Økolandsbyen 2.0

Visionen om at skabe flere nye landsbyfællesskaber med fokus på bæredygtighed og design. For os der vil mere. Sammen.

Et opgør med ideen om, at vi hver skal eje alt muligt alene og have besværet med det. Ved at vi slår os sammen og i stedet deler faciliteter og ressourcer og samfinansierer de services, vi har brug for, opnår vi ikke kun en hel masse materielle fordele. 
Vi bor også meget mere bæredygtigt og mere socialt.

Se mere

Interesseret?

Økolandsbyen 2.0 handler om det gode liv, skaberkraft, relationer og sjove aktiviteter. Og fordi vi bor lidt mindre, meget smartere og mere fælles, har vi mere. Sammen.

Er du interesseret i at være medskaber af en hel landsby?

TILMELD DIG INTERESSEGRUPPEN

Senest

GAMMALSTORP NYT

05.05.2021

Du kan nu booke i den midlertidige teltlandsby i Gammalstorp. Obs: Kun for medstiftere.

LÆS MERE OG BOOK

ELLEVILLE NYT

04.05.2021

Elleville der udspringer af Økolandsbyen er nu søsat.
Vi krydser fingre for at Poshtel lykkedes med ambitiøse projekt i Vejby!

LÆS MERE OG BOOK

GAMMALSTORP NYT

29.04.2021

Vi gjorde det! Der nu 70 medstiftere af Fritidslandsbyen Gammalstorp og i juni starter salget for dem der ikke har købt medstifter plads.

LÆS MERE

Vi bruger højkvalitets design-partnere. Fra materialer til toilet er enhederne toptunede. Og så er de fyldte med smart house teknologier der sikrer effektiv drift og godt indeklima.

Du vælger helt selv hvor store eller hvor mange boligmoduler, du har brug for. Og du behøver ikke at eje selv; du behøver ikke bekymre dig om drift; du behøver ikke en masse overflødige kvadratmeter og faciliteter. Ved at leje eller være medejer af din bolig og indgå i bofællesskabets fælles pulje, så kan du fokusere på det det handler om.

ØKOLANDSBYEN er en moderne måde at tænke bofællesskab på. Du har selvfølgelig dit helt eget hus. Men du har også en masse fantastiske bofæller, aktiviteter fra yoga til tango – og lækre fælles faciliteter fra drivhus over motorcykelværksted til sejlbåde – alt efter hvad I beslutter jer til.

Vi designer helt fra bunden til at være C02 neutralt! Med integration af effektiv teknologi og bæredygtige og sunde materialer er både bygninger og drift miljøoptimerede. Vi FX har grøn strøm, genrburger vandet med decentral vandrensing. Vi vil bo i et state-of-the-art bofællesskab.
Igen fordi vi helt simpelt gør det sammen og derfor kan få bedre kvalitet! 

en hel ny type boligfællesskab – en unik mulighed for en hverdag med mere frihed og lethed i hverdagen. 
Her kan du få mere af det gode - som fællesspisning, værksteder, café og fælleskontor - simpelthen, fordi vi deler lidt mere af det, vi plejer at have os selv - f.eks. gæsteværelserne, og fordi vi deles om, at få alt det besværlige (som vedligeholdelse) leveret som en service.


Nogle ØKOLANDSBYER kan tænkes at indeholde en masse services der skal erstatte en masse private udgifter og gøre livet meget lettere.

Vi vil være på landet, men alligevel tæt på alt det andet

Økolandsbyer på vej

Hvordan kan jeg blive en del af et projekt?
Tilmeld dig og svar på et par spørgsmål, så vi kan lære dine drømme og behov bedre at kende.

Løbende får du informationer om workshops, udviklingen, designet og fællesskabet. Hvis det er noget for dig, så er næste skridt at blive medlem.

Hvem står bag Elleville?

Læs mere her

Hvor skal det ligge? Vælg det i din profil her

På Almenr, kan sammensætte din drøm, finde events, ligesindede og en flere landsbyer på vej der passer dig.

Login / lav profil

Drivkrafterne bag
Økolandsbyen 2.0

Bag Økolandsbyen står Almenr, der er en medlemsorganisation for skabelsen af bofællesskaber (Danmarks største).
Almenr går stik imod boligmarkedet ved altid at prioritere fællesskabet først.

Almenr arbejder ud fra den kooperative tankegang om, at vi skal løfte i flok. Ligesom man gjorde i andelsbevægelsen.

Almenr sørger for at samle alle de rigtige partnere, udformer det juridiske og sikrer en sund økonomi, skabe et sundt fællesskab, finansering af stedet og selve byggeriet.

Om Almenr

Almenr har sat sig for at innovere landsbyen og skaber fællesskaber omkring boligen og nytænker måden, vi skaber boligfællesskaber på. Vi kalder det Landsby 2.0 og vores motto er ”Mere. Sammen”. Vores vision er at skabe et menneskeligt samfund i landsbyskala med langt flere boligfællesskaber i alle former – et mere mangfoldigt, bæredygtigt og socialt ejendomsmarked på beboernes betingelser.

Det Almenr via en kooperativ platform, der med moderne værktøjer hjælper med at skabe fællesskaber og et alternativ til traditionel developer-finansiering af boliger. Det gør vi med crowd-finansiering og transparente processer og økonomi.  

Missionen er at gøre det let at realisere et bofællesskab (og nu også fritidslandsbyer), og har derfor udviklet værktøjer og finansieringsformer til at fjerne de store barrierer, mange bofællesskabsprojekter løber ind i.

I hjertet af Almenrs processer står arbejdet med at skabe et stærkt og levedygtigt fællesskab

Almenr giver muligheder og sikkerhed
Det tager et typisk selvgroet fællesskab 5-10 år at realisere (med dyre lærepenge). Et Almenr projekt tager 1-3 år.

Fordi vi er mange der går sammen, har vi flere muligheder. Sådan fungerer Almenr også. Som en del af Almenr giver det dig adgang til en vidensbase og et netværk af samarbejdspartnere, som tæller banker, kommuner, arktiekter, jurister og byggefolk der i samspil med os gør det let og effektivt at gå fra drøm til virkelighed.

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse