Osby

Drømmer du om et liv i et stærkt fællesskab i et dynamisk træbyggeri med liv på tagene, glade børn, vilde børn, sjove børn? Tæt på kultur, byliv, natur og en masse herlige naboer?

Vi vil lave et landsbyfællesskab for børnefamilier tæt på København - og alligevel dejligt langt fra

I Viby Sj. ved Roskilde laver vi en helt ny, moderne landsby, hvor vi giver den gas for at optimere livet og dele livet sammen med børn og voksne. Helt nede på jorden, tæt på naturen og samtidig tæt på byen med nem adgang til København (32 minutter i tog) og Roskilde (7 minutter i tog). Vi vil skabe et sted, hvor vi har meget plads og mange muligheder for at udfolde os - så vi kan leve og være - sammen.

Vi vil med andre ord noget andet og noget mere - og du er hermed inviteret!

INteresseret? SE EVENTS

Vi vil lave et landsbyfællesskab tæt på København og alligevel dejligt langt fra.
Det skal være et hyper moderne boligfællesskab helt nede på jorden - hvor vi kan få kontakten til naturen, nem adgang til København (26min i tog) og Roskilde (6 min i tog). Altså et sted hvor vi har meget mere plads til at udfolde os - og rigtig kan leve. Sammen.

Vi vil med andre ord noget andet - og du er inviteret med!

Vi vil lave et bofællesskab tæt på København og alligevel dejligt langt fra

Det skal være et moderne boligfællesskab, hvor vi kan få det hele - nem adgang til København (26min til i tog), ude på landet, men med byens kant - hvor vi har meget mere plads til at udfolde os. Vi vil med andre ord noget andet, og du er inviteret med!

Bæredygtighed på alle måder

slk flms dxfz ds slk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz ds

Se mere
Fællesskab

slk flms dxfz ds slk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz ds

Se mere
Viby

slk flms dxfz ds slk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz dsslk flms dxfz ds

Se mere
En del af Skousbo

Den nye ambitiøse landsby ved Viby. Roskilde Kommune har sat sig for at lave en hel ny type bydel, der smelter sammen med naturen og er båret af dens beboere - og Osby bliver hjertet. Kun 26 min fra København

Se mere på SKOUSBO.dk

Klik og læs ↓

Osby er et opgør med ideen om, at vi hver skal eje alt muligt og have besværet med det. Når vi slår os sammen, lejer og deler faciliteter og ressourcer og samfinansierer de services, vi har brug for, opnår vi ikke kun en hel masse materielle fordele.  Vi bor også meget mere bæredygtigt og mere socialt. Osby handler om det gode liv, relationer og sjove aktiviteter.

I Osby er funktionalitet, fleksibilitet og modernitet i højsædet.
Vi fokuserer på sunde materialer - lige nu kigger vi f.eks. på træ, vedvarende energi, social bæredygtighed og smarte løsninger indbygget i boligerne. Vi har også en serviceplatform, hvor vi kan organisere os i forhold til børnehentning, samkørsel, fællesspisning, indkøb og meget mere. vi kan gøre hverdagen lettere - sammen. Og for børnene, som vi sætter i midten, så optimerer vi, så meget vi kan ...

På den anden side af vejen ligger Vilev. Et bofællesskab, der også er faciliteret af Almenr. Her flytter en masse modne mennesker ind - som f.eks. 50plusser, singler, pensionister og andre voksne, hvis børn er flyttet hjemmefra. Det sker på samme tid, som børnefamilierne i Osby flytter ind. Tanken er ikke, at Osby og Vilev skal lukke sig om sig selv - snarere er drømmen, at de to landsbyer skal supplere hinanden. Har du f.eks. brug for en reserve-farmor, eller synes du, det er hyggeligt med lidt diversitet og inspiration i hverdagen, så er der rig mulighed for at blive en del af fællesskabet i Vilev!

Som de lokale selv udtrykker det, er vi “på landet, men stadig i byen”. Fra Osby er der natur så langt øjet rækker, men samtidig er der mulighed for at købe sig en god kop kaffe, gå til koncert, yoga eller fernisering i kulturhuset eller springe på toget direkte til Roskilde eller København. Det er ret unikt. Og for ungerne, er det bare "på med gummistøvlerne", for vi designer - sammen med Roskilde Kommune - landskabet, så naturen (stadig) er helt tæt på!

Skousbo (Viby Sjælland ved Roskilde Kommune) er ikke kun en bydel i en allerede eksisterende hyggelig landsby med togstation, gode institutioner og skoler, caféer, indkøb, et kæmpe nyt kulturhus, et aktivt civilsamfund, et stærkt lokalt foreningsliv m.m. Det er også et naturskønt område midt i den skønne midtsjællandske natur med masser af muligheder for at få jord under neglene, klatre i træer eller besøge de lokale gårdbutikker. Byen ligger i pendlerafstand med 7 minutter til Roskilde og 32 minutter til København H.

Se på GOOGLE MAPS

Osbys børn bliver sat i centrum. Fra start har vi et aktivt samarbejde med den lokale skole (i øvrigt for et par år siden kåret som den bedste i landet), som inviterer den nye forældregruppe til at gå aktivt ind og få medindflydelse på skolen, allerede før vi flytter ind.

Vi har indgået et samarbejde med det store visionære kulturhusprojekt Cosmos, som allerede er klart og i gang. Her kan passionerede teaterfolk, musikelskere, keramikere, bogelskere og mange andre få mulighed for at bidrage til kulturlivet og gøre det og Cosmos til et kæmpe aktiv og ressource for bofælleskabet og tilsvarende gøre bofælleskabet til en stor bidragsyder til lokalsamfundet. Og i samarbejde med Roskilde Kommune er vi med til at planlægge nyttehaver i området omkring Osby.

Sammen kan vi lave den vilde legeplads, sæbekasseracerbane, seriøse nyttehaver, et orangeri eller et kæmpe drivhus. Ligemeget om du drømmer om gyngestativer, sandkasser eller sylteproduktion - sammen kan vi skabe hvad som helst!

Drømmer du om et liv i et stærkt fællesskab i et dynamisk træbyggeri med liv på tagene, glade børn, vilde børn, sjove børn? Tæt på kultur, byliv, natur og en masse herlige voksne?Vi du bo i Osby, vil du/I senere få mulighed for at ansøge - bare husk at melde din interesse først. Vi forhandler lige nu med virksomheden bag byggeriet og håber at kunne melde ud til jer inden Jul.

Få invitationer til events

Nøøj - det' for børn!
Osby skal være et børneparadis!

Osby kredser om dét at være børnefamilie. Vi vil med andre ord lave et børneparadis - og forældreparadis. Vi vil gøre det nemmere, hyggeligere og meget mere socialt at have en fed hverdag. Det er uanset, om vi er par med børn, single-forældre, har mange børn eller ét enkelt barn.

It takes a village to raise a child. Det kræver en landsby at skabe et godt børneliv med tid til nærvær, sjov & ballade og kærlighed. I Osby skaber vi en landsby for dig, der ønsker noget andet og mere end en hektisk hverdag med dårlig samvittighed og tidspres. Vi vil lave arbejdsgrupper for os forældre, der vil gøre det bedre: Hvordan kan vi hente og bringe i fællesskab? Hvordan får vi arbejdsliv, hele familiens fritidsaktiviteter, legeaftaler og kvalitetstid til at gå op i en højere enhed? Hvordan gør vi det hele meningsfuldt? Det skal vi finde ud af - sammen.  

Lyder det som noget for dig, og vil du være med til at designe bofælleskabet: Så meld dig under fanerne med dine unger, behov og drømme og vær med til at skabe Osby!

