Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse

Tænk hvis vi havde vores egen landsby...

Fritidslandsbyen
Tang&Lyng

Fællesskab


Vi er ved at fastlægge vores værdier for den kommende Fritidslandsby. Det skal være et sted hvor der er plads til legende børn, til at dyrke naturen og til at mødes og være sammen. Ved sidste workshop har vi skrevet fem foreløbige principper for livet i landsbyen.


Fælles faciliteter
Når vi går sammen, kan vi få de fede fællesfaciliteter og en masse sjove aktiviteter som man ikke kan få på egen hånd. Alt fra vores eget mini-landbrug og atelier til havkajakker og sauna.

Fleksibilitet & tilvalg
Fællesskabet er så stort, at der flere er forskellige interesser, man kan dyrke her. Man kan fx. lave et vinterbade- eller kajakfællesskab hvis man er en vandhund eller være med i et køkkenhavefællesskab hvis man har grønne fingre.

Børn, børn, børn
Det skal være et sted der vrimler med børn. Vi ser en kvalitet i at der er flere generationer samlet på et sted, og hvor ens børn eller børnebørn kan få nye venner som de kan dele deres weekender og sommerferier med.

Her behøver du ikke at være alene (plads til at være sammen)
Det vil være et sted, hvor der sker noget, og hvor der altid er et fællesskab, man kan være en del af, hvis man har lyst.

Kolonihavefællesskab anno 2020
Drømmen om et fællesskab hvor man dyrker naturen. Et frirum ligesom kolonihaveforeninger - men med mere fællesskab og mindre hække.

Fællesskabet

Læs mere

Området

Grunden ligger i udkanten af sommerhusområdet Ellinge Lyng, hvor der er handlemuligheder i den lokale Brugsen lige rundt om hjørnet. 

Tæt på havet
Det tager et lille kvarter at nå ned til stranden på gåben. Sejrøbugten har en 155 km lang kystlinje hvor man finder nogle af landets bedste strande.

Tæt på stationsbyer og færgeforbindelser
Der er små 10 minutters kørsel til Højby eller Vig, hvor der er handlemuligheder, og hvor man kan tage toget mod København over Holbæk. Fra Sjællands Odde kan man tage færgen til Aarhus, og fra Rørvig kan man tage færgen til Hundested.

Tæt på naturen
Odsherred rummer noget af landets mest varierede natur. Alt fra kystnære bøgeskove, over Lammefjordens flade gamle fjordbundslandskab til de dramatiske stigninger i det fredede område ‘Bjergene'.

Området

Læs mere

Grunden

Grunden ligger delvist i sommerhuszone og dels i landzone. Det betyder at sommerhusene i fritidslandsbyen kommer til at ligge på det areal som ligger i sommerhuszonen, som vist på situationsplanen. 

Husene kommer til at ligge i mindre husklynger, med private sydvendte terasser, og i formationer der sørger for at man har udsigt til de grønne omgivelser frem for hinandens soveværelser. 

På den 8 hektar store landgrund er der plads til at dyrke naturen. Her vil der blive plantet frugttræer og anlagt køkkenhaver, og der er plads til alt fra bistader til hønsegård og hestefold. 

Fritidslandsbyen kommer til at råde over flere fællesskabsorienterede rum og faciliteter. Fælleshuset bliver fritidslandsbyens samlingspunkt og mødested mellem landsbyen og naturen. Herfra kan man nyde udsigten ud over frugtlunden og køkkenhaverne, til en af landsbyens fælles grillaftener.

Grunden

Læs mere

Ej din helt egen landsby sammen med vennerne

På en kæmpe grund, en time fra København og en lille gåtur fra Sejrøbugtens hvide sandstrande, starter vi en andels-fritidslandsby for dig og dine venner.

OBS: Vi venter på at erhvervsstyrelsen godkender vores ansøgning. Indtil da er projektet sat på pause.

Har du set
Gammalstorp? Her flytter vi ind til næste sommer.

Fritidslandsbyen er for os, der vil have mere ud af vores sommerhuse og synes, at det giver mening at vi, og vores venner og naboer, ikke har hæk mellem husene, men istedet sauna, fælleskøkken, langbord, mikrobryggeri, værksted, sejlbåd og hvad vi ellers kan finde på - sammen.

Tang&Lyng er et nyt, banebrydende sommerhuskoncept: En sommerhus-andelslandsby. Med andre ord en fritidslandsby!

En ny, smartere og mere social måde at have sommerhus på.

I fællesskab får du meget mere, socialt, økonomisk og praktisk
– og Almenr gør det nemt!

Det er let fordi vi er mange
Det er nemmere - og sjovere - at slå en græsplæne, luge køkkenhaven eller samle brænde, når man er flere om det og kan fordele tjanserne. 

Børn, børn, børn
Det skal være et sted, der vrimler med børn. Vi ser en kvalitet i, at der er flere generationer samlet på et sted, og hvor ens børn eller børnebørn kan få nye venner, som de kan dele deres weekender og sommerferier med.

Plads til at være sammen
Er I svampe-aficionados eller deltids-fuglekiggere? Dyrker I sejlsport og ville elske at kombinere sommerhus med sejlbåde? Jager du og vil dele passionen med en flok venner? Måske har I bare lyst til at koble fra i fællesskab med jeres venner i weekenden? Og hvad hvis børnene altid havde gode legekammerater i sommerlandet?

Uendelige udfoldelsesmuligheder
Fællesskabet er så stort, at der er mange forskellige interesser, man kan dyrke her.
Man kan fx. lave et vinterbade- eller kajakfællesskab, hvis man er en vandhund eller være med i et køkkenhavefællesskab, hvis man har grønne fingre.

Bliv medejer af Tang & Lyng for 395.000 kr.

Danske sommerhuse bliver i gennemsnit kun brugt 70 dage om året. Det synes vi er dumt. Vi ønsker en fritidslandsby med mere liv og fællesskab - hele året rundt. Derfor introducerer vi en helt ny model, hvor vi deler en landsby og udnytter ressourcer langt bedre. Det er mere bæredygtigt, og denne model gør det i øvrigt også meget billligere for den individuelle husstand.

Fritidslandsbyen bliver organiseret som en andelslandsby i moderne format. Som medejer af fritidslandsbyen ejer du en del af hele landsbyen, så du råder over mange forskellige huse. Og som medejer får du samtidig del i den 10 hektar store grund samt en masse fede fællesfaciliteter.

OBS: Vi deler snart meget mere info om, hvordan du kan blive en del af landsbyen og den videre proces. Så hold øje med siden her, eller meld dig som interesseret.

Landsbyen er forhåndsgodkendt hos vores bank, så du kan også vælge at betale mindre nu og lægge mere over i 'huslejen'.

Vil du være andelshaver af landsbyen?

Fritidslandsbyen er en andelsejet landsby. I stedet for bare at eje et enkelt sommerhus, deler vi en hel landsby.

Vi ejer en hel landsby sammen. Vi er organiseret ligesom et kooperativ. En andel giver medejerskab af alle husene, den store grund, alle faciliteter og giver brugsret for både andelshaver + de venner/familiemedlemmer som du skriver på andelen.

Pris pr. andel er 395.000 kr. For det køber du en aktie i vores fælles selskab, der ejer Tang & Lyng.

Køb af andel

  • Pris pr. andel 395.000 kr.
  • Fællesudgifter pr. måned (vedligeholdelse og drift)500 kr./md kr.
  • Ejendomsværdiskat300 kr./md kr.
  • Total månedlig udgift800 kr.
  • + forbrug pr. hus/dag (Vand, lys, varme)  da husene varierer en hel del i størrelse. Nogle passer til to og andre tolv personer. Forbrug anslåes derfor til at være mellem 70 og 300 kr. pr. døgn - i sidste ende bliver det baseret på det faktiske forbrug.

ikke-Finanseret

  • Pris pr. andel 395.000 kr.
  • Fællesudgifter pr. måned (vedligeholdelse og drift)500 kr./md kr.
  • Total månedlig udgift1.430 kr.
  • + forbrug pr. hus/dag (Vand, lys, varme og evt. rengøring og sengetøj) 

Finansering

Hvis du har brug for hjælp til finansiering, så har vi fået projektet forhåndsgodkendt til belåning hos Merkur Andelskasse. Du kan derfor selv vælge hvor meget du vil betale nu eller lægge over i 'huslejen'.

