteter, musikrum, overnatningsmulighed til dine gæster, yogasal, bibliotek og værksteder.
Fælleshuset indgår som en del af boligarealet, og de mange aktiviteter er virkelig med til at øge boligkvaliteten. Når man deles om alle disse funktioner og faciliteter, kan man have færre private boligkvadratmeter og dermed bidrage til at skabe et bæredygtigt liv på mange planer.
Du er selv med til at designe fælleshuset sammen med os i Almenr. Hvis du vil have indflydelse på, hvilke faciliteter der skal være, så kom med!
”Vi har forsøgt at lave en struktur, som man kan fylde sin kreativitet og fantasi ind i – det gælder både i uderum, terrasser, gårdrum, tagterrasser og inde i selve boligerne.Vi kan ikke definere, hvad leg er, da det er forskelligt fra menneske til menneske. Men vi kan lave en struktur, der kan indtages på forskellige måder. Hvis man er et legende og kreativt menneske, vil man gerne selv kunne blive ved med at finde på i sin bolig.Vi har f.eks. tegnet rum med store højder, som kan give plads til et stort stykke kunst eller ting, der hænger ned fra loftet.
Det er ikke så tit, at vi som arkitekter får lov at tegne kvadratmeter til luft, men jeg tænker, at det vil give en mental sundhed og trivsel at bo i en sådan bolig.
At man som beboer ikke bare pakker sig ind i sin bolig. Jeg tror, man vil føle overskud, fordi boligen har rum og plads til kreativitet. Vi lægger op til både fleksible og åbne ude- og inderum, så de kommende beboere kan få indflydelse på, hvordan de vil leve, lege og indrette sig.”
– Rikke Møller Andersen, arkitekt og partner, Tegnestuen Vandkunsten
Har du spørgsmål til Blåholmen, så kontakt Anton, på anton@almenr.dk
Hvis du ønsker at sikre dig en bolig, så husk, at du først skal lave en ansøgning her og herefter blive medstifter.
Anton BjergfællesskabsVært
vores fællesskabsvært og projektleder
anton@almenr.dk
skitse på arkitekturen – Baseret på vores workshops er vi kommet frem til et træbyggeri med stor variation i boligerne - højt og almindeligt til loftet, en til flere etager og terrasser og uderum efter eget ønske – så landsbyen fremstår så dynamisk som muligt.
Vi, beboerne, går imod ejendomsmarkedet og drømmer længere, end hvad en boligspekulant normalt tør – og når vi, der skal bo der, sidder til bords med byggefolkene, hæver vi naturligt også standarden for, hvordan vi vil bo og hvilket aftryk, vi vil sætte på jorden. Vi samarbejder med tegnestuen Vandkunsten, der sikrer en høj arkitektonisk kvalitet og boliger, der er bygget af sunde og åndbare materialer.
SE MERE OM BOLIGERNEHvordan håndterer vi stigende vandniveauer i Vejle?
Nordholmen (hvor Blåholmen bliver bygget) ligger i Ny Rosborg, som - netop som navnet siger - ligger på en ud af syv holme (bakker), der er flere meter hævet op over terrænet. Rundt omkring Nordholmen har Vejle Kommune etableret regnvandsbassiner og kanaler, der leder vandet væk, når der kommer skybrud og 100-årshændelser. Så der er ingen risici forbundet med at bygge på grunden. Vi er sikre på at kunne imødekomme fremtidens ustabile vejr med mulige, store regnmængder. Samtidig gør det blågrønne landskab området levende. Regnvandsbassinerne fungerer som rekreative områder, og du kan gå lange ture langs ådalen og åløbet og de omkringliggende enge. Vejle er også med i det globale netværk "100 resilient cities".
Er der forurenet jord på grunden? Bliver Blåholmen bygget oven på den gamle genbrugsplads? Eller sagt på en anden måde - er jorden under Blåholmen forurenet? Svaret er helt enkelt nej. Blåholmen bygges på den holm, der hedder Nordholmen, og det er et godt stykke væk fra Vestre Engvej, hvor den gamle genbrugsplads var. Jorden nord for Vestre Engvej er altså ikke brugt til tidligere deponi.
Nu når vi kender vores naboer, kan vi slippe for høje hække og i stedet have en masse til fælles. Men hvad vi præcist skal have af faciliteter og arrangementer, er helt åbent og noget designfællesskabet selv afgør. Kom med og vær med til at bestemme i samarbejde med Almenr's designere.
En ny type boligfællesskab, hvor vi med teknologi i baghånden let kan organisere det praktiske og f.eks. dele biler, værksted eller lave en indkøbsforening, der handler med de gode gårde omkring os – vi kan også organisere fællesspisning eller sommerfesten. Udover at skabe mere frihed (og få mere, når vi går sammen) i hverdagen, så er det her, vi for alvor kan tænke smart over vores ressoucer, uden at det kommer til at blive bøvlet.
er omdrejningspunktet for både fællesskabet, arkitekturen og hele bebyggelsen. Kom med når vi samler fremtidige beboere, profesionelle legeforskere, arkitekter & designere med erfaring i leg og kreativ design, play-entutiaster & såvel børn & voksne, der vil en mere kreativ tilværelse.
Leg og kreativitet er en vital del af at være menneske – det er sådan, vi lærer at navigere i verden. Vi leger, vi eksperimenterer og vi udvikler nyt. Men leg og kreativitet synes at være helt forsvundet fra vores boliger og boligområder – og måske også i vores hverdagsliv. Det vil ”Blåholmen – den legende landsby” (også kaldet Play Village) lave radikalt om på.