Boliger for single-forældre-familier: mindre, smartere, billigere... og meget mere fælles

Vi er flere og flere forældre, der bor som single-forældre-familier med vores børn – men hvorfor bo ”alene”, bare fordi vi ikke er en kernefamilie?

Netop bofællesskaber er en fantastisk mulighed for at få en hel anden livskvalitet både rent praktisk, materielt og socialt. Ved at dele ansvar om f.eks. hente/bringe-ordninger eller gå sammen om fritidsaktiviteter og madlavning skabes en hel ny fleksibilitet og mulighed for at have et ”normalt” arbejdsliv uden stress. Men det kræver en hel ny tilgang til boliger.

Derfor er Almenr - og 600 af vores medlemmer, der alle er single-forældre - gået sammen med Roskilde Kommune og en gruppe arkitekter om at revolutionere single-forælder-familie-boligen som bofællesskab. I Osby laver vi derfor allerede fra starten boliger tilpasset single-forældre-familier både ift. pris, størrelse og adgang til fællesfaciliteter- og arealer.

Og når vi går sammen om det praktiske, så bliver der jo også tid til at engagere sig. Både lokalt i f.eks. forenings- og kulturlivet, hvor vi allerede nu har spændende projekter med den lokale skole og det nye kulturhus, men også i det konkrete fællesskab, hvor vi kan lave det produktive køkkenfællesskab, morgenyoga, en vinklub for feinschmecker’e (og alle os, der ville ønske, vi var det), en spilleklub, løbeklub, kulturklub - you name it. En pointe med børnebyen er nemlig også at skabe plads og tid til voksenfælleskab.

Lyder det som noget for dig og vil du være med til at designe bofælleskabet: Så meld dig under fanerne med dine unger, behov og drømme og vær med til at skabe Osby!

Her smelter naturen og
det urbane liv sammen

13. Marts
Viby Sjælland

Lancering af Osby & Vilev

Det er to landsbyer, som vi siden 2020 har arbejdet på at realisere sammen med to fantastiske grupper af engagerede. Vi kan nu med stor glæde meddele, at alt det, som vi sammen har drømt om, designet og snakket os frem til, bliver en realitet. Du er derfor inviteret lanceringen hvor alle drivkræfterne, interesserede, lokale kræfter og fremtidige beboere mødes for at fejre at vi 'går i luften'.

TILMELD

Viby Sj. er en stationsby i Roskilde Kommune med knapt 5000 indbyggere. Byen er kendetegnet ved et stærkt lokalt sammenhold, ildsjæle, skaberkræft og stort engagement. Med et kulturhus, bibliotek, en kaffebar, en klassisk dansk kro, en folkeskole og friskole, flere integrerede institutioner, et idrætscenter, en række lokale butikker tællende både blomsterhandler, cykelhandler, apotek og flere forskellige indkøbsmuligheder har byen lidt af det hele. Tilmed den smukkeste natur med vidder, vandløb, skov, ådal og åbne marker.
Læs mere om Skousbo

Viby Sjælland er en stationsby i Roskilde Kommune med omkring 4700 indbyggere. Viby Sj. er kendt for at have et stærkt lokalt sammenhold - ildsjæle, skaberkraft og stort engagement. Byen har lidt af det hele: Kulturhus, bibliotek, en kaffebar, en klassisk dansk kro, en folkeskole og friskole, flere integrerede institutioner, et idrætscenter og en række lokale butikker som blomsterhandler, cykelhandler, apotek samt flere indkøbsmuligheder.

Samtidig ligger Viby Sj. smukt i naturen med vandrestier, ådal og åbne marker. Ca. 1 km syd for Viby Sj. ligger Klosterskoven, og ca. 3,5 km nordøst for Viby Sj. ligger den fredede Ramsødal.

I Viby Sj. er der togforbindelse til Roskilde (7 min.) og København (35 min.). Der er ca. 12 km. til Holbækmotorvejen og 15 km. til Køge Bugt Motorvejen.