UDBETALING
50.000 Kr.
Afbetaling og rente
‍‍20 kr. Pr. Md.
Drift og vedligeholdelse
500 kr. Pr. Md.
Ejendomsværdiskat
300 Kr. Pr. Md.
= 2.600 Kr. Pr. Md.
UDBETALING
195.000 Kr.
Afbetaling og rente
1‍000 kr. Pr. Md.
Drift og vedligeholdelse
500 kr. Pr. Md.
Ejendomsværdiskat
300 Kr. Pr. Md.
= 1.800 Kr. Pr. Md.
UDBETALING
395.000 Kr.
Afbetaling og rente
0 kr. Pr. Md.
Drift og vedligeholdelse
500 kr. Pr. Md.
Ejendomsværdiskat
300 Kr. Pr. Md.
= 800 Kr. Pr. Md.

Beregningen af finansieringen bygger på Merkur Andelskasse's (Tang & Lyng's bank) tilbud til lån med 4% rente og 25 års løbetid.

Køb af andel betales  i tre rater  Det giver tryghed og sikkerhed for andelshaver, bank, entreprenør og Almenr.

1) Ved køb af andel
2) Midtvejs i byggeriet
3) Når byggeriet står færdigt

Som andelshaver

Fordi du vil naturen! - Og vil have meget mere ud af dit sommerhus og synes, at det giver mening, at du, dine venner og naboer ikke har hæk mellem husene, men i stedet har sauna, shelters, en sø, en å, udendørskøkken, langbord, mark, udkigspost i et træ, mikrobryggeri, værksted, delecykler, smukke træer og hvad vi ellers finder på - sammen.

Teknologi i baghånden

For ikke at gå fra forstanden i et virvar af logistik, har vi udviklet en app og et pointsystem, der klarer alt bøvlet, som typisk er forbundet med koordinering - så vi i stedet kan bruge krudtet på det som det handler om.

I vores app, kan vi booke huse, bruge den som nøgle, organisere samkørsel eller se hvornår og hvem, der kommer til sommerfesten.

Book lidt og meget efter dit behov

Vores behov er forskellige. Nogle gange vil svigerfamilien med, og andre gange harman bare selv brug for en tur ud af byen. Du booker bare  ét eller flere huse  – alt efter hvad der lige passer til dit ferieophold.  


MINIMUM 60 dage om året

Duer garanteret minimum 60 dage i Fritidslandsbyen om året. Heraf er du sikret minimum to uger i højsæsonen + to uger i mellemsæsonen samt derudover fri booking i alle sæsoner, når der er plads.

Vores pointsystem gørdet let og retfærdigt.

Meget mere end bare et hus

Fordi det er en hel landsby vi ejer sammen, har viogså råd til i fællesskab at eje , shelters, cykler, en kæmpe grund og megetmere.

Alle udgifter til vedligeholdelseog drift herunder også en vicevært funktion er fx. inkluderet i huslejen.

Ogda vi er mange, får vi stordriftsfordele. 

Alt det kan ses og bookes i appen. 

Du kan dele din andel

Du kan vælge at dele din andel med din familie eller venner. Som andelshaver er du velkommen til at tage andre med.

Du kan vælge at dele dine anpartsrettigheder med en af følgende:

  1. Familien: Anpartsrettighederne omfatter anpartshaverens ægtefælle/samlever og begges børn, forældre og børnebørn (i lige linje)
  2. Venner: Anpartsrettighederne omfatter anpartshaverens ægtefælle/samlever samt to navngivne ”vennepar” og disses respektive børn.

Dem som du vælger at give disse rettigheder til, kan tage andre med - de skal blot være til stede.

Vær sammen med dem du vil

Vi er mange med mange interesser. Her kan vi nemt dele vores ferier med andre vinterbadere, børnebander eller vennerne med de grønne fingre.

Via app’en kan vi nemt organisere os ift. vores interesser, grupper, events og ritualer.

        

Vær sammen med dem du vil.

Vi er mange med mange interesser. Her kan vi nemt dele vores ferier med andre kajakkere, vinterbadere, børnebander eller vennerne med de grønne fingre.

Via appen kan vi nemt organisere os ifht. vores interesser, grupper, events og vores ritualer.

Meget mere end bare et hus.

Fordi det er en hel landsby vi ejer sammen, har vi jo selvfølgelig kajakker, shelters, cykler, legeplads, en kæmpe grund og meget mere.

Og fordi vi er mange, får vi stordriftfordele. Fx. kan rengøring og linned være med i prisen.

Book lidt og meget efter dit behov.

Vores behov er forskellige. Nogle gange vil svigerfamilien med, og andre gange har man bare selv brug for en tur ud af byen. Så booker du bare det hus (eller flere), der passer til turens behov.