Blåholmen er et beboerdrevent, nyt bofællesskab i Ny Rosborg i Vejle for mennesker, der drømmer om at bo og leve på nye måder.
Vi er allerede i fuld gang med at samle dem, der brænder for at være med til at realisere landsbyen og som kan se visionen i at skabe et dynamisk og levende miljø, hvor den grå hverdag og det kedelige byrum forvandles til livskvalitet og livsglæde.
Vi laver bofællesskabet som et byggefællesskab (også kendt som en byggeforening). Det betyder, at vi, beboerne, går imod ejendomsmarkedet og drømmer længere, end hvad spekulanten tør – og når vi, der skal bo der, sidder til bords med byggefolkene, hæver vi naturligt også standarden for, hvilket aftryk vi vil sætte på jorden.
Det er sådan, vi kan sikre, at fremtidens boliger er mere end en kasse, vi skal passe ned i.
Almenr gør det muligt for beboere selv at skabe den landsby, beboerne vil have. Almenr tager hånd om hele processen - igennem partnerskaber, digitale værktøjer og designprocesser.
Læs mere om Almenr
Helt grundlæggende kommer de valg, vi har taget til vores meget ambitiøse byggeri og arkitektoniske udtryk i landsbyen, et helt andet sted fra, end det du ser i et typisk moderne byggeri. Her har der nemlig været beboere og arkitekter til stede helt fra starten. De har sat krav, der hæver arkitekturens kvaliteter op over bare at være en bolig.
Eksempelvis har kravene været fokuseret på indeklima, overgangszoner, materialer og overordnet set at være et forsvarligt byggeri, der belaster klimaet mindst muligt.
Og når beboerne flytter ind, så handler det ikke om at være bæredygtig, men regenerativ. Bæredygtig betyder at kloden kan bære det, hvor regenerativ betyder, at man også giver noget tilbage som en del af en cyklus.
Derfor er alt designet helt fra bunden – i et samarbejde med fællesskabet, Effekt Arkitekter, Enemærke & Petersen og Almenr.
Se mere i videon herunder.
Hvert hus har en mindre privat have der er din ”overgangszone” til fællesskabet, og derfra går man enten ud i det store åbne terræn, hvor der er permahaver, skov, regnvandsopsamling mindre nyttehaver, og hvor vores får og heste går. Eller man kan gå indad mod fællesskabets kerne til fælleshuset eller til de fælles gårdbygninger, vi deler med Hyllegård Høje.
Træ
Vores huse er bygget primært af træ. Træ er en af de mest bæredygtige materialer at bygge i. Vores træ er utraditionelt, fordi det er fri for kemikalier og andre giftstoffer. Det føles bedre.
Isolering med åndbar, organisk fiber
Både tag og facader er isoleret med organisk materiale i moderne papir- eller træuld, frem for eksempelvis Rockwool. Derved får vi en diffusionsåben konstruktion, som sikrer at huset kan ånde. Dette er det sunde og bæredygtige valg. Det skaber i øvrigt også et meget bedre indeklima end ved en traditionel dampspærre.
Vi laver vores egen strøm og varme
Vi laver et energifællesskab sammen med resten af Hyllegård Høje, så vi kan være selvforsynende med strøm (solceller indbygget) og varme (jordvarme). Det er vildt.
Lavenergihus-standarden som basis
Husene er opført som lavenergihuse. Lavenergihuse er miljøvenlige og lever op til særligt skrappe energikrav, der er defineret i bygningsreglementet.
Boligernes udformning følger landskabet. Derfor har mange af husene niveauer der følger bakkens. Det skaber mere interessante rum indenfor og gør, at alle husene ligger mere elegant i landskabet. Samtidig står husene ikke på en lige række, men varieret, så de hver ligger optimalt for et godt udsyn - ind til kernen af fællesskabet og ud mod landskabet.
Det er også en fordel, at de huse, der ikke ligger i "forreste række" mod den sydvendte skråning, også får masser af lys og kig ud over landskabet, da de er placeret et par skridt højere.
OBS: Tegningerne på siden er ikke målfaste.
Klik dig igennem boligerne her
Vores standard køkken et kvalitetskøkken hentet på den allerøverste. Det er nordisk design med naturligt, massivt egetræ. De smukke egetræs-lameller bliver håndsorterede for at sikre, at hele køkkenet får et ensartet og harmonisk udtryk med et smukt farvespil. Generelt har du stor valgfrihed og kvalitet i indretningen af dit hus - hvis du vil vælge noget andet, vi har bare startet med at tage noget af højeste kvalitet.
Antal boliger
ca 36
Ejerform
Ejer
Fællesfaciliteter
ca. 200 m2
Indflytning
ultimo 2025
Fællesjord
xx m2
Bolig størrelser
55 - 125 m2
Adresse
Se på Google mapsType
Bygge- og bofællesskab
Status
Søger interesserede
På vores holm ligger tre boligklynger med gårdrum, torve og små passager inspireret af den klassiske italienske piazza uden biler. Her kan det gode, spontane og nære liv udfoldes og leves. Vi er omringet af grønne rekreative områder med små søer i forskellige størrelser - og omkring vores holm, der er hævet flere meter for at håndtere stigende mængder regnvand, bliver vandet ledt hen til søerne gennem synlige vandkanaler.
Vi har også et flot og stort fælleshus i tre etager, som i allerhøjeste grad vil være med til at at øge både din boligkvalitet og livskvalitet. Her kan du holde dine familiefester, have overnattende gæster, deltage i fællesspisning med fællesskabet og bruge alle husets fælles faciliteter som legerum, sauna, gæsteværelser, værksteder, motionsrum mm.