Osby er en del af Roskilde Kommunes visonære område Skousbo.

Om Viby

Viby Sj. er en stationsby i Roskilde Kommune med knapt 5000 indbyggere. Byen er kendetegnet ved et stærkt lokalt sammenhold, ildsjæle, skaberkræft og stort engagement. Med et kulturhus, bibliotek, en kaffebar, en klassisk dansk kro, en folkeskole og friskole, flere integrerede institutioner, et idrætscenter, en række lokale butikker tællende både blomsterhandler, cykelhandler, apotek og flere forskellige indkøbsmuligheder har byen lidt af det hele. Tilmed den smukkeste natur med vidder, vandløb, skov, ådal og åbne marker.
Osby er en del af Roskilde Kommunes visonære område Skousbo.

Er du interesseret?

Så start med at fortælle os om dine behov og drømme i korte træk. Når du har gjort det, inviterer vi til workshops, hvor du får mulighed for at møde kræfterne bag og de andre interesserede. Tilmeld dig nedenfor.

Når det bliver tid til at oprette designfællesskabet og reservere en bolig, har du førsteret igennem dit medlemsskab. For at blive taget i betragtning skal du være medlem af Almenr (og derved også Osby). Et medlemskab koster 69 kr. om måneden. Dit medlemskab viser din interesse og giver dig adgang til events og information, både til Osby, Vilev og Vorslev og alle andre nuværende og fremtidige Almenr-bofællesskaber. Det dækker hele husstanden.

Meld interesse

Arkitekturen

+

Vi udvikler stadig på arkitekturen, men her er det, vi ved ...

Tegnestuen Vandkunsten står bag arkitekturen i både Osby og Vilev. Det betyder, at de to nabo-bofællesskaber får samme udtryk, men variationen kommer helt naturligt på grund af de forskellige boligtyper, højder på bygningerne og forskudte facader. Det er alt sammen med til at give byggeriet et dynamisk udtryk - man må nemlig gerne kunne se, at der bor mennesker her :)

Vi arbejder på, at Osby bygges med bæredygtige materialer som f.eks. træ. Det skal være varmt, hyggeligt og naturligt!

I Osby er der tænkt over, hvem menneskerne er. Vi er først og fremmest familier, der kommer i alle størrelser! Derfor kigger vi på at lave både byhuse, lejligheder og dét, som vi kalder for “tagfællesskabet”, som er helt specielt gearet til single-forældre-familierne. 

Billederne her er referencer.
Facade
OSBY & VILEV – GÅRDSIDE
Stuen og førstesal vil primært bestå af det, vi kalder 'BYHUSE', altså to plans huse.
Fælleshusene
Vi får to store fælleshuse, hvor der skal være meget højt til loftet - i bogstavelig forstand!
I Designfællesskabet - som er en af processerne mod at skabe fællesskabet - skal vi sammen beslutte, hvad der skal være af faciliteter. Måske industrikøkken, langborde, bogreoler, tumlerum og spil i lange baner? Det beslutter vi i Designfællesskabet - sammen! 
Der skal være højt til loftet i vores FælleshusE!
– Billede fra Almenr & Vandkunstens projekt Fællesbyg
Facade
OSBY & VILEV – Gadeside nordvest Vinkelhuse
Tag i stål og facade i træ med variende udtryk for at skabe en harmonsik karakter
Naturen skal ind alle vegne, og oppe på taget skal der være et kæmpe tagfællesskab.
– BILLEDE FRA Freiburg Vauban
Foto: Harry Schiffer
MAsser af plads til at dyrke
– BILLEDE FRA ØSTERGRO
Foto: Andreas Mikkel Hansen

Boliger

+

Der bliver boliger i mange størrelser og former – eksempelvis rækkehuse, små med to værelser og store boliger med op til fem værelser, så landsbyen kan rumme så mange som muligt. Her er tre eksempler, der giver en indikation af størrelse og økonomi. Når du ansøger, kan du indikere, hvad du er interesseret i. Vi har meget fælles, som huslejen også inkluderer.