Med vores helt egen app og bookingsystem, er det nemt at organisere.

Garanteret 60 dage om året.

Du er garanteret 60 dage i landsbyen om året. Det er nogenlunde det samme antal dage, som et 'normalt' sommerhus bliver brugt i Danmark. Heraf er du sikret to uger i højsæsonen, og derudover er der fri booking, når der er plads - fx. i vinterhalvåret.

Vores pointsystem gør det let og retfærdigt.

Sammen har vi mere!

Udendørskøkken?
Shelter?
Mountainbikes?
Både?
Kajakker?
Sauna?
Fællesspisning?

I Tang&Lyng skal vi have en masse fællesfaciliteter, der skal komme os alle til gode. 
Fordelen ved at være mange om landsbyen er, at vi kan få meget mere ved at deles om udgifterne, f.eks. sauna, kajakhotel, orangeri, fælleshus, værksted mm. 
Når du køber en andel i hele landsbyen, køber du samtidig en andel i fællesgrunden og alle de fede fællesfaciliteter. Her er blot nogle bud. Hvad tænker du?

Når vi har fundet den endelige gruppe andelshavere, skal vi til at beslutte, hvilke fællesfaciliteter vi skal have sammen, hvordan de skal se ud, og hvordan de skal bygges.


Skal du alene på skrive-retreat eller holde påskeferie med hele  familien? 

Book et shelter, et stort eller lille hus - eller flere på en gang - når du har lyst.

Nysgerrig? 
Interesseret?

Meld din interesse og svar på et par spørgsmål, så vi kan lære dine drømme og behov bedre at kende. Vi forventer, at kunne sælge andele til sommer, men fordi vi venter på en godkendelse fra erhvervsstyrelsen, er projektet pt. sat på hold.

Løbende får du informationer om og invitationer til at deltage i workshops, design af landsbyen og fællesskabet. Hvis det er noget for dig, så er næste skridt at blive andelshaver!

Bliv medstifter! Her sikrer du dig plads for en weekend ... eller for altid.
5.000 kr.

For dig der vil støtte, være en del af landsbyen, men vil se det hele an og måske købe en andel senere.

Du er inviteret til at bidrage til workshops, og sikrer dig en forkøbsret til at blive andelshaver. Du får også to overnatninger i landsbyen, når den står klar.

  • Forkøbsret til køb af andel

  • 2 overnatninger når landsbyen står klar

  • Mulighed for at deltage i lukkede talks, workhops og middage

  • Du bliver medstifter af landsbyen og får tilsendt en god lille pakke

  • Hvis du senere køber en andel, bliver beløbet fratrukket andelsprisen

  • Et års medlemskab på Almenr

MELD INTERESSE

Bliv andelshaver og medstifter! Og vær med hele vejen...
395.000 kr.

For dig der allerede nu ved, at du/I vil være med til at forme og eje en andel af Fritidslandsbyen Tang & Lyng.

  • Andelshaver af hele landsbyen og medindflydelse i udformingen

  • Brugsret for din familie (uden at du er i landsbyen)

  • Mulighed for at deltage i lukkede talks, workhops og middage

  • Minimum 60 overnatninger pr. år

  • Deltagelse i alle workshops frem mod indflytning. Her kan du sætte dit præg på fællesfaciliteterne, services, kulturen, husene, udearealer, beplantning m.m.

  • Tre års medlemskab på Almenr

Ansøg
(JH INDSÆT LINK)

Start med at melde din interesse:

Tak! Vi vender snart tilbage :)

Oops! Noget gik galt.
Skriv gerne en mail til hej@almenr.dk hvis denne besked bliver ved med at komme
MELD INTERESSE
OPDATERET

Vores svar på jeres gode spørgsmål


+

Hvordan bliver projekterne finansieret?


Fritidslandsbyen bliver finansieret dels af betalingen for andelsbeviset (ca. 40%) og dels af en bankfinansiering (ca. 60%). Din månedlige husleje går til betaling af bankfinansieringen samt til den løbende drift og vedligeholdelse af fritidslandsbyen. Den tidlige proces er direkte finanseret af Medstiftere - altså alt vi laver lige nu.

Hvilke perioder regner I for at være høj sæsoner?


Skolernes sommerferie + efterårsferien + juleferien + påskeferien 

Hvilke størrelser hytter findes der?


Der findes 3 forskelligestørrelser: 15 m2 / 30 m2 / 40 m2. Flere steder er hytterne placeret i grupper, så man kan booke en gruppe af hytter.