Drej landsbyen rundt, og gå på opdagelse ved at "trække" i husene.
Herunder ses tre af mange boligtyper. Boligerne kommer i forskellige størrelser og udformninger, så unge og gamle, familier og singler kan udgøre den variation og mangfoldighed, som en rigtig landsby rummer. Boligerne i stueplan vil give dig en følelse af at bo tæt ved naturen, da landskabet, der er lidt vildt, løber helt op til husene. Alle boliger har adgang til en terrasse eller adgang til fælles tagterrasse. Boligerne er meget veldisponerede med gennemtænkte kvadratmetre og masser af lys og luft. Boligerne designes og medskabes i processen med Almenr's designere og de kommende beboere.
Reserveret
Dette er Blåholmens store penthouselejlighed med plads til den store familie, og op til fire værelser, hvis I ønsker dette. Lejligheden har et åbent køkken med spiseplads, en stue og et opholdsområde, der åbner op til en stor tagterrasse med udsigt over området og Ådalen. Der er et stort badeværelse med plads til vaskesøjle samt tre til fire soveværelser - alt efter jeres ønsker.
Type
F
Boligstørrelse
+
fælles
Tinglyste m2
152 m2
+
fælles
Adresse
Ejerskab af fælles grund
Ejerform
Eje
Indflytning
2025
Forsyning
Pris
5.2 mio. kr.
Mulige placeringer for boligtype
F
Reserveret
Dette er en stor, funktionel og velindrettet 2-værelses bolig, der ligger i stueplan med direkte udgang til en privat terrasse og de grønne arealer omkring Blåholmen. Boligen har et åbent køkken med spiseplads, hvorfra man kan følge livet i det hyggelige gårdrum lige uden for boligen. Fra opholdsstuen er der også udgang til den private terrasse. Boligen har desuden et stort soveværelse med walk-in closet samt et rummeligt badeværelse med plads til vaskesøjle. Der er fleksibilitet og rummelighed i boligen, og du kan selv være med til at sætte dit præg.
Her er to eksempler på indretningen af boligtype B.
Type
B
Boligstørrelse
+
fælles
Tinglyste m2
79 m2
+
fælles
Adresse
Ejerskab af fælles grund
Ejerform
Eje
Indflytning
2025
Forsyning
Pris
2.8 - 2.95 mio. afhængig af placering
Mulige placeringer for boligtype
B
Reserveret
Dette er et rummeligt, funktionelt og velindrettet rækkehus i to etager, som du selv kan designe på flere måder. På nederste etage finder du et lyst spisekøkken, hvorfra du kan følge med i livet i det hyggelige gårdrum lige uden for boligen. Der er også et godt og veldisponeret badeværelse med plads til vaskesøjle samt en stor opholdsstue med udgang til altan eller terrasse, afhængigt af placeringen. På 1. sal ligger boligens værelser, hvor der er mulighed for at indrette op til tre værelser.
Der er også mulighed for at tilvælge et ekstra toilet på denne etage. 1. salen er meget fleksibel, og du/I kan indrette, så etagen netop passer til jeres behov og ønsker.
O – Markerer de boliger, hvor du kan vælge rum i dobbelthøjde.
Type
A
Boligstørrelse
+
fælles
Tinglyste m2
106 - 114 m2
+
fælles
Adresse
Ejerskab af fælles grund
Ejerform
Eje
Indflytning
2025
Forsyning
Pris
3.7 - 4 mio kr. afhængig af placering og størrelse.
Mulige placeringer for boligtype
A
Reserveret
Dette er en rummelig, funktionel og velindrettet 1-plans bolig. Afhængigt af dine behov kan den indrettes med 1 eller 2 værelser. Boligen er udstyret med et åbent køkken med spiseplads, hvorfra man kan følge livet i det hyggelige gårdrum lige uden for boligen. Ved siden af køkkenet kan man vælge at indrette et ekstra værelse eller lade dette område være et opholdsareal i åben forbindelse med køkkenet. Fra opholdsstuen er der udgang til en privat terrasse eller altan. Boligen har desuden et stort soveværelse med walk-in closet samt et rummeligt badeværelse med plads til vaskesøjle.
Her er to eksempler på indretningen af boligtype D.
Type
D & Dx
Boligstørrelse
+
fælles
Tinglyste m2
86 m2 & 99 m2
+
fælles
Adresse
Ejerskab af fælles grund
Ejerform
Eje
Indflytning
2025
Forsyning
Pris
2.8 - 3 mio. kr. afhængig af størrelse og beliggenhed
Mulige placeringer for boligtype
D & Dx
4-værelses bolig i 2 plan (plus niveauforskelle) med mulighed for hems.
Med 2 meters niveauforskel (T3-C).
Prisen er inklusiv del af fælleshus (8 kvm udover de 100 kvm bolig).
Bolig nr.
19
Type
T3-C
Boligstørrelse
100 m2 + 8 m2 del af fælleshus
Pris
3.820.354 kr.
2-værelses bolig i et plan med mulighed for hems.
Bolig nr.
36 (ny 1)
Type
T1-A
Boligstørrelse
50 m2 + 8 m2 del af fælleshus
Pris
2.132.503 kr.
Boligernes størrelse
Placering af indgangsparti og badeværelse på stueetagen
Placering af køkken
Placering af teknikrum og udtag til eventuel vaskemaskine
Størrelse på fælleshuse
Størrelse på Laden
Parkeringsprincipper
Bebyggelsesplan
Værelsesfordeling
Køkken og hårde-/hvidevarer
Materialevalg
Prioritering af økonomi til fællesfaciliteter og indretning heraf
Yderligere tilkøbsmuligheder
(eksakte priser kendes ikke endnu):
Træterrasse forrest mod klyngens gårdrum (pris er inklusiv standardterrasse i flisebelægning)
Træterrasse på husets bagside (pris er inklusiv standardterrasse i flisebelægning)
Ekstra toilet på 1. salen
Hems (gælder kun 1. salen)
Dobbelthøje rum (gælder kun 1. salen)
Orangeri koblet på din bolig (billede herunder)
Interessefællesskab
I første fase samlede vi en stor gruppe af interesserede. Vi startede ud som et seniorfællesskab ved første event i Hvalsø Kulturhus, men over tid fandt vi i Almenr ud af, at Hvalsø med dets natur og nærhed til København var i søgelyset for rigtig mange børnefamilier, der gerne ville have os til at ændre konceptet. Til sidst mundede det ud i Fridlevs solide koncept som et landsbyfællesskab, hvor alle generationerne lever sammen!
Designfællesskab
I anden fase stiftede vi Designfællesskabet - alle dem der skal bo i Fridlev. Vi har både lavet hyggelige skovture i Bidstrup Skovene, og vi har workshoppet os gennem indretning af fælleshusene og de individuelle huse. Vi har snakket værdier, vedtægter og husorden, og vi har opbygget et godt, demokratisk skelet, hvor bofællerne er fordelte i arbejdsgrupper, og samarbejdet med Almenr er super godt kørende.
Byggefællesskab
Her køber du din bolig ved at lægge en forudbetaling på 6% og stille en bankgaranti for restkøbesummen. Det egentlige byggeri kan gå i gang, og vi inviterer til første spadestik, som er en stor festdag med kriller i maven.
Det er også her, vi for alvor starter arbejdet med de forskellige arbejdsgrupper. Forinden har vi defineret, hvad Fridlev egentlig er - nu skal det praktiseres og gøres til virkelighed.
Bofællesskab
Endelig! Indflytning og indvielse af Sjællandsk Muld. Det sker i sommeren 2024.
Blåholmen er et bofællesskab, som kombinerer det bedste fra alle verdener: Privatliv med adgang til fællesskab og fælles faciliteter og samtidig adgang til både natur og by. Og du har det hele tæt på og lige ved hånden.
Blåholmen er et moderne bofællesskab, hvor det individuelle hus og det private familieliv prioriteres højt. Du har alt, hvad du skal bruge i dit eget private liv - OG du har også så meget mere. Fordi vi deler, har vi også alle sammen en masse ekstra: Adgang til et tre etages fælleshus og mange andre fælles faciliteter. Så når du køber din egen bolig, er der implicit i den pris også medregnet alt det fælles, du også får adgang til.
Derudover har Blåholmen en hel unik og genial placering, som du ikke finder andre steder: Du er tæt på det hele. Daginstitution, svømmehal, bibliotek – og ti minutter ned til Vejle centrum med indkøbsmuligheder, kulturtilbud og togstation.
Du bor samtidig i et område, hvor du har direkte udgang til et fantastisk naturområde. Der er grønt over det hele. Vejle ådal har et imponerende fugleliv, og der er stier ud til det smukke åløb, ådal og regnvandsbassiner. Du kan have en kajak i baghaven, gå få minutter ned til åløbet og ro direkte ned til Vejle Fjord.
Visualisering af et af de mindre gårdrum
Husene bygges i træ og bæredygtige materialer. Facaderne er opført i varmebehandlet træ. Varmebehandlingen foregår ved, at træet varmes op til cirka 200 grader i flere timer. Derved ændrer man på træfibrenes fysiske cellestruktur, så holdbarheden og formstabiliteten øges væsentligt, fordi varmebehandlet træ ikke reagerer på skiftende luftfugtighed.
Varmebehandlet træ er fri for kemikalier og andre giftstoffer, som man for eksempel ser ved trykimprægneret træ. Overfladen males med linoliemaling, som er både miljøvenlig og sikrer, at træet kan ”ånde”.
Både tag og facader er isoleret med organisk materiale i moderne papir- eller træuld, fremfor for eksempel Rockwool. Derved får vi en diffusionsåben konstruktion, også uden den traditionelle dampspærre, som sikrer, at huset kan ånde, og der er rart at være.
Som noget helt særligt – og helt fantastisk - har du mulighed for at sætte dit eget individuelle præg på din bolig. Vi giver dig en tilvalgspakke, hvor du kan tilvælge præcist det køkken, det ovenlysvindue eller den skillevæg, du ønsker, og som repræsenterer den livsstil og den bolig, som lige er dig.
Du vil kunne tilvælge genbrugsmaterialer og overskudsmaterialer – som f.eks. lækre 2. sorterings Dinesen gulvplanker - til din bolig. Vi giver dig mulighed for at være med til at være ”first mover”, når det handler om at bruge genbrugsmaterialer i nybyggeri!
Vi kan eksempelvis få massive egetræsgulve uden at fælde et eneste træ og tømme pengepungen, eller vi kan bygge et spektakulært orangeri ud af smukke gamle vinduespartier. Dette kan kun lade sig gøre, fordi vi selv bestemmer, og fordi vi samarbejder med Genbyg og Dinesen
Hver bolig har enten en baghave, terrasse eller adgang til tagterrasse. Foran de boliger, der er i stueetagen, vil der være en såkaldt overgangszone fra den private bolig til fællesskabet. Her kan du få en overdækket veranda eller en blomsterkrog med gyngestol – og derfra hilse på livet omkring dig. Alle boliger giver dig således (også) mulighed for at nyde solen og den friske luft fra dine egne private kvadratmetre.
Fællesskabsfølelsen er vigtig og er hele udgangspunktet for, hvordan bebyggelsen og boligerne er indrettede. Blåholmen har tre klynger med 12 huse i hver. På den måde er du både en del af den store gruppe og en lille gruppe med dem fra din egen klynge. Der er torve, terrasser og overgangszoner i hver klynge, hvor du kan møde dine bofæller og udfolde og udveksle livet sammen med dem.
Alle køkkener vender ud til fælles områder, så hver enkelt beboer kan følge med i livet i landsbyen og føle sig som en del af den, selvom man er indenfor hos sig selv. Nærheden og samhørigheden er vigtig.
Et af de vigtige greb i landsbyen er, at bilene er samlet et sted - udenfor bebyggelsen! Så du stiller din bil og går ind i området. Pludselig får børnene et trygt legemiljø, og rummet mellem husene kan bruges som en italiensk piazza, hvor man spontant kan løbe på hinanden og høre, hvordan livet nu er og udspiller sig.
Blåholmen er opbygget som en hyggelig og lokal ”italiensk” landsby med tre klynger af huse og små torve, hvor man kan nyde de impulsive stunder - f.eks. på vej ud og hjem fra arbejde eller indkøb - og hvor man kan sætte sig på en bænk og tage en kop kaffe, mens børnene render rundt og leger – uden at være nervøse for biler og trafik.
Blåholmen har et stort fælleshus i hele tre etager! Det bliver super flot - og helt særligt! Som Blåholmens eget kulturhus med plads til samvær, nærhed og sjov og ballade. Der bliver en flot tagterrasse på toppen, hvor du vil kunne nyde en betagende udsigt ud over hele det naturskønne ådalsområde eller gro planter og urter til fællesskabet eller sidde og nyde solen der på toppen.
Fælleshuset har så meget potentiale og giver plads til, at både børn og voksne kan udfolde sig. Her kan være alt fra hjemmearbejdspladser, sal til fællesspisning og arrangementer, industrikøkken, legerum, cafe, træningsfaciliteter, musikrum, overnatningsmulighed til dine gæster, yogasal, bibliotek og værksteder.
Fælleshuset indgår som en del af boligarealet, og de mange aktiviteter er virkelig med til at øge boligkvaliteten. Når man deles om alle disse funktioner og faciliteter, kan man have færre private boligkvadratmeter og dermed bidrage til at skabe et bæredygtigt liv på mange planer.
Du er selv med til at designe fælleshuset sammen med os i Almenr. Hvis du vil have indflydelse på, hvilke faciliteter der skal være, så kom med!
”Vi har forsøgt at lave en struktur, som man kan fylde sin kreativitet og fantasi ind i – det gælder både i uderum, terrasser, gårdrum, tagterrasser og inde i selve boligerne.Vi kan ikke definere, hvad leg er, da det er forskelligt fra menneske til menneske. Men vi kan lave en struktur, der kan indtages på forskellige måder. Hvis man er et legende og kreativt menneske, vil man gerne selv kunne blive ved med at finde på i sin bolig.Vi har f.eks. tegnet rum med store højder, som kan give plads til et stort stykke kunst eller ting, der hænger ned fra loftet.
Det er ikke så tit, at vi som arkitekter får lov at tegne kvadratmeter til luft, men jeg tænker, at det vil give en mental sundhed og trivsel at bo i en sådan bolig.
At man som beboer ikke bare pakker sig ind i sin bolig. Jeg tror, man vil føle overskud, fordi boligen har rum og plads til kreativitet. Vi lægger op til både fleksible og åbne ude- og inderum, så de kommende beboere kan få indflydelse på, hvordan de vil leve, lege og indrette sig.”
– Rikke Møller Andersen, arkitekt og partner, Tegnestuen Vandkunsten
Har du spørgsmål til Blåholmen, så kontakt Anton, på anton@almenr.dk
Hvis du ønsker at sikre dig en bolig, så husk, at du først skal lave en ansøgning her og herefter blive medstifter.
Anton BjergfællesskabsVært
vores fællesskabsvært og projektleder
anton@almenr.dk
Hvad ved vi egentlig om livet mellem husene? Hvordan designer man mere socialt bæredygtigt, når det handler om at skabe interaktion og dybe relationer mellem mennesker? Hvordan ser byggeriet ud, hvis naturen sidder med i bestyrelsen?
Vil du være med til at skabe en landsby? Så kom til online seance – for dem der ikke nåede med til den store lancering i torsdags.
Kom med når vi samler fremtidige beboere, profesionelle legeforskere, arkitekter & designere med erfaring i leg og kreativ design, play-entutiaster & såvel børn & voksne. På denne workshop udforsker vi hvordan leg og kreativitet kan bygges ind i vores bofællesskab.
Er du nyssgerig på fremtidens måde at tænke ejerskab og sommerhuse på? Overvejer du at blive andelshaver i Gammalstorp eller en anden fritidslandsby?
Kom med til intromøde og hør mere.
Vi har selvfølgelig hver vores lækre arkitektegnede ejerbolig med det hele (også altan, tagterrasse eller baghave) og udeareal, men hvis vil være med i fællesskabet og er klar på at dels om en masse fede fælles faciliteter, så send en ansøgning og kom med.