Mini

DIT PRIVATE HJEM PÅ 54-60 M2
+ ALT DET FÆLLES
‍Leje = 8.400-9.100
inkl. fællesarealer

Midi

DIT PRIVATE HJEM PÅ 65-83 M2
+ ALT DET FÆLLES
‍Leje =
inkl. fællesarealer

Maxi

Dit private hjem på 87-108 m2
+ alt det fælles
Leje = 13.000 - 14.400 kr./md.
inkl. fællesarealer

Om holdet bag


+

Osby og Vilev bygges og ejes af ejendomsselskabet Momentum+ (læs mere her), og Almenr har hjulpet med at udvikle visionen og fællesskabet. Almenr er en medlemsorganisation for skabelsen af bofællesskaber.

Michael Thomsen
Partner, AlmenrEr kontaktpersonen og bindeledet mellem fællesskabet og ejeren. Michael har mange års erfaring med at drive samskabelsesprocesser.

+45 25 45 82 50
michael@almenr.dk

Simone HedelundKommunikationsansvarlig, AlmenrHjælper fællesskabet i gang med med at skabe kulturen og binder. Har du spørgsmål eller ideer til, hvad vi skal finde på, mens vi opbygger fællesskabet?

+45 31 22 20 96
simone@almenr.dk

VandkunstenARKITEKT
Har eksisteret siden 1970 og har mange, mange års erfaring med at tegne sunde, smukke og eftertragtede bofællesskaber. De er altså eksperter på området rent ud sagt. Deres huse er skabt i dialog med den måde, som folk bor, arbejder, leger og tænker på. De arbejder ud fra mantraet om, at boliger, bygninger og byer skal være i øjenhøjde og give rammer til fællesskaberne og vende sig mod mennesker.
Lige præcis derfor er de et perfekt match til Vilev.


vandkunsten.dk

Roskilde KommuneKOMMUNE
Vi har arbejdet  tæt med Roskilde Kommune omkring udviklingen af både Osby og Vilev. Roskilde er pionerkommune for bofællesskaber og den perfekte samtalepartner for fællesskabet. Med et godt samarbejde med kommunen sikrer vi lokal opbakning, og forankring.roskilde.dk

Mette Thingstrup
er organisationspsykolog og er optaget at få gruppedannelserne optimeret så meget som muligt.

Momentum+BYGHERRE OG EJER 
Momntum+ er en dansk ejendomsudviklingsvirksomhed, der bygger og ejer en række ejendomme – både erhverv og boliger. Momentum+  har indgået et samarbejde med Almenr om at realiser visionen om de tre leje-baserede bofællesskaber Osby, Vilev og Vorsbo. Momentum+  bliver således udlejer for alle tre.

momentumplus.dk

Fællesskabet‍hovedpersoner
Dig og alle de andre herlige mennesker, der flytter ind i Vilev. Almenr er en samskabelsesplatform, så du er med hele vejen!

Giulia Maci
er arkitekt og byudvikler, og har som medstifter af Urbego gennemført talrige co-living projekter i Europa. Giulia hjælper byggefællesskaberne med designfasen.

Sune Larsen
hjælper byggefællesskaberne igennem finansieringsfasen.

Hvem er Almenr?

Når du er medlem:

Du får indflydelse og anciennitet
Som medlem bliver du inviteret til at sætte dit præg på de projekter, du/I er interesseret i. Det sker til workshops, via online værktøjer og i forskellige arbejdsgrupper.
Jeres husstand kan vælge at bruge jeres anciennitet til at reservere en bolig i det kommende bofællesskab - i det, vi kalder for designfællesskabet.

Du støtter udviklingen
Almenr er en platform, der baserer sig på kooperativ finansiering. Vi skal med andre ord løfte i flok. Medlemskabet sikrer den tidlige udvikling af projekter finansielt, dvs. til at betale for afholdelse af workshops, drift af platformen og hyre f.eks. arkitekter og jurister.

