Lige dér ved Sydhavnstippen, omringet af vand og byliv – og alligevel nabo til alpakaer og får – springer vi fra kajen og laver tre lækre byhuse som hver sit bofællesskab. Du er inviteret.
Se video
20 minutter fra Rådhuspladsen i bil, ja faktisk det samme på cykel, ligger det helt særlige område - Stejlepladsen.
En lille lomme, der er omringet af vand til næsten alle sider, og alligevel så tæt på indre by, at cyklen kan forblive din trofaste.
Nogle løber om søerne inden morgenmaden.
Vi tager en tur i kajak.
Byhusene er 2 minutter på gåben til vandet. Morgen- eller aftenmotion kunne være en tur i vores fælleshavkajakker, måske efterfulgt af saunagus. Eller en løbetur med børn og børnebørn på cykel til det vilde ’Sydhavnstippen’, hvor vi hilser på alpakaer og får.
Fremtidens landsby opstår kun, når vi går sammen om at skabe den – det er ikke noget, du finder hos mægleren.
Hvis du vil være en del af noget ambitiøst og ikke synes, det er underligt, at et godt naboskab ikke kan købes, er du inviteret med.
Hvem skal være vores naboer? Måske dig? Meld din interesse, og du vil høre mere – og blive inviteret med til præsentation i juni, workshops og møde de andre drivkræfter bag.
Bag bofællesskabets fællesskab står Almenr, der er en medlemsorganisation for skabelsen af bofællesskaber, der går imod det gængse marked ved altid at prioritere fællesskabet først. Almenr arbejder ud fra den kooperative tankegang om, at vi skal løfte i flok. Ligesom man gjorde i andelsbevægelsen. Derfor har vi opbygget en partnerkreds af professionelle og andre ildsjæle, der også deler denne tankegang.
Samarbejdet
Bag Stejlepladsens bofællesskaber står Almenr i samarbejde med Stejlepladsselskabet – et partnerskab mellem By & Havn og PFA.
Arkitekterne
Bofællesskaberne (Kernehusene) er tegnet af Lendager Arkitekter, opført af Stejlepladsselskabet og skabes sammen med de kommende beboerne af Almenr.
Visionen
Stejlepladsen er et helt særligt sted i København, hvor historienblæser i vinden og forpligter. Derfor har vi også lagt os i selen forat skabe en levende bydel med hjerte.Her er der fokus på stærke fællesskaber, et fælleshus, der bliverområdets bankende puls med fællesspisninger, bevægelse ogaktiviteter, der samler både små og store. Og sidst men ikke mindst stærke bofællesskaber.
Marie Oline Viuff
projektleder, Almenr
Bor selv i bofællesskab og er vært for bofællerne i Fridlev. Projektleder og tovholder på Fridlev i Almenr.
+45 31 22 20 96
marieoline@almenr.dk
Spacon & X
underrådgivende ARKITEKTER
Spacon & X er et prisbelønnet københavnerbaseret design- og arkitektstudie. De arbejder med alt fra store byggeprojekter til produkter og indretning og optimering af rum.
spaconandx.com
Saabye og Partners
Rådgivende arkitekt
Lokal tegnestue med hovedsæde i Kirke Saaby, som står for den overordnede projektering af Fridlev. Saabye & Partners har også tegnet Krake i Lejre (et andet Almenr-projekt), der stod færdigt december 2020.
saabye-partners.dk
Mette Thingstrup
er organisationspsykolog og er optaget at få gruppedannelserne optimeret så meget som muligt.
Enemærke og Petersen
TOTALENTREPReNØR
En af danmarks største og bedste entreprenører. Vi har indgået et partnerskab, hvor vi udvikler og effektivisere byggeriet, så vi kan opnå en højere og mere bæredygtig standard – på beboernes premisser.
D&N A/S
Rådgivende Ingeniørfirma
Ingeniør for VVS, ventilation, konstruktioner og Brand.
dning.dk
De sorte får
MasKotter
Vi går allerede på grunden og gør engen klar. Kom forbi og sig hej!
Fællesskabethovedpersoner
Alle de herlige familier, der flytter ind. Almenr er en samskabelsesplatform, så de er med hele vejen!
Giulia Maci
er arkitekt og byudvikler, og har som medstifter af Urbego gennemført talrige co-living projekter i Europa. Giulia hjælper byggefællesskaberne med designfasen.
Sune Larsen
hjælper byggefællesskaberne igennem finansieringsfasen.
Alma ScheftelowitzfællesskabsVærtEr vært for de kommende bofæller i bofællesskabet og tovholder på processen frem mod indflytning.
alma@almenr.dk
Sofus MidtgaardProjektlederEr bindeledet mellem byggefolkene og os. Har været med til at skabe bofællesskabsprogrammet på Stejlepladsen.
sofus@almenr.dk
Lendager ArkitektGrundlagt for at udfordre status quo for at arbejde radikalt med bæredygtighed længe før, det blev almindelig praksis. Dette har formet deres tilgang: forankret i integritet, drevet af nysgerrighed efter at gøre det bedre og med et planetært perspektiv på design og arkitektur.
lendager.com
FællesskabetBEBOERNEAlle de herlige familier, der flytter ind. Almenr er en samskabelsesplatform, så du er med hele vejen! Tilmeld dig for at møde de andre.
By & Havn og PFABygherreStejlepladsen udvikles af Ejendomsselskabet Stejlepladsen P/S, som er ligeligt ejet afUdviklingsselskabet By & Havn ogPFA.
Almenr har sat sig for at innovere landsbyen! – og nu rykker vi til København!
Vi skaber fællesskaber omkring boligen og nytænker måden, vi skaber boligfællesskaber på. Vi kalder det Landsby 2.0 og vores motto er ”Mere. Sammen”. Vores vision er at skabe et menneskeligt samfund i landsbyskala med langt flere boligfællesskaber i alle former – et mere mangfoldigt, bæredygtigt og socialt ejendomsmarked på beboernes betingelser.
Det gør vi via en kooperativ platform, der med moderne værktøjer hjælper med at skabe fællesskaber og skaber et alternativ til traditionel developer-finansiering af boliger med crowd-finansiering og helt transparente processer og økonomi.
Vores mission er at gøre det let at realisere et bofællesskab, og derfor har vi udviklet værktøjer og finansieringsformer til at fjerne de store barrierer, mange bofællesskabs-projekter løber ind i.
I hjertet af Almenrs processer står arbejdet med at skabe et stærkt og levedygtigt fællesskab. Du kan læse meget mere om Almenr på Almenr.dk og Almenr.dk/vision
Du får muligheder og sikkerhed
Det tager et typisk selvgroet bofællesskab 5-10 år at realisere (med dyre lærepenge). Et Almenr projekt tager 1-3 år.
Fordi vi er mange der går sammen, har vi flere muligheder. Sådan fungerer Almenr også. Som en del af Almenr giver det dig adgang til en vidensbase og et netværk af samarbejdspartnere, som tæller banker, kommuner, arktiekter, jurister og byggefolk der i samspil med os gør det let og effektivt at gå fra drøm til virkelighed.
De historiske sejlklubber ligger i vores forhave, og om
sommeren summer det af liv i det lokale miljø ved
cafeerne, bådebroerne og kajen.
Slusen er kendt for at give både hornfisk og havørred på
krogen. På Stejlepladsen kan vi gå direkte fra bolig til
havnen på 2 minutter, og have snøren i vandet på et af de
gode spots.
Stejlepladsen er skabt med kærlighed til genbrug, grønne åndehuller, byttecentraler, cykelstier og hyggelige mødesteder, hvor naboer faktisk siger hej til hinanden.
Vi er nabo til Sydhavnstippen, hvor alpakaer og får går frit rundt i mangfoldige natur. Om sommeren går de på Sydhavnstippen, og om vinteren flyttes de lidt nordpå. De lokale hjælper med høslæt og pleje af de vilde område. Vi kunne være med : )
Med afsæt i Københavns maritime kulturhistorie, dannesKøbenhavns nye bykvarter. Gennem de sidste 70 år har fiskerne haft deres gang i Fiskerhavnen og hængt fiskegarn til tørre på pæle – eller stejler. Det er sådan, at Stejlepladsen fået sit navn. Stejlerne er stadig en tydelig del af bykvarteres udtryk og særkende. Stejlepladsens arkitektoniske udtryk er varieret og trækker inspiration fra Fiskerhavnens spontane og selvgroede karakter. Det betyder, at hver enkelt bygning har sit eget særpræg og sin egen genkendelighed, der både skaber en særlig tilknytning for beboerne og mangfoldighed i bykvarterets samlede udtryk.
De tre bofællesskaber, med otte husstande er tegnet af Lendager Arkitekter, opført af
Stejlepladsselskabet - et partnerskab mellem By & Havn og PFA.
De tre bofælleskaber bliver helt naturligt sammensat af forskellige husstande med forskellige interesser. Fælles for alle er at vi drømmer om mere fællesskab – et sted, hvor vi mødes, spiser sammen og deler hverdagen.
Måske er du bare dig selv, måske er I to, måske en familie – måske en hel flok venner, der drømmer om at bo sammen. Her er for første gang muligheden for at realisere drømmen om et moderne bofællesskab og leve mere bæredygtigt i København.
De tre bofællesskaber, består hver især af et orangeri på toppen og fællesrum med køkken nederst, og otte ejerlejligheder (nogle på flere etager, lige som et byhus).
Alle får hver sin egen ejerlejlighed på 85–140 m2 – og samtidig adgang til fællesarealer, fællesspisning og hverdag med andre, der har valgt det samme som dig; at leve lidt
tættere, lidt grønnere og lidt mere forbundet. Herudover er der alt det som hele byfællesskabet byder på, der helt unikt er fælles for alle.
Vi flytter ind i de tre første byhuse i 2026. Sammen definerer vi temaet for hver af de 3 byhuses bofællesskab. En slags manifestation af vores fælles visoner.