Du er velkommen til at snuse til fællesskabet til en middag, et infomøde eller måske en workshop. Kom med til det næste infomøde her. Hvis du vil være med kan du blive medlem ogfra september 2024 og dermed sikre en førsteret til en bolig.
Svar på et par spørgsmål, så vi kan lære dine drømme og behov at kende - og du vil, hvis du bliver godkendt, blive inviteret til at møde drivkræfterne bag til infomøder, middage og workshops. Hvis Blåholmen er noget for dig, så er næste skridt at blive medlem af Designfællesskabet.
ANSØGNysgerrig? Skriv din email og vi holder dig opdateret på Blåholmen og landsbyer, der minder om den.
Hvis du bliver godkendt og ved, at du fortsat vil være med til at skabe Bofællesskabet Blåholmen og stadig vil kunne trække dig igen, så bliv medstifter af landsbyen. Du bliver medstifter ved at lave et indskud på 5.000,- DKK til fællesskabet, som bruges til at finansiere den tidlige udviklingsfase og de aktiviteter vi laver.
Som medstifter får du:
Ansøg om en plads i Blåholmens designfællesskab - og læg billet ind på en bolig i Blåholmen. Dette er først muligt til september. Start med at ansøge for at høre nærmere.
Måske vil du være med senere. Måske du i første omgang bare vil følge med på sidelinjen. Det er du meget velkommen til. Tilmeld dig i så fald her:
Hvad ved vi egentlig om livet mellem husene? Hvordan designer man mere socialt bæredygtigt, når det handler om at skabe interaktion og dybe relationer mellem mennesker? Hvordan ser byggeriet ud, hvis naturen sidder med i bestyrelsen?
Vil du være med til at skabe en landsby? Så kom med til vores store event på tirsdag i Bygningen (Vejle kulturhus) og på torsdag i en online version. Her vil vi kickstarte processen om sammen at skabe det nye bofællesskab.
Er du nyssgerig på fremtidens måde at tænke ejerskab og sommerhuse på? Overvejer du at blive andelshaver i Gammalstorp eller en anden fritidslandsby?
Kom med til intromøde og hør mere.
Vores landsby bliver en del af Vejles nye kvarter - Ny Rosborg - et ambitiøst projekt, der udforsker fremtidens modstandsdygtige byer og strækker sig over 80 hektar land. Du kan læse om Vejle kommunes meget visionære udviklingsplan for hele Ny Rosborg her:
Vi bor på Nordholmen, der er det mindste område i Ny Rosborg - ud til søen og en lille skov. Nordholmen er opdelt i fire delområder. Vejle Kommunes byråd har tildelt Almenr og Industriens Pension køberetten til de to boligområder. AAB Vejle er udvalgt til det tredje delområde, hvor der skal bygges almene boliger, og det sidste delområde er øremærket Vejle Kommunes kommende daginstitution.
Daginstitutionen ligger et stenkast fra vores bofællesskab Blåholmen, og her vil være plads til 120 børn. Med arbejdstitlen ”Verdens vidunderligste daginstitution” er der masser af gode drømme og visioner i gang for at skabe et spændende, godt og bæredygtigt miljø for børn og voksne. I august 2024 blev det første spadestik taget til institutionen.
Vores ambition er at blive en drivkraft i Ny Rosborg, hvor vi kombinerer bæredygtighed, kreativitet og leg. Nordholmen.
Når Blåholmen hedder holmen, er årsagen, at bydelen er opbygget på små holme. Ådalen er et lavlandsområde med periodevis meget regn, og der kan blive oversvømmelse i Vejle å, men det vil aldrig nogensinde ske på Blåholmen, fordi den er hævet fem meter over terræn. Det betyder, at hele regnvandsafledningen er ført hen til små regnvandsbassiner og åer, som udover at håndtere selve regnvandet, også er et rekreativt tilskud til bebyggelsen med mange enge, ådalsløb og åbne områder.
Vejle Kommune er i øvrigt - som den eneste by i Norden og Europa - med i det globale netværk "100 Resilent Cities" sammen med metropoler som New York, Cape Town og Sydney. Intentionen er at genere viden, værktøjer og samarbejde i forhold til fremtidens store klimaudfordringer. Vejle kommune er således helt med i verdensklassen, når det handler om at skabe klimarobuste og fremtidssikre byer og bydele. Du kan læse mere her
Interessefællesskab
Vi samler alle jer, der vil være med til at skabe og forme et fællesskab. Vi drømmer sammen. Vi taler om muligheder og potentialer. Vi fortæller om vores byggefællesskab, den grund, vi har købsretten til, de forskellige boligtyper og vores kommende samarbejdspartnerne. Vi holder online møder og fysiske workshops. Nogle er med for at "smage lidt på det hele" og finde ud af, om bofællesskabsdrømmen er noget for dem. Andre er med på rejsen fra starten.
Det, du skal gøre:
Deltage og overveje om Blåholmen er dig. Ansøg og se, om der er et match, hvis du ikke allerede har gjort det. Du kan komme til ansøgningsskemaet her:
Designfællesskab
Nu går vi skridtet videre på rejsen. I anden fase samler vi Designfællesskabet - alle jer, der skal bo i landsbyen og være med til at forme den. Det handler på den ene side om design, arkitektur og fysiske rammer og på den anden side om værdier, ritualer, vedtægter og husorden. Vi skaber forskellige arbejdsgrupper. Det foregår under Almenrs kyndige ledelse, og Almenr står for lokalplan, myndighedsprojekt, entreprenørkontrakter og finansiering.