Hvor mange overnattende er der plads til i fritidslandsbyen?


Der er plads til ca. 120 overnattende samtidig. Dertil kommer mulighed for ekstra opredninger

Hvor mange andele af fritidslandsbyen sælges der?


Max. 180.

Hvem er ejer af Almenr?


Aktiemajoriteten i selskabet ejes af partnere, medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer Lars Lundbye, Michael Thomsen, Per Feldthaus, Jonas Halfter og Sune Larsen.

Hvem regnes for at tilhøre familie?


Ægtefælle, forældre og bedsteforældre samt børn og børnebørn og disses ægtefæller

Hvad dækker lejen?

Lejen dækker afdrag på lån + alle fællesudgifter (vedligeholdelse, administration, vicevært, renovation, ejendomsskat, forsikringer, grundejerforening, mv.)

Hvordan er stedet forsikret?


Med bygnings- og indboforsikring

Hvordan forholder det sig med skat? 


Ejendomsskater inkluderet i huslejen

Hvem står for rengøring efter endt ophold?

Der bliver tilknyttet et fast rengøringsteam - der er endnu ikke indgået nogen aftale omkring dette.

Hvordan kan andelen sælges?

Andele sælges gennem Almenrs medlemsbase. På medlemsbasen kan alle interesserede skrive sig på en venteliste.

Hvor længe gælder forkøbsretten?

Forkøbsretten gælder, indtil alle andele er blevet solgt. Det er først til mølle - men medstiftere kommer først. Ellers kommer man på en venteliste.

Er der andre udgifter end forbrug og husleje?

Udover den månedlige husleje der dækker betaling af realkreditlånet og alle vedligeholdelsesomkostninger, renovation mv, betales en afgift for brug af huse. Se næste punkt.

Hvad sker der, hvis man f.eks. kun vil benytte fritidslandsbyen 14 dage om året?


Der er intet krav om, at man skal benytte fritidslandsbyen et minimum antal af dage. Man betaler en fast månedlig husleje, uanset hvor mange overnatninger man tager i landsbyen. Udover den månedlige husleje så betaler man pr. overnatning pr. husklynge (afhængig af størrelsen på huset), som dækker forbrug af el + vand og rengøring

Hvad koster det for forbrug af el, vand, rengøring og vask af sengetøj?

Det koster ca. 100-300 kroner pr. hus (klynge) pr. døgn afhængig af antallet af sovepladser i huset. Dette beløb dækker alle udgifter til el, vand, varme og rengøring. Det vil være muligt at leje sengelinned og håndklæder.

Hvordan fungerer pointsystemet?

Som andelshaver er man sikret minimum 60 døgn om året med et gennemsnit på 4 personer pr. døgn. Året deles op i 3 sæsoner - lav (26 uger), mellem (13 uger) og høj (13 uger). Du er sikret minimum 14 døgn i højsæsonen og 14 døgn i mellemsæsonen.

Pointsystemet bruges kun til at fordele boligerne, når/hvis to eller flere ønsker den samme bolig i den sammeperiode.

Princippet er, at hver andelshaver får 168 point om året som anvendes til at booke bolig. Jo større bolig jo flere point. Hvis to andelshaver ønsker den samme bolig i den samme periode, er det den, der har flest point, der tildeles boligen. Man kan spare point fra sæson til sæson, men opsparede point forældes efter tre år. For 168 point kan man overnatte 4 mennesker i 14 dage i højsæson, 14 dage i mellemsæson og så meget man lyster i lavsæson.

Vi vil løbende optimere og administrere systemet, så det sikrer, at så mange som mulig får deres ønsker opfyldt.

En vigtig ting at vide er, at når vi siger bolig/hus, så mener vi faktisk en gruppe/klynge af huse. Så et hus indeholder f.eks. to små sovehuse, et køkken/dagligstue hus, et badehus og ved nogle er der f.eks. en sauna, bibliotek, atelier eller lign. Så man booker faktisk en række huse ad gangen

Hvor mange arbejdsdage er der på et år?

Som udgangspunkt er det hele serviceret, men der er mulighed for at påtage sig nogle opgaver. Eksempelvis så kan man have en fast årlig arbejdsweekend/uge. Det kan være rigtig sjovt for nogle, mens andre vil hellere undgå det : )

Møder

Der afholdes generalforsamling hvert år i maj måned. Generalforsamlingen afsluttes med en sommerfest.