Du får muligheder og sikkerhed
Det tager et typisk selvgroet bofællesskab 5-10 år at realisere (med dyre lærepenge). Et Almenr projekt tager 1-3 år.
Fordi vi er mange, der går sammen, har vi flere muligheder. Sådan fungerer Almenr også. Medlemsskabet giver adgang til en vidensbase og et netværk af samarbejdspartnere, som tæller banker, kommuner, arktiekter, jurister og byggefolk, der i samspil med os gør det let og effektivt at gå fra drøm til virkelighed.

OM ALMENR OM ALMENR's VISION

Hvad er et boligfællesskab?

Kort fortalt er et boligfællesskab et fællesskab af husstande med hver deres bolig, der deles om en grund og en række fællesfaciliteter og services. Fx. fælleshus, værksteder, indkøb, dyrehold, nyttehaver, bevægelsesrum, vedligeholdelse, delebiler og meget mere.

Et bofællesskab er et opgør med ideen om, at vi hver skal eje alt muligt og derfor også have besværet med det. Ved at vi slår os sammen og i stedet deler faciliteter og ressourcer og samfinansierer de services, vi har brug for, opnår vi meget mere sammen.

OM ALMENR OM ALMENR's VISION

Lokale aktiviteter

+

I Viby Sj. er der rig mulighed for at slå din indre idémager løs og bringe indhold til det nye kulturbyggeri Cosmos, prøve kræfter som selvstændig - eller fortsætte dit faglige virke - i iværksætterhuset Villa Virkelyst, eller blive en aktiv del af udviklingen af Viby Skole. Du kan også komme til at stå i spidsen for de nyttehaver, som der allerede ligger et konkret jordstykke parat til at udnytte. Med andre ord: Mulighederne er mange!

Kulturcosmos

Kulturcosmos ligger centralt i Viby Sj. Huset er drevet af frivillige, som sammen arbejder for at skabe et mangfoldigt kulturhus, som bidrager til udvikling af kultur og kreativ udfoldelse i Viby Sj. og Roskilde Syd generelt. Her skabes aktiviteter med kunstnerisk værdi som livemusik, teater, billedkunst og festivaller. Kulturcosmos er i det nye kulturbyggeri Cosmos placeret centralt i Viby, som også huser bibliotek, borgerservice og lokalhistorisk arkiv.

kulturcosmos.dk

Elleville kombinerer leje og andel: Fordi vi deler om alt det praktiske, så kan vi organisere det hele sammen i en meget fleksibel leje-model. Og fordi vi tænker kooperativt vil alle få tilbuddet om at blive medejer på andelsbasis af det administrationsselskab, der står for det praktiske (det er ikke et krav).

Villa Virkelyst

Villa Virkelyst er et iværksætterhus i Viby centrum, der orienterer sig mod små iværksættere og en aktiv bymidte i Viby Sj. Her har byens selvstændige mulighed for at mødes, sparre med hinanden og sammen tage nye initiativer til aktiviteter og samarbejder. Medlemmerne i Villa Virkelyst dækker en bred palette af kompetencer. Her sidder både rådgivere, forfattere, grafikere, fotografer og en lang række andre faglighededer.

villavirkelyst.dk

Viby Skole

Viby Skole er en del af det nye initiativ ”Musikmagneten”, som har til formål at stille skolens musikfaciliteter til rådighed efter skoletid for at understøtte skabelsen af et nyt musikmiljø og musisk samlingspunkt. Viby Skole er positivt stemt overfor nye muligheder og samarbejder, så går du rundt med et brændende ønske om at få mere indflydelse på dit barns skolegang, er det her en oplagt mulighed.

vibyskole.aula.dk

Tidsplan og proces

+

Interessefællesskab

2021-23
I første fase samlede vi en stor gruppe af interesserede i et forløb med workshops og udvikling.
Sammen drømte vi, diskuterede og fandt frem til et solidt koncept for landsbyen.