Det, du skal gøre:
Gå i dialog med din bank og få afklaret, om du kan låne. Ansøge om at komme med i designfællesskabet. Din ansøgning bruges til at sikre, at din husstand og fællesskabet matcher til det fælles bedste for alle parter samt at sikre, at I får reserveret den bolig, I drømmer om.
Du kan blive medlem af designfællesskabet på to måder:
1. Sådan bliver du medstifter af designfælleskabet
Hvis du først vil snuse til fællesskabet, kan du starte med at blive medstifter, hvilket koster 5.000 kr., og beløbet er med til at betale for det indledende arbejde. Som medstifter er du sikret en plads i Designfællesskabet og en bolig, hvis du går videre og bliver medlem inden d. 1. december 2024.
2. Sådan bliver du medlem af designfællesskabet
Hvis du allerede ved, at du vil lægge billet ind på en bestemt bolig, når den tid kommer, koster det 40.000 kr. Hvis du allerede er blevet medstifter, skal du kun betale 35.000 kr. Valg af boliger sker i samme rækkefølge (anciennitet), som du blev medlem af designfællesskabet. Når du melder dig ind i designfællesskabet, får du automatisk to års medlemskab i Almenr.
Byggefællesskab
Vi går videre i den tredje del af rejsen, når vi i designfasen har samlet 80 % af beboerne. Når vi har det, køber du din bolig ved at lægge en forudbetaling på 6% og stille en bankgaranti for restkøbesummen gennem banken. Det egentlige byggeri kan gå i gang. Vi starter for alvor arbejdet med de forskellige arbejdsgrupper, fordi vi i designfællesskabet har defineret, hvad det er, vi vil. Nyttehaver? Værksteder? Eller hvad skal vi skabe sammen? Sammen med vores partnere Enemærke & Petersen A/S og Tegnestuen Vandkunsten sikrer vi en høj kvalitet og byggesikkerhed.
Det, du skal gøre:
Vælge din bolig og designe den i samarbejde med Almenrs designere
Lav aftaler med bank og advokat
Skriv under på købsaftalen
Betal 6% af købssummen i forudbetaling, der indgår i byggefællesskabets finansiering af byggeriet
Få lavet en bankgaranti på de resterende 94%, som først skal udbetales, når bolig overtages.
Gå med i arbejdsgrupper, så du kan være med til at præge fremtiden.
Bofællesskab
Så er det tid til at flytte ind. Du flytter ind i et stærkt fællesskab. Det helt unikke ved vores rejse er, at du allerede kender dine naboer - og det er ikke hvilke som helst naboer - det er mennesker, der vil fællesskab. Sammen har I udviklet alt fra drømme og værdier til konkret udformning af byggeriet, og det giver ejerskab og glæde i den fremtidige hverdag.
Almenr har udviklet digitale værktøjer til håndtering af alt fra fællesspisning, delebiler og gæsteværelser. Almenr vil - som den "fødselshjælper og rejseguide", vi er - træde ud af jeres forening, og I vil selv fortsætte sammen i et nært, aktivt og meningsfuldt fællesskab med mennesker, der betyder noget for hinanden.
Det, du skal gøre:
Nyde dit nye liv i det gode og veletablerede Blåholmen.
Designfælleskabet er en samskabelsesfase, en co-design-proces, hvor vi sammen udvikler vores fælles bolig- og fælleskabsramme. Du underlægges altså ikke, som på boligmarkedet, en one-size-fits-all. Sammen med Almenrs designere giver vi sammen drømmen form: Hvad er privat? Hvad vil vi dele? Hvad er vi fælles om? Hvordan ser det ud?
Designfællesskabet har tre hovedaktiviteter:
1. Gennem fysiske workshops og en række online dialoger udfolder vi vores fælles værdigrundlag og alt det, vi vil sammen og vil dele: Vi kalder det “Det fælles Tredie”. Det bliver Blåholmens manifest, som udfoldes i f.eks. vedtægterne.
2. Du kan, alt efter dine interesser, være medlem af en eller flere arbejdsgrupper, der designer f.eks. nyttehaver, delebiler eller fælles værksteder. Det er her, vi definerer hvilke fællesfaciliteter og aktiviteter, vi skal designe ind i projektet.
3. Og så er der det store arbejde med at skabe selve byggeprojektet: Det handler om lokalplan og myndighedsprojekt, entreprenørkontrakter og finansiering. Det sørger Almenr for under Designfællesskabet. Designfællesskabet handler frem for alt om FÆLLESSKAB, mens Almenr sørger for alt det svære og kedelige!
Det koster 40.000 kr. at være medlem (og dermed også reservere en bolig). Pengene er vores fælles bidrag til arkitekter, ingeniører og alle de andre udviklingsudgifter. Designfællesskabet er således en kooperativ udvikling. Hvis du allerede er medstifter - og har indbetalt 5.000 kr. - skal du kun betale 35.000 kr.
En betingelse for medlemskab af Designfællesskabet er, at du har været i dialog med din bank og har fået en låneramme, der bekræfter, at du kan låne de nødvendige penge. Det er en tryghed, vi giver hinanden og os selv. Du kan altså godt ansøge uden at have en låneramme, men for at blive optaget er det nødvendigt. Lånerammen skal dække prisspændet på den størrelse bolig, du ønsker dig.
Bag landsbyen står Almenr, der er en medlemsorganisation, for skabelsen af bofællesskaber og det, vi kalder byggefællesskaber, der går imod det gængse udviklermarked ved altid at prioritere fællesskabet først.
Almenr gør det muligt for beboere selv at skabe den landsby, de vil have. Almenr tager hånd om hele processen, fra sammensætning af beboere, design, finansiering til byggeri - igennem partnerskaber, digitale værktøjer og designprocesser.