Hvem kommer til at stå for driften?

Almenr vil stå for driften

Kan man få sin betaling for forkøbsretten tilbage, hvis man fortryder?

Nej. Forkøbsretten går udelukkende til at betale for den tidlige udvikling af projektet, og det viser samtidig, at man er seriøs.

Hvor mange andele er der?

Der er 180 andele til ca. 30 hus-klynger med forskellige antal sovepladser og faciliteter. Det antal kommer først og fremmest fra, at det vil sikre, at alle kan booke minimum 60 døgn pr. år (med gennemsnit 4 personer pr. døgn), og at der samtidig ikke vil blive for tæt bebygget.

Fra hvornår skal man betale huslejen/den månedlige udgift?

Det skal man først fra den dag byggeriet er færdigt, og landsbyen indvies.

Er der nogen form for forsikring, hvis nu at I/dem der skal bygge husene, ender med at gå konkurs inden landsbyen står færdig?

Ja, dette er sikret gennem bankgarantier

Man kan dele sin andel med sin nærmeste familie. Hvad betyder det?

Man kan ikke frit overlade sin boligret til andre. Men man kan registrere sin nærmeste familie som med-andelshavere, hvorved de får adgang til at booke bolig, uden at andelshaveren deltager.

Hvilken byggekvalitet kan der forventes?

Der bygges i en høj kvalitet af sunde bæredygtige materialer. Bygningskvaliteten afspejler, at husene kan bruges meget, og skal kunne holde i mange år.

Hvilke faciliteter har de forskellige huse?

Der vil være en stor variation i de forskellige huse, så det er muligt at imødekomme mange forskellige behov, når man er på ferie. Nogle gange er man måske alene eller sammen som et par. Andre gange er det familien med børn og måske en legekammerat. Og nogle gange er man måske en flok venner eller hele den store familie. Dette afspejles både i antallet af soverum og i omfanget af toilet og badefaciliteter. Som udgangspunkt er der altid privat bad/toilet til rådighed til den bolig man har booket.

Hvor mange huse er der?

Ca. 30 huse, men der kan være ønsker om at have flere af de små huse eller måske flere at de store huse, som så vil sænke eller hæve antallet af bygninger, det er noget vi vil komme til at tage op med andelshaverne. Det er dog vigtigt, at det ikke bliver overbygget –det er ikke Lalandia : ) 

Hvilke fællesfaciliteter er der?

Det er i høj grad noget, som andelshaverne har indflydelse på. Her er et overblik over, hvad der allerede er planlagt i projektet:

•      Fællesfaciliteter kommer andelshaverne til at have stor indflydelse på.

•      Grovværksted (f.eks. træ/stål/keramik)

•      Badebro, båd/kano og en sø på selve grunden – der er også den fedeste badestrand  et par minutters gang fra grunden

•      Udendørskøkkener

•      Bål steder

•      Pavilloner man kan samles omkring. Åbne lette konstruktioner der dækker behov ifht. vejr og vind

•      Udkigspost/stjernekigger post

•      Et område tiltænkt aktiviteter som boldspil, bue og pil og alt mulig andet.

•      Et område hvor der kan dyrkes grøntsager og urter  

•      Opladestation til elbiler

•      Cykler og trækvogne

•      Plads til opbevaring af personlige genstande

•      Friluftsgrej - telte, fiskestænger og lignende

•      Sauna(er)

•      Vildmarksbad

•      Primitive shelters

•      Platforme (hævet over terræn), man kan samles ved. Nogle vil måske dyrke yoga der?

 

Ovenstående er vores udgangspunkt. Der er rig plads for at andelshaverne kan arbejde videre, med hvordan de/I drømmer om at bruge landsbyen, samt hvilke fællesfaciliteter der skal være. Måske drømmes der også om en udendørs biograf dybt inde i skoven? Eller måske der er en gruppe, der vil brygge øl? Eller måske er der ingen, der vil dyrke urter og grøntsager?

Hvad hjælper Almenr med? ‍‍


En samskabelses-fase, en co-design-proces, hvor vi sammen udvikler vores fælles rammer. Du underlægges altså ikke, som normalt, en one-size-fits-all. Sammen med Almenrs designere giver I drømmen form: Hvad er privat? Hvad vil vi dele? Hvad er vi fælles om? Hvordan ser det ud?