Vi har nu holdt workshops, drømt og blevet en god gruppe.

Vi mødte udfordringer med at finde en ejer til landsbyerne, så det kunne blive lejeboliger med et stort fokus på, at der skal være plads til fællesskabet og de (fede) faciliteter, der følger med. Det er nu lykkes med Momentum+ : ) 

Hvad skal du gøre? Meld dig ind i Almenr og meld dig på interesselisten til Vilev. Så inviterer vi dig med.

Meld din interesse

Designfællesskab

Marts 2024
Vi åbner op for anden fase og samler Designfællesskabet - alle jer, der vil bo i Vilev & Osby.
Over det næste år er du og de andre bofæller med til at udvikle kulturen og lære hinanden at kende. I tester fællesskabet og  hinanden og du finder ud af om det er noget for dig.

Hvad skal du gøre? Vær medlem af Almenr og aktiv i gruppen. Så får du mulighed for at få tilbudt en bolig i landsbyen og blive en del af det egentlige Designfællesskab.

Byggefællesskab

Maj 2024 - November 2025
Det egentlige byggeri kan gå i gang. Vi inviterer til første spadestik, som er en stor festdag med kriller i maven.

Gennem workshops og arbejdsgrupper skaber vi enighed om, hvad vi skal være fælles om, og hvordan hverdagen i fællesskabet skal se ud, udarbejder vores interne værdisæt, husorden og igangsætter arbejdsgrupper.

Sommer 2025
Udlejning af boliger forventes her formelt at være påbegyndt, så du kan reservere en lejekontrakt.

Hvad skal du gøre? Følg med i processen og deltag i fællesskabet undervejs i byggeperioden. Måske skal vi ud og plante blomster og bærbuske på grunden, så det står grønt og klart til indflytning.

Bofællesskab

Dec 2025 (forventet)
Endelig! Indflytning og indvielse.

Hvad skal du gøre? Glæde dig!

I samarbejde med

+

Roskilde kommune

Fridlev er landsbyen tæt på byen. På en naturskøn grund med mulighed for fritidslandbrug, permakultur og fårehold. 15 minutter til Roskilde og 35 minutter med toget direkte til København

Vandkunsten

Elleville er et nyt bofællesskab ved Tisvilde, blandt marker, hav og en direkte rute til København. Selvforsynene og C02 neutralt. Boligerne bliver moderne lejeboliger med en masse services tilknyttet. Projektet er lavet i et samarbejde med BIG og Poshtel.

Bank

Krake er gået fra at være et interessefællesskab til et designfællesskab og nu et byggefællesskab, der sammen med Almenr har designet fællesskabet, boligerne og fællesherlighederne. Vi er igang med at bygge, renovere og tilføje til den smukke gamle skole.

Andre projekter

+

Fridlev, Hvalsø

INDFLYTNING 2021
Fridlev er landsbyen tæt på byen. På en naturskøn grund med mulighed for fritidslandbrug, permakultur og fårehold. 15 minutter til Roskilde og 35 minutter med toget direkte til København

LÆS MERE OG ANSØG

Elleville, Vejby

INDFLYTNING 2021
Leje
Elleville er et nyt bofællesskab ved Tisvilde, blandt marker, hav og en direkte rute til København. Selvforsynene og C02 neutralt. Boligerne bliver moderne lejeboliger med en masse services tilknyttet. Projektet er lavet i et samarbejde med BIG og Poshtel.

LÆS MERE og meld interesse

Vilev, Viby Sj.

KOMMER SNART
INDFLYTNING 2021
For alle os der  har fået tid og overskud til at dyrke en masse interesser - et sted med fokus på frihed, fritid og aktiviteter (på de “voksnes" præmisser). 

LÆS MERE og meld interesse

Mere. Sammen.

Afspil video

Mere. Sammen.

Afspil video