Almenr arbejder ud fra den kooperative tankegang om, at vi skal løfte i flok. Ligesom man gjorde i andelsbevægelsen. Vi er til sammen en partnerkreds og andre ildsjæle, der også deler denne tankegang. Vi står for mere indflydelse for dem, der skal bo der, og højere kvalitet og bedre livskvalitet.
Vi har lavet tre bofællesskaber nær København, en fritidslandsby i Skåne - og mange flere fællesskaber er på tegnebrættet - så det er med glæde, at vi kridter skoene og tager vores høje ambitionsniveau under armen og vender snuden hjem mod Vejle, hvor flere af os kommer fra.
Anton BjergVært, Almenr
Er drivkraften i projektet og bindeleddet mellem beboerne og alle andre aktører. Har du spørgsmål, ideer eller vil du være med? Du er altid meget velkommen til at tage fat i Anton.
+45 42 83 74 12
anton@almenr.dk
Per Feldthaus
PArtner, AlmenrEr Almenrs direktør, og står i spidsen for realiseringen med fokus på anlægsarbejdet, samarbejdspartnere og leverandører. Per har 30 års erfaring fra arkitekt- og byggebranchen og har en dyb passion for nye boligformer.
+45 20 80 70 11
pf@almenr.dk
Spacon & X
underrådgivende ARKITEKTER
Spacon & X er et prisbelønnet københavnerbaseret design- og arkitektstudie. De arbejder med alt fra store byggeprojekter til produkter og indretning og optimering af rum.
spaconandx.com
Saabye og Partners
Rådgivende arkitekt
Lokal tegnestue med hovedsæde i Kirke Saaby, som står for den overordnede projektering af Fridlev. Saabye & Partners har også tegnet Krake i Lejre (et andet Almenr-projekt), der stod færdigt december 2020.
saabye-partners.dk
Mette Thingstrup
er organisationspsykolog og er optaget at få gruppedannelserne optimeret så meget som muligt.
Tegnestuen VandkunstenARKITEKT
Hvis der er nogen, der ved, hvordan man skaber rammer for mennesker, der vil deles, laver smarte planløsninger og helt generelt bofællesskaber, så er det nok Vandkunsten, der har gennemgået flere generationsskifter, ligesom bofællesskaber i Danmark har.
Enemærke & Petersen A/S
Entreprenør
Vi har indgået et partnerskab, hvor vi udvikler og effektivisere byggeriet, så vi kan opnå en højere og mere bæredygtig standard – på beboernes premisser.
Virksomheden har en klar bæredygtighedsdagsorden, som fokuserer på både miljømæssig og social bæredygtighed. Enemærke & Petersen har 800 medarbejdere og en årlig omsætning på 2,2 mia. kr.
eogp.dk
Velux
PARTNER
Velux har skabt fundamentet for byggeriet og arkitekturen. Bulderup er en vigtig brik i deres udviklingsprojekt Living Places, der har til formål at sætte en ny og højere standard for at lave boliger, der er mere bæredygtige gode at leve i. Bulderup er altså Living Places i praksis.
velux.dk
D&N A/S
Rådgivende Ingeniørfirma
Ingeniør for VVS, ventilation, konstruktioner og Brand.
dning.dk
De sorte får
MasKotter
Vi går allerede på grunden og gør engen klar. Kom forbi og sig hej!
Giulia Maci
er arkitekt og byudvikler, og har som medstifter af Urbego gennemført talrige co-living projekter i Europa. Giulia hjælper byggefællesskaberne med designfasen.
Sune Larsen
hjælper byggefællesskaberne igennem finansieringsfasen.
Almenr har sat sig for at innovere landsbyen. Vi skaber fællesskaber omkring boligen og nytænker måden, vi skaber boligfællesskaber på. Vi kalder det Landsby 2.0, og vores motto er ”Mere. Sammen”.
Vores vision er at skabe et menneskeligt samfund i landsbyskala med langt flere boligfællesskaber i alle former – et mere mangfoldigt, bæredygtigt og socialt ejendomsmarked på beboernes betingelser.
Det gør vi via en kooperativ platform, der med moderne værktøjer hjælper med at skabe fællesskaber og skaber et alternativ til traditionel developer-finansiering af boliger med crowd-finansiering og helt transparente processer og økonomi.
Vores mission er at gøre det let at realisere et bofællesskab, og derfor har vi udviklet værktøjer og finansieringsformer til at fjerne de store barrierer, mange bofællesskabs-projekter løber ind i.
I hjertet af Almenrs processer står arbejdet med at skabe et stærkt og levedygtigt fællesskab. Du kan læse meget mere om Almenr på almenr.dk og almenr.dk/vision
Du får muligheder og sikkerhed
Det tager et typisk selvgroet bofællesskab 5-10 år at realisere (med dyre lærepenge). En Almenr landsby tager 1-3 år.
Fordi vi er mange, der går sammen, har vi flere muligheder. Sådan fungerer Almenr også. Som en del af Almenr giver det dig adgang til en vidensbase og et netværk af samarbejdspartnere, som tæller banker, kommuner, arkitekter, jurister og byggefolk, der i samspil med os gør det let og effektivt at gå fra drøm til virkelighed.
EventTitle
StartDate
Ingen events i Blåholmen, kig tilbage på et andet tidspunkt!
FÅ VIDEN, NYHEDER OG BOLIGTILBUD
Bryghuspladsen 8, 3. sal. DK-1220 KØBENHAVN
CVR: 39174480
Hvem står bag Elleville?