I co-design forløbet er der tre hovedaktiviteter


1. Gennem fysiske workshops og en række online dialoger udfolder vi vores fælles værdigrundlag og alt det, vi vil dele sammen. Vi kalder det: “Det fælles Tredie”. Det bliver Gammalstorps manifest, som udfoldes i f.eks. vedtægterne. 



2. Du kan, alt efter dine interesser, være medlem af en eller flere arbejdsgrupper, der designer f.eks. nyttehaver, eller fælles værksteder. Det er her, vi definerer hvilke fællesfaciliteter og aktiviteter, vi skal designe ind i projektet. 



3. Og så er der det store arbejde med at skabe selve byggeprojektet: Det handler om entreprenørkontrakter, byggestyring og finansiering. Det sørger Almenr for.



Designfællesskabet handler frem for alt om FÆLLESSKAB. Mens Almenr ordner alt det svære og kedelige!

Drivkræfterne bag

Bag Tang&Lyng står Almenr, der er en medlemsorganisation for skabelsen af bofællesskaber (Danmarks største).
Almenr går stik imod boligmarkedet ved altid at prioritere fællesskabet først.

Almenr arbejder ud fra den kooperative tankegang om, at vi skal løfte i flok. Ligesom man gjorde i andelsbevægelsen.

Almenr sørger for at samle alle de rigtige partnere, udformer det juridiske og sikrer en sund økonomi, skabe et sundt fællesskab, finansering af stedet og byggeriet.

Om Almenr

Almenr har sat sig for at innovere landsbyen og skaber fællesskaber omkring boligen og nytænker måden, vi skaber boligfællesskaber på. Vi kalder det Landsby 2.0 og vores motto er ”Mere. Sammen”. Vores vision er at skabe et menneskeligt samfund i landsbyskala med langt flere boligfællesskaber i alle former – et mere mangfoldigt, bæredygtigt og socialt ejendomsmarked på beboernes betingelser.

Det Almenr via en kooperativ platform, der med moderne værktøjer hjælper med at skabe fællesskaber og et alternativ til traditionel developer-finansiering af boliger. Det gør vi med crowd-finansiering og transparente processer og økonomi.  

Missionen er at gøre det let at realisere et bofællesskab (og nu også fritidslandsbyer), og har derfor udviklet værktøjer og finansieringsformer til at fjerne de store barrierer, mange bofællesskabsprojekter løber ind i.

I hjertet af Almenrs processer står arbejdet med at skabe et stærkt og levedygtigt fællesskab

Almenr giver muligheder og sikkerhed
Det tager et typisk selvgroet fællesskab 5-10 år at realisere (med dyre lærepenge). Et Almenr projekt tager 1-3 år.

Fordi vi er mange der går sammen, har vi flere muligheder. Sådan fungerer Almenr også. Som en del af Almenr giver det dig adgang til en vidensbase og et netværk af samarbejdspartnere, som tæller banker, kommuner, arktiekter, jurister og byggefolk der i samspil med os gør det let og effektivt at gå fra drøm til virkelighed.

Camilla Christiansen
Fællesskabsvært, Almenr
Camilla er med i hele udviklingen, og bidrager med sin viden omkring hvordan vi bedst sætter rammer for det gode fællesskab, og vil holde workshops hvor vi sammen finder frem til hvordan vi bedst tager beslutninger, håndtere konflikter, fejringer og alt i alt skaber god energi i fællesskabet. Hun er bindeleddet mellem os alle. Spørg hende om alt!

camilla@almenr.dk

Jonas Halfter
BRAND DIRECTOR, PArtner – almenr
Jonas står bag udviklingen af Fritidslandsbyen og Tang & Lyng. Han er også bindeledet mellem fællesskabet og de mange parter. Har du en god ide til landsbyen eller måske en anden landsby vi burde lave - eller har du et spørgsmål? Så send ham en besked.

jonas@almenr.dk

Archival Studies
‍‍‍‍
ARKITEKTER
text herom

Lenshow & Philmann
‍‍‍‍‍
ARKITEKTER
text herom

Per Feldthaus
‍‍
projektdirektør, PArtner – Almenr
Står i spidsen for realiseringen af Tang & Lyng med fokus på anlægsarbejdet, samarbejdspartnere og leverandører. Per har 30 års erfaring fra arkitekt- og byggebranchen - han har blandt andet været direktør i Arkitema i 10 år. Han har en dyb passion for nye boligformer.

pf@almenr.dk

Flemming Schiøtt Hansen
ADVISORY BOARD,
STIFTER, STEDSANS IN THE WOODS
Flemming hjælper os med at udforme vores arbejde med permakultur (selvforsyning).
Han har en dyb passion og mange års erfaring indenfor restauration og dyrkning.

Han har bl.a. startet tagrestauranten Østergro og bor idag med hans familie, ikke langt fra vores landsby, hvor han og han kone driver Stedsans in the Woods.

Stedsans er en stor inspiration til Gammalstorp, og det bliver interresant at se hvilke synergier vi kan skabe.

Karina Tørnsø
KREATIV ILDSJÆL – Tang&Lyng & ALMENR
Karina er landsbyens kreative ildsjæl. Karina hjælper til at udforme fundamentet for landsbyens identitet, og spirer de første frø til aktiviteter og oplevelser. Karinas hjerte banker for udelivet – og som et ægte bymenneske tilbringer hun al sin fritid i naturen – gerne ved et bål.

Hun og Jonas hjælper med at udforme (sammen med fællesskabet) alt det, der gør Tang&Lyng til Tang&Lyng, og hun er allerede ved at planlægge sommerfesten og den midlertidige landsby, som vi laver inden vi flytter ind – samt meget meget mere!

karina@almenr.dk

Mette Thingstrup
er organisationspsykolog og er optaget at få gruppedannelserne optimeret så meget som muligt.

Giulia Maci
er arkitekt og byudvikler, og har som medstifter af Urbego gennemført talrige co-living projekter i Europa. Giulia hjælper byggefællesskaberne med designfasen.

Sune Larsen
hjælper byggefællesskaberne igennem finansieringsfasen.

PROCES

I bliver taget i hånden og ved hjælp af Almenrs platform, netværk, brugere og sammenskabelses processer gør vi det nemt og muligt at komme fra drøm til virklighed.

1. Drømme og matching

  • I bliver profileret og vil blive matchet med Almenr netværket
  • Første workshop afholdes hvor vi dykker ned i mulighederne og jeres drømme. Her vil i også blive introduceret til Almenrs unikke proces

2. Interessefællesskab

  • Der bliver dannet en lukket gruppe omkring jeres fællesskab på Almenr platformen
  • Drømmeworkshop
  • I får de rette værktøjer til at komme drømmene nærmere

3. Designfællesskab

  • Jeres projekt er ved at blive til virklighed og nu har i et fælleskab.
  • Sammen med Almenrs arkitekter, designere og community managers
  • Vi sikrer at alt juridist, økonmisk og praktisk er designet efter jeres behov

4. Byg og indflytning

  • indsæt tekst
  • indsæt tekst
  • indsæt tekst

1

Matching

Konkretiser jeres drøm

Det sker i en co-design-proces, der udvikler jeres fælles bolig- og fælleskabsrammer. I underlægges altså ikke, som på boligmarkedet, en one-size-fits-all.
Sammen med Almenrs designere giver I drømmen form: Hvad er privat? Hvad vil vi dele?, Hvor skal det ligge? Hvad er vi fælles om? Hvordan ser det ud?
I denne fase er I organiseret som et ”designfælleskab” i Almenr.

Online og offline matching-service. Her skriver du dig på en eller flere interesselister, og du profileres og matches med andre boligsøgende med lignende livsstils– og fællesskabs-drømme. Og endeligt formulerer I den fælles drøm med hjælp fra Almenrs designere. Som medlem af Almenr får du også adgang til masser af inspiration om sociale måder at bo på. 

Læs mere

Online og offline matching-service. Her skriver du dig på en eller flere interesselister, og du profileres og matches med andre  med lignende drømme.

2

Design

Konkretiser jeres drøm.
Sammen med Almenrs designere giver I drømmen form: Hvad er privat? Hvad vil vi dele? Hvad er vi fælles om? Hvordan ser det ud?

3

Formaliser

Formaliseringsproces. Den bringer jeres fællesskab til fælles start og gør det ukompliceret at få styr på finansiering og jura.

4

Byg

Selve byggeriet. Udfordringen er ikke at bygge, men den store risiko forbundet med omkostninger og leverandører den minimerer Almenr med vores formaliserede partnerskaber.

5

Bo

Og så flytter I ind. Her får I hjælp til at danne et effektivt ”driftsfællesskab”. I kan fortsætte som medlemmer i Almenr og trække på en række services til